Hvordan kjøpe riktig mobiltelefon: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kjøpe riktig mobiltelefon: 11 trinn (med bilder)
Hvordan kjøpe riktig mobiltelefon: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kjøpe riktig mobiltelefon: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kjøpe riktig mobiltelefon: 11 trinn (med bilder)
Video: Мальвы цветут_Рассказ_Слушать 2024, Kan
Anonim

For å kjøpe riktig mobiltelefon må du ta en rekke faktorer i betraktning. Det er mange mobiltelefoner tilgjengelig, og noen er definitivt bedre enn andre. Ikke alle mobiltelefoner er imidlertid beregnet på den samme sluttbrukeren.

Trinn

Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 1
Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 1

Trinn 1. Hvis du planlegger å kjøpe en mobiltelefon til en rabattert pris ved å signere en kontrakt med en mobiloperatør, er det viktig å først velge operatøren

Faktorer du må ta i betraktning når du velger en operatør er dekning, pris, tekstmelding/web/multimediaplaner, kundeservicevurderinger.

Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 2
Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 2

Trinn 2. Når du har bestemt deg for en operatør, eller hvis du vil kjøpe en ulåst telefon til full utsalgspris, kan du bruke en telefonsøker som den på Phone Scoops nettsted (oppført i eksterne lenker)

Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 3
Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 3

Trinn 3. Hvis du er en ikke-teknisk bruker (du vil bruke mobiltelefonen utelukkende som en telefon, ikke en håndholdt spillkonsoll eller lomme-pc), har funksjoner som kamera, mp3 ringetoner, videoavspilling og meldinger er ikke nødvendig

Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 4
Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 4

Trinn 4. Hvis du er en mellomstor bruker, kan du se på telefoner som har funksjoner som kamera eller mp3-ringetone-støtte

Mellomklassebrukere har en tendens til ikke å kjøpe telefoner med multimediaspillere, da disse har en tendens til å gi en betydelig kostnadsøkning.

Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 5
Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 5

Trinn 5. Hvis du er en high-end-bruker, kan du se på funksjoner som mp3-avspilling, støtte for trans-flash-utvidelseskort, et kamera over 1 megapiksel, videoavspilling eller blå tann

Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 6
Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 6

Trinn 6. Hvis du er en ekte hacker og vil lære mye, tenk på den åpne, programmerbare enheten som kjører Maemo, OpenMoko eller noe lignende.

Slike telefoner er imidlertid mer egnet for studier og kan være mindre praktiske i daglig bruk.

Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 7
Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 7

Trinn 7. Bestem deg for hva du vil ha, hva du vil bruke telefonen til, og viktigst hva slags mobiltelefonbruker du er

Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 8
Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 8

Trinn 8. Vurder hvilken type person du er

Spør deg selv om du misplasser ting ofte, eller om du slipper ting ofte. Velg en mobiltelefon som er dekket av mobiltelefonforsikring. En ekstra avgift kreves per måned, men det vil spare deg for hundrevis av dollar hvis telefonen går tapt, blir stjålet eller hvis det er fysiske eller flytende skader.

Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 9
Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 9

Trinn 9. Mange telefoner har noen frustrerende "funksjoner" som ikke umiddelbart er synlige

For eksempel: viser bare tiden når tjenesten er tilgjengelig, begrensninger på lagring av tekstmeldinger og nedleggelseslyder som ikke kan slås av (veldig flaut på film). Spør en salgsperson eller en venn som eier den samme modellen om spesifikke funksjoner før du kjøper.

Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 10
Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 10

Trinn 10. Når du vurderer om du skal kjøpe ditt nye mobiltelefon, bør du vurdere å søke på nettressurser med uavhengige brukeranmeldelser

Ofte hvis et håndsett har vært ute i en måned, vil brukerne allerede ha funnet ut om store problemer med håndsettet og lagt ut på forbrukernettsteder. Du kan være trygg på at du velger riktig mobiltelefon før du kjøper et høyt billett.

Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 11
Kjøp riktig mobiltelefon Trinn 11

Trinn 11. Hvis du har tenkt å kjøpe din nye mobiltelefon online for ytterligere besparelser, kan det være verdt å komme inn hos din lokale forhandler først

Få en følelse av telefonene og se på de forskjellige størrelsene, skjermbildene og operativsystemene for å se hva som passer best for dine personlige evner og håndstørrelse. Du kan også få demonstrasjoner og spørsmål du måtte ha. De vil prøve å oppmuntre deg til å registrere deg, men du kan alltid si nei takk når du har informasjonen du ønsker. Gå deretter hjem og sjekk på nettet for bedre tilbud.

Tips

Kjøp tilbehør fra en bedriftsbutikk hos mobiltelefonleverandøren din, fordi det er en egen garanti for dem. Hvis du kjøper et headset på gaten for fem dollar, kan du ikke ta det tilbake hvis det går i stykker. I en bedriftsbutikk kan du betale mer, men det kan byttes ut gjennom garantiprogrammet i ett helt år. Behold alltid en kvittering

Advarsler

  • Ikke gå ut og "impulskjøp" en mobiltelefon. Dette vil mest sannsynlig resultere i kjøp av en telefon med for få/mange funksjoner.
  • Vær oppmerksom på at selv med forsikring er de fleste telefoner ikke dekket for væskeskader (se relatert artikkel nedenfor).
  • Ulike telefoner får også forskjellig mottakelse, så du kan ha en operatør med veldig god service, men en telefon med dårlig mottak og lydkvalitet! Sjekk dette også.
  • Ulike telefoner avgir forskjellige mengder stråling. Hvis du er bekymret for dette, sjekk SAR -vurderingen for modellen du planlegger å kjøpe på FCCs nettsted. 1,6 watt per kilo er det høyeste tillatte strålingsnivået i USA.
  • Dra full nytte av 30 dagers prøveperiode for å sjekke telefonen og nettverkskvaliteten for ditt område. Spør hvilke kostnader du vil være ansvarlig for hvis du ombestemmer deg og går med en annen transportør helt. Du kan holdes ansvarlig for aktiveringsgebyrer, forholdsmessige servicegebyrer, skatter, etc., som raskt kan legge seg opp. Mange er overrasket over at prøveperioden ikke er "gratis", og behandling av returnert utstyr og refusjon kan ta uker.

Anbefalt: