Slik roterer du dekk: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik roterer du dekk: 10 trinn (med bilder)
Slik roterer du dekk: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik roterer du dekk: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik roterer du dekk: 10 trinn (med bilder)
Video: 3 ТОП БЛЮДА ИСПАНИИ / БУТЕРБРОДЫ ПИНЧО / ПАЭЛЬЯ / КРЕМА КАТАЛАНА,SUB ENG. 2024, Mars
Anonim

Dekkrotasjoner er avgjørende for å sikre at du får lengst levetid på dekkene du kjøper. Over tid, med forskjellige kjøreforhold, er dekkene utsatt for ujevn dekkslitasje. Avhengig av kjørestilen din, er det lurt å rotere dekkene omtrent hver 9.000 km, omtrent hvert annet oljeskift. Les videre for å lære hvordan du legger til denne rimelige og enkle pengespareren i ditt mekaniske arsenal.

Trinn

Del 1 av 2: Løfte bilen

Roter dekk Trinn 1
Roter dekk Trinn 1

Trinn 1. Få noen jackstativer

Bilen din kommer med en jekk slik at du kan bytte ett dekk om gangen, men du må ha hele bilen fra bakken for å rotere dekkene. Den enkleste og billigste måten å gjøre dette på er å få et sett med jackstativer, som går rundt $ 30. IKKE Prøv å gjøre dette med flere kontakter.

Hvis du ikke vil kjøpe jackstativer, kan du bruke store treblokker. Ikke bruk brannblokker fordi de kan gå i stykker, risikere personskade og skade på bilen din

Roter dekk Trinn 2
Roter dekk Trinn 2

Trinn 2. Finn en plan arbeidsflate

Reduser risikoen for at kjøretøyet velter når du er i luften ved å jobbe på en flat overflate. Koble til parkeringsbremsen før du starter jobben, og blokker hjulene du ikke har jekket for å hindre at bilen ruller fremover eller bakover mens du jobber.

Hvis oppkjørselen er på en skråning, eller hvis du ikke har en innkjørsel, vil dette ikke ta mye tid, og du kan fullføre dette prosjektet i det tomme hjørnet på en stor parkeringsplass i butikkbutikken

Roter dekk Trinn 3
Roter dekk Trinn 3

Trinn 3. Fjern navkapslene og løsne mutterne

Mens bilen din fortsatt er på bakken, bruker du en flat skrutrekker og fjern navkapslene slik at mutrene blir utsatt. Deretter, med skruenøkkelen, løsner du muttere som holder dekket til akselen. IKKE fjern mutrene, bare løsne dem litt for å gjøre det lettere å fjerne dem når bilen er i luften.

Snu opp en av navkapslene for å bruke som en bolle. Legg alle dine nøtter i denne bollen, slik at du ikke mister eller forfalsker noe

Roter dekk Trinn 4
Roter dekk Trinn 4

Trinn 4. Løft bilen i luften

Bruk jekken til å heve hvert hjørne av bilen, og installer deretter jackstativet. Se brukerhåndboken for å finne riktig plassering av kontakten.

  • Å bruke fire jackstativer ville være den enkleste og raskeste måten å fullføre jobben på, men noen mennesker blir riktig nervøse når hele vekten på bilen er i luften. Hvis du bare har to jackstativer, må du heve og senke bilen et par ganger med jacken din, siden prosedyren krever at du bytter forhjulene med bakdekkene.
  • Uansett er det en smart idé å planlegge rotasjonsmønsteret før du begynner å fjerne dekk.

Del 2 av 2: Rotere dekkene

Roter dekk Trinn 5
Roter dekk Trinn 5

Trinn 1. Sjekk rotasjonsmønsteret til dekkene dine

Dekk er enten retningsbestemte eller ikke-retningsbestemte. Retningsdekk har mønster som går én vei, vanligvis med spor designet for å kanalisere vann og veiskor utover for å forbedre håndteringen. Av denne grunn kan du ikke bytte retningsdekk på førersiden til passasjersiden, og omvendt. Ikke-retningsbestemte dekk ser alle like ut og kan trygt byttes mellom passasjer- og førersiden.

  • For retningsdekk betyr det at du roterer dekkene at du må bytte det fremre førersidedekket med den bakre førersiden, og det fremre passasjerdekket med det bakre passasjerdekket.
  • For ikke-retningsbestemte dekk er det vanlige rotasjonsmønsteret å rotere det fremre førersidedekket til passasjersiden bak. Passasjersiden foran får bakre dekk til førersiden, og begge bakdekkene beveger seg rett opp bilen. Dette mønsteret sikrer at du får en fullstendig rotasjon av dekkene etter to rotasjoner, noe som sikrer lengst mulig levetid på dekkene.
Roter dekk Trinn 6
Roter dekk Trinn 6

Trinn 2. Fjern mutrene fra det første dekket du har hevet, og fjern det

Rull dekket til det nye stedet. Hold styr på mutterne ved å holde dem nær akselen som de ble fjernet fra. Trådene skal være ensartede, men vanligvis beholder du dem med posisjonen på bilen, ikke dekket.

Roter dekk Trinn 7
Roter dekk Trinn 7

Trinn 3. Roter dekkene i riktig mønster

Hvis du har hele bilen fra bakken, er det bare å flytte dekkene til de nye stedene, plassere dem på piggene og stramme mutrene for hånd.

Hvis du bare har to jackstativer, og du har begge opptatt med baksiden av bilen, si, så starter du med å fjerne begge bakdekkene. Deretter må du flytte det bakre førersidedekket til den fremre førersiden. Knekk den opp med jacken din, fjern dekket, installer det nye dekket, stram til mutrene for hånd og senk jekken. Flytt deretter forhjulet til den bakre passasjersiden osv. Fortsett å bevege deg rundt i bilen og rotere dekkene i riktig mønster

Roter dekk Trinn 8
Roter dekk Trinn 8

Trinn 4. Senk bilen

Med jacken din, løft hver plassering opp av jackstativet til du trygt kan fjerne den, og senk deretter bilen. Sørg for at du har strammet hvert dekk for håndtett før du gjør dette. Du bør være i stand til å vippe dekket frem og tilbake.

Roter dekk Trinn 9
Roter dekk Trinn 9

Trinn 5. Trekk til mutrene med stjernemønsteret

De fleste biler har 4 eller 5 nøtter. Når bilen er senket helt, strammer du mutterne med lugnøkkelen ved å stramme den ene mutteren, pluss en kvart omdreining, deretter mutteren rett over den, deretter tilbake til mutteren ved siden av den første osv.

Hvis du har en, kan du nå bruke en momentnøkkel for å fullføre strammingen til spesifikasjonene. For de fleste biler er det et sted mellom 80–100 fot (24,4–30,5 m) lbs. For lastebiler er 27,4–42,7 m (90–140 fot) lbs

Roter dekk Trinn 10
Roter dekk Trinn 10

Trinn 6. Plasser hjulkapslene tilbake på hjulene ved å bytte muttere

Sjekk lufttrykket i dekkene og tilfør litt luft om nødvendig.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

Dette ville være en flott mulighet til å rengjøre felger, hjulbrønner og inspisere dekkene for usynlige feil eller punkteringer. Ta deg også tid til å inspisere hjulbrønnområdet og til og med rense rusk fra bremsekjøleutstyr

Advarsler

  • Mange verksteder bruker pneumatiske slagnøkler for å fjerne eller installere muttere på bilen din. Disse er designet for å begrense mengden dreiemoment som er plassert på tappemutrene eller tappene. En veldig liten prosentandel av disse butikkene følger ikke retningslinjene når de strammer tappene og bruker for mye dreiemoment. Overstramming av tappene gjør det ekstremt vanskelig for en gjennomsnittlig størrelse og person å fjerne dem.
  • Når du skifter en flat eller roterer dekkene, må du huske å "skotte" eller "blokkere" hjulene som forblir på bakken for ikke å tillate bevegelse av kjøretøyet mens du bytter dekk. Hvis du ikke har hjulklosser, kan du bruke mellomsteiner eller flater av flatt tømmer, bak eller foran motsatt dekk. (Hvis du endrer venstre bak, ville du ødelegge eller blokkere det høyre forhjulet, etc.)

Anbefalt: