Er det verdt å oppgradere RAM på en Macbook Pro?

Innholdsfortegnelse:

Er det verdt å oppgradere RAM på en Macbook Pro?
Er det verdt å oppgradere RAM på en Macbook Pro?

Video: Er det verdt å oppgradere RAM på en Macbook Pro?

Video: Er det verdt å oppgradere RAM på en Macbook Pro?
Video: How to close apps properly in Android 2024, Kan
Anonim

Hver datamaskin har to typer minne: harddisken og RAM. Tenk på dem begge som lagring, bortsett fra at de er lagringsformer som gjør forskjellige ting. Harddisken lagrer filer permanent, mens RAM (som står for tilfeldig tilgangsminne) lagrer filer midlertidig. Disse midlertidige filene brukes til å kjøre programmer, lagre midlertidige data og holde bakgrunnsprosessene kjørende. Hvis datamaskinen din har vært litt treg eller buggy i det siste, har du kanskje hørt at oppgradering av RAM vil hjelpe. Selv om dette noen ganger er sant, er det mye å tenke på når det gjelder RAM -oppgraderinger på en MacBook Pro. Hvis du prøver å finne ut om dette er en god idé (eller om det i det hele tatt er mulig), er vi her for å lede deg gjennom det.

Trinn

Spørsmål 1 av 5: Hvor mye RAM trenger jeg?

Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 1
Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 1

Trinn 1. 8 GB fungerer godt for daglige behov som e -post og nettsurfing

Hvis du er student som bruker en MacBook til lekser, eller noen ganger blar du gjennom nettsteder eller e -post mens du henger på sofaen, er 8 GB mer enn nok RAM. Du gjør ikke mye minneintensivt arbeid på datamaskinen din, så hvorfor betale for ekstra RAM du ikke trenger?

  • RAM kommer i følgende størrelser: 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB og 64 GB. Jo høyere GB, jo mer lagringsplass har RAM -en din.
  • Du kan klare deg på 4 GB, men den bærbare datamaskinen kommer til å gå ganske tregt når det gjelder å gjøre noe utover grunnleggende oppgaver. De fleste nyere Macbook -proffer har minst 8 GB RAM.
Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 2
Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 2

Trinn 2. Det søte stedet for de fleste MacBook -brukere er 16 GB

Hvis du vil at datamaskinen skal føles silkemyk mens du surfer på nettet, og du ikke har noe imot å vente et sekund eller to på at komplekse programmer skal lastes inn, vil du være veldig fornøyd med 16 GB RAM. For de fleste er 16 GB mer enn nok til å dekke dine behov.

Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 3
Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 3

Trinn 3. Du vil kanskje ha 32 GB hvis du er kunstner, arkitekt eller designer på heltid

Så mye minne er unødvendig for de fleste, men hvis du bruker timer på å kjøre komplekse programmer eller gjøre mye multitasking, er det verdt å vurdere. Du kan trenge 32 GB RAM hvis:

  • Du bruker programmer som Lightworks, Photoshop, ProTools, Audition eller IDE, som Eclipse.
  • Du er en profesjonell koder, programmerer, animatør, fotograf, videograf eller musiker.
  • Du multitasker på jobb eller skole og har ofte dusinvis av nettfaner, programmer eller dokumenter åpne samtidig.
  • Du kobler den bærbare datamaskinen til flere eksterne skjermer for å bytte mellom flere programmer og oppgaver.

Spørsmål 2 av 5: Vil mer RAM øke MacBook Pro?

Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 4
Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 4

Trinn 1. Hvis du gjør massevis av minneintensivt arbeid, kan det være nyttig å oppgradere RAM

Hvordan du bruker datamaskinen avgjør om en RAM -oppgradering er verdt det eller ikke. Hvis du gjør videoredigering, musikkproduksjon, designarbeid eller fotoredigering, kan du se en stor forbedring i hastigheten hvis du oppgraderer RAM.

  • Hvis MacBook er på den eldre siden, er det sannsynligvis mer kostnadseffektivt å bare kjøpe en ny datamaskin enn å oppgradere RAM.
  • Tenk på RAM som en harddisk: Harddisken lagrer alle filene dine, og du kan trenge en stor harddisk hvis du har massevis av bilder eller videoer. Programmer bruker RAM på en lignende måte-hvis du bruker en haug med komplekse programmer, trenger du et bedre RAM.
Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 5
Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 5

Trinn 2. Den gjennomsnittlige brukeren vil sannsynligvis ikke se noen stor forskjell

For den vanlige brukeren kommer du sannsynligvis bare til å se at lastetiden for nettleseren din blir forbedret med brøkdelen av et sekund når du oppgraderer RAM. Å legge til mer RAM vil ikke ha noen fordel hvis du ikke trenger å kjøre komplekse programmer eller multitask.

For å gå tilbake til harddisklagringseksemplet: Hvis du har 1 TB lagringsplass på harddisken, men bare 250 GB filer, vil oppgraderingen til 2 TB gjøre datamaskinen raskere? Ikke egentlig. Du trenger rett og slett ikke den ekstra plassen

Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 6
Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 6

Trinn 3. Det er bedre måter å forbedre ytelsen

Hvis den bærbare datamaskinen er treg, kan det være lurt å tømme lagringsplass på harddisken, avinstallere unødvendige programmer og slette nettlesertillegg. Etter det må du oppdatere Mac -operativsystemet for å sikre at det ikke er noen feil som holder deg tilbake. For de fleste vil en RAM -oppgradering ikke gjøre noe hvis noen av disse problemene er tilstede.

RAM er en av de tingene der hvis det er defekt, vet du det. Datamaskinen din vil ikke bare være litt treg-den fungerer ikke. Hvis du tenker på å oppgradere RAM -en din fordi du tror det vil fikse noe som er ødelagt på datamaskinen din, bjeffer du sannsynligvis opp feil tre

Spørsmål 3 av 5: Kan jeg oppgradere RAM -en hjemme?

Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 7
Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 7

Trinn 1. Ikke på nyere modeller, siden Apple selger RAM på plass

Prosessen med å faktisk installere RAM er en av de enkleste oppgraderingene du noen gang vil gjøre på en datamaskin. Du kan imidlertid bare gjøre dette på en MacBook hvis det er en eldre modell. Siden 2013 har Apple begynt å permanent lodde RAM -minnene i hovedkortene. I utgangspunktet har de gjort det umulig for brukere å bytte ut RAM. For MacBooks etter 2013 må du kjøpe en ny datamaskin for å oppgradere RAM.

Selv om du kunne oppgradere RAM og visste hvordan du lodde den, har Apple begynt å strupe RAM på hovedkortene. Med andre ord, selv om du installerte et 32 GB kort perfekt i en 2018 MacBook Pro som ble bygget med 16 GB, vil datamaskinen din fortsatt fungere som om det bare er 16 GB RAM der

Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 8
Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 8

Trinn 2. Du kan gjøre dette hvis MacBook -en ble laget før 2013

På Windows -PCer glir RAM -pinner fritt inn i et spor på hovedkortet, omtrent som to puslespillbrikker eller legoklosser. Før 2013 brukte Apple den samme konfigurasjonen. Hvis du har en MacBook Pro som ble produsert i 2011 eller tidligere, kan du gjøre dette hjemme på en hvilken som helst MacBook -modell.

Det er to 2012-modeller som har oppgraderbar RAM: 13-tommers fra midten av 2012 og 15-tommer fra midten av 2012. De andre 2012 -modellene har loddede RAM -pinner

Spørsmål 4 av 5: Bør jeg oppgradere RAM eller SSD på MacBook Pro?

  • Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 9
    Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 9

    Trinn 1. Hvis du ikke har en SSD, er harddisken den mye bedre oppgraderingen

    En ny SSD gir deg den største ytelsesforbedringen. Hvis du har en HDD og du diskuterer å lage en harddisk eller RAM -oppgradering, kan du gå med harddisken.

    Mellom 2008-2018 var det en blanding av HDD og SSD på markedet. SSD -er var ny teknologi, og de var veldig dyre. I disse dager er det ingen god grunn til å bruke en utdatert HDD. En SSD er bare lysår foran når det gjelder hastighet og pålitelighet

    Spørsmål 5 av 5: Er det verdt å oppgradere til 16 GB RAM MacBook Pro?

  • Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 10
    Er det verdt å oppgradere RAM på Macbook Pro Trinn 10

    Trinn 1. Hvis du er på 8 GB og ikke bruker komplekse programmer, sannsynligvis ikke

    Hvis du eksporterer video, animerer eller lager musikk, er forskjellen mellom 16 GB RAM og 8 GB RAM astronomisk. Hvis du bare surfer på nettet, gjør lekser eller svarer på e -post, vil du sannsynligvis ikke engang merke noen forskjell mellom 8 GB og 16 GB.

    Hvis du har 4 GB RAM, er det sannsynligvis på tide å kjøpe en ny datamaskin. Det er ganske mange år siden Macbooks ble pakket med 4 GB RAM. Du kan oppgradere RAM, men datamaskinen din har bare et eller to år igjen av livet

    Tips

    • Noen MacBook Pro-prosessorer har innebygd RAM, kjent som eDRAM. Du kan ikke oppgradere denne typen RAM, men det er ingen reell grunn til at du trenger å gjøre dette uansett.
    • Nettleserfaner er beryktet for å spise opp RAM -bruk (spesielt Firefox, Chrome og Safari). Hvis datamaskinen din henger og du er en av de som holder dusinvis av nettfaner åpne hele tiden, kan du prøve å lukke noen av dem. Datamaskinen din blir mye raskere hvis du minimerer antall åpne nettleserfaner.
    • Windows -PCer med 32 GB eller 64 GB RAM er mye mer vanlig enn Apple -datamaskiner med så mye RAM. Det er fordi disse PCene er bygget for spill det meste av tiden. Du kan ikke spille på en Apple -datamaskin, så du ser sjelden så mye RAM på en MacBook.
  • Anbefalt: