Hvordan velge mellom iPhone og Android smarttelefoner: 7 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge mellom iPhone og Android smarttelefoner: 7 trinn
Hvordan velge mellom iPhone og Android smarttelefoner: 7 trinn

Video: Hvordan velge mellom iPhone og Android smarttelefoner: 7 trinn

Video: Hvordan velge mellom iPhone og Android smarttelefoner: 7 trinn
Video: Geniale life-hacks som fungerer ekstremt bra ▶3 2024, April
Anonim

Du har bestemt deg for at du vil ha en ny smarttelefon. De fleste smarttelefoner er enten iPhone eller Android -baserte, hvordan ville du velge hvilken telefon som passer deg best? Følgende trinn vil veilede deg til de viktigste aspektene du må ta i betraktning før du velger.

Trinn

Trinn 1. Forstå forskjellene:

Android og iPhone er like, men de har noen klare forskjeller.

  • Liker du å endre utseendet på telefonen din nå og da? Liker du å bruke tredjepartsapper hvis du ikke er fornøyd med de som fulgte med telefonen? Stoler du sterkt på Googles appserie (Drive, Gmail, Google Maps)? Vurder i så fall å kjøpe en Android -telefon.
  • Liker du ting slik de kom? Vil du ha en smarttelefon som føles førsteklasses og som ikke går på kompromiss med funksjonaliteten? Stoler du på Apples suite med apper (Apple Maps, iWork, iMessage)? Vurder i så fall å kjøpe en Apple iPhone.

Trinn 2. Velg hvilken skjermstørrelse som passer deg best

Foretrekker du små, mellomstore eller store skjermstørrelser? iPhone kommer i noen få standardstørrelser, 3,5 (diagonal) som iPhone 4S eller 4 "(Diagonal) som iPhone 5 og 5S eller den nye større iPhone 6 (4,7" skjermen) og iPhone 6+ (5,5 " Derimot kommer Android -enheter i mange størrelser, alt fra kompakte, for eksempel Motorola Moto G og store, for eksempel Nexus 6.

Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 1
Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 1

Trinn 3. Bestem hvor viktig maskinvaren er for deg

Liker du de nyeste og beste spesifikasjonene? Vil du ha lynrask hurtige behandlingshastigheter og et kamera med mange megapiksler? Du kan vurdere å kjøpe de beste Android -smarttelefonene eller iPhone 6+.

Trinn 4. Vurder om brukervennligheten er mer viktig for deg

Den har kanskje ikke blendende raske prosessorhastigheter eller en fryktelig RAM, men den fungerer like bra med sømløs ytelse. IPhone -brukergrensesnittet er ganske enkelt å bruke i motsetning til Android, som har en liten læringskurve.

Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 2
Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 2

Trinn 5. Vurder smarttelefonens design

Ingen smarttelefon er utvilsomt bedre enn den andre. Det er mye tilbehør til både iPhone og Android -telefoner. Utseende og estetikk på en telefon betyr like mye som maskinvarespesifikasjonene for den.

Trinn 6. Prøv å bruke telefonene på listen din

  • Tastatur. Prøv å skrive noen ord ved hjelp av iPhone -tastaturet og noen med Android -tastatur. Begge er virtuelt tastatur med fysisk tilbakemelding (bare på Android -telefoner), men du kan finne ut at den ene er bedre egnet for fingrene og måten du skriver på enn den andre.

    Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 3
    Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 3
  • Media: Overføring av mediefiler (musikk, filmer) til iPhone gjøres via iTunes (programvare installert på datamaskinen din som det tar litt tid å venne seg til) mens Android kan godta filer ved ganske enkelt å koble en USB -kabel til datamaskinen. Kvaliteten på lyden avhenger av den spesifikke enheten.

    Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 4
    Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 4
  • Kamera: I likhet med musikk kan Android -bilder overføres fra enheten til datamaskinen via USB -kabel mens iPhone -bilder trenger iTunes eller spesiell annen programvare. Kvaliteten på bildene avhenger av den spesifikke enheten.

    Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 5
    Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 5
  • Radio: noen Android-telefoner har innebygd FM-radio, mens Apple har lansert en app for å simulere radiofunksjonalitet.

    Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 6
    Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 6
  • Enkelt eller avansert: iPhone -grensesnittet bruker en enkelt "Hjem" -knapp, og appgrensesnittet viser vanligvis en virtuell "Tilbake" -knapp. Android 'Tilbake' -knappen er noen ganger fysisk, og den har en annen veldig nyttig 'Detaljer' -knapp som vanligvis viser avanserte alternativer. Hvis du aldri ser etter noen avanserte funksjoner, vil du ikke gå glipp av denne knappen, men den er ofte nyttig (avhengig av hvilken app du bruker).

    Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 7
    Velg mellom Iphone og Android Smartphones Trinn 7

Trinn 7. Bestem om du har det bra med planoppdateringer av det potensielle operativsystemet

Apple presser vanligvis oppgradering til alle sine enheter raskt. Android -oppdateringer tar tid da de må testes og tilpasses produsentens tema. Bortsett fra Nexus -serien og noen få andre telefoner, tar Android -oppdateringer noen måneder etter at en ny versjon har blitt lansert.

Noen mennesker vil være på forkant med teknologien, og ønsker den siste og beste oppdateringen så snart den er ute. Andre er fornøyd hvis telefonene deres til slutt får en oppdatering, mens andre rett og slett ikke gidder å oppdatere i det hele tatt. Vurder hvilken kategori du faller i, og velg smarttelefonen din deretter

Tips

  • Det er feil med både Android og Apple. Hvis de brukes med forsiktighet, vil begge tjene deg godt.
  • Hvis mulig, kjøp en ulåst og usubsidert telefon. Det kan koste mer på forhånd, men du vil spare mer på lang sikt.
  • Tro ikke sprøytenarkomanen. For noen mennesker fungerer iPhone best, for andre passer Android. Ikke kjøp en smarttelefon fordi den er trendy eller kul. Finn den som passer dine behov.
  • For å teste en telefon kan du prøve å skrive en tekstmelding, ringe, spille av musikk, surfe på nettet, endre skjerminnstillingene og sjekke de generelle innstillingene.
  • Avstå fra å besøke nettsteder som er fansites. Det er hundrevis av fansites for Android og Apple, som driver ideene sine om hvorfor den ene er bedre enn den andre. De vil bare villede deg til å kjøpe en telefon du ikke vil ha.
  • I motsetning til myten er Android -telefoner verken billige eller skummelt bygde. Mange nye high end Android -telefoner er like godt bygget som iPhone. En høy prislapp betyr ikke nødvendigvis høy kvalitet.
  • Sikt på å kjøpe en smarttelefon med den hensikt å bruke den i minst 2 år. De fleste telefonkontrakter varer i to år, det er lurt å kjøpe en telefon deretter.

Anbefalt: