4 måter å hylle en drosje

Innholdsfortegnelse:

4 måter å hylle en drosje
4 måter å hylle en drosje

Video: 4 måter å hylle en drosje

Video: 4 måter å hylle en drosje
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2024, Mars
Anonim

Å vite hvordan man hyller en drosje er en nyttig ferdighet som kan redde deg fra å havne strandet. Heldigvis har du flere alternativer når det gjelder hylling av en drosje. Enten du foretrekker den klassiske utstrakte armen, eller om du heller vil bruke teknologi for å forenkle ting, vil det være en stressfri drosjeopplevelse å følge noen få grunnleggende regler for hytteutleie.

Trinn

Metode 1 av 4: Hailing a Cab in the Street

Hagl en førerhus Trinn 1
Hagl en førerhus Trinn 1

Trinn 1. Stå på siden av gaten

Stå på siden der trafikken beveger seg i den retningen du vil gå. Hold deg på fortauskanten og sett deg aldri i veien for møtende biler.

Stå på et sted med god sikt, som i et gatehjørne. Jo lettere det er for en drosjesjåfør å se deg, desto større er sjansene dine for å få en tur

Hagl en førerhus Trinn 2
Hagl en førerhus Trinn 2

Trinn 2. Se etter en drosje som ikke er ledig

Mange byer har drosjer med lys eller skilt som indikerer om de er i drift eller ikke. Se etter en drosje med et opplyst skilt på taket-det betyr vanligvis at den er åpen og ledig.

Hvis du har problemer med å finne ut hvilke drosjer som er tatt og hvilke som er tilgjengelige, kan du be en lokal om hjelp. Hvis det ikke er noen rundt deg, kan du prøve å finne det på nettet med telefonen. Gå til det offisielle nettstedet for byen du er i, og se etter tips om hvordan du henter en drosje

Hagl en førerhus Trinn 3
Hagl en førerhus Trinn 3

Trinn 3. Gå av fortauskanten

Når du har sett en ledig drosje, går du av fortauskanten for å gjøre deg mer synlig. Ikke gå for langt ut i gaten, og sørg for at du ser etter motgående trafikk.

Hagl en førerhus Trinn 4
Hagl en førerhus Trinn 4

Trinn 4. Stikk ut armen

Vær fast og trygg, så drosjesjåføren vet at du vil bli hentet. Løft armen høyt for å gjøre den mer synlig for sjåføren.

Hagl en førerhus Trinn 5
Hagl en førerhus Trinn 5

Trinn 5. Få øyekontakt med sjåføren

Se på dem og smil slik at de vet at du er interessert i en tur. En drosjesjåfør som føler seg trygg på at du trenger en tur, er mer sannsynlig å trekke over.

Hagl en førerhus Trinn 6
Hagl en førerhus Trinn 6

Trinn 6. Snakk med sjåføren etter at de har trukket seg over

Fortell høflig sjåføren adressen til destinasjonen din, og sett deg deretter på baksetet. Hvis du hyller en drosje i et travelt område med mye trafikk, kan du hoppe på baksetet i førerhuset før du forteller sjåføren din destinasjonen din, slik at bilene ikke står i kø bak deg.

Metode 2 av 4: Hyllet en drosje på et førerhus

Hagl en førerhus Trinn 7
Hagl en førerhus Trinn 7

Trinn 1. Finn et førerhus i nærheten av deg

Hyttestativer er steder der drosjesjåfører står i kø for å vente på passasjerer. De befinner seg vanligvis i områder med mye trafikk der sjåførene vet at de vil få mange turer.

  • Hvis du prøver å hente en drosje på en flyplass, kan du se etter et førerhus utenfor inngangen/utgangen til terminalen din.
  • Hvis du besøker et populært turistmål eller det er et i nærheten, kan du se deg om etter en drosjeholder. De befinner seg ofte i områder der det er mange turister.
  • Spør resepsjonen på hotellet om det er et førerhus utenfor. Drosjer vil ofte stille opp utenfor hotellet og vente på gjester som trenger en tur.
Hagl en førerhus Trinn 8
Hagl en førerhus Trinn 8

Trinn 2. Vent i kø

Ikke kutt foran andre mennesker eller prøv å ta drosjen når den trekker opp. Førerhytter står førstemann til mølla, så vær tålmodig og vent på din tur.

Hagl en førerhus Trinn 9
Hagl en førerhus Trinn 9

Trinn 3. Sett deg i en drosje når det er din tur

Gi sjåføren adressen til destinasjonen din, og sørg for at du har penger til å betale billettprisen og tipset. Spør sjåføren din om førerhusstativer i nærheten av destinasjonen din for å spare deg selv for å finne en drosje senere.

Metode 3 av 4: Bruke en app

Hagl en førerhus Trinn 10
Hagl en førerhus Trinn 10

Trinn 1. Last ned en drosje-app

Slå opp hvilke apper, hvis noen, som er tilgjengelige der du befinner deg. Vær oppmerksom på at de fleste drosjeapplikasjoner er byspesifikke, så du må undersøke på forhånd for å finne en app du kan bruke. Last ned appen på smarttelefonen din, slik at du enkelt får tilgang til den når du er klar til å bestille en tur.

Hagl en førerhus Trinn 11
Hagl en førerhus Trinn 11

Trinn 2. Del posisjonen din

Gå inn i telefoninnstillingene og kontroller at posisjonsdeling er slått på. Samtykke til å dele posisjonen din med drosje-app hvis telefonen ber om tillatelse. Dette vil gjøre det lettere for sjåføren din å finne deg, og den lar deg bestille en drosje fra praktisk talt alle steder.

Hagl en førerhus Trinn 12
Hagl en førerhus Trinn 12

Trinn 3. Skriv inn betalingsinformasjonen din

Mange drosjer som appellerer, lar deg betale med kredittkort gjennom selve appen. Du kan kanskje også tipse sjåføren din gjennom appen, noe som gjør apper til et godt alternativ hvis du ikke liker å ha med deg kontanter.

Hagl en førerhus Trinn 13
Hagl en førerhus Trinn 13

Trinn 4. Bestill en drosje

Når din posisjon og betalingsinformasjon er oppdatert, kan du bestille en tur gjennom appen. Husk at det kan være en forsinkelse mellom når du bestiller turen og føreren dukker opp, så planlegg deretter. Sørg for at du er på stedet du bestilte drosjen til på den planlagte hentetidspunktet.

Hagl en førerhus Trinn 14
Hagl en førerhus Trinn 14

Trinn 5. Hold telefonen i nærheten mens du venter

Svar på telefonen hvis sjåføren ringer. De kan ha problemer med å finne deg eller har et spørsmål om posisjonen din.

Hagl en førerhus Trinn 15
Hagl en førerhus Trinn 15

Trinn 6. Gjør deg synlig slik at sjåføren din kan se deg

De kan kansellere bestillingen din hvis de ikke finner deg, så pass på drosjen din og merk dem når de kommer.

Metode 4 av 4: Ring etter en drosje

Hagl en førerhus Trinn 16
Hagl en førerhus Trinn 16

Trinn 1. Finn et lokalt drosjeselskap

Søk på nettet eller ring den lokale informasjons hotline hvis du ikke er sikker på hvilke drosjeselskaper som er i nærheten av deg. De fleste drosjeselskaper er tilgjengelige tjuefire timer om dagen, sju dager i uken, men dobbeltsjekk før du ringer.

Hagl en førerhus Trinn 17
Hagl en førerhus Trinn 17

Trinn 2. Ring og bestill en drosje

Gi dem adressen din og spør hvor lang tid det vil ta før sjåføren din kommer. Hvis du er i et travelt område, kan du spørre hvordan selskapets drosjer ser ut, slik at du raskt kan se sjåføren din.

Hagl en førerhus Trinn 18
Hagl en førerhus Trinn 18

Trinn 3. Vent til drosjen din kommer

Du må kanskje vente lenger når du bestiller en drosje over telefonen. Hvis du har lang ventetid, kan du henge inne på hotellrommet eller gå til en kafé i nærheten for å bruke tiden. Sørg for at telefonen er på hvis sjåføren din prøver å ringe deg.

Anbefalt: