Hvordan pusse opp en datamaskin: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan pusse opp en datamaskin: 13 trinn (med bilder)
Hvordan pusse opp en datamaskin: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan pusse opp en datamaskin: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan pusse opp en datamaskin: 13 trinn (med bilder)
Video: СВИСТОК СМЕРТИ ночью НА КЛАДБИЩЕ / Призрак ребёнка в видео / Aztec Death Whistle 2024, Kan
Anonim

Hvis du har en gammel datamaskin som ikke fungerer, trenger den ikke å forbli slik. Du kan reparere den og få den til å fungere igjen, og oppgradere den ved å følge trinnene nedenfor.

Trinn

Puss opp en datamaskin Trinn 1
Puss opp en datamaskin Trinn 1

Trinn 1. Se på det

Ja, bare se på datamaskinen. Se på det fra alle vinkler, og spør deg selv om det. På toppen: er det noen skade på saken? På begge sider: er det noen skade på saken? Er det en vifte på venstre side? Er viften ødelagt? På baksiden: Hvilke porter har denne datamaskinen? Er de alle på hovedkortet, eller er det noen utvidelser? Er det en PSU? På forsiden: Hvilke diskstasjoner ser jeg? Er det noen åpenbar skade på USB -portene på forsiden av saken (hvis det er noen)?

Puss opp en datamaskin Trinn 2
Puss opp en datamaskin Trinn 2

Trinn 2. Prøv å slå den på

Finn en strømledning, og sett den i. Slå den på, og observer den. Hvis den ikke slås på i det hele tatt, kan noe være galt i saken. Hvis den slår på og piper, kan noe være galt i saken. Hvis den slår seg på og skiver, er det sannsynligvis greit så langt.

Puss opp en datamaskin Trinn 3
Puss opp en datamaskin Trinn 3

Trinn 3. Koble den fra, og åpne saken

Selv om det ikke hadde noen problemer i trinn 2, åpner du saken. Du må gjøre et par ting her inne. Hvis den ikke slo seg på i det hele tatt, kan du se på strømkontaktene fra PSU til hovedkort. Hvis de er riktig tilkoblet, er det sannsynligvis noe galt med PSU eller hovedkort, og med mindre du har erstatninger tilgjengelig, er denne datamaskinen ikke verdt det. Hvis ikke, koble dem til på riktig måte. Se på diskstasjonskontaktene. Er de opp ned? Er stiftens pin -innstilling ikke riktig? Rett det.

Puss opp en datamaskin Trinn 4
Puss opp en datamaskin Trinn 4

Trinn 4. Rengjør den

Bruk trykkluft, støv ut huset. Støv hovedkortet, kortene, diskstasjonene, strømforsyningen, eventuelle vifter (spesielt CPU -viften på hovedkortet) og saken rundt alt. Husk å holde viftene mens du rengjør dem, så du ikke ødelegger dem.

Puss opp en datamaskin Trinn 5
Puss opp en datamaskin Trinn 5

Trinn 5. Se etter ødelagte deler

Hvis CD-ROM-stasjonen ikke fungerer, må du fjerne den. Hvis lydkortet er ødelagt, fjerner du det. Hvis skjermkortet er ødelagt, må du fjerne det (og skaffe et nytt). Hvis CMOS -batteriet må byttes ut, må du bytte det ut.

Puss opp en datamaskin Trinn 6
Puss opp en datamaskin Trinn 6

Trinn 6. Bytt ut det du fjernet (hvis mulig eller nødvendig)

Hvis det var ødelagt RAM, er det spesielt viktig at du bytter dem. Hvis harddisken var defekt, er den også viktig. Men hvis 56k -modemet ikke fungerte, trenger du sannsynligvis ikke å bekymre deg for det, da du sannsynligvis vil oppgradere i neste trinn (ikke erstatt noe du vil oppgradere).

Puss opp en datamaskin Trinn 7
Puss opp en datamaskin Trinn 7

Trinn 7. Oppgrader

Hvis ting kan oppgraderes, kan du oppgradere dem. Oppgrader datamaskinen så langt som mulig. Oppgrader RAM, harddisk (er), hvis du kan, oppgrader fra CD-ROM til DVD, og hvis det var et 56k modem, oppgrader det til gigabit ethernet eller et wi-fi-kort, etc. Du vil kanskje lese Hvordan Bygg en datamaskin for instruksjoner om hvordan du arbeider inne i saken.

Puss opp en datamaskin Trinn 8
Puss opp en datamaskin Trinn 8

Trinn 8. Sørg for at det fungerer

Sørg for at alle trinnene ovenfor har fungert. Slå den på og sørg for at du kan starte opp til BIOS og konfigurere alle harddiskene (med unntak for noen datamaskiner, for eksempel Compaq Deskpro 2000, som ikke gir deg tilgang til BIOS direkte).

Puss opp en datamaskin Trinn 9
Puss opp en datamaskin Trinn 9

Trinn 9. Installer et operativsystem

Bruk et moderne operativsystem for bedre funksjoner og sikkerhet.

  • 1 GB+ RAM (minimum) Windows 7.
  • 512 MB RAM (minimum) Ubuntu, Windows XP og Windows Vista.
  • 256 MB RAM (minimum) Xubuntu.
  • 128 MB RAM (minimum) Lubuntu.
Puss opp en datamaskin Trinn 10
Puss opp en datamaskin Trinn 10

Trinn 10. Installer programvare

Ikke spesielt viktig, men installering av programvare kan gjøre det mer nyttig for deg eller gjøre det mer attraktivt for kjøpere.

Puss opp en datamaskin Trinn 11
Puss opp en datamaskin Trinn 11

Trinn 11. Hvis du selger den, må du inkludere noen ting

Finn minst en strømledning, tastatur, mus og kanskje en skjerm, og inkluder dem. Inkluder det du har igjen fra da du kjøpte det (hvis du ikke trenger det). Hvis du har mer, kan du prøve å inkludere høyttalere, skrivere, et modem, en joystick, programvaredisker, etc.

Puss opp en datamaskin Trinn 12
Puss opp en datamaskin Trinn 12

Trinn 12. Hvis du selger den, sett en rimelig pris

En god datamaskin fra midten til slutten av 90 -tallet kan sannsynligvis selge for alt mellom $ 10 og $ 50. Finn ut hvor mye du brukte på det, og legg deretter til prisen for arbeidskraft. Så si at du brukte 5 timer på å jobbe på denne datamaskinen for $ 2 i timen, og brukte $ 15 på den i alt (inkludert å kjøpe datamaskinen, med mindre du er den opprinnelige eieren), og du vil legge til en ekstra $ 5. Å legge dem sammen vil være $ 30, så selg datamaskinen din for det, men vær sikker på at det er verdt det. Ingen ønsker å kjøpe en datamaskin med bare 16 megabyte RAM som kjører Windows 3.1 for $ 30.

Puss opp en datamaskin Trinn 13
Puss opp en datamaskin Trinn 13

Trinn 13. Hvis du ikke selger den, kan du bruke den

Den eneste måten at alt det arbeidet vil være verdt det er hvis du bruker det. Så sett deg ned og spill noen gamle spill, kjør litt eldre programvare som ble avvist av Windows 7, gi den til barna dine, bruk den som en ruter, ta den med deg på skolen, etc.

Tips

  • Hvis du finner spesifikk informasjon om datamaskinen din på produsentens nettsted, gjør du det. Denne informasjonen kan fortelle deg hva som er kjent for å fungere, hvilke diskstasjoner som fulgte med den opprinnelig, hvor utvidbar RAM er, etc.
  • Ikke vær redd for å prøve ekstern maskinvare hvis den er kompatibel. Hvis du har en skriver du vil prøve, kan du prøve den.
  • Denne artikkelen diskuterer datamaskiner generelt. Spesifikke typer datamaskiner har oppgaver som er for den, for eksempel bærbare datamaskiner. Med bærbare datamaskiner kan du også vurdere å oppgradere batteriet, RAM hvis mulig, tastatur, reparere ødelagte låser på skjermen, inkludert et annet batteri eller en bæreveske, etc.

Advarsler

  • Ikke bruk mer penger enn det er verdt. Hvis hovedkortet, CPU eller PSU er dødt, og du ikke kan kjøpe et annet for bare 5 dollar, er datamaskinen sannsynligvis ikke verdt det. Ikke gi opp, det er sannsynligvis mange mennesker i ditt område med gamle datamaskiner som de vil selge for noen få dollar, eller hvis du er heldig, kan du hente den gratis.
  • Husk hvor du fjernet deler fra. Hvis det er mulig, kan du prøve å ta et fotografi av innsiden av datamaskinen og ha den for hånden, slik at du kan huske hvor delene går (bare hvis du glemmer det).
  • Vær forsiktig med å arbeide inne i saken. En statisk elektrisk utladning kan steke hele datamaskinen.
  • Ikke kjøp deler fritt. Ikke alt er kompatibelt med hvilken som helst datamaskin, spesielt en gammel.
  • Når du inkluderer maskinvare eller programvare med datamaskinen, må du kontrollere at den fungerer. Maskinvaren skal være kompatibel, og datamaskinen skal oppfylle minimumskravene. Programvaren skal kjøre på det operativsystemet, og datamaskinen skal oppfylle minimumskravene.

Anbefalt: