Hvordan bruke og fjerne en Thule -lås: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke og fjerne en Thule -lås: 14 trinn (med bilder)
Hvordan bruke og fjerne en Thule -lås: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bruke og fjerne en Thule -lås: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bruke og fjerne en Thule -lås: 14 trinn (med bilder)
Video: How to open the car hood of a BMW MINI Cooper DIY 2024, Kan
Anonim

Mange av Thules friluftslivsprodukter - som bærestativ for sykler eller ski - kommer med integrerte låser som er basert på universelle (for Thule -utstyr), flyttbare låsesylindere. Så for å fjerne et Thule takstativ, for eksempel, må du fjerne låsen ved å fjerne sylinderen. Å fjerne (eller først installere) låsesylinderen kan være en hode-skraper hvis du ikke vet hva du gjør, men noen få enkle instruksjoner (og den medfølgende "hovednøkkelen") vil gjøre hele prosessen et øyeblikk.

Trinn

Del 1 av 3: Installere en låsesylinder

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 1
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 1

Trinn 1. Følg instruksjonene som fulgte med Thule -produktet

I likhet med deres svenske landsmenn Ikea, har Thule en tendens til å bruke mange bilder og svært få ord i produktinstruksjonene. Men når du får tak i det, er instruksjonene relativt enkle å følge.

Men hvis du ikke har instruksjonene, fortvil ikke. Låsesylindersystemene for Thule -produkter er standardisert på tvers av hele produktlinjen

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 2
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 2

Trinn 2. Ta ut plastfliken som dekker sylindersporet

Sjekk produktinstruksjonene for plasseringen, eller se etter en perforert sirkel omtrent diameteren på en gjennomsnittlig voksen pekefinger. Bruk en nøkkel eller skrutrekker til å stikke ut det sirkulære plastdekselet og avsløre en sylindrisk åpning under. Fjern eventuelle overflødige plastbiter som kan komme i veien for låsesylinderen.

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 3
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 3

Trinn 3. Sett hovednøkkelen inn i nøkkelsporet i låsesylinderen

Låssylinderen er den sølvfargede mekanismen (omtrent halvparten av lengden på en voksen pekefinger) som passer inn i den eksponerte åpningen og fungerer som den faktiske låsen for Thule-produktet. Hovednøkkelen er samme størrelse som låsenøkkelen, men har ingen "tenner" (rygger langs bladkanten). Du får 2 låsenøkler og 1 hovednøkkel med Thule -produktet.

Hvis du ikke har hovednøkkelen, kan du bestille en ny fra Thule -forhandlere eller direkte fra Thule. Hovednøkkelen er universell på tvers av produktlinjen

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 4
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 4

Trinn 4. Skyv låsesylinderen helt inn i den synlige åpningen

Ta tak i hovednøkkelen (som fremdeles er i låsesylinderen) og trykk kombinasjonen inn i åpningen. Det kan hjelpe å vri på nøkkelen og sylinderen litt mens du trykker. Fortsett til låsesylinderens overflate er i flukt med åpningen.

Hvis du møter mer enn symbolmotstand, må du kontrollere at hovednøkkelen er trykket helt inn i nøkkelsporet i sylinderen

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 5
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 5

Trinn 5. Fjern hovednøkkelen og prøv låsenøkkelen

Trykk fingeren mot låsesylinderen for å holde den på plass, og bruk den andre hånden til å trekke ut hovednøkkelen. Prøv deretter å bruke låsenøkkelen. Når den er satt helt inn, bør en kvart omdreining med klokken låse på plass mekanismen - for eksempel en av de fire "føttene" på et takstativ i en bil.

Hvis låsenøkkelen ikke vil dreie eller mekanismen ikke låses, kan du prøve å sette inn hovednøkkelen og trykke sylinderen inn igjen, eller fjerne og sette inn sylinderen på nytt. Hvis du har en defekt sylinder, kan du kjøpe erstatninger

Del 2 av 3: Fjerne en låsesylinder med en hovednøkkel

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 6
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 6

Trinn 1. Lås opp mekanismen med låsenøkkelen

Sett låsenøkkelen (en av nøklene med "tenner") inn i sporet og gjør en kvart omdreining mot klokken. Mekanismen skal låses opp - for eksempel kan du nå fjerne skien fra stativet.

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 7
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 7

Trinn 2. Sett hovednøkkelen helt inn i låsesylinderen

Skyv hovednøkkelen (den uten "tenner") helt inn i sylinderen til du hører et "klikk". Hvis du ikke hører det klikket, følger ikke låsesylinderen med når du trekker i hovednøkkelen.

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 8
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 8

Trinn 3. Trekk hovednøkkelen og sylinderen ut av åpningen sammen

Det kan hende du finner ut at det å vri på nøkkelen litt mens du trekker i den, hjelper til med å fjerne låsesylinderen fra stedet i mekanismen.

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 9
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 9

Trinn 4. Feilsøk en sta låsesylinder

Hvis du har problemer med å få hovednøkkelen helt inn i sporet og/eller får sylinderen til å komme ut med nøkkelen, kan du prøve noen få triks. For en hovednøkkel som ikke skyver inn før du hører klikk, kan du prøve å sprøyte litt trykkluft eller smøre-spray (f.eks. WD-40) inn i sporet. Hvis nøkkelen går inn, men sylinderen ikke kommer ut, kan du prøve ett eller flere av følgende:

  • Spray WD-40 rundt kanten av sylinderen.
  • Vrik på nøkkelen kraftigere og trykk på sylinderen (med låsenøkkelen kanskje) mens du trekker den ut.
  • Hvis mulig, snu mekanismen slik at toppen (hullet) på sylinderen vender ned, slik at tyngdekraften hjelper den til å falle ut.
  • Sett mekanismen i låst posisjon før du setter inn hovednøkkelen (dette burde ikke fungere, men noen sverger på at det gjør det av og til!).

Del 3 av 3: Fjerne en sylinder når hovednøkkelen mangler

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 10
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 10

Trinn 1. Kjøp eller lån en annen hovednøkkel

Det er DIY -metoder som pleier å fungere, men de kan også skade låsesylinderen (som du kan bytte ganske billig) eller det større Thule -produktet i seg selv (som ikke er så billig å bytte ut). Thules hovednøkler er universelle, så bruk en fra et annet Thule -produkt (hvis du har en) eller lån en fra en venn.

Du kan også kjøpe dem fra forhandlere på nett eller murstein som selger Thule-produkter, eller direkte fra Thule på 888-238-2388 (i USA) eller https://www.thule.com/en-us/us /thule-support/spare-parts-keys? keycode = D1251 for $ 2,75 USD

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 11
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 11

Trinn 2. Få tilgang til baksiden av sylinderen

Hvis du bare ikke kan vente med å finne eller kjøpe en ny hovednøkkel, krever den enkleste nøkkelfrie måten å fjerne sylinderen at du når den andre siden av sylinderen. Hvis du ikke får tilgang til baksiden av sylinderen, bør du egentlig bare få en ny hovednøkkel i stedet for å kaste Thule -produktet ditt.

Bruk låsenøkkelen til å låse opp mekanismen (via en kvart omdreining mot klokken) før du fortsetter arbeidet på baksiden

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 12
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 12

Trinn 3. Finn den lille metallfliken ved siden av enden av låsesylinderen

Den bakre (ikke nøkkelslitte) enden av låsesylinderen har en rektangulær bule som stikker ut fra toppen av sylinderen. På den ene siden av dette ser du en liten metallflik. Denne tappen er fjærbelastet og holder låsesylinderen på plass.

Finn en skrutrekker som er liten nok til å få tilgang til denne lille kategorien

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 13
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 13

Trinn 4. Trykk ned og inn på denne fanen med den lille skrutrekkeren

Dette vil trykke fjærmekanismen og tappen ned. Mens du fortsetter å trykke på tappen med skrutrekkeren, bruker du en finger på den andre hånden til å skyve ned låssylinderen. Dette skal løsne låsesylinderen.

Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 14
Bruk og fjern en Thule Lock Trinn 14

Trinn 5. Gå tilbake til forsiden og trekk ut den frigjorte låsesylinderen

Låssylinderen kommer til å stikke litt ut (kanskje en centimeter eller to), slik at du kan ta tak i den og låsenøkkelen og trekke begge ut sammen. Prøv igjen å vri på nøkkelen og sylinderen litt mens du trekker for å hjelpe til med fjerningen.

Anbefalt: