Hvordan kjøpe lydisolerte gardiner: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kjøpe lydisolerte gardiner: 12 trinn (med bilder)
Hvordan kjøpe lydisolerte gardiner: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kjøpe lydisolerte gardiner: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kjøpe lydisolerte gardiner: 12 trinn (med bilder)
Video: Как изменить цвет фона консоли Honda Civic 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2024, Kan
Anonim

Hvis du bor i en travel bygate, ved siden av en høy byggeplass eller i en bygård med tynne vegger, kan du ha mye støy utenfor som du vil blokkere. En måte å holde støy ute på er å kjøpe lydisolerende gardiner. Lydisolerte gardiner er tykkere enn vanlige gardiner, og er ofte laget med tunge paneler som absorberer lyd. Start med å bestemme type og størrelse på gardinene. Deretter kjøper du gardinene og installerer dem ordentlig, slik at du kan blokkere støy i rommet ditt.

Trinn

Del 1 av 4: Forstå problemet for å sikre at du kjøper det riktige produktet

Trinn 1. Lydisolerte gardiner er dyre

Så sørg for at de fungerer som de skal i ditt miljø. Sørg for at produktet som blir kjøpt har en lydoverføringsklasse (STC), dette bestemmer desibelreduksjonen av et produkt gjennom en laboratorietest. Sjekk også lydabsorpsjonskoeffisienten for hvor mye lyd den vil ta ut en gang i rommet. fra 0,01 til 1 - 1 er den høyeste. En kombinasjon av både absorpsjon og lydisolering er det beste for et lydisolert gardin.

Trinn 2. Hvis du har doble vinduer og standard konstruksjonsvegger laget av murstein og gipsplater

Lydisolerte gardiner vil gjøre svært lite for å forbedre lydblokkeringen av vinduet. Men hvis du har trekkfulle og gamle enkeltvinduer, bør de forbedre lydisoleringen i rommet.

Del 2 av 4: Bestemme størrelse og type

Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 1
Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 1

Trinn 1. Mål området der du vil henge gardinene

Start med å bestemme størrelsen på gardinene. Mål området der du planlegger å henge gardinene. Bruk et målebånd for å få lengden, bredden og høyden på området. Sørg for å legge til noen få centimeter på hver side av vinduet for at gardinene skal falle.

  • Skriv ned målingene slik at du kan referere til dem når du handler gardinene.
  • Ofte kommer lydisolerende gardiner i standardstørrelser for å passe dimensjonene til et vindu.
Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 2
Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 2

Trinn 2. Se etter gardiner laget av glassfiber eller vinyl

Lydisolerende gardiner er vanligvis laget av quiltet glassfiber eller steinull for å blokkere lyden. De kan også være belagt med vinyl, noe som gjør dem stive og lydisolerte. For å gi en barriere mot støy, bør lydisolerte gardiner være minst 5,08 til 7,62 cm tykke.

  • På grunn av materialene som brukes, er lydisolerte gardiner vanligvis veldig tunge, og veier minst 15 til 20 lbs. (6,8 til 9,07 kg).
  • Noen selskaper lar deg skreddersy de lydisolerende gardinene. Du kan velge farge, materiale og snitt på gardinene. Imidlertid vil dette vanligvis koste mer penger enn vanlige lydisolerte gardiner.
Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 3
Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 3

Trinn 3. Gå for blendingsgardiner for å spare penger

Som et alternativ til kraftige lydisolerende gardiner kan du i stedet få tunge blendingsgardiner. Mørklægningsgardiner bidrar til å blokkere lys og støy i et rom. De er ofte laget av tykt materiale og er lettere enn kraftige lydisolerende gardiner.

Mørklægningsgardiner er også ofte billigere enn kraftige lydisolerende gardiner

Del 3 av 4: Innkjøp av de lydisolerte gardinene

Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 4
Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 4

Trinn 1. Søk etter gardiner på nettet

Kraftige lydisolerende gardiner finnes online på lydutstyrssider. Se etter gardiner som ligger innenfor din prisklasse, og sørg for at de er laget av lydisolerende materialer som glassfiber, steinull eller vinyl.

Du kan også bestille tilpassede lydisolerende gardiner for plassen din online. Du bør kunne velge tykkelse og stil på gardinene som passer dine behov

Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 5
Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 5

Trinn 2. Handle i lydutstyrsbutikker for gardinene

Du vil sannsynligvis ikke finne lydisolerende gardiner i din lokale maskinvarebutikk. I stedet må du lete etter dem i lydutstyrsbutikker.

  • Du kan også handle gardinene i musikkforretninger, ettersom lydisolerende gardiner er populære blant musikere og lydingeniører.
  • Du kan gå til store boksbutikker for å få blendingsgardiner.
Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 6
Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 6

Trinn 3. Test gardinene før du kjøper dem

Ta med deg en lommelykt til butikken og lys den på gardinene. Hvis du kan se lyset bak gardinene, er de sannsynligvis ikke veldig lydisolerte. Ekte lydisolerte, blendingsgardiner vil absorbere alt direkte lys og lyd.

Du bør også føle vekten på gardinene for å sikre at de er tykke og tunge nok

Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 7
Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 7

Trinn 4. Få en garanti for gardinene

Snakk med selgeren om å få garanti for gardinene, spesielt hvis de er dyre. Hvis du får gardinene skreddersydd, kan du ikke få garanti for dem eller få lov til å returnere dem.

Del 4 av 4: Installere de lydisolerte gardinene

Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 8
Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 8

Trinn 1. Heng gardinene på en tykk stang med kraftige spor

Lydisolerte gardiner er tyngre enn vanlige husholdningsgardiner. De må installeres på tykke gardinstenger med kraftige spor og braketter. Handle disse elementene online eller i en lydutstyrsbutikk.

Hvis du kjøper gardinene personlig, kan du diskutere installasjon av gardinene med selgeren. De kan anbefale gode stenger, spor og braketter til gardinene

Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 9
Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 9

Trinn 2. Test ut gardinene

Når du har installert gardinene, må du teste dem for å sikre at de fungerer som de skal. Prøv å spille musikk like bak gardinet eller lage støy ute for å se om gardinen absorberer lyden. Legg merke til om gardinene blokkerer all støy eller bare veldig høy støy.

Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 10
Kjøp lydisolerende gardiner Trinn 10

Trinn 3. Juster gardinene etter behov

Hvis gardinene ikke fungerer som du vil, ikke vær redd for å bytte dem inn eller bytte dem ut for noe bedre. Gå tilbake til kjøpsstedet og diskuter andre alternativer for lydisolering i hjemmet ditt.

Anbefalt: