Hvordan holde seg trygg på en cruisehavn: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan holde seg trygg på en cruisehavn: 11 trinn (med bilder)
Hvordan holde seg trygg på en cruisehavn: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan holde seg trygg på en cruisehavn: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan holde seg trygg på en cruisehavn: 11 trinn (med bilder)
Video: Det amerikanske havskib Morro Castle forlis 2024, Kan
Anonim

Ved å ta et cruise kan du se forskjellige byer i nye deler av verden og dra på avslappende eller eventyrlige utflukter som du ellers ikke kan få gjort. Nye steder kommer imidlertid med nye farer, og derfor er det viktig å iverksette tiltak for å holde deg selv og dine reisekamerater trygge mens du er i havn. For å holde deg trygg, sjekk sikkerhetsrisikoen, bestill pålitelige utflukter, reis i grupper, vær oppmerksom på omgivelsene dine, og kom alltid tilbake til skipet i tide.

Trinn

Del 1 av 3: Gjør deg klar før du kommer

Vær trygg på en cruisehavn Trinn 1
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 1

Trinn 1. Sjekk sikkerhetstruslene før du bestiller

En av de beste måtene å sørge for at du holder deg trygg på en anløpshavn er å unngå å gå til noen virkelig farlige havner. Før du bestiller et cruise, se gjennom reiseruten og sjekk både nasjonen din og havnens hjemland for å se om noen trusler er oppført.

  • Avdelinger eller statsdepartementer gir ofte reisevarsler og varsler for internasjonale destinasjoner. Ring eller sjekk på nettet med det relevante offentlige organet i landet ditt for å se om de har oppført noen advarsler for noen av de tiltenkte havnene dine.
  • Ta også kontakt med det aktuelle byrået i havnens hjemland for å se om de har utstedt lokale advarsler om området.
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 2
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 2

Trinn 2. Pakk riktig

En del av å være trygg i en cruisehavn er å sikre at du ikke er et lett å få øye på. Unngå å pakke gjenstander som hawaiiskjorter, fanny -pakker, sokker som skal bæres med sandaler, baseballcaps og andre brikker som får deg til å skille deg ut fra mengden som turist.

  • Ta en titt på dagens mote- og klestrender i områdene du vil besøke. Finn kopier av lokale blader på nettet eller se gjennom bilder på blogger og i aviser. Du trenger ikke å se ut som en mote -lokal. Bare få en følelse av hva som ville se ut som uvanlig i regionen.
  • I stedet for å ha med deg en sekkepose, en pose med en bred åpning eller en ryggsekk, bør du velge å investere i en tyveribeskyttelsespose, som er skråsterk og ofte mye mer iøynefallende.
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 3
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 3

Trinn 3. Bestill utflukter gjennom cruiselinjen

Hvis du planlegger å gjøre en ekskursjon eller tur på land mens du er i havnen, kan du bestille gjennom cruiselinjen i stedet for å finne en uavhengig turgruppe. Cruiselinjer foretar en grundig undersøkelse av turoperatørene og registrerer lisenser og forsikringer.

  • Hvis det er en type tur eller utflukt du vil gjøre, men som ikke er oppført som et av dine ekskursjonsalternativer, kan du snakke med cruisedirektøren. De kan ha anbefalinger om pålitelige lokale turfirmaer.
  • Hvis du insisterer på å bestille hos en uavhengig turleder, kan du be om kopier av lisensiering og forsikring før du bestiller. Hvis de nekter å tilby slike, ikke bestill med dem.
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 4
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 4

Trinn 4. La verdisakene dine være hjemme

Oppfattet rikdom kan i stor grad påvirke hvem småtyver retter seg mot. La verdifulle gjenstander som nettbrett, datamaskiner, smykker, dyre DSLR -kameraer og designerklær eller tilbehør være hjemme. Hvis du må ta med deg visse ting, må du låse dem i en safe i hytta din og ikke ta dem med deg på land.

  • Mange velger å bruke en falsk giftering når de reiser. På denne måten, hvis den falske blir stjålet eller skadet, er originalen fremdeles trygg.
  • Hvis du tar et internasjonalt cruise, bør du vurdere å kjøpe en billig brennertelefon med et internasjonalt SIM -kort og/eller dataplan i stedet for å ta med smarttelefonen.
  • Unngå å frakte store mengder kontanter og flere kredittkort til havnen. Ta ett eller to kort og/eller en liten sum penger, og la resten være låst i rommet ditt.

Del 2 av 3: Avstigning i havn

Vær trygg på en cruisehavn Trinn 5
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 5

Trinn 1. Finn en kompis

En enkelt reisende er et enkelt mål for tyveri og kriminalitet på land. Hold deg alltid til minst en annen reisende mens du er borte fra skipet. Hvis du ikke reiser med en annen person, kan du bestille gruppeturer eller utflukter.

Å ha en reisepartner er spesielt viktig for kvinner i internasjonale havner for å unngå seksuell trakassering og overgrep, ettersom det kan skje med alle av alle kjønn, men det er mest rapportert blant kvinner

Vær trygg på en cruisehavn Trinn 6
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 6

Trinn 2. Ignorer distraksjoner

Hvis noen kommer til deg mens du forlater skipet eller rundt i byen og ber deg om hjelp eller prøver å selge deg noe, ignorer dem. Dette er en vanlig taktikk for lommetyver. Mens en person har oppmerksomheten din, vil en annen komme bak deg og prøve å snike vekk lommeboken eller verdisakene dine.

  • Dette gjelder både for barn og voksne, spesielt i områder med store inntektsforskjeller som Brasil eller India. Barn får ofte andre til å fungere som alt fra småtyver til voldelige tyver.
  • Hvis du merker at noen prøver å distrahere deg intensivt, dekk til lommene dine, hold en tett hånd på vesken og gå raskt bort til et nærliggende, høyt befolkede område.
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 7
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 7

Trinn 3. Vær oppmerksom

Uansett om du skal være i en havn i to timer eller to dager, er det viktig å være oppmerksom på omgivelsene. Prøv å unngå rus mens du er i havn, og se og lytt nøye etter aktiviteten rundt deg.

  • Små tyver er generelt aktive i turistområder og rundt profilerte attraksjoner som monumenter og museer. Vær våken og hold verdisakene dine nær kroppen din på disse områdene.
  • Bruk alltid posen over kroppen din fra skulder til hofte og hold posen mot forsiden av kroppen din, slik at du alltid kan holde øye med den.
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 8
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 8

Trinn 4. Bo på hovedgatene

Unngå å gå gjennom bakgater, smug, dårlig opplyste områder og områder med få mennesker i dem. I stedet kan du holde deg på hovedveier, godt opplyste gater og gater der folk aktivt går opp og ned langs siden.

  • Bakgater er et enkelt sted å trekke frem en turist, spesielt for voldskriminalitet. De blir sjelden overvåket aktivt, og utgjør dermed en stor sikkerhetsrisiko.
  • Hvis det er noe du virkelig vil sjekke ut på et sted som ikke er tilgjengelig, for eksempel en skjult bar eller restaurant, kan du gå med en stor gruppe og se om du kan ordne en guide som snakker det lokale språket for å komme deg dit.

Del 3 av 3: Ta ytterligere trinn mot sikkerhet

Vær trygg på en cruisehavn Trinn 9
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 9

Trinn 1. Invester i reiseforsikring

Reiseforsikring kan dekke et stort antall uhell, fra medisinske utgifter til turavbrudd. Sammenlign reiseforsikringsplaner som er tilgjengelige i ditt område online, eller ring dine nåværende forsikringsselskaper for å se om de tilbyr reiseforsikringsplaner.

  • Ta en titt på hva forsikringen dekker. For sikkerhet i havn vil du ha forsikring som dekker medisinske utgifter samt tapte eller stjålne varer.
  • Hvis du ikke forstår hvilket dekningsnivå du får på grunn av politikkinformasjonen, kan du ringe forsikringsselskapet og spørre: "Kan du forklare meg på en enkel måte hvilken dekning denne planen vil tilby?"
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 10
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 10

Trinn 2. Bank på båten

Mange cruiseskip har minibanker ombord, og det er lurt å bruke dem selv om de tar høyere avgifter. Minibanker ombord på skipet blir vanligvis sjekket ofte for skimmere og skannere, og er ofte mer trygge enn de du finner i havn.

Hvis du absolutt må bruke en minibank mens du er i havn, må du bare bruke en som ligger i eller rett utenfor banken, og se etter løse skannere og tastaturer før du dypper kortet ditt

Vær trygg på en cruisehavn Trinn 11
Vær trygg på en cruisehavn Trinn 11

Trinn 3. Still alltid en alarm

Skipet kommer ikke til å vente på deg hvis du kjører sent og kommer tilbake fra havnen. Still inn en alarm eller ta med en klokke for å sikre at du kommer tilbake til skipet i tide og unngå å bli strandet på ukjente og potensielt farlige steder.

Ha alltid telefonnummeret til cruiselinjens kundeservicelinje med deg. Hvis en uforutsett omstendighet får deg til å savne skipet ditt, ring umiddelbart og be om hjelp

Tips

  • Hvis det noen gang er en situasjon hvor du føler deg utrygg, selv om det er på en tur du betalte for, gi beskjed til noen eller på annen måte forlate situasjonen.
  • Skipets mannskap har sannsynligvis seilt inn og ut av området flere ganger før. Be dem om tips om hvor du trygt kan gå og fortsatt ha det bra.

Anbefalt: