3 måter å bruke en turbolader

Innholdsfortegnelse:

3 måter å bruke en turbolader
3 måter å bruke en turbolader

Video: 3 måter å bruke en turbolader

Video: 3 måter å bruke en turbolader
Video: How to Replace Front Brakes 1998-2002 Honda Accord 2024, Kan
Anonim

En turbolader passerer eksosgass gjennom en dobbel turbin som normalt ville blåse ut eksosen din. Av den grunn kan en motor med turbolader være mer effektiv enn en motor uten turbolader, men det avhenger av hvordan du kjører. Når du bruker en turbolader, ta vare på bilen din med oppvarmings- og nedkjølingsteknikker og driv opp den riktig når den tid kommer.

Trinn

Metode 1 av 3: Kjøring med turbolader

Bruk en turbolader trinn 01
Bruk en turbolader trinn 01

Trinn 1. La bilen varme opp før du smeller på gassen

Turboladeren bruker olje for smøring, og oljen flyter bedre når den er varm. Se på kjølevæsketemperaturindikatoren, som er kald til varm indikator på dashbordet. Når temperaturmåleren kommer opp til der den normalt er mens bilen er i gang, bør du fortsatt vente noen minutter etter det før du akselererer raskt med turboladeren, da kjølevæsken blir varm før oljen.

Ofte vil "driftstemperaturen" være midtveis på den kalde til varme temperaturskalaen

Bruk en turbolader trinn 02
Bruk en turbolader trinn 02

Trinn 2. Avkjøl motoren før du slår den av etter å ha kjørt hardt

Etter at du har vært ute og truffet de høyere endene av fartsgrensen og kjørt hardt på bilen din, kan du ta deg tid til å sette den på cruise control eller ta den sakte gjennom et nabolag. Gjør denne nedkjølingen i 5-10 minutter eller så før du slår den av.

  • Hvis du ikke kjøler ned motoren, vil oljen brytes ned raskere og etterlate en tykkere olje. I sin tur må du bytte olje oftere, og motoren din vil ikke gå like bra.
  • Alternativt kan du sitte i den stoppede bilen og la den gå i noen minutter før du slår den av for å kjøle den ned.
Bruk en turbolader Trinn 03
Bruk en turbolader Trinn 03

Trinn 3. Skift ned når du gir en manuell motor mer kraft

Hvis du prøver å gi motoren kraft i 5. gir eller høyere ved å slå gassen hardt, vil motoren ikke ha rotasjoner i minuttet for å gjøre det. I det giret er rotasjonene per minutt lavere enn i 1. til 4. gir.

  • I tillegg kan gulvbelegg i et høyt gir skyve for høy gassblanding inn i katalysatoren og andre motordeler, noe som kan rive dem opp.
  • Gulv i høyt gir kan også skade motoren din, da det kan føre til at motoren gnister før tennpluggene gjør jobben sin, og da er ikke gnisten like kontrollert. Denne tilstanden, kjent som fortenning, er spesielt vanlig i mindre turboladede motorer.
Bruk en turbolader Trinn 04
Bruk en turbolader Trinn 04

Trinn 4. Skift gir i en manuell bil i stedet for å bruke turboladeren for kraft

Turboladeren kan øke hastigheten raskt, selv når du ikke girer. Imidlertid er det ikke en god idé å bruke turboladeren på denne måten, da den belaster den, og den vil slites ut mye raskere enn den burde.

I stedet, skift gjennom girene som du burde for å øke hastigheten

Metode 2 av 3: Gass opp med en turbolader

Bruk en turbolader Trinn 05
Bruk en turbolader Trinn 05

Trinn 1. Sett gass i bilen oftere hvis du ettermonterer en turbolader

Hvis du legger til en turbolader til en eksisterende motor, vil du gå gjennom mer drivstoff enn du tidligere gjorde. Det skyldes at ettersom turboladeren får kompressoren til å fungere raskere, brenner den mer drivstoff raskere.

Bruk en turbolader Trinn 06
Bruk en turbolader Trinn 06

Trinn 2. Fyll bilen mindre hvis du kjøper en mindre motor med turbolader

Hvis bilen har en turbolader i den, kan du slippe unna med en mindre motor og fortsatt ha samme kraft. I tillegg gjør en turbolader en motor mer effektiv. Du kan få bedre drivstoffkilometerstand i dette tilfellet.

Imidlertid må du ikke misbruke turboladeren din for mye ved å gulve den hele tiden. Det vil bare tære på drivstoffbesparelsen din

Bruk en turbolader trinn 07
Bruk en turbolader trinn 07

Trinn 3. Kjøp drivstoff av høy kvalitet, høyoktan

Bruk av høyoktandrivstoff med turbolader reduserer risikoen for at motoren banker. På pumpen, gå for det høyeste oktandrivstoffet som er tilgjengelig, og du vil være tryggere å kjøre motoren din med en turbolader.

  • Sjekk produsentens anbefalinger for riktig oktannivå.
  • I dårlige tilfeller kan motorbanken forårsake motorskader.

Metode 3 av 3: Veie fordeler og ulemper med en turbolader

Bruk en turbolader Trinn 08
Bruk en turbolader Trinn 08

Trinn 1. Øk motorens effekt med en turbolader

Turboladeren lar kompressoren jobbe mer effektivt, noe som betyr at den kan brenne mer drivstoff per sekund. I sin tur betyr det at du får mer kraft, selv om du ikke øker motorstørrelsen.

Bruk en turbolader Trinn 09
Bruk en turbolader Trinn 09

Trinn 2. Kontroller pålitelighetsvurderinger for modellen du kjøper

Tidligere hadde turboladere problemer med påliteligheten. De brøt ganske enkelt sammen, og de er dyre å fikse. I tillegg kan de forårsake skade på motoren. Nyere modeller er vanligvis bedre i denne forbindelse, men det er alltid godt å sjekke anmeldelser først.

Gå på nettet for å finne anmeldelser for motoren eller turboladeren du vil kjøpe. Se om motoren har tilbakevendende problemer eller går i stykker for raskt

Bruk en turbolader Trinn 10
Bruk en turbolader Trinn 10

Trinn 3. Vær oppmerksom på mulig dekksklipping når turbo -boostet starter

Turboladeren kan ta litt tid å bygge opp kraften. Etter det kan den skape et øyeblikkelig motorøkning. Selv om det høres bra ut i teorien, kan det føre til at dekk slipper.

  • Med andre ord, når turboladingen er ferdig, kan den skape et kraftforsterke som er stort nok til å snurre dekkene dine. Tenk på en gammel tegneserie, der dekkene hviner et sekund, men bilen ikke beveger seg.
  • Sørg for å ha begge hender på rattet og vær klar for sklien hvis det skjer.

Anbefalt: