Hvordan seile en optimist: 6 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan seile en optimist: 6 trinn (med bilder)
Hvordan seile en optimist: 6 trinn (med bilder)

Video: Hvordan seile en optimist: 6 trinn (med bilder)

Video: Hvordan seile en optimist: 6 trinn (med bilder)
Video: Hvordan man klipper mænds frisurer! Moderne stilfulde mænds frisure! Trin for trin! 2024, April
Anonim

Seiling er morsomt og enkelt hvis du vet hvordan. Optimister er trygge, enkle båter designet for barn som lærer å seile. Deres største fordel er at det er omfattende muligheter for barn til å ta optimistisk seiling til et meget avansert nivå. Veldig populært, det er optimistiske landslag i mange land, og Optimist -verdensmesterskap arrangeres årlig. På et mer lokalt nivå er det tusenvis av mindre konkurranser tilgjengelig som arrangeres av yachtklubber og seilingsprogrammer.

Trinn

Seil en optimist Trinn 1
Seil en optimist Trinn 1

Trinn 1. Skaff alt utstyret som trengs (et ror, dolkbrett, seil, mast, bom og åndsstang osv.)

Disse burde alle komme med båten. Hvis du kjøper båten ny, vil en anstendig selger alltid inkludere riggeutstyr som linjer (tau) og blokker (remskiver). Disse er ekstremt dyre for hva de er og også vanskelige å montere hvis du kjøper dem separat. Det anbefales også å kjøpe en vogn sammen med båten. Optimister er tyngre enn de ser ut, og hvis du lanserer dem fra en strand, fjerner du gelcoaten (den glatte overflaten på glassfiber) ved å dra dem på sanden og reduserer deg drastisk i vannet.

Seil en optimist Trinn 2
Seil en optimist Trinn 2

Trinn 2. Monter seilet

Seilbåndene skal bare være løst nok til at du kan sette en finger mellom dem og bommen (sørg også for at seilet kan bevege seg over bommen uten å bli fanget på beslag). Mastbåndene skal være strammere enn dette (slik at seilkanten er opp mot masten). Sett seilet i mastetrinnet (metallbeslaget foran på båten) før du setter opp spritstangen. Justeringene på seilet bør strammes/løsnes slik at ingen bretter er synlige. Vanligvis krever tyngre vind strammere justeringer.

Seil en optimist Trinn 3
Seil en optimist Trinn 3

Trinn 3. Start båten

Skyv den ned i vannet og pek den mot vinden. Mens du står på havbunnen eller på kaien, klemmer du inn roret. Før bunnpinnen opp til hullet først (ettersom dette er lengre), og sørg for at sikkerhetslåsen forhindrer at roret kommer ut av de to beslagene. Sett dolkbordet i bagasjerommet, men ikke skyv det helt ned ennå. I en bevegelse skyver du båten vekk fra stranden eller legger til kai og klatrer inn. Vinden kan komme fra off-shore, cross-shore eller on-shore. I hvert tilfelle vil det være retninger og steder båten kan seile. Det er (Go-soner) og andre soner som optimisten ikke kan eller bør seile fra kalt (No-Go-soner).

Seil en optimist Trinn 4
Seil en optimist Trinn 4

Trinn 4. Plasser deg på skinnen slik at du vender mot baugen (den mindre enden) på båten

Din fremre fot skal være opp mot skottet (fotens høye separator halvveis opp i båten).

Seil en optimist Trinn 5
Seil en optimist Trinn 5

Trinn 5. Ta tak i rorkultforlengelsen med hånden nærmest akterenden (bak) på båten og hold den som om det er en mikrofon

Hold hovedarket med den andre hånden. Pass på at du ikke vikler den rundt hånden din, fordi du kanskje må slippe den raskt for å stoppe. Trekk i hovedarket til seilet fylles og slutter å luffe (bla frem og tilbake). Legg ned dolkbrettet helt når du er i dypt nok vann.

Seil en optimist Trinn 6
Seil en optimist Trinn 6

Trinn 6. Sørg for at seilet alltid er trimmet (justert) slik at det fanger vinden

Seil aldri direkte inn i vinden. Hvis du trekker rorkulten mot deg, vil båten peke lenger bort fra vinden og skyve den vekk, vil båten peke mer mot vinden hvis du sitter på motsatt side av seilet. Når du går oppover, trekker du inn seilet slik at enden av bommen er i det bakre hjørnet av båten. Når du går nedover, slipp ut seilet slik at det er vinkelrett på skinnen. Se alltid på seilet og vindretningen slik at du blir varslet hvis seilet ønsker å komme over båten mot deg. Hvis bommen treffer deg, vil det gjøre vondt !!

Tips

  • Det er mange andre småbåter å velge mellom hvis du er voksen som er mye lettere å manøvrere i. Den mest populære enhånds småbåten er Laser. Disse krever vanligvis at du er over 110 kilo for å kunne seile skikkelig. Hvis du er under denne vekten, er en annen lignende båt Byte, som er mindre enn laseren og mest populær i Canada.
  • Hvis du starter, er det en plastversjon tilgjengelig som er tregere, men mer holdbar enn glassfiber.
  • Opti er laget for barn, ikke voksne. Racing muligheter er tilgjengelig for barn i alderen 15 og under. Anbefalt minimumsalder er 7 eller 8 år.
  • Å kjøpe en vindindikator for toppen av masten er en god idé. Hvis du ikke har en, kan du se på flagg og fortøyde båter for å se hvor vinden kommer fra. Fortøyede båter vil bare peke mot vinden hvis vinden er sterkere enn strømmen.
  • Husk å klippe blokkene ordentlig inn, ellers kan de løsne.

Advarsler

  • Sitt på motsatt side av seilet. Den raskeste posisjonen for en optimist er når alle fire hjørnene av skroget er i vannet. Hvis det blåser lett, kan det hende at du må lene deg mot seilet for å oppnå dette. Dette bidrar til å holde bommen fra å komme mot deg hvis vinden ikke er tung nok til å holde den ute.
  • Sørg for at du har en sløyfe med en bowline -knute på enden festet til mastetrinnet. Ikke tre dette gjennom dreneringshullet i midten av skinnen foran på optimisten. Dette vil gradvis slite bort tauet under sleping og kan føre til at det klikker. Den avskårne enden klikker tilbake og kan føre til alvorlig skade på sjømannen, særlig fare for øyeskade. Det vil også forhindre rask evakuering i tilfelle tordenvær.
  • Som med all vannsport kan seiling bli farlig når været ikke er gunstig. Hvis du blir fanget ut av tordenvær, kantre (snu) båten din umiddelbart slik at masten er under vann og vinkelrett på havbunnen. Bli med båten din. Ikke gå ut hvis du tror at vindforholdene er for vanskelige for deg, men du bør alltid presse deg selv til å klare deg under forhold som er litt vanskeligere enn du er vant til, fordi det er slik du vil forbedre deg.
  • Selv om det er lett vind og klarblå himmel, bør du alltid bruke flytehjelpemiddel.

Anbefalt: