Hvordan unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil: 12 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil: 12 trinn
Hvordan unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil: 12 trinn

Video: Hvordan unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil: 12 trinn

Video: Hvordan unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil: 12 trinn
Video: Превратите старую веб-камеру ноутбука в USB-камеру #shorts 2024, Kan
Anonim

Så fristende det er å starte en blogg, er det mye mer enn det som ser nybegynnerens blikk. Hele den glatte, lettleste og interessante teksten du har beundret fra dine favorittbloggere, vises ikke bare tilfeldig eller uten en viss mengde svette og mye revisjon! Blogging kan uansett være veldig morsomt, og det er en ideell læringsopplevelse for deg hvis du er en spirende forfatter, en kunnskapsnik som har mye å dele om et emne eller en hobby, eller hvis du bare vil oppmuntre folk til å se ting på din måte! Denne artikkelen er fokusert på å hjelpe deg med å unngå de vanlige feilene mange lærerbloggere gjør; mens du fortsatt kan snuble i dem, vil du i det minste være mer bevisst og vite hvordan du kan korrigere fremtidige tilnærminger.

Trinn

Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 1
Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 1

Trinn 1. Vær original

Mer enn noe annet er det som virkelig betyr noe med bloggen din at den representerer deg og er virkelig unik. Selv om du fremdeles trenger å tilpasse meldingen din til det folk vil lese, må det du skriver ha en unik stil og stil. Kast alle forestillinger om at det er greit å høste en haug med nyheter og slippe dem rett inn på bloggen din; ingen vil ønske å lese det når de sannsynligvis allerede har lest dem et annet sted. Ta i stedet nyhetshistoriene og legg vinkelen til dem - gi folk din mening om nyhetshistorien, og kom med dine konklusjoner om konsekvensene eller moralen.

Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 2
Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 2

Trinn 2. Ikke kopier

Direkte relatert til å være original er spørsmålet om ikke kopiering. Ikke anta at ingen vil gjenkjenne "lånt" materiale; de vil uten tvil. Og tenk på det omvendt - vil du at noen skal "låne" din harde innsats? Det er vanlig høflighet (og loven) å fortelle leserne hvor du har fått informasjonen din fra. Blogglesere er både kresne og mye leste; de vil få øye på en kopiert historie en kilometer unna og vil ikke sette pris på det. Selv om det kan virke veldig fristende når du begynner å bruke andres ord, må du motstå å gjøre det og fortsette med å skrive originalt innhold. Start i det små og sett inn i en rytme; over tid blir det lettere.

  • Å være original med innholdet øker leserens tillit til deg. Leserne dine vil snart bli kjent med, sette pris på og forvente skrivestilen din.
  • Sitere materialet ditt. Ikke bare er dette anstendig moralsk, men det tar også hånd om potensielle opphavsrettsproblemer - hvis du vil kopiere, gjør det ved å bruke anførselstegn eller omskrive referansen veldig tydelig. En annen fordel med å referere er at det gjør det mulig for leserne å besøke kildene dine og lære mer selv, noe mange blogglesere setter pris på og forventer.

    Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 2 Bullet 2
    Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 2 Bullet 2
Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 3
Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 3

Trinn 3. Forstå de juridiske problemene rundt blogger

Selv om du ikke er advokat eller journalist, er det viktig å forstå hvordan du ved et uhell kan gå inn på et lovlig minefelt hvis du gjør visse feil. Det grunnleggende som er viktigst å forstå inkluderer opphavsrett, varemerker, ærekrenkelser og ulovlighet.

  • Et annet potensielt minefelt er å stole på en forskningskilde uten å sikkerhetskopiere den med en annen - i utgangspunktet legge til hørselstegn på hørselstegn. Hvis du ikke er sikker, fortsett å forske på å ha flere kilder som øker påstandene dine.
  • Sjekk Electronic Foundation Frontier for god lekmanns juridisk informasjon om blogging.
Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 4
Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 4

Trinn 4. Gjør noen undersøkelser om blogging

Hvis du er helt seriøs med å bli en god blogger, er det viktig å lære av bloggere som allerede har tråkket godt på dette gresset og funnet ut hva som gjør, og ikke fungerer. Hvis du retter deg mot andre enn din veldig tilgivende familie og venner, er det avgjørende å vite hva andre bloggere har gjort. Les hva de beste bloggerne har å si om deres erfaringer med blogging og deres råd til nye bloggere. Noen gode bloggere å sjekke ut inkluderer:

  • Heather Allard, Darren Rowse, Chris Garrett, Corvida Raven, Tim Ferriss, Leo Babauta, Jessica Faye Carter, Dan Zarella, Seth Godin, Chris Brogan, Meryl K. Evans, Men With Pens, etc. Det er mange flere flotte bloggere der ute men dette burde være en god start for deg!

    Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 4 Punkt 1
    Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 4 Punkt 1
  • Nyhetsblogger er også gode å lære av. Nyhetsblogger som The Huffington Post, etc., tar nyhetshistorier og gir sine meninger om historien. Du må selv skille de politiske og andre agendaene bak hver blogg. Noen ganger er den beste bloggen en som har som mål å være nøytral eller søker å reflektere begge sider av spekteret - se deg rundt før du bestemmer deg for hvordan du vil tilnærme deg din egen blogging.

    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 4 Bullet 2
    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 4 Bullet 2
  • Søk etter "Topp blogginnlegg" eller "Toppblogger om biler/hunder/babyer/ski", "Topp kvinner/menn bloggere", etc. Uansett hvilken interesse du har, vil det være noen som blogger om det allerede. Du kan også søke etter felt som "Topp mammabloggere", "Topp pappabloggere", "Topp kjendisbloggere", "Toppbruksbloggere" osv. For å se hvem leserne stemmer som de beste i sin sjanger.

    Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 4 Punkt 3
    Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 4 Punkt 3
  • Vær oppmerksom på at noen bloggere er mer villige til å diskutere håndverket sitt enn andre; Hold øye med bloggerne som tar seg tid til å dele bloggeråd. Når det er mulig, se etter blogger som gir råd uten å prøve å selge deg alle svarene (det skjer selv med de beste, så vær forberedt på å plukke og kaste sammen rådene dine!). Uansett om det tilbys råd eller ikke, kan du i det minste lære av å lese den populære bloggerens skrivestiler for å finne ut hva som holder dem i kontakt med leserne.

Trinn 5. Vurder skrivestilen din

Hvis du er vant til å skrive på en teknisk, akademisk eller formell måte, kan bloggskriving komme som litt av et sjokk. Bloggstil har en tendens til å være mer samtale, krydret med mye av din egen mening (uansett opprørende!), Og fremfor alt må det være interessant. Skrivemåten som passer best for deg, kommer ned på innholdet i bloggen din og dens sannsynlige lesertall. Det er klart at en blogg av mer teknisk karakter kan bære mer teknisk skriving, men selv da vil leserne dine at du skal bryte ned den nyeste tekno-whiz-gadgeten til vilkår som de kan forstå og fordøye raskt.

  • Vær forsiktig så du unngår å forkynne for leserne dine. For mange blogger leter leserne etter at du skal møte dem øye-til-øye, ikke for å preke, skjelle eller virke overlegen dem. Behandle dem som likeverdige. Forvent å være ydmyk, og å dele svakheter som vi alle opplever i dagliglivet. En sans for humor og ydmykhet er alltid viktig for en god blogger.

    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 5 Bullet 1
    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 5 Bullet 1
  • Politiske blogger kan lett bli fast i sinte rants eller intolerante tirader hvis du bærer hjertet ditt på ermet uten å involvere hodet ditt. Prøv å opprettholde en seriøs tone i slike blogger uten å ty til navneoppretting og avskrive kommentarer.
  • Vær veldig forsiktig når du forbanner. Hvis bloggen din passer forbannelse og et og annet "eff" ord gir god mening i konteksten, så greit, fortsett og bruk det. Men en blogg som er full av fornærmende kommentarer og lite annet enn forbannelse, vil sette leserne av. Å slippe ut damp er en ting, å være en banne-er-holic er en helt annen. Og å forbanne plutselig når du aldri har gjort det før, mister noe av lesertallet.

    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 5 Punkt 3
    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 5 Punkt 3
Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 6
Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 6

Trinn 6. Tenk nøye gjennom bloggens oppsett

Gjør mye forskning på dette for å finne det som fungerer best. Bruk leksjonene andre allerede har lært; Noen viktige ting for å komme i gang inkluderer:

  • Sjanger: Vanligvis lønner det seg å holde seg til en sjanger per blogg hvis du er et individ. For eksempel, med mindre du har en fantastisk evne, er leserne mindre begeistret for en blogg som kombinerer politiske meninger, oppskrifter, en undersøkelse av eksistensiell angstlitteratur, dine siste filmanmeldelser og hvordan du syr klær til barn alt i en blogg. Unntaket er for instruksjonssteder som setter seg ut i blogosfæren med en kadre av forfattere som skriver på tvers av forskjellige felt. Hvis du vil spre deg bredere, er det to veier - enten ha en rekke blogger hvis du har tid til å vedlikeholde dem, eller dedikere en blogg til de "selvintrospektive" tingene for en hobby og opprettholde en annen seriøs singelsjanger eller emneblogg separat, med tanke på å gjøre den populær blant leserne.
  • Innleggslengde: Det er ingen hard og rask regel fordi det avhenger av innholdet, kvaliteten, meldingen og publikum. Sikkert har det blitt skrevet mye om at korthet er viktig, men det er også å få det fulle bildet der dette er berettiget. Husk at de fleste nettlesere har flyktig oppmerksomhet, og døm lengden etter hvordan leserne reagerer, nytten av informasjonen din og emnet. Vurder å blande innleggslengder for å gi leserne en pause mellom de mer lange og "erudite" -ene!
  • Oppsett: Overskrifter er nyttige; underoverskrifter hjelper til med å bryte opp store emner og bilder og gi øynene hvile. Blokkeringssitater kan fungere godt, og det å gi plass gir leseren mulighet til å føle seg avslappet, ikke stresset eller overveldet. Prøv å bruke korte avsnitt, uansett innleggets lengde. Bruk fet skrift for å trekke frem viktige punkter og for å fange leserens oppmerksomhet (fet skrift interesserer også søkemotoren, men det er en annen sak).
  • Frekvens: For få innlegg og folk vil tro at du har vandret bort; og det vil de også. For mange, og du vil slite ut leserne - husk at de har andre ting å lese og gjøre! Leser og forfatterutbrenthet er et reelt problem når du legger ut for mye, så tenk nøye gjennom hva som fungerer best for deg. Husk realiteten at søkemotorer liker en god frekvens av vanlige innlegg.
  • Redigering: Kontroller stavemåten og grammatikken din. Aldri undervurder viktigheten av dette. Din ekspertise på blogginnholdet vil ikke skinne hvis stavemåten din er tvilsom.

    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 6 Bullet 5
    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 6 Bullet 5
  • Revider, revider, revider: Klipp den ut hvis du er i tvil, og si det med mindre. Poleringsaspektet kan noen ganger ta lengre tid enn den opprinnelige oppskriften, men det er verdt innsatsen for å sikre at leserne forblir fengslet.

    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 6Bullet6
    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 6Bullet6
Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 7
Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 7

Trinn 7. Vær kreativ

Selv om du er en strålende forfatter, vil ord alene ikke lage en blogg. De fleste lesere forventer at bloggen ser imponerende ut og at den blir ledsaget av minst ett bilde eller bilde. Det visuelle tilfører gnisten og fanger folks oppmerksomhet. Som med alt, ikke bruk for mye av dem - bare prøv å få balansen riktig.

Bruk din sunne fornuft når du skal vurdere hvor mye som er for mye-hvis du legger til et fotografi-, veilednings- eller oppskriftspost, kan du slippe unna med flere bilder enn å si, et politisk blogginnlegg eller meningsinnlegg

Trinn 8. Tenk på hva du skal gi tittelen til blogginnleggene dine

Du kan ha den mest relevante informasjonen om emnet, men hvis den har en kjedelig tittel, blir den ikke lest. Bruk overskrifter som trekker til seg lesere, og som søkemotorer holder seg til. Søkemotorelementet er en kunst i seg selv som du til slutt vil finne deg selv å lære mer om. For øyeblikket er imidlertid noen viktige tips å huske på:

  • Bruk ord som markedsførere bruker for å fange oppmerksomhet. Det er flere "Topp 10 engelske ord" -lister tilgjengelig online som brukes av markedsførere for å fange oppmerksomhet (søk etter en). Å legge til ord som "du" i tittelen kan høres banalt ut, men ifølge markedsundersøkelser kan strategisk bruk av de 10 beste ordene bringe leserne til å åpne lenker til innlegget ditt.

    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 8 Bullet 1
    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 8 Bullet 1
  • Still spørsmål i overskrifter eller lag dinglende informasjon som får leseren til å lure på hva den neste informasjonen blir. Gjør overskriften din spennende, slik at den får leseren til å ønske å lese mer - hvis overskriften din snakker om et behov hos en leser, vil de elske den. Øverst på listen er "Hvordan …"!
  • Hold tittelen enkel. Jo enklere, jo bedre, og prøv å beholde tittelen mindre enn 40 tegn, og søkemotoren vil også elske bloggen din!

    Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 8 Bullet 3
    Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 8 Bullet 3

Trinn 9. Oppmuntre kommentarer

Folk vil lese dine visdomsord, men de vil ikke fortelle deg hva de synes fordi de fleste (og det betyr rundt 99 prosent) ikke vil bli gjort med mindre du blir bedt om det. Du får et betydelig større antall kommentarer hvis du ber om dem.

  • Ikke steng kommentarfunksjonen din. Det er viktig å ikke frykte kommentarer - de er en puls på bloggen din og gir deg beskjed om at folk reagerer på bloggen din, enten det er negativt eller positivt. Hvis bloggen din er veldig bra, får du begge sider av svarene, noe som er ideelt!

    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 9 Bullet 1
    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 9 Bullet 1
  • Gjør det enkelt for leserne å kommentere. Leserne vil ikke hoppe gjennom bøyler. Balanse slik at de logger på og bruker CAPTCHA -reparasjoner før de kan si en enkelt linje med det faktum at dette vil få mange av dem til ikke å bry seg i det hele tatt. Jo færre hindringer, jo bedre, spesielt når det gjelder personlig informasjon.

    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 9 Bullet 2
    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 9 Bullet 2
  • Avslutt alltid blogginnleggene med oppmuntrende kommentarer ved å stille spørsmål, eller be om erfaringer og forslag fra leseren.

    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 9 Bullet 3
    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 9 Bullet 3
  • Svar uten tvil på kommentarene dine. Ikke bare er det høflig overfor personen som tok seg tid til å kommentere, men det lar andre lesere vite at du bryr deg og engasjerer seg med dem. De leter! Et åpenbart unntak er spamming eller flamming, i så fall må du enten fjerne kommentaren (spam) så snart som mulig, eller la den stå på sin egen mangel på meritter (flaming) med mindre du har et vittig og snilt svar.
  • Fjern spam så snart du kan. Det ser uprofesjonelt ut. Invester på en måte å holde spam - det er mange programmer tilgjengelig. Finn gode måter å rydde opp spam som ikke innebærer å jage dine ekte lesere.
Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 10
Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 10

Trinn 10. Spre ordet om bloggen din og nye innlegg

Bruk dagens sosiale medier maksimalt. Det er mange plattformer å velge mellom. Bruk en, eller helst mange av dem. Twitter, Facebook, Digg og Tumblr er bare noen få.

  • Ta deg tid til å besøke andre bloggers blogger og legg igjen kommentarer med navnet ditt og lenken i dem. Bli kjent som noen som bryr seg om hva andre bloggere sier og skaper, så betaler de tilbake.

    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 10 Bullet 1
    Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 10 Bullet 1
Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 11
Unngå vanlige nybegynnerbloggerfeil Trinn 11

Trinn 11. Oppfordre andre til å gjesteinnlegg på bloggen din

Gjestepostering er et utmerket middel for å få kjente, kvalitetsbloggere til å øke profilen til bloggen din. Tilby gjesteposter i retur, for å få bloggens lenke til andres blogger.

Gjesteposter øker variasjonen for leserne dine. Og hvis du får kjente bloggere på bloggen din, vil dette hjelpe leserne dine med å koble deg til gjesteplakaten, noe som vil øke profilen din

Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 12
Unngå vanlige bloggerfeil for nybegynnere Trinn 12

Trinn 12. Elsk leserne dine og gi tilbake til dem

Vis leserne at du setter pris på dem. Gi dem tilbake ved å:

  • Svar raskt på leserens kommentarer.
  • Besøk leserens blogger hvis de har dem. Legg igjen støttende kommentarer og foreslå til og med at de gjesteblogger for deg nå og da.
  • Tilrettelegge for lesernes interaksjon gjennom quizer, konkurranser, undersøkelser, med leserne dine, etc.
  • Gi alltid en kvalitetslesning som er av interesse.

Tips

  • Merk artiklene dine. Lær om tagging og bruk den. Etiketter gjør en stor forskjell i lesertallet.
  • Tenk på hvordan bloggen din kobler seg til og støtter dine andre online aktiviteter, så vel som din offline virksomhet. Planlegg på forhånd slik at du kan få mest mulig ut av koblingene. Oppdater formålet med bloggen din etter behov, og evaluer støtterollen regelmessig.
  • Denne artikkelen er en oversikt over hva en god blogger praktiserer. Det er et godt utgangspunkt for deg å innse at du aldri slutter å lære. Det er mange nye veier du vil gå ned når du øker lesertallet og forbedrer bloggen din.

Anbefalt: