3 måter å få jobb på datamaskiner

Innholdsfortegnelse:

3 måter å få jobb på datamaskiner
3 måter å få jobb på datamaskiner

Video: 3 måter å få jobb på datamaskiner

Video: 3 måter å få jobb på datamaskiner
Video: 3 BIGGEST Weaknesses of the Human Body 2024, Kan
Anonim

Arbeidsmarkedet for datamaskinbaserte jobber vokser stadig, så dette er en flott tid å få foten i døren. Enten du er interessert i programmering, programvareteknikk eller informasjonsteknologi (IT), er det ikke så vanskelig å øke sjansen for å få jobb med datamaskiner. Ved å bygge din kunnskapsbase og ferdighetssett og få riktig erfaring, kan du få et mye bedre skudd på å få jobb i datamaskiner.

Trinn

Metode 1 av 3: Få jobb i programmering

Få jobb i datamaskiner Trinn 1
Få jobb i datamaskiner Trinn 1

Trinn 1. Lær å kode HTML og CSS for å kjenne det grunnleggende i layout av nettsider

HTML og CSS er grunnleggende språk som brukes til å designe, lage og endre nettsider, så det er avgjørende for programmering å kunne bruke dem. Bruk online opplæringsprogrammer eller introduksjonskodingskurs på en lokal høyskole for å utvikle denne grunnleggende kunnskapen.

Det finnes utallige HTML- og CSS -opplæringer på nettet som du kan finne ved å bare søke etter dem. Hvis du foretrekker å lære dem på en mer strukturert metode, er det beste alternativet å ta et innledende informatikkurs

Morsomt faktum: Teknisk sett er egentlig ikke HTML og CSS programmeringsspråk. HTML er et kodespråk, mens CSS er et stilark.

Få jobb i datamaskiner Trinn 2
Få jobb i datamaskiner Trinn 2

Trinn 2. Bli flytende i et programmeringsspråk

Programmeringsspråk er brød og smør for dataprogrammerere, så det er viktig å ha en grundig forståelse av minst ett, om ikke mer. Registrer deg på et programmeringskurs eller bruk en online opplæring for å utvikle en mestring av et kodingsspråk du kan bruke i en programmeringsjobb.

  • Alt er likt, er Javascript det mest brukte programmeringsspråket, så lær dette for å ha den mest anvendelige kodingskunnskapen.
  • Python og C ++ er også veldig populære. Vurder å lære disse i tillegg til Javascript for å gi deg selv et forsprang på å søke programmeringsjobber.
Få jobb i datamaskiner Trinn 3
Få jobb i datamaskiner Trinn 3

Trinn 3. Få en grad i dataprogrammering for å bygge din kunnskapsbase

Dette er ikke alltid et strengt krav for nybegynnerjobber innen programmering, men å oppnå en programmeringsgrad er en fin måte å utvikle en sterk forståelse av det grunnleggende. Å delta på et dataprogram vil også gi deg en god mulighet til å begynne å lage et profesjonelt nettverk som du kanskje kan bruke nedover linjen for å hjelpe deg med å få en jobb.

Ta for eksempel aktive skritt for å bli kjent med professorene dine og bygge et forhold til dem. De kan kanskje skrive anbefalinger for deg senere når du søker på jobber eller til og med tipse deg om jobbmuligheter i ditt felt

EKSPERT -TIPS

Ken Koster, MS
Ken Koster, MS

Ken Koster, MS

Master's Degree, Computer Science, Stanford University Ken Koster is the Co-founder and CTO of Ceevra, a medical technology company. He has over 15 years of experience programming and leading software teams at Silicon Valley companies. Ken holds a BS and MS in Computer Science from Stanford University.

Ken Koster, MS
Ken Koster, MS

Ken Koster, MS

Master, Computer Science, Stanford University

Bruk somrene til å bygge opp din yrkeserfaring.

Ken Koster, programvareingeniør, gir råd:"

Få jobb i datamaskiner Trinn 4
Få jobb i datamaskiner Trinn 4

Trinn 4. Gjør sideprosjekter og frilansarbeid for å få erfaring med programmering

Dette bør være fritidsaktiviteter du gjør på fritiden for å bygge porteføljen din og samle erfaring med å lage programvare. Bygg apper, lag nettsteder, eller bidra til åpen kildekode -prosjekter for å utvikle denne programmeringsopplevelsen. Bruk freelance stillingsnettsteder for å finne merkelige jobber og sidegigger du kan gjøre for å forbedre arbeidserfaringen din som programmerer.

  • For eksempel har nettstedet Fiverr en rekke eksterne frilansjobber som involverer programmering og programvareutvikling.
  • Disse trenger ikke nødvendigvis å være enorme forpliktelser. Å bygge en enkel vær -app eller lage et nettsted dedikert til en blogg vil være tilstrekkelig på dette stadiet.
  • Sørg for å legge det du lager til din online portefølje slik at andre programmerere, så vel som potensielle arbeidsgivere, kan se arbeidet ditt.
Få jobb i datamaskiner Trinn 5
Få jobb i datamaskiner Trinn 5

Trinn 5. Finn en programmeringspraksis for å få verdifull arbeidserfaring

Programmering av praksisplasser vil gi deg erfaring med koding og utvikling av programvare i profesjonell kapasitet, noe potensielle arbeidsgivere vil sette stor pris på. De lar deg også utvide ditt profesjonelle nettverk og gi deg en praktisk inngang til datamaskinindustrien.

  • Hvis du går på skole, kan du kontakte skolens karrieresenter for å se om de kan hjelpe deg med å finne en praksisplass som samsvarer med dine interesser.
  • Hvis du ikke går på skole, kan du se på nettstedene til teknologiselskaper du er spesielt interessert i for å se om de tilbyr praktikantmuligheter.

EKSPERT -TIPS

Ken Koster, MS
Ken Koster, MS

Ken Koster, MS

Master's Degree, Computer Science, Stanford University Ken Koster is the Co-founder and CTO of Ceevra, a medical technology company. He has over 15 years of experience programming and leading software teams at Silicon Valley companies. Ken holds a BS and MS in Computer Science from Stanford University.

Ken Koster, MS
Ken Koster, MS

Ken Koster, MS

Master, Computer Science, Stanford University

Prøv forskjellige felt for å se hvilket miljø som passer deg . I følge Ken Koster, programvareingeniør,"

ta praksisplasser for å finne ut hva slags miljø du vil være glad for å jobbe i.

Arbeidet endres definitivt når du går inn i industrien, akademia eller forskning. Det er alle ganske forskjellige miljøer å jobbe i, og noen mennesker kan like det ene og ikke det andre."

Få jobb i datamaskiner Trinn 6
Få jobb i datamaskiner Trinn 6

Trinn 6. Søk på en jobb i et selskap som spesielt interesserer deg

Det er langt mer sannsynlig at du faktisk får en jobb hvis du skreddersyr søknaden din til et bestemt selskap. Undersøk hva slags prosjekter selskapet foretar og skreddersy søknaden din på en måte som viser hvor god passform du er.

For eksempel, hvis et selskap fokuserer på å utvikle spillapper, understreker du tidligere erfaring med å lage spillapper i følgebrevet

Metode 2 av 3: Forfølge en karriere innen programvareingeniør

Få jobb i datamaskiner Trinn 7
Få jobb i datamaskiner Trinn 7

Trinn 1. Få en sekundær grad i informatikk eller ingeniørfag

Mange arbeidsgivere krever at programvareingeniørene tjener minst en assosiert grad eller sertifikat i et relevant felt. Mange programvareingeniører oppnår grader i informatikk, men andre populære studieretninger inkluderer forretningsledelse, datateknikk og matematikk.

For å være mest konkurransedyktig, sikte på å tjene en bachelorgrad i et bestemt felt i stedet for bare en tilknyttet

Få jobb i datamaskiner Trinn 8
Få jobb i datamaskiner Trinn 8

Trinn 2. Sørg for at du behersker HTML, CSS og et programmeringsspråk

Programvareingeniører må ha en grundig forståelse av hvordan programvare utvikles, slik at de kan utvide, gjenopprette eller tilpasse programvaren til endrede systemer og behov. Du kan lære disse språkene gjennom online opplæringsprogrammer, høyskolekurs eller en kodende boot camp.

  • Du kan også bygge og utvikle disse ferdighetene gjennom en posisjon for utvikling av programvare, hvis du har ferdigheter til å jobbe i en slik stilling.
  • Javascript, Python og C ++ er alle populære programmeringsspråk som vil være spesielt nyttig for en programvareingeniør å kjenne.
Få jobb i datamaskiner Trinn 9
Få jobb i datamaskiner Trinn 9

Trinn 3. Bestem deg for en spesialisering du vil forfølge

Programvareingeniører spiller ofte en spesialisert rolle som en del av et team av andre ingeniører og utviklere. Eksempler på spesialiserte roller inkluderer back-end ingeniør, front-end ingeniør, driftsingeniør og testingeniør.

  • Back-end-ingeniører bruker mesteparten av tiden sin på å jobbe med tjenestene og algoritmene som utgjør kjernen i et bestemt system og spiller en viktig rolle i hvordan systemet fungerer.
  • Front-end ingeniører fokuserer på brukergrensesnitt og gjør tjenestene som back-end ingeniører skriver tilgjengelige for brukeren.
  • Driftsingeniører sikrer at infrastrukturen i et system er pålitelig og kjører hele tiden.
  • Testingeniører bygger systemer som tester koden som andre ingeniører har skrevet for å sikre at den er helt pålitelig og fungerer som den skal.

Tips: En ingeniør som utfører alle disse funksjonene kalles en "full-stack engineer". Dette er svært sjeldent for en nybegynnerstilling, men du kan bli bedt om å være en full-stack ingeniør hvis du vil jobbe ved en oppstart med relativt få ansatte.

Få jobb i datamaskiner Trinn 10
Få jobb i datamaskiner Trinn 10

Trinn 4. Få arbeidserfaring med programvareutvikling og programmering

Arbeid internship eller en startposisjon, hvis mulig, utvikle programvare og skrive kode for å fortsette å bygge dine tekniske ferdigheter i et profesjonelt miljø. De fleste arbeidsgivere som ønsker å ansette en programvareingeniør vil kreve annen yrkeserfaring enn sideprosjekter, så dette er veldig viktig for å starte en karriere som ingeniør.

Det er noen nybegynnerprogramvareingeniørstillinger som krever liten eller ingen tidligere arbeidserfaring, men disse er relativt sjeldne

Få jobb i datamaskiner Trinn 11
Få jobb i datamaskiner Trinn 11

Trinn 5. Bygg opp ditt samarbeid og lederskap

Å være programvareingeniør krever ikke bare gode tekniske ferdigheter; det krever også at du kan jobbe effektivt som en del av et team. Ta en jobb som innebærer mye teamarbeid og prosjektledelse for å bygge disse myke ferdighetene og gjøre deg til en mer konkurransedyktig søker.

For best resultat, ta denne typen jobb i et programvareutviklingsselskap eller som en del av et team som hjelper til med å utvikle programvare

Få jobb i datamaskiner Trinn 12
Få jobb i datamaskiner Trinn 12

Trinn 6. Søk på en ingeniørjobb i din spesialisering

Søk etter stillinger og oppføringer for en jobb hvis kriterier spesifikt omtaler spesialiseringen du valgte selv. Å søke på denne typen jobber vil gi deg den beste sjansen for å bli ansatt.

Metode 3 av 3: Finne jobb i IT

Få jobb i datamaskiner Trinn 13
Få jobb i datamaskiner Trinn 13

Trinn 1. Ta kurs eller oppnå en grad i informatikk

Mange bedrifter vil ikke kreve at IT -ansatte tjener en videregående grad i informatikk, men vil kreve at søkere har noen tidligere datatrening eller ferdigheter. For å være en konkurransedyktig søker, ta minst 1 eller 2 kurs i informatikk ved en akkreditert institusjon.

Å tjene et sertifikat eller en grad i informatikk eller et relatert felt er en god måte å demonstrere din tekniske kompetanse og kunnskapsbase for potensielle arbeidsgivere, så det er verdt å ta en faktisk grad hvis du kan

Få jobb i datamaskiner Trinn 14
Få jobb i datamaskiner Trinn 14

Trinn 2. Jobb en generell IT- eller IT-tilstøtende jobb, hvis mulig

Dette kan være noe så enkelt som å jobbe på en help desk eller i et datalab mens du er på skolen. Enhver jobb som innebærer å jobbe tett med datamaskiner og gi teknisk støtte til andre mennesker, vil hjelpe deg med å gi deg en fot i døren når du skal søke på IT-jobber på heltid.

  • Mange høyskoler tilbyr arbeidsstudieprogrammer for studentene sine å jobbe deltid mens de er på skolen. Se om du kan bruke denne typen programmer til å få jobb i skolens datalab eller som en del av deres tekniske supportpersonell.
  • Hvis du ikke kan få en IT- eller IT-tilstøtende jobb, se om du kan finne en praksisplass som vil innebære de samme ferdighetene og ansvarene. Dette er den nest beste måten å få adgang til IT -bransjen.
Få jobb i datamaskiner Trinn 15
Få jobb i datamaskiner Trinn 15

Trinn 3. Akkumuler overførbare ferdigheter i en ikke-IT-jobb hvis du ikke kan jobbe en IT-jobb

Enhver jobb som innebærer å inspisere for feil, løse problemer i kompliserte systemer eller samhandle med klienter, gir deg ferdigheter du også kan bruke i en IT -jobb. Arbeid med denne typen jobber for å bygge opp ditt CV og utvikle dine relevante ferdigheter mens du fortsetter med datautdanningen din og søker på IT -jobber.

  • For eksempel innebærer det å jobbe som bilmekaniker inspeksjon og problemløsningskunnskaper som du kan bruke for å demonstrere din egnethet for en IT -jobb som involverer lignende ansvar.
  • Sørg for å liste opp de relevante ferdighetene som var involvert i denne jobben på CV -en din, slik at den skiller seg ut når du skal søke på en IT -jobb.
Få jobb i datamaskiner Trinn 16
Få jobb i datamaskiner Trinn 16

Trinn 4. Begynn å søke IT -jobber i høstsemesteret før du tar eksamen

Dette er normalt når store selskaper begynner å rekruttere nyutdannede til IT -stillinger, så dette er den mest passende tiden å begynne å sende ut søknader. Å søke tidlig gir deg også god tid før du faktisk tar eksamen for å finne en jobb!

  • Delta på jobbmesser som holdes på eller i nærheten av høyskolen din for å finne ut hvilke selskaper som aktivt ansetter nyutdannede til IT -stillinger.
  • Du kan også snakke med noen på skolens karrieresenter for å få hjelp til å finne IT -stillinger i forskjellige selskaper.

Anbefalt: