Slik beskytter du datamaskiner mot brann: 5 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik beskytter du datamaskiner mot brann: 5 trinn (med bilder)
Slik beskytter du datamaskiner mot brann: 5 trinn (med bilder)

Video: Slik beskytter du datamaskiner mot brann: 5 trinn (med bilder)

Video: Slik beskytter du datamaskiner mot brann: 5 trinn (med bilder)
Video: Обнаружение скрытого UAP? | Выжить в черной дыре с Ави Лоэбом Obnaruzheniye skrytogo UAP? Avi Loebom 2024, Kan
Anonim

Branner i serverrom kan ødelegge dataene dine og risikere hele virksomheten. Det er viktig å sette opp brannprotokoller når du oppretter serverrommet ditt, slik at data, personell og bygning er beskyttet. Vifter, backup -plater og brannhemmende enheter er nødvendige forretningsutgifter, og du må kanskje ansette eksperter for å installere dem. Finn ut hvordan du beskytter datamaskiner mot brann.

Trinn

Beskytt datamaskiner mot brann Trinn 1
Beskytt datamaskiner mot brann Trinn 1

Trinn 1. Lag en sikkerhetskopieringsprosess så snart du konfigurerer datamaskinen eller datamaskinen

I tillegg til å bruke en ekstern stasjon eller annen enhet til å lagre datadataene dine, kan det være lurt å vurdere online sikkerhetskopieringstjenester. Disse nettstedene lagrer dataene utenfor stedet, så dataene er andre steder hvis det oppstår brann.

  • Hjemmemaskiner og forretningsmaskiner bør begge sikkerhetskopieres. De fleste datadataeksperter mener bedrifter bør gjøre sikkerhetskopiering både på stedet og online, fordi få små bedrifter kan overleve et katastrofalt tap av data. Du kan velge å kjøpe et abonnement på et nettsted for sikkerhetskopiering eller et skybasert nettsted. Med skybackups får du tilgang til dataene dine fra mange forskjellige enheter og steder.
  • Søk etter anmeldelser av online sikkerhetskopier. Tjenester som CrashPlan+, A Drive eller Acronis True Image Online henvender seg til forskjellige typer selskaper og personlige datamaskiner.
Beskytt datamaskiner mot brann Trinn 2
Beskytt datamaskiner mot brann Trinn 2

Trinn 2. Kjøp en branndataboks eller branndataskap

Ta vare på sikkerhetskopiene på stedet og harddiskene som ikke er i bruk på denne låste enheten. Brannkasser er tilgjengelige for $ 100 til flere tusen dollar, og de tilbyr en ekstra barriere i tilfelle brann.

Lær hvordan du fjerner en harddisk fra den stasjonære datamaskinen. Ved brann eller langvarig fravær kan du oppbevare harddisken i en brannkasse eller ta med deg harddisken. Dette er mye enklere enn å prøve å beskytte hele skrivebordet

Beskytt datamaskiner mot brann Trinn 3
Beskytt datamaskiner mot brann Trinn 3

Trinn 3. Gjennomgå National Fire Protection Association (NFPA) koder og standarder

Et serverrom kan være nødvendig for å installere følgende ting for å forhindre et utrygt arbeidsmiljø:

  • Branndeteksjonsutstyr og alarmer bør installeres i alle rom, ikke bare de som inneholder datamaskiner. Du kan velge utstyr som tar prøver av luften, bruker lasere til å oppdage røyk og/eller sanser varme. En nødstrømbryter bør installeres for å forhindre data og datamaskinskade.
  • Bærbare brannslukkere er avgjørende for å beskytte menneskeliv. Hvis en brann begynner, kan bruk av et slokkingsapparat på en datamaskin forhindre at den sprer seg til hele rommet og kan sette mennesker og datamaskiner i fare.
  • Et nødsprinklersystem. Et vannsprinkleranlegg er den vanligste typen som brukes i virksomheter; Det kan imidlertid ødelegge datamaskinene dine.
Beskytt datamaskiner mot brann Trinn 4
Beskytt datamaskiner mot brann Trinn 4

Trinn 4. Installer et rent brannundertrykkingssystem i alle serverrom

Du bør ikke bruke vannsprinklere for brannhemming, fordi de vil ødelegge utstyret de er designet for å spare. Pro-inerte gassslokkingssystemer er tryggere for mennesker enn Halon-systemer eller karbondioksid-systemer, og de bør installeres av et selskap som tilbyr kvalitetskontroll og garantier.

  • Velg ikke-Halon-undertrykkelsessystemer. De har vist seg å være utrygge for mennesker og miljø. Det kan erstatte oksygen og produsere flussyre etter det.
  • Systemer for undertrykkelse av rene midler er langt dyrere å installere enn vannsprinklere; Imidlertid er det mer sannsynlig at de beskytter datamaskiner og holder dem levedyktige.
Beskytt datamaskiner mot brann Trinn 5
Beskytt datamaskiner mot brann Trinn 5

Trinn 5. Forsikre serverrommet og virksomheten mot brannskader

Du kan kjøpe forsikringer som vil kompensere virksomheten din i tilfelle tap av data og serverutstyr. Du kan bli pålagt å installere brannhemmingssystemer og følge visse protokoller for å motta en betaling.

Anbefalt: