3 måter å bruke datamaskinhodetelefoner på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å bruke datamaskinhodetelefoner på
3 måter å bruke datamaskinhodetelefoner på

Video: 3 måter å bruke datamaskinhodetelefoner på

Video: 3 måter å bruke datamaskinhodetelefoner på
Video: KÆRESTE VIDEO 2024, Kan
Anonim

Hodetelefoner er gode for å lytte til musikk når du er på farten eller rocke ut mens du jobber med datamaskinen. Hodetelefoner med innebygd mikrofon er perfekte for talechat gjennom programmer som Skype. De fleste hodetelefoner er en enkel plug-and-play-affære, men du kan av og til få problemer med å få dem til å høres bra ut. Hvis lydkvaliteten er veldig viktig for deg, kan det være lurt å vurdere en hodetelefonforsterker (prøv å bryte inn hodetelefonene) og en digital-til-analog-omformer (DAC) også.

Hvis du leter etter instruksjoner om hvordan du installerer hodetelefoner for nedlasting av musikk, klikk her.

Trinn

Metode 1 av 3: Koble til hodetelefoner

Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 1
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 1

Trinn 1. Finn hodetelefonkontakten på datamaskinen eller høyttalerne

Plasseringen vil variere avhengig av datamaskinen du bruker. De fleste bærbare datamaskiner har hodetelefonkontakter langs en av sidene. Stasjonære datamaskiner kan ha en kontakt foran eller bak på datamaskinen. Den vil vanligvis ha et lite hodetelefonikon. Hvis hodesettet er fargekodet, er det grønt.

  • Hvis du bruker en stasjonær datamaskin, kan høyttalerne ha en hodetelefonkontakt hvis datamaskinen ikke gjør det.
  • Hvis hodetelefonene kobles til via USB, klikk her.
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 2
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 2

Trinn 2. Koble hodetelefonene godt til hodetelefonkontakten

Sørg for at pluggen er satt helt inn, ellers kan det hende at lyden ikke kommer gjennom begge ørene.

Hvis hodetelefonene bruker en 6,3 mm plugg, vanligvis på profesjonelle hodetelefoner og studiohodetelefoner, trenger du en adapter, et lydkort eller en forsterker for å bruke dem

Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 3
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 3

Trinn 3. Finn mikrofonkontakten (valgfritt)

Hvis du har en mikrofon i hodetelefonene, vil den vanligvis ha en egen pinne. Hvis tappen er fargekodet, blir den rosa. Mikrofonkontakten på datamaskinen er vanligvis plassert i nærheten av hodetelefonkontakten.

Eldre datamaskiner har kanskje ikke en mikrofonkontakt. Hvis dette er tilfellet, trenger du et lydkort eller en annen digital prosessor

Feilsøking

Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 4
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 4

Trinn 1. Jeg kan bare høre lyd fra den ene siden

Dette skyldes vanligvis at hodetelefonkontakten ikke er satt ordentlig inn. Kontakten må settes inn helt for at hodetelefonene skal spille fra begge ørene.

Undersøk kablene på hodetelefonene også. Slitte kabler kan forårsake problemer med hodetelefonene. Kabler vil vanligvis begynne å slite i nærheten av kontaktene

Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 5
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 5

Trinn 2. Jeg hører ikke lyd i det hele tatt

Hvis hodetelefonene ikke henter lyd, men du vet at de fungerer på andre enheter, kan det være noe galt med datamaskinens lydprosessor.

  • Klikk her for instruksjoner om feilsøking av lydproblemer i Windows.
  • Klikk her for instruksjoner om feilsøking av Mac -lydproblemer.

Metode 2 av 3: Installere USB -hodetelefoner

Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 6
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 6

Trinn 1. Koble hodetelefonens USB -kontakt til datamaskinen

Sørg for å koble den direkte til datamaskinen, og ikke til en USB -hub.

Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 7
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 7

Trinn 2. Bytt lydutgang (om nødvendig)

Vanligvis når du kobler USB -hodetelefonene til datamaskinen, vil den automatisk bytte slik at lyd spilles gjennom hodetelefonene. Dette skjer imidlertid ikke alltid, og du må kanskje bytte manuelt. Hvis du har et program som spiller av lyd, kan det fortsette å spille på høyttalerne etter at du har byttet til hodetelefoner.

  • Windows - Høyreklikk på Volum -knappen i systemstatusfeltet og velg "Avspillingsenheter". Velg hodetelefonene fra listen, klikk på Angi standard og deretter Bruk.
  • Mac - Hold nede ⌥ Opt -tasten, og klikk på Volum -knappen i menylinjen. Velg hodetelefonene fra listen over enheter.

Feilsøking

Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 8
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 8

Trinn 1. Hodesettet mitt blir ikke gjenkjent når jeg kobler det til

Dette kan skyldes noen forskjellige problemer:

  • Prøv å koble headsettet til en annen USB -port. Hvis det fungerer, vil den første USB -porten du prøvde sannsynligvis ikke fungere.
  • Besøk hodesettprodusentens nettsted og last ned driverne for headsettet. Windows kan ha problemer med å finne programvaren alene.

Metode 3 av 3: Bruke en hodetelefonforsterker

Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 9
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 9

Trinn 1. Bestem om du trenger en forsterker

Forsterkere er designet for å gi hodetelefonene mer strøm. Ulike situasjoner kan kreve forskjellige forsterkeroppsett.

  • Ørepropper og små hodetelefoner vil sannsynligvis ikke dra nytte av en forsterker. Støydempende hodetelefoner har heller ikke fordeler av en forsterker, ettersom de har innebygd for å håndtere støydempende funksjon.
  • Profesjonelle og studiohodetelefoner kan kreve en forsterker for å høre på akseptable nivåer hvis de er "høyimpedans" -hodetelefoner. Disse hodetelefonene krever mer strøm for å kunne sende ut med passende volumer. Bærbare brukere med hodetelefoner over øret vil ha fordeler av en lommeforsterker, mens stasjonære brukere vil dra fordel av en forsterker med en innebygd digital-til-analog-omformer (DAC).
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 10
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 10

Trinn 2. Bruk en bærbar forsterker for din bærbare MP3 -spiller

Hvis du har et sett med gode hodetelefoner over øret, får du bedre lyd ut av MP3-spilleren din hvis du bruker en bærbar hodetelefonforsterker. Dette er små enheter som du lader hjemme. DACer er ikke til fordel for bærbare spillere, så ikke bruk en forsterker/DAC -kombinasjon.

  • Koble forsterkeren til hodetelefonkontakten på den bærbare MP3 -spilleren, og koble deretter hodetelefonene til forsterkeren.
  • Juster volumet gjennom forsterkeren. Hev volumet på MP3 til noen hakk under maksimum, og bruk deretter forsterkeren til å justere volumet til et behagelig nivå. Dette vil gi den beste lydkvaliteten.
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 11
Bruk datamaskinhodetelefoner Trinn 11

Trinn 3. Bruk en forsterker og DAC på datamaskinen for hodetelefoner av høy kvalitet

En forsterker gir mer strøm til hodetelefonene, noe som gir et bedre volum. DAC (digital-til-analog-omformer) er det som oversetter digital lyd til et analogt signal som hodetelefonene kan spille. Alle datamaskiner har en DAC innebygd på hovedkortet, og et lydkort fungerer også som en DAC. Disse innebygde DACene er vanligvis tilstrekkelige for de fleste grunnleggende bruksområdene, men du vil ha en ekstern hvis du hører på musikk uten tap eller gjør lydredigering på datamaskinen.

  • Hvis du bruker en ekstern DAC, får du den beste kvaliteten ved å koble den til hovedkortet ditt med en S/PDIF (TOSLINK) kabel. Hvis hovedkortet ditt ikke støtter dette, kan du koble de fleste DAC -er ved hjelp av USB.
  • Hvis du trenger behandling av surroundlyd for videospill, vil du ha det bedre med et internt lydkort i stedet for en DAC.
  • Hvis forsterkeren og DAC er atskilt, kobler du DAC til datamaskinen, forsterkeren til DAC og deretter hodetelefonene til forsterkeren.

Anbefalt: