3 måter å spare penger på når du reiser med taxi

Innholdsfortegnelse:

3 måter å spare penger på når du reiser med taxi
3 måter å spare penger på når du reiser med taxi

Video: 3 måter å spare penger på når du reiser med taxi

Video: 3 måter å spare penger på når du reiser med taxi
Video: Overheng på buss 2024, Kan
Anonim

Det er mange måter å spare penger på når du reiser med taxi. Planlegg på forhånd og sammenlign drosjepriser mellom ulike selskaper. Før du setter deg inn i en taxi, bør du vite omtrent hvor mye det vil koste og bekrefte prisen med drosjesjåføren din. Reis med taxi med vennene dine for å dele kostnadene. Og ha små regninger for hånden, slik at du ikke ender med å gi sjåføren din mer enn du virkelig trenger.

Trinn

Metode 1 av 3: Evaluering av priser og betaling

Spar penger når du reiser med taxi Trinn 1
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 1

Trinn 1. Sammenlign førerhuspriser før du velger en

Hvis du er i en drosjeholdeplass, kan du være kresen om taxisjåføren du vil ha. Stikk innom et par drosjer og spør prisen hvor du enn skal. Hvis de alle gir deg omtrent samme pris, er det bare å velge den med laveste pris. Hvis du får varierende priser fra de forskjellige drosjesjåførene, bør du fortsatt velge den billigste drosjen, men notere et notat til deg selv om drosjeselskapene som belastet de urimelige prisene og unngå dem i fremtiden.

Hvis du vet den omtrentlige avstanden du reiser, og du befinner deg på et sted (som en flyplass) som regulerer priser, slik at alle drosjer må ta samme pris, trenger du ikke sammenligne drosjepriser, siden de alle burde være identiske

Spar penger når du reiser med taxi Trinn 2
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 2

Trinn 2. Ha små regninger for hånden

Hvis du bare har store regninger for hånden, kan du bli sittende fast hos en drosjesjåfør som ikke kan gjøre endringer, og du kan bli tvunget til å gi et spesielt sjenerøst tips. Hvis du nettopp har vært i banken, kan du stoppe i en butikk eller i hotellets resepsjon før du henter en drosje.

Spar penger når du reiser med taxi Trinn 3
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 3

Trinn 3. Ikke hastverk når du betaler

Det er ofte en følelse av hastverk ved å gå av land fra førerhuset - du blir stoppet ved fortauskanten, og kanskje noen andre venter på å komme inn. Bare spill det kult og ta noen dype åndedrag for å hjelpe deg med å slappe av, om nødvendig. Rushing av betalingen kan føre til at du ved et uhell teller kontantene feil og betaler for mye.

Å skynde deg når du forlater førerhuset kan også sette deg i fare, ettersom du kan gå ut på feil side og ut i møtende trafikk eller delta i en like usikker praksis

Spar penger når du reiser med taxi Trinn 4
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 4

Trinn 4. Ikke tipp for mye

Det er vanlig praksis å tipse 10% -15% av prisen til sjåføren din. Ikke forveksle taxi -tipping med for eksempel å tippe servitøren din, der riktig tips er 20% eller mer.

Metode 2 av 3: Velge taxi

Spar penger når du reiser med taxi Trinn 5
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 5

Trinn 1. Bruk alltid et etablert selskap

Hvis du er i et ukjent område, må du finne ut hvilke drosjeselskaper som er anerkjente før du besøker. For å gjøre dette, ta en titt på reiseguider eller reisesider som beskriver området du skal leie drosjer i. Noter deg selskapene som er kjent for å tilby pålitelig service, og hold deg til dem.

  • Du kan også spørre i resepsjonen på hotellet hvilke drosjeselskaper du bør bruke og hvilke du ikke bør.
  • En anerkjent taxi vil ha et skiltnummer, en radio og en måler.
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 6
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 6

Trinn 2. Velg en mototaxi

Mototaxis-et allment begrep som beskriver en mangfoldig klasse med drosjealternativer som inkluderer tuk-tuks, auto-rickshaws og motorsykkeltaxitjenester-kan være betydelig billigere enn kostnaden for en vanlig taxi, spesielt hvis du har sterke forhandlingsevner. Vet hvor du skal og hvor mye det skal koste før du blir enige om prisen, ellers sparer du kanskje ikke penger.

Mototaxier kan være litt trangere og ustabil enn vanlige drosjer, men er nyttige for å reise korte avstander

Spar penger når du reiser med taxi Trinn 7
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 7

Trinn 3. Prøv en bildelingstjeneste

Private bildelingstjenester som Uber og Lyft har kanskje ikke tilgang til stedet du trenger taxi. For eksempel er de ofte forbudt å få tilgang til drosjehavnen på flyplasser. Men hvis du kan komme til en bildelingstjeneste, kan du spare en betydelig sum penger sammenlignet med kostnadene forbundet med en vanlig taxi.

  • Planlegg en bildelingstjeneste du ønsker å bruke minst et par timer på forhånd. Bruk selskapets nettsted for å planlegge service.
  • Hvis du bruker en bildelingstjeneste, må du avtale en pris før du drar ut.
  • Kontroller at bilen som henter deg er den riktige ved å spørre sjåføren hva de heter. Sørg for at navnet samsvarer med navnet som tilbys av bildelingstjenesten. Du kan også bekrefte bildelingstjenesten ved å sjekke appen du bruker for en melding som bekrefter at turen din har kommet.
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 8
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 8

Trinn 4. Del drosjer

I stedet for å ta en taxi på egen hånd, kan du prøve å finne en taxipartner for å dele kostnadene med deg. For eksempel, hvis du og en venn begge er på vei til samme sted, eller til og med to forskjellige steder i nærheten av hverandre, kan du tilby å dele en taxi med dem.

Metode 3 av 3: Unngå svindel

Spar penger når du reiser med taxi Trinn 9
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 9

Trinn 1. Sjekk prisene på forhånd

Hvis mulig, få en liste over drosjetjenester som fungerer i området du vil befinne deg i. Hvis du for eksempel lander på en flyplass, kan du kontakte en flyplassrepresentant for å finne ut hvilke drosjetjenester som benytter flyplassen. Slå deretter opp prisene slik at når du lander, trenger du ikke gjette hvilken drosjetjeneste som tilbyr de beste prisene.

Noen drosjer bruker faste priser, mens andre måles og bestemmer kostnaden for en tur basert på avstanden

Spar penger når du reiser med taxi Trinn 10
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 10

Trinn 2. La drosjesjåføren vite hastigheten du forventer

Selv når du er i en dosert førerhus, er det en god idé å vise drosjesjåføren du har gjort leksene dine. På denne måten vil de være mindre sannsynlig å meisle deg. For eksempel, før du setter deg inn i førerhuset, lene deg inne og fortelle sjåføren din destinasjonen. Legg deretter til, "Det burde være omtrent [prisen du forventer], ikke sant?"

Hvis sjåførene sier at de ikke vet det, eller bare oppfordrer deg til å hoppe inn og forhandle senere, går du videre til en annen taxi

Spar penger når du reiser med taxi Trinn 11
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 11

Trinn 3. Ikke bruk en drosje med en ødelagt måler

Hvis førerhuset ditt har en ødelagt måler (enheten foran på førerhuset som har en sekvens med tall) og du ikke merker det, kan det hende at cabbien tar et oppblåst og vilkårlig beløp når du ankommer destinasjonen. For å unngå dette må du sjekke måleren så snart du setter deg i bilen. Hvis den ikke er på, kan du be cabbien slå den på. Hvis de sier at den ikke kan slås på, gå ut og finn en annen drosje eller kom til enighet om prisen før de begynner å kjøre.

Spar penger når du reiser med taxi Trinn 12
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 12

Trinn 4. Ikke bruk en førerhus hvis måler allerede kjører

Før du setter deg i førerhuset, bør du ikke bare kontrollere at måleren fungerer, men også kontrollere at måleren er null. Hvis førermåleren din allerede kjører, vil du ende opp med å betale for tid du ikke var i førerhuset, og det ville være urettferdig.

Spar penger når du reiser med taxi Trinn 13
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 13

Trinn 5. Unngå ulisensierte eller umerkede biler

Bruk aldri en drosje som ikke har et lisensnummer eller identifikasjonskort et sted. Disse brukes vanligvis av tyver eller kidnappere. Å bruke en taxi uten merker eller umerket kan spare penger, men det kan også få deg til å være i en verden av trøbbel, så hold deg unna dem.

Spar penger når du reiser med taxi Trinn 14
Spar penger når du reiser med taxi Trinn 14

Trinn 6. Be sjåføren om å ta deg den raskeste ruten

Hvis du insisterer på å få sjåføren til å ta ruten som måler den korteste avstanden til destinasjonen, kan turen faktisk ta lengre tid enn den ville gjort hvis du reiste en rute som måler en større avstand, men som kan kjøres raskere. Be om den raskeste ruten, ikke den korteste, for å spare penger når du reiser med taxi.

  • Cabbien din burde vite den raskeste ruten til destinasjonen din.
  • Ikke anta at drosjesjåføren din meisler deg bare fordi de tar deg på en måte du ikke hadde forventet. Det er mulig at de tar en alternativ rute for å unngå konstruksjon, tung trafikk eller en annen hindring som bare de ville vite om basert på deres lange erfaring med å kjøre de lokale veiene.

Anbefalt: