3 måter å vite om hjullagrene dine går dårlig

Innholdsfortegnelse:

3 måter å vite om hjullagrene dine går dårlig
3 måter å vite om hjullagrene dine går dårlig

Video: 3 måter å vite om hjullagrene dine går dårlig

Video: 3 måter å vite om hjullagrene dine går dårlig
Video: Episode 15: Jan Erik Larssen bytter hjullager, sammen med Bildeler.no 2024, April
Anonim

Hjullager er metallkuler som holdes av en ring og lar hjulet på bilen din snurre med så liten friksjon som mulig. Over tid kan lagre gå i stykker på grunn av mangel på smøring og typisk slitasje. Å kjøre på et dårlig hjullager kan være farlig og kan forårsake alvorlig skade på bilen din hvis du fortsetter å kjøre på den. Heldigvis er det relativt enkelt å diagnostisere et sviktende hjullager, og du kan vanligvis avgjøre om det er et problem ved å lytte til hjulene dine og vurdere eventuelle endringer i bilens håndtering.

Trinn

Metode 1 av 3: Lytte til hjulene dine

Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 1
Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 1

Trinn 1. Lytt etter snapping eller popping når du snur

Snapping, popping og klikk er alle tegn på at det ytre CV -leddet, som er leddet som kobler hjulet ditt til akselen, begynner å bli utslitt. Noen ganger vil mer alvorlige svinger skape en sterkere snapping eller popping noise. Hvis du hører dette mens du kjører, er det stor sjanse for at du har en dårlig aksel.

Lytt til hvilken side det rasler, så har du en ide om hvilket hjullager som går dårlig

Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 2
Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 2

Trinn 2. Lytt etter sliping, dra eller brøl mens du kjører

Når du kjører, vil noen ganger slitte hjullager høres ut som en pute som sliper eller drar. Jo lengre du kjører, jo høyere vil slipingen lyde. Kjør nedover veien i 17 km (40 mph) og lytt etter sliping som du hører fra hjulene.

Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 3
Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 3

Trinn 3. Se om summelyden endres når du endrer hastighet

Et vanlig tegn på slitt lager er hvis lyden som kommer fra hjulet endres når du akselererer eller senker farten. Hvis du allerede hører en summende eller snappende lyd, må du se om den blir mer eller mindre intens jo raskere du går. Hvis lyden varierer avhengig av hvor fort du går, er det stor sjanse for at det er et problem med hjullagrene.

Metode 2 av 3: Gjenkjenne andre symptomer

Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 4
Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 4

Trinn 1. Kjenn på rattet for å finne ut om det vibrerer

Hvis du kjører og rattet svinger eller vibrerer, er det et godt tegn på at du kanskje må bytte ut lagrene. Når lagrene går i stykker, kan det få bilen til å føle seg "løs", noe som resulterer i dårlig håndtering og et vibrerende eller vinglende ratt.

Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 5
Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 5

Trinn 2. Vær oppmerksom på om hjulene dine svinger

Når du kjører i høyere hastigheter, kan hjulene begynne å vingle fra side til side. Dette er et tegn på at lagrene dine går dårlig. Dessverre er svingende hjul vanligvis et tegn på betydelig lagerskade, så du bør slutte å kjøre og få byttet dem umiddelbart hvis dette er tilfelle.

Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 6
Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 6

Trinn 3. Se om ABS -lampen lyser

Biler med blokkeringsfritt bremsesystem vil ofte ha en indikatorlampe på dashbordet. Hvis dette lyset tennes, er det en mulighet for at det er på grunn av dårlige lagre. Se om det er ytterligere symptomer for å avgjøre om det er hjullagrene dine eller en annen del av bremse- og opphengssystemet.

Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 7
Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 7

Trinn 4. Bestem om bilen din driver til den ene siden

Hvis bilen din har en tendens til å drive til siden når du kjører, kan lagrene være dårlige. Kjør ned en rett vei i moderat hastighet og kjenn om hjulet automatisk svinger til en side uten at du kontrollerer det.

Dette symptomet alene er ikke en god indikator på dårlige hjullager fordi det kan skyldes en rekke andre hjuljusteringsproblemer

Metode 3 av 3: Evaluering av lagerskader

Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 8
Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 8

Trinn 1. Løft bilen ved hjelp av en jekk

Les brukerhåndboken for å finne ut hvor knekkpunktene er på bilen din. Plasser jekken i nærheten av hjulet som du mistenker har et dårlig lager, og jekk opp bilen slik at hjulet rydder veien.

Sørg for at du tar de riktige forholdsreglene når du bruker en jekk, slik at bilen ikke ved et uhell faller og skader deg

Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 9
Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 9

Trinn 2. Vri hjulet frem og tilbake for å se om det er bevegelse

Trykk og dra på hjulet frem og tilbake for å føle om det er noe å gi. Hvis du kan skyve hjulet frem og tilbake, er dette et tegn på betydelig lagerskade. Få skiftet ut lagrene umiddelbart hvis hjulene dine svinger mens du kjører.

Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 10
Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 10

Trinn 3. Spinn hjulet og lytt etter en raslende lyd

Hvis du mistenker at et bakhjul har en dårlig peiling, legg hånden på hjulet og snurr det så fort du kan. Hvis lageret er dårlig, vil det sannsynligvis lage en raslende lyd når du snur det. Selv om det ikke er så alvorlig som et svingende hjul, bør raslende hjullager byttes ut så snart som mulig.

Jo lenger du kjører på et skadet hjullager, desto verre vil skaden bli over tid

Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 11
Vet om hjullagrene dine går dårlig Trinn 11

Trinn 4. Ta bilen til en profesjonell

Hvis du fortsatt er usikker, men mistenker at det er noe galt med hjullagrene dine, bør du ta det med en sertifisert mekaniker, slik at de kan diagnostisere problemet på riktig måte.

Tips

  • Det er vanligvis ikke nødvendig å bytte ut alle hjullagrene samtidig bare fordi det er dårlig, men det kan gi deg mer sjelefred. Kulelagre kan vare flere titusenvis av miles før de mislykkes, og kvaliteten er ikke veldig billig.
  • Hvis du planla å få utført annet arbeid (som å bytte bremsekomponenter), kan du spare tid og lønnskostnader ved å få dem utført samtidig som lagrene skiftes ut.

Anbefalt: