Slik rengjør du tonede bilvinduer: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du tonede bilvinduer: 10 trinn (med bilder)
Slik rengjør du tonede bilvinduer: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik rengjør du tonede bilvinduer: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik rengjør du tonede bilvinduer: 10 trinn (med bilder)
Video: Как зашить ДЫРКУ на куртке, джинсах, штанах, носке, футболке, чтобы не было видно 2024, April
Anonim

Tonede vinduer kan avkjøle interiøret i bilen din, gi deg mer privatliv og få turen til å se slank ut. Men når det er på tide å rengjøre vinduene dine, kan det være vanskelig å vite hvilke produkter som vil beskytte bilen din og fargen inne. Heldigvis kan du bruke et hvilket som helst ammoniakkfritt rengjøringsprodukt for å tørke av fargede vinduer raskt og trygt. Du kan få vinduene dine til å se helt nye ut igjen på en ettermiddag!

Trinn

Del 1 av 2: Velge et trygt rengjøringsmiddel

Rengjør tonede bilvinduer Trinn 1
Rengjør tonede bilvinduer Trinn 1

Trinn 1. Lag et hjemmelaget rengjøringsmiddel av babysåpe og sprit

Ta den tomme sprayflasken og skyll den for å rense støv eller rester fra alt som er brukt i den, og tilsett deretter 2 ss (29,6 ml) sprit i sprayflasken sammen med noen dråper babysåpe. Nå kan du fylle opp sprayflasken med destillert vann, skru på lokket og virvle innholdet for å sikre en grundig blanding.

Alkoholen i rengjøringsmiddelet ditt, i tillegg til å desinfisere overflaten på fargen din på en sikker måte, vil også hjelpe rengjøringsmidlet til å fordampe raskt og uten streker. Alkohol hjelper også til med å oppløse fett og oljer, som den typen som forårsaker fingeravtrykk, fra vinduet

Rengjør tonede bilvinduer Trinn 2
Rengjør tonede bilvinduer Trinn 2

Trinn 2. Bland like deler vann og hvit eddik for en enkel løsning

Hell i omtrent 2 kopper (470 ml) vann og 2 kopper (470 ml) hvit eddik i en sprayflaske eller en bøtte. Rør dem bare litt opp for å blande dem sammen og lage et billig og enkelt desinfeksjonsmiddel.

Hvit eddik er et flott naturlig rensemiddel, og det bekjemper også lukt

Rengjør tonede bilvinduer Trinn 3
Rengjør tonede bilvinduer Trinn 3

Trinn 3. Unngå ammoniakkbaserte rengjøringsmidler

Hvis du skal kjøpe vindusrens fra butikken, hold deg borte fra dem med ammoniakk i, da de kan få fargen til å skrelle av og falme. I stedet velger du en ammoniakkfri vindusrenser, som Sprayway, Ammonia-Free Windex eller ZEP.

Du kan finne de fleste av disse rengjøringsmidlene i jernvare- eller bilbutikker

Rengjør tonede bilvinduer Trinn 4
Rengjør tonede bilvinduer Trinn 4

Trinn 4. Test rengjøringsmiddel på et lite område av vinduene først

Før du begynner å sprute vinduene dine, velg en liten del på et av bakvinduene som ikke er så merkbar. Spray litt hjemmelaget rengjøringsmiddel på vinduet, og tørk det deretter av en mikrofiberklut. Hvis du oppdager misfarging eller striper, ikke bruk hjemmelaget spray på resten av vinduene.

  • Det er bedre å teste det på en liten del av bilen din enn å rote alle vinduene dine på en gang.
  • Hvis hjemmelaget rengjøringsmiddel ikke fungerer, kan du hente et ammoniakkfritt glassrenser fra de fleste maskinvare- og bilforretninger.

Del 2 av 2: Tørke av Windows

Rengjør tonede bilvinduer Trinn 5
Rengjør tonede bilvinduer Trinn 5

Trinn 1. Parker bilen i skyggen

Solen har en tendens til å tørke ut rengjøringsmidler ganske raskt, noe som kan føre til oppbygging av såpe og striper. Finn et skyggefullt område, som i en garasje eller under et overheng, for å rengjøre bilen din trygt.

Mens du kan jobbe under et tre, må du passe på at det ikke slipper klissete blader eller saft som kan komme på bilen din og skitne den opp igjen

Rengjør tonede bilvinduer Trinn 6
Rengjør tonede bilvinduer Trinn 6

Trinn 2. Rengjør resten av bilen før du flytter til vinduene

Windows er en av de mest synlige delene på bilen din, og ved et uhell sprøyting, sprut eller sprø skitt mens du rengjør andre deler av kjøretøyet, kan det føre til at vinduet ditt og fargetone blir unødvendig skittent igjen. Du vil rengjøre bilen utvendig og innvendig grundig før du tar fatt på rengjøring av vinduer og farging på vinduene.

Rengjør tonede bilvinduer Trinn 7
Rengjør tonede bilvinduer Trinn 7

Trinn 3. Spray rengjøringsmiddelet på et håndkle, og tørk deretter av vinduene

Ta en mikrofiberklut og spray rengjøringsmidlet en eller to ganger på håndkleet. Tørk av innsiden og utsiden av de tonede vinduene med kluten, og prøv å ikke etterlate striper mens du går.

  • Hvis du støter på en spesielt vanskelig flekk, som bugsprut, kan du løsne den ved å suge den i rengjøringsmiddelet i noen minutter.
  • Prøv å ikke mette kantene på fargetonen med rengjøringsmidlet. Hvis rengjøringsmiddel kommer under toningen din, kan det føre til at den mister klebrighet og flasser vekk fra vinduet.
  • Ved å bruke en mikrofiberklut vil du sikre at du ikke ved et uhell klør eller skraper vinduene dine. Hvis du ikke har en mikrofiberklut, bruk en ren bomullsklut i stedet.
Rengjør tonede bilvinduer Trinn 8
Rengjør tonede bilvinduer Trinn 8

Trinn 4. Tørk av rengjøringsmidlet med en mikrofiberklut

Umiddelbart etter at du har sprayet ned vinduet ditt, ta kluten og tørk den enten opp og ned eller fra venstre til høyre. Ikke la rengjøringsmiddelet tørke alene, ellers kan det etterlate striper på vinduets overflate.

Det kan være lurt å tørke toningen med streker som er motsatt av det du brukte på utsiden av vinduet. For eksempel, hvis du har tørket utsiden av vinduet rent vertikalt, bør du tørke innsiden horisontalt. Dette vil gjøre det lettere for deg å se hvor tapte steder er plassert

Rengjør tonede bilvinduer Trinn 9
Rengjør tonede bilvinduer Trinn 9

Trinn 5. Tørk vinduet med en ren mikrofiberklut

Ta en annen mikrofiberklut og tørk av rengjøringsmiddel som fortsatt er igjen på vinduet. Lagre denne kluten spesielt for å tørke av vinduet ditt, ikke tørke bort smuss eller skitt. Dette vil holde vindusrenseren din og unngå å skrape overflaten mens du går.

Bruk aldri et tørkepapir til å tørke vinduene. Den grove overflaten på papiret kan skrape vinduene eller bilen din

Rengjør tonede bilvinduer Trinn 10
Rengjør tonede bilvinduer Trinn 10

Trinn 6. Glatt ut eventuelle bobler i fargen med et kredittkort

Hvis du merker noen bobler i fargen på vinduene, pakk et kredittkort inn i en mikrofiberklut og trykk på overflaten av boblen. Skyv boblen ut mot kanten av fargetonen for å få luften ut og glatte vinduets overflate igjen.

  • Du kan også bruke en vindusskraper til å skyve bobler og bretter ut av fargen din hvis du trenger det.
  • Hvis fargen din har mange bobler i den, må du kanskje få den erstattet av en profesjonell.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Hvis fargen er kraftig riper eller begynner å boble, kan dette være et tegn på at du må ha fargen påført på vinduene igjen.
  • Hvis du vet at hjemmet ditt har hardt vann, bruk destillert vann til å gjøre renere i stedet.

Advarsler

  • Bruk av grove materialer til å rengjøre fargen din, som papirhåndkle, avis eller skrubbeklosser, kan ødelegge fargen.
  • Bruk av ammoniakkbaserte produkter på tonede vinduer har stor sannsynlighet for at fargen din falmer og/eller deformeres. Kontroller alltid rengjøringsmiddelet du bruker for ammoniakk før du bruker det på de tonede vinduene.
  • Ikke forstyrr kantene på fargen. Vann- eller glassrenser her kan forårsake avskalling eller deformasjon.

Anbefalt: