Hvordan detaljere bilen din (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan detaljere bilen din (med bilder)
Hvordan detaljere bilen din (med bilder)

Video: Hvordan detaljere bilen din (med bilder)

Video: Hvordan detaljere bilen din (med bilder)
Video: 💥 Есть ли слабые места в безупречных Mercedes W211 и C219? Что общего у Е-класса и CLS? 2024, Kan
Anonim

Når du beskriver bilen din, gir du den en grundig rengjøring som finjusterer steder som er vanskelig å rengjøre og skrubber til og med de vanskeligste stedene på kjøretøyet. For å unngå å ripe opp det nyrensede utsiden av bilen din, må du først detaljere innsiden av bilen. Når du er ferdig med å detaljere bilen din, blir resultatet en smart, ren bil i utstillingslokaltilstand. Hele prosessen bør ta mellom 4-8 timer å fullføre, så planlegg å sette av en hel morgen eller ettermiddag for å detaljere bilen din.

Trinn

Metode 1 av 2: Detaljering av innsiden av bilen din

Detaljert bilen din Trinn 1
Detaljert bilen din Trinn 1

Trinn 1. Fjern søppel og personlige gjenstander fra bilens interiør

Gå gjennom bilen din og trekk ut hurtigmatemballasjer, brusbokser, gamle blader eller papirer og annet søppel som har samlet seg siden siste rengjøring. Se under seter og mellom seteputer etter søppel som kan ha sklidd ut av syne. Legg alle disse elementene i en søppelbøtte.

Trekk også ut ting i bilen som, selv om det ikke er søppel, kommer i veien for rengjøringen. Disse kan inkludere vannflasker, førstehjelpssett, bilseter, vesker og klær og andre personlige ting

Detaljert bilen din Trinn 2
Detaljert bilen din Trinn 2

Trinn 2. Støvsug interiøret i bilen med et vått/tørt vakuum

Trekk opp gulvteppene og støvsug smuss og skitt av dem med støvsugeren. Bruk deretter vakuumets brede hoder til å rengjøre gulvet under teppet. Til slutt bruker du smale hoder for å støvsuge opp rusk som sitter fast mellom setene.

Et vått/tørt vakuum er det beste verktøyet for jobben siden det utøver mye sugekraft og kommer med en rekke hoder som lar deg støvsuge tepper, dører, dørhåndtak, koppholdere og andre overflater i bilen. Lei eller kjøp en våt/tørr vakuum på en lokal jernvarehandel

Detaljert bilen din Trinn 3
Detaljert bilen din Trinn 3

Trinn 3. Rengjør innvendige vinduer med en vinduspuss

Åpne dørene til bilen din og spray hvert av innvendige vinduer med 5-6 sjenerøse sprayer med en kommersiell vindusrenseløsning. Sprøyt også innvendig bakrute og frontrute med rengjøringsmiddel. Tørk løsningen over vindusflatene med en ren bomullsklut for å rengjøre dem.

  • Bruk deretter en annen ren, tørr fille til å tørke innvendige vinduer. Sørg for å tørke vinduene grundig for å forhindre at det dannes striper.
  • Unngå å rengjøre bilvinduer i direkte sollys, da solen kan varme opp oljene på vinduet og få dem til å spre seg under rengjøringsprosessen. Rengjøring av vinduer i skyggen vil gjøre det lettere for fille å absorbere oljene.
Detaljert bilen din Trinn 4
Detaljert bilen din Trinn 4

Trinn 4. Tørk av indre dørseksjoner og bagasjerommet med en fille

Spray en universalrengjøringsløsning på en ren fille og rengjør de innvendige plast- og metalloverflatene på bilen din. Dette inkluderer dashbord, ratt og kolonne og midtkonsoll. Unngå å spraye rengjøringsoppløsningen direkte på bilen. I stedet, når kluten begynner å tørke ut, spray 4–5 skvetter rengjøringsmiddel direkte på kluten.

Når du har skrubbet de innvendige overflatene i bilens førerhus, skal du stikke bagasjerommet og skrubbe ut de innvendige overflatene med en ren fille eller svamp

Detaljert bilen din Trinn 5
Detaljert bilen din Trinn 5

Trinn 5. Rengjør støv fra innvendige hjørner med bomullspinner

Mange områder i bilens interiør vil være for små til at støvsugeren og fille kan nås. I stedet for å la dem være skitne, ta en håndfull bomullspinner og begynn å rydde ut kroker og kroker. Tørre bomullspinner bør lett ta opp mesteparten av støvet og smusset som har trengt seg inn i små sprekker i bilens dashbord og seter.

Prøv å bruke trespyd eller spisepinner for å lirke ut objekter som har klemt seg fast på ekstremt vanskelig tilgjengelige steder

Detaljert bilen din Trinn 6
Detaljert bilen din Trinn 6

Trinn 6. Rengjør bilens seter med et skinnrens eller sjampo

Hvis bilen din har skinnseter, kan du kjøpe en rengjøringsspray for lær i en bilbutikk. Følg instruksjonene på pakken og påfør skinnrens på setene. La den sitte i noen minutter, og tørk deretter skinnseterne med en ren, tørr bomullsklut.

  • Hvis du har kleseter, spray dem med en skummende aerosolrens. La sprayen sitte i ca. 30 minutter og støvsug stoffsete for å fjerne støv og smuss.
  • Du kan også kjøpe rengjøringsservietter i skinn eller spray på et stort supermarked. Bilforsyningsbutikker bør også selge skummende aerosolrensere til kleseter.
  • Bruk aldri et rengjøringsprodukt som ikke er beregnet på skinn på skinnseter.

Metode 2 av 2: Detaljering av utsiden av bilen din

Detaljert bilen trinn 7
Detaljert bilen trinn 7

Trinn 1. Velg en overskyet eller delvis overskyet dag for å detaljere bilen din

Å vaske og vokse bilen på en varm, solrik dag er ikke ideelt, siden solens varme kan tørke såpe og voks på bilen før du har skylt eller polert den tilstrekkelig. Så hvis du jobber ute, sjekk prognosen for å være sikker på at du vil detaljere bilen din på en delvis eller helt overskyet dag.

Hvis værmeldingen viser at dagen blir regnfull, rengjør bilen i garasjen din

Detaljert bilen din Trinn 8
Detaljert bilen din Trinn 8

Trinn 2. Parker bilen på en flat utendørs overflate

Selv om det er mulig å detaljere bilen din mens den står parkert i en garasje, vil du oppdage at det er mer plass å bevege seg rundt i bilen hvis den står parkert utenfor. Sett bilen på et jevnt område, slik at du har lett tilgang til alle sider av bilen. For å unngå full sol, parker du under et tre eller på et annet skyggefullt sted.

Du kan for eksempel parkere bilen i oppkjørselen eller i en blindvei som du sjelden bruker

Detaljert bilen din Trinn 9
Detaljert bilen din Trinn 9

Trinn 3. Fyll en plastbøtte med vann og bilsåpe

Det er viktig at du bruker en såpe som er spesielt designet for kjøretøyer og ikke for eksempel oppvaskmiddel. Hell bilsåpe i en stor plastbøtte som angitt på etiketten. Tilsett deretter vann til bøtten med en utendørs slange til den er omtrent 3/4 full.

  • Bær bøtten forsiktig til kjøretøyet, og pass på at du ikke søler såpeløsningen.
  • Kjøp bilsjampo i hvilken som helst bilbutikk. Noen store supermarkeder kan også bære produktet.
Detaljert bilen din Trinn 10
Detaljert bilen din Trinn 10

Trinn 4. Skrubbe bilen grundig med en myk, ren svamp

Ta en stor svamp for kjøretøyer og senk den i såpevannet. Skrubb den over overflatene på bilen din i lange, langsgående slag, og sørg for å fjerne alt smuss og skitt.

  • Hvis du jobber utendørs på en varm dag, spray bilen med en slange før du påfører såpe. Dette vil holde malingen våt og forhindre at skummet tørker i solens varme.
  • Arbeid seksjon for seksjon fra toppen av bilen nedover, slik at du ikke ender med å rengjøre noen av de samme seksjonene to ganger. Vask vinduer, dører, tak, hette, skjerm og bak på bilen.
Detaljert bilen din Trinn 11
Detaljert bilen din Trinn 11

Trinn 5. Skyll bilen med en slange når du er ferdig med å vaske den

Så snart alle delene av bilen er rene, bruk slangen til å sprøyte en sjenerøs mengde vann over bilens karosseri. Sørg for å ikke la såpen tørke på bilen før du skyller den av, eller det vil etterlate stygge rester på tvers av bilen.

Hvis du jobber på en varm dag og er bekymret for at såpen kan tørke på vaskede deler før du har fått sjansen til å vaske hele bilen, må du skylle bilen seksjonvis

Detaljert bilen din Trinn 12
Detaljert bilen din Trinn 12

Trinn 6. Skrubbe speilene og dørhåndtakene rene med en stiv børste

Dypp børsten i bøtte med såpevann, og sett deretter i gang med å rydde ut vanskelig tilgjengelige kroker på utsiden av bilen. Skrub innsiden av innsatsene rundt frontlysene og baklysene, under dørhåndtakene og inne i sidespeilene. Skyll børsten etter behov for å unngå at den blir fylt med skitt.

Selv om en tannbørste ville være tilstrekkelig i en klype, vil ikke børsten være tøff nok til å skrubbe ut tilsmusset skitt

Detaljert bilen din Trinn 13
Detaljert bilen din Trinn 13

Trinn 7. Vask hjul og hjulbuer med en rengjøringsspray for hjul

Kjøp en spray til hjul- og dekkrens fra din lokale bilbutikk. Som beskrevet på emballasjen, påfør glanssprayen på hjuloverflatene og la den sitte og suge inn som anvist på spraybeholderen. Mens sprayen suger på 1 hjul, går du rundt i bilen og spruter hjulrenser på de 3 andre hjulene.

  • Bruk deretter en ren svamp til å skrubbe hjulene til alle spor av smuss, gjørme og skitt er borte. Skyll svampen med vann etter behov mellom hjulene.
  • Hvis det er vanskelig tilgjengelige steder i hjulkassene som du ikke helt kan rense med en svamp, bruk en gammel tannbørste i stedet.
  • Når hjulene og buene er rene, tørker du av hjulene og hjulbuene med en fuktig svamp og polerer med en tørr klut.
Detaljert bilen din Trinn 14
Detaljert bilen din Trinn 14

Trinn 8. Tørk av bilen med en ren vaskeskinn

Når du er ferdig med å vaske hele overflaten på bilen, tørker du den for hånd før vannet fordamper av seg selv. Bruk en mikrofiberklut til å tørke av vinduer, dører, hette, bagasjerom og alle andre overflater på kjøretøyet. En effektiv håndtørking vil gjøre bilen fri for flekker.

Hvis noen av bilens overflater har tørket av seg selv, gi dem en rask sprengning med slangen, og tørk deretter området for hånd. Dette forhindrer at den tørkede bilen har stygge flekker

Detaljert bilen din Trinn 15
Detaljert bilen din Trinn 15

Trinn 9. Rengjør bilens vinduer med automatisk vinduspuss

Start med å spraye et sjenerøst belegg av vindusrenseren på alle bilens ytre glassflater. Ta deretter en ny svamp og vask utsiden av bilens vinduer til alle spor av smuss er borte. Sørg for å vaske frontruten og bakruten.

Deretter ruller du ned dørvinduene på omtrent 7,6 cm og bruker svampen til å vaske glassplatene

Detaljert bilen din Trinn 16
Detaljert bilen din Trinn 16

Trinn 10. Påfør et sjenerøst belegg med bilrensevoks på de ytre overflatene

Renere voks vil både vokse og polere bilen din. Når bilen din er vasket, vil et renere voksprodukt både polere og vokse de ytre overflatene. Følg instruksjonene på flasken og påfør produktet med en ren fille.

  • Bilpolering holder en god glans på bilen, selv i tørt, støvete og vått vær. Vokskomponenten i produktet vil beskytte bilens lakk mot UV -stråler og små steiner.
  • Ved å bruke et renere voksprodukt sparer du deg for å måtte polere og vokse bilen separat. Kjøp et renere voksprodukt i enhver bilbutikk.
Detaljert bilen din Trinn 17
Detaljert bilen din Trinn 17

Trinn 11. Buff hele bilen med en ren, tørr klut eller pusseskinn

Ikke buff bilen mens den er tørr, da du kan rispe lakken. Så sørg for at det fortsatt er litt vått lakk på bilen før du begynner å polere. Gni metalloverflatene med små, sirkulære slag for å smøre renvoks over bilen. Arbeid over hele bilens karosseri med en tørr, ren klut.

  • Dette bør fjerne alle flekker og la karosseriet se skinnende og friskt ut. På dette tidspunktet skal bilen din se ut som om den er klar for et gulv i utstillingslokalet.
  • For en profesjonell nivå-buff kan du leie eller kjøpe et roterende poleringsverktøy fra en jernvarehandel og bruke det til å polere bilen og glatte ut lakken.

Anbefalt: