3 måter å De Ice en bil

Innholdsfortegnelse:

3 måter å De Ice en bil
3 måter å De Ice en bil

Video: 3 måter å De Ice en bil

Video: 3 måter å De Ice en bil
Video: How To Make Your Engine Quieter For Less Than £10! 2024, Kan
Anonim

Avising av bilen er en ganske grei oppgave. Alt som trengs er litt tid, albuefett og de riktige produktene. Hvis du befinner deg uten en sprayboks med avis, kan du også bruke noen vanlige husholdningsingredienser i stedet. Men for å gjøre jobben enda enklere, ta noen forebyggende skritt om natten, slik at morgendagen ikke er så vanskelig.

Trinn

Metode 1 av 3: Fjerne isen fra bilen din

De Ice a Car Trinn 1
De Ice a Car Trinn 1

Trinn 1. Gi deg selv tid til å jobbe

Når vinteren ruller rundt, juster morgenrutinen slik at du får tid til å ise. Begynn å sette alarmen til å gå av minst ti minutter tidligere enn normalt. På denne måten kan du gjøre en grundig jobb uten å føle deg forhastet (og potensielt ødelegge jobben!).

De Ice a Car Trinn 2
De Ice a Car Trinn 2

Trinn 2. Hold den formulerte aviseren tilgjengelig

Det er et par husholdningsredienser som du potensielt kan bruke som hjemmelaget erstatning, men bare bruke dem som en siste utvei. For de beste resultatene, gå med et produkt som er spesielt designet for å gjøre jobben uten å skade bilen på noen måte. Ha alltid på deg noen profesjonelt avisere før vinteren kommer.

  • De-icer finnes på nettet, i bildelbutikker og bildelene i butikker som Walmart og Target.
  • Sørg for å ha en boks med avis i bilen din i tilfelle det glir over et annet sted enn hjemme.
De Ice a Car Trinn 3
De Ice a Car Trinn 3

Trinn 3. Spray vinduer ovenfra og ned

Gi frontruten og andre vinduer en sjenerøs spray av aviseren. Start på toppen og deretter jobbe deg ned til bunnen. På denne måten begynner aviseren å løpe nedover vinduene, noe som betyr at den vil dekke mer is uten at du trenger å kaste bort mer produkt.

De Ice a Car Trinn 4
De Ice a Car Trinn 4

Trinn 4. Skrap og børst av isen

Bruk definitivt en isskrape til dette, og ikke et annet verktøy. Igjen, du vil beskytte vinduene dine mot skader, så bruk et verktøy som er ment for denne spesifikke jobben. Påfør mye trykk for hvert slag, og skrap så langt du kan nå i en lang, kontinuerlig bevegelse. Ikke flis bort over et lite område, fordi dette kan skrape glasset under. Bruk skraperens børsteende (eller en separat børste hvis den ikke har en) for å fjerne løs is fra vinduet.

  • Hvis isen er sta, spray den med mer avis for å løsne den i stedet for å hacke bort den.
  • Hvis rekkevidden er kort, velg en skrape med et fint langt håndtak for å forlenge den ytterligere.
De Ice a Car Trinn 5
De Ice a Car Trinn 5

Trinn 5. Fjern all is fra hvert vindu

Når du har ryddet førersiden, kan du føle trang til å bare forlate passasjersiden av frontruten og alle de andre vinduene slik de er hvis du har det travelt. Bekjemp trangen og ta deg tid til å fjerne all isen. Husk at lokale lover kan kreve at du gjør dette. Selv om de ikke gjør det, ta deg tid uansett. Ikke begrens synsfeltet når du kjører.

De Ice a Car Trinn 6
De Ice a Car Trinn 6

Trinn 6. Avis og test vindusviskerne

Nå som all isen er fjernet fra frontruten, må du passe på at vindusviskerne ikke har frosset til dem. Spray vindusviskerne med avis hvis det er nødvendig, slik at du kan heve dem. Spray deretter en avis i en klut og gni den over vindusviskernes blad. Sett vindusviskerne på plass igjen. Når du starter bilen, slå den på for å sikre at de fungerer normalt.

De Ice a Car Trinn 7
De Ice a Car Trinn 7

Trinn 7. Kontroller andre områder

Vinduene dine er de mest åpenbare tingene som må ryddes, men husk at lokale lover sannsynligvis sier at andre må være det også. Når den store jobben er gjort, skanner du bilen for å se om is eller snø blokkerer noe annet som må avdekkes. Om nødvendig, avis din:

  • Hale og frontlykter
  • Blinklys
  • Bilskilt)

Metode 2 av 3: Erstatning av hjemmelagde avisere

De Ice a Car Trinn 8
De Ice a Car Trinn 8

Trinn 1. Lag en alkoholoppløsning

Hvis du finner deg selv uten noen profesjonelt produserte avisere, kan du gå med sprit, som uten tvil er den mest effektive erstatningen (og risikofri så langt det skader bilen din). Bland en del vann med to deler alkohol, fyll en sprayflaske med den, og bruk den akkurat som du ville gjort med en kjøpt sprayboks.

Hvis du virkelig er i klemme, kan du også blande det samme forholdet mellom vann og brennevin i stedet

De Ice a Car Trinn 9
De Ice a Car Trinn 9

Trinn 2. Lag en eddikblanding om nødvendig

Hvis du ikke har alkohol tilgjengelig, kan du prøve destillert hvit eddik i stedet. Kombiner en del vann med tre deler eddik. Fyll deretter sprayflasken og gå på jobben med isen. Bare vær oppmerksom på at:

  • Denne løsningen er kanskje ikke like effektiv som alkoholen. Det kan kreve mer albuefett og gjentatte applikasjoner.
  • Eddik kan potensielt skade glasset, så vel som bilens lakk hvis de kommer i kontakt.

Trinn 3. Kjør viskerne etterpå

Når du får isen av, kan du prøve å fjerne så mye av den hjemmelagde løsningen som mulig. Start bilen og gi frontruten et sprut av viskervæske. Kjør deretter viskerne for å fjerne både det og løsningen, slik at det ikke blir hengende og potensielt ødelegger glasset.

De Ice a Car Trinn 10
De Ice a Car Trinn 10

Metode 3 av 3: Gjør jobben enklere

De Ice a Car Trinn 11
De Ice a Car Trinn 11

Trinn 1. Parker i garasjen hvis du har en

Den beste måten å gjøre jobben din lettere på er åpenbart å bli kvitt behovet for det. Hvis du har en garasje, bruk den! Selv om garasjen sannsynligvis blir ganske kald om natten, vil bilen din bli utsatt for langt mindre fuktighet der inne, så is bør ikke samle seg.

De Ice a Car Trinn 12
De Ice a Car Trinn 12

Trinn 2. Dekk vinduene om natten

Ikke bekymre deg hvis du ikke har garasje. Forhindre at is bygger seg opp på vinduene dine ved å blokkere dem fra elementene. Bruk et bildeksel, presenninger, håndklær eller til og med papp som en barriere mellom glass og fuktighet.

De Ice a Car Trinn 13
De Ice a Car Trinn 13

Trinn 3. Gi vinduene en forebyggende spray med avis

Hvis det er ganske mye garantert at bilen din kommer til å bli iset om morgenen, gi den en forebyggende behandling kvelden før. Spray vinduene med aviseren. Smelt isen så snart den samler seg uten å måtte gå ut av den varme, koselige sengen din.

De Ice a Car Trinn 14
De Ice a Car Trinn 14

Trinn 4. Varm opp bilen mens du jobber

Dette kan være sløsing med drivstoff og penger (for ikke å nevne at det forårsaker mer luftforurensning), så ikke gjør det til en vane. Men hvis du mangler tid, start bilen og slå på varmen. Varm glasset opp fra innsiden mens du jobber på utsiden.

Anbefalt: