4 enkle måter å reagere på opprivende innlegg på nettet

Innholdsfortegnelse:

4 enkle måter å reagere på opprivende innlegg på nettet
4 enkle måter å reagere på opprivende innlegg på nettet

Video: 4 enkle måter å reagere på opprivende innlegg på nettet

Video: 4 enkle måter å reagere på opprivende innlegg på nettet
Video: 20 Smart & Interesting Ways to Respond to 'What's up?' 2024, April
Anonim

Både den virkelige og digitale verden er fylt med usikkerhet og uenighet, spesielt under COVID-19-pandemien. Du kan snuble over forstyrrende innlegg på nettet. Det er mange måter du kan reagere og engasjere deg i denne typen innhold-men det er viktigst å prioritere din psykiske helse i enhver situasjon.

Trinn

Metode 1 av 4: Reaksjon på feilinformasjon

Reager på opprivende innlegg på nettet Trinn 1
Reager på opprivende innlegg på nettet Trinn 1

Trinn 1. Pause før du deler eller svarer

Feilinformasjon kan være følelsesmessig utløsende, og du kan se innlegg som får deg til å føle deg sint, trist eller til og med redd. I tillegg gjør nyheter og sosiale medier det veldig enkelt å dele innlegg og artikler-alt du trenger å gjøre er å klikke på en knapp. Selv om du reagerer sterkt på noe du ser på nettet, må du senke farten og ta deg tid til å analysere innholdet før du deler det eller svarer.

  • FN -verifisert initiativ oppfordrer folk til å "Vær forsiktig før du deler."
  • Dette er spesielt viktig når du deler informasjon om COVID-19-pandemien.
Reager på opprivende innlegg online Trinn 2
Reager på opprivende innlegg online Trinn 2

Trinn 2. Faktasjekk informasjonen

Feilinformasjon er designet for å se tiltalende og nøyaktig ut, så det kan være fristende å stole på innholdet du ser i en grafikk eller et innlegg av høy kvalitet. Det gjør det spesielt viktig å faktisk sjekke informasjonen! Se på kilden og nettstedet, forfatteren og deres legitimasjon, og sjekk publiseringsdatoen. Ikke glem å sjekke for skjevhet også.

Du kan også kryssreferere innholdet på et faktasjekkende nettsted, som det som er oppført her:

Reager på opprivende innlegg online Trinn 3
Reager på opprivende innlegg online Trinn 3

Trinn 3. La andre få vite om innlegg eller artikler inneholder feilinformasjon

Hvis du ser et opprivende innlegg, kan du grave i påstandene og finne ut at de ikke er nøyaktige, si ifra! Kommenter eller svar med en snill, høflig melding som forklarer hva som er usant om innholdet. Legg til noen lenker til solide kilder som avlaster informasjonen slik at andre kan få fakta.

  • Unngå å dele innlegg med feilinformasjon. Folk savner ofte den kvalifiserende informasjonen og tar artikkeltittelen, grafikken eller meme som faktum.
  • Mange sosiale medier lar deg også rapportere innlegg som inneholder feilinformasjon eller falske nyheter.

Metode 2 av 4: Måter å svare på

Reager på opprivende innlegg på nettet Trinn 4
Reager på opprivende innlegg på nettet Trinn 4

Trinn 1. Lag et informert svar hvis du tror du kan gjøre en positiv endring

Noen innlegg, uansett hvor irriterende de kommer, kommer fra et punkt av ekte uvitenhet. Selv om det ikke er ditt ansvar å utdanne og informere hver person på internett, spesielt menneskene du kjenner personlig, kan du skrive et svar som muligens klargjør og motbeviser personens negative poeng. Ikke føl at du må svare på et opprivende innlegg-det som betyr mest er din mentale helse, og hvilken beslutning som får deg til å føle deg tryggest og mest bemyndiget mens du er online.

  • For eksempel, hvis noen legger ut at masker er ubrukelige for å forhindre spredning av COVID-19, kan du si noe slikt: “Mange eksperter sier at masker kan beskytte deg selv og andre mot COVID-19. Jeg forstår at de er litt upraktiske å ha på, men du bør ikke legge ut åpenbart falsk informasjon som dette på nettet.”
  • Et godt undersøkt og godt hentet svar er et godt alternativ hvis du svarer på noen som kommer med ubegrunnede påstander, som å støtte en konspirasjonsteori.
  • Dette kan være et mer verdt alternativ hvis du svarer på noen du er kjent med. Men ikke kast bort tiden din på et troll som åpenbart prøver å irritere deg.
Reager på opprivende innlegg online Trinn 5
Reager på opprivende innlegg online Trinn 5

Trinn 2. Skriv et empatisk svar slik at plakaten føles hørt

Det kan være vanskelig å sette dine egne skjevheter og følelser til side når du ser et virkelig opprivende innlegg på nettet. Hvis du føler for det, kan du prøve å være den større personen og virkelig lytte til hva plakaten har å si. Selv om innholdet er formulert på en skadelig måte, kan de ganske enkelt føle seg redde eller skade seg selv, og tøffe på nettet. Skriv ut et svar som adresserer de negative følelsene i stedet for selve innlegget.

  • For eksempel, hvis en persons innlegg er basert på en stereotype, gi deg selv et øyeblikk til å bryte ned følelsene til den originale plakaten. For eksempel kan du si noe sånt som: "Jeg forstår at denne situasjonen virkelig er opprørende og skummel, men å kaste skyld vil ikke gjøre ting bedre."
  • Hvis noen tar til orde for en konspirasjonsteori, kan du prøve å innramme emnet i et personlig lys. For eksempel, hvis noen legger ut om uprøvde og ikke-verifiserbare covid-19-kurer, kan du spørre dem noe sånt som: "Er du trygg nok i denne behandlingen til at du vil få det for deg selv og dine nærmeste?"
Reager på opprivende innlegg på nettet Trinn 4
Reager på opprivende innlegg på nettet Trinn 4

Trinn 3. Ta den store veien hvis du svarer som en organisasjon

Sosiale medier kan være en vanskelig balansegang, spesielt hvis du representerer en organisasjon eller et merke. Siden du vanligvis har med kunder å gjøre, prøver du å svare på så mange kommentarer og spørsmål du kan, selv om de er negative. Hvis en person åpenbart er krigførende og frekk, ikke kast bort for mye tid og krefter.

  • Hvis du velger å engasjere deg med sinte kunder, gjør ditt beste for å være moden og ta høyden.
  • For eksempel, hvis en kunde bruker mange uttrykk i sitt svar, sier du noe sånt som: "Vi beklager å høre at du ikke hadde en god opplevelse."

Metode 3 av 4: Når du ikke skal svare

Reager på opprivende innlegg online Trinn 5
Reager på opprivende innlegg online Trinn 5

Trinn 1. Velg kampene dine nøye

Det kan være veldig fristende å dykke ned i en debatt, men online argumenter er vanligvis ikke verdt tiden eller stresset de forårsaker. Tenk heller på din egen psykiske helse, og om innsatsen din vil være verdt det. Selv om noen online argumenter kan være verdt, er det mange ikke. Velg det alternativet som er best for deg i det lange løp.

  • For eksempel kan du velge å engasjere deg hvis et familiemedlem deler en falsk vitenskapsartikkel på veggen.
  • Hvis et troll åpenbart prøver å agne deg med harde formuleringer, er det sannsynligvis best å ta et skritt tilbake.
Reager på opprivende innlegg online Trinn 6
Reager på opprivende innlegg online Trinn 6

Trinn 2. Hopp over innlegget hvis du ikke synes det er verdt tiden din

Tiden din er like viktig som personen som delte eller skrev ut det opprivende innlegget. Oftere enn ikke er interaksjon med betennelsesinnhold rett og slett ikke verdt tiden og energien din. Det er ikke noe galt i å ta et skritt tilbake og logge av dagen. Noen ganger er den beste måten å reagere på ved å velge å ikke reagere i det hele tatt.

Reager på opprivende innlegg online trinn 7
Reager på opprivende innlegg online trinn 7

Trinn 3. Skriv ut et sint svar uten å sende det

Det er helt gyldig og normalt å bli opprørt over tingene du ser på nettet, enten du har å gjøre med noen du kjenner eller en perfekt fremmed. Skriv ut de første tankene dine, og ta et skritt tilbake. Gi deg selv litt tid til å kjøle deg ned, og les deretter meldingen din igjen. Ta kontakt med en venn eller et familiemedlem for å se om meldingen er verdt å sende, eller om du har det bedre å la situasjonen være i fred.

  • Du kan bruke forkortelsene SPACE and THINK mens du tenker over alternativene dine. SPACE står for Stop Pause Assess Confirm and Execute, som kan hjelpe deg med å sortere tankene og følelsene dine på en sunn måte.
  • TINK -akronymet består av noen få spørsmål som hjelper deg med å avgjøre om svaret ditt er verdt å sende eller ikke. Vurder om svaret ditt er sant, sårende, ulovlig, nødvendig eller snill. Hvis svaret ditt ikke oppfyller disse kriteriene, er det sannsynligvis ikke verdt å sende.

Metode 4 av 4: Redigere dine online feeder

Reager på opprivende innlegg online Trinn 8
Reager på opprivende innlegg online Trinn 8

Trinn 1. Unfriend eller blokker folk som har en negativ innvirkning på din mentale helse

Du har ingen forpliktelse til å holde kontakten online med mennesker som forårsaker stress og kvaler. Funksjonene "unfriend", "unfollow" og "block" eksisterer av en grunn, så ikke vær redd for å bruke dem!

For referanse er det en god idé å bli venn med og blokkere folk som med vilje legger ut forstyrrende innhold med forsettlig uvitenhet

Reager på opprivende innlegg online Trinn 11
Reager på opprivende innlegg online Trinn 11

Trinn 2. Demp ord eller uttrykk som gjør deg opprørt

Noen plattformer, som Twitter, gir deg muligheten til å "dempe" eller svarteliste visse setninger som kommer opp i feeden din. Denne prosessen kan være litt tidkrevende, ettersom du må legge inn hver versjon av ordet du prøver å blokkere. Hvis du føler deg klar til oppgaven, kan dette bidra til å begrense antallet forstyrrende innlegg du ser på nettet, så du vil ikke ha så mye forstyrrende innhold å engang reagere på.

For eksempel, hvis du vil dempe uttrykket "COVID-19" på Twitter, må du også dempe ord som "COVID", "coronavirus" og slikt for å fjerne emnet fra feeden din for godt

Reager på opprivende innlegg online Trinn 10
Reager på opprivende innlegg online Trinn 10

Trinn 3. Rapporter innlegget eller plakaten hvis det er aktivt skadelig

Selv om noe online -innhold bare er irriterende og uvitende, er noe direkte skadelig og truende. Hold folk på nett ansvarlig for sine handlinger ved å rapportere alt skadelig innhold du ser på nettet, enten det er på Facebook, Twitter eller Instagram.

Reager på opprivende innlegg online Trinn 11
Reager på opprivende innlegg online Trinn 11

Trinn 4. Snakk med en du er glad i om hvordan du har det

Det er greit å føle seg veldig opprørt eller sint over noe du ser på nettet. Sett deg ned med en venn eller et familiemedlem og fortell dem hvordan innholdet fikk deg til å føle. Du vil sannsynligvis føle deg mye bedre etter å ha ventilert følelsene dine.

Sjansen er stor for at dine nærmeste vil sannsynligvis dele de samme følelsene som du har om emnet

Tips

  • Hvis du finner forstyrrende kommentarer eller innlegg på et nettsted, blogg eller forum du administrerer, kan du alltid bare slette dem.
  • Du kan prøve å komme med et vittig svar hvis du har å gjøre med et troll. Mange online konflikter eller innlegg trenger ikke avsnitt om debatt for å bli avgjort. Faktisk kan en morsom eller sarkastisk quip være mer enn nok til å stenge online troll fra å så mer uenighet. Tenk på noe smart som kan stenge trollet uten å eskalere konflikten ytterligere.
  • Opprett et system for moderering og svar hvis du administrerer et nettsted.
  • Du kan tidvis bruke fakta til å resonnere med et troll, spesielt hvis de sprer en falsk fortelling om deg selv eller organisasjonen din.

Anbefalt: