Hvordan skrive en mensløkke: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive en mensløkke: 8 trinn (med bilder)
Hvordan skrive en mensløkke: 8 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skrive en mensløkke: 8 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skrive en mensløkke: 8 trinn (med bilder)
Video: Ligning for tangent igennem et bestemt punkt 2024, Kan
Anonim

Hvis du er en programmerer eller utvikler, eller noen som er ansvarlig for å lage datakodemoduler, må du kanskje vite hvordan du skriver en while -loop. While loop er en av flere konvensjonelle sløyfer som ofte brukes i moderne dataprogrammering. I motsetning til det vanlige for sløyfe, dirigerer mens -sløyfen datamaskinen til å utføre bestemte oppgaver bare mens en viss betingelse er sann. Resultatet er at når en bestemt betingelse er oppfylt, vil datamaskinen avslutte sløyfen og gå videre til fremtidige trinn og implementeringer. While loop er en av mange logiske design skrevet til moderne kodingsspråk, som både mennesker og datamaskiner kan finne ut, noe som gjør den til et kraftig verktøy for ethvert ingeniør- eller programmeringsprosjekt. Her er noen av de vanlige trinnene for hvordan du skriver en do while loop.

Trinn

Skriv en While Loop Trinn 1
Skriv en While Loop Trinn 1

Trinn 1. Kom inn i kodingsmiljøet

Åpne programmet og kom til den delen av koden der while loop er nødvendig.

Skriv en While Loop Trinn 2
Skriv en While Loop Trinn 2

Trinn 2. Identifiser variablene dine

Mange ganger bruker en while loop en variabel for definisjon. For eksempel, hvis variabelen "x" vil være verdien som bestemmer hvor lenge løkken varer, er det viktig at du definerer "x" som et helt tall eller lignende datatype.

Skriv en While Loop Trinn 3
Skriv en While Loop Trinn 3

Trinn 3. Start mens -løkken ved å skrive en gjør mens -kommando

Syntaksen er forskjellig på forskjellige dataspråk. Mens -kommandoen inneholder vanligvis ordene "gjør mens", sammen med annen minimal kode.

Skriv en While Loop Trinn 4
Skriv en While Loop Trinn 4

Trinn 4. Sett de tiltenkte oppgavene og implementeringskoden inne i while -løkken

Alt som må fortsettes må komme mellom "gjør mens" -kommandoen og en egen "annet" -kommando som får programmet til å hoppe fremover mens betingelsen ikke er sann.

Skriv en While Loop Trinn 5
Skriv en While Loop Trinn 5

Trinn 5. Skriv inn din else -kommando

Denne kommandoen kommer i mange forskjellige syntaksstrukturer, men ideen er den samme: sløyfen vil ikke fortsette hvis tilstanden referert til med "while" ikke lenger er gyldig. For eksempel, hvis kommandoen er "gjør mens x> 4", vil kommandoen else utløse endringer når variabelen "x" blir større enn 4.

Skriv en While Loop Trinn 6
Skriv en While Loop Trinn 6

Trinn 6. Evaluer mens loop i sammenheng med det overordnede programmet

En del av å skrive en effektiv mens loop innebærer å forutse hvordan kodefunksjonen din vil fungere. Denne typen forutsigelser kan være forskjellen mellom et problemfritt stykke kode og et mislykket forsøk.

Skriv en While Loop Trinn 7
Skriv en While Loop Trinn 7

Trinn 7. Ta opp eventuelle syntaksproblemer

Hvert programmeringsspråk har sin egen syntaks, som er måten kodeordene er strukturert for bruk og forståelse på. Ideen bak en stund -sløyfe kan være flott, men hvis ordene er malplassert eller misbrukt på noen måte, vil ikke resultatet fungere.

Gå gjennom hver koderade og vurder hva som skjer når. En stund -sløyfe kan bli altfor bred eller global i et program. Å se på hver koderad hjelper programmereren til å ringe tilbake til de mest grunnleggende elementene og bruksområdene for while -løkken

Skriv en While Loop Trinn 8
Skriv en While Loop Trinn 8

Trinn 8. Kjør og feilsøk

Kjøretiden er ofte stedet der utviklerne får de siste feilene. Hvis mens -loop er godt skrevet, vil programmet fungere som du vil at det skal kjøres.

Se etter skrivefeil. Eventuelle skrivefeil kan føre til at koden krasjer eller ikke fungerer. Skann koden og finn eventuelle feil

Anbefalt: