Slik fjerner du sykkelhåndtakene: 4 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik fjerner du sykkelhåndtakene: 4 trinn (med bilder)
Slik fjerner du sykkelhåndtakene: 4 trinn (med bilder)

Video: Slik fjerner du sykkelhåndtakene: 4 trinn (med bilder)

Video: Slik fjerner du sykkelhåndtakene: 4 trinn (med bilder)
Video: STEP 8: Finishing Handlebars & Final Adjustments 2024, April
Anonim

Etter hvert må grepene på sykkelens styr byttes ut. I mange tilfeller vil du vite at tiden er inne fordi grepene glir av, en farligste tilstand. Å få dem til å komme av i hånden din, kan virkelig sette deg under hjulene for møtende trafikk. Sjekk inn en god wiki for viktige (faktisk livreddende) tips om hvordan du fester håndtakene på plass igjen.

I det uvanlige tilfellet at du ønsker å bytte håndtak som ikke er løse, vil man normalt kutte dem og kaste de gamle. I det enda mer usannsynlige tilfellet du ønsker å redde de gamle grepene, kan fjerningen intakt gjøres mye lettere ved å bruke en boks med møbelpolsk med sitron og en tynn skrutrekker. Du kommer til å ta tak i grepene på kort tid.

Trinn

Fjern sykkelhåndtakene Trinn 1
Fjern sykkelhåndtakene Trinn 1

Trinn 1. Samle utstyret du trenger:

en skrutrekker og sitronmøbler. Bruk aldri olje.

Fjern sykkelhåndtakene Trinn 2
Fjern sykkelhåndtakene Trinn 2

Trinn 2. Spray møbelpolen på skrutrekkeren

Sett deretter inn den smurte skrutrekkeren mellom håndtaket og styret. Skyv den helt inn.

Fjern sykkelhåndtakene Trinn 3
Fjern sykkelhåndtakene Trinn 3

Trinn 3. Flytt det gamle grepet rundt og rundt til grepet er løsnet fra styret

Vri den med den andre hånden til du kjenner at den glir.

Fjern sykkelhåndtakene Trinn 4
Fjern sykkelhåndtakene Trinn 4

Trinn 4. Trekk i den for å fjerne grepet

Spray litt møbelpolish der inne hvis det er behov for mer smøring.

Tips

  • Alternativt kan du bare kutte av grepet med en kniv hvis du ikke bryr deg om å beholde grepet etter at det er fjernet.
  • Hvorfor sitronmøbelpolsk? Fordi det i tillegg til å smøre, rengjør sykkelen, tørker lett, forhindrer at smuss setter seg fast når du er ferdig, og det vil lukte sitron!
  • Å bruke en sprayflaske med universalrengjøringsmiddel med blekemiddel fungerer også bra.
  • Dette fungerer også hvis du bruker hårspray, men du må fjerne grepene før hårsprayen tørker.
  • Et annet alternativ er å få en slange og sprøyte den kraftig (sette fingeren på enden) inn i innsiden (bremsesiden) av grepet og trekke av raskt. La det tørke før du legger det på igjen. Så er det bare å treffe utsiden av grepet.
  • Du trenger fettsammensetning for å ta håndtakene nøyaktig, så alle typer karbonbasert fett bør gjøre det. Jeg brukte glyserin, og med en liten momentum kraft tok jeg den lett av. Fordi glyserol er basen for alle triglyserider, må du også tenke på at du skal la det tørke og deretter vaske av med vanlig såpe. la det tørke, og bruk lim i gummi for å lime det på. Senere fjerning er lettere, fordi glyserin er naturlig smøremiddel for alle gummibaserte forbindelser.
  • Gni alkohol fungerer like godt som et smøremiddel for å fjerne og installere grep.
  • Mineralsk brennevin er også et godt alternativ og finnes i malingsforsyningsdelen i din lokale jernvarehandel.
  • En annen metode for å fjerne et sta gummigrep er å bruke en sprøyte for å injisere vann under grepet. Vannet fungerer som et smøremiddel, og et par små injeksjoner gjør grepet veldig enkelt å fjerne. Dette trikset er spesielt nyttig hvis du er bekymret for å skade en karbonfiberstang.
  • Hvis grepene dine vrir seg på stangen under hard ridning, fjern grepet og bruk hårspray som smøremiddel for å erstatte grepet. Når hårsprayen tørker, hjelper det med å stoppe grepene fra å vri seg.
  • Hvis du har tilgang til en kompressor, kan du prøve å sette inn en støvdyse (eller en annen slank dyse) i stedet for skrutrekkeren, og deretter sprenge med luft. Den brusende luften vil "flyte" grepet slik at det enkelt kan fjernes.
  • Hvis du fjerner grep fra en motorsykkel med vridegass, er det lettest å stikke hull i enden av gasshåndtaket og bruke skrutrekkeren innover (motsatt av måten beskrevet ovenfor. Ikke knekk gassvridningen!
  • Et godt alternativ er å senke styret i varmt vann, på den måten vil gummien ekspandere, slik at du enkelt kan fjerne grepet!
  • Hvis det gamle grepet ikke holder seg tett med hårspray, bruker du et enkelt lag med elektrisk tape som knapt overlapper seg selv først, og deretter bruker du hårspray, minimalt. La tørke.

Advarsler

  • Hold møbelpoleringen borte fra kjedet, felgene og lagrene hvis du bruker den til å rengjøre sykkelen.
  • Vær forsiktig når du bruker kraft på skrutrekkeren.
  • Det er greit å bruke en skrutrekker eller en kniv for rørleggerens rørhåndtak, men karbonfiber eller tynnvegget aluminiumsstyr kan mislykkes hvis det blir riper eller kutt, noe som kan føre til alvorlig personskade.
  • Sørg for å rengjøre polishen fra styret ditt med gni alkohol, denaturert alkohol eller aceton neglelakkfjerner før du installerer et nytt par grep, ellers holder de ikke på.
  • Griplim holder dine nye grep på plass; det løsner rent og vil ikke smelte grepene dine som toluenbaserte lim.

Anbefalt: