3 enkle måter å få øye på Deepfake -videoer

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å få øye på Deepfake -videoer
3 enkle måter å få øye på Deepfake -videoer

Video: 3 enkle måter å få øye på Deepfake -videoer

Video: 3 enkle måter å få øye på Deepfake -videoer
Video: How to Convert and Export MOD Files (JVC EVERIO) 2024, Kan
Anonim

Hvis du liker å surfe på sosiale medier, har du sikkert hørt om deepfake -videoer. Disse videoene er laget med kunstig intelligens og kan få det til å se ut som om noen gjorde eller sa noe de ikke gjorde. Skapere av deepfake -videoer vil enten legge en persons ansikt over andres eller synkronisere falsk lyd med en ekte video. Selv om tanken på å bli lurt av en deepfake kan være skummel, kan du oppdage dem hvis du følger nøye med på det du ser på.

Trinn

Metode 1 av 3: Undersøkelse av bildet

Spot Deepfake -videoer Trinn 1
Spot Deepfake -videoer Trinn 1

Trinn 1. Se etter uskarphet i personens ansikt som ikke er i resten av videoen

Når andres ansikt er lagt over andres, passer ansiktet sjelden perfekt. Det betyr at videoens skaper må uskarpe visse områder for å skjule det faktum at videoen er falsk. Se nøye på personens ansikt for å se om du merker noe uskarpt. Deretter kan du sammenligne ansiktet med personens kropp, bakgrunn og objekter i videoen for å se om ansiktet ser uklart ut i sammenligning.

Hudtonen deres kan også se annerledes ut i ansiktets kanter

Tips:

Ansiktet deres kan bli spesielt uklart når de flytter noe foran det, som hånden eller et kaffekopp.

Spot Deepfake -videoer Trinn 2
Spot Deepfake -videoer Trinn 2

Trinn 2. Kontroller om det er doble kanter rundt øynene, munnen og ansiktet

Se på øynene, øyenbrynene, leppene og ansiktets omriss for å se om du kan se to kanter. Dette skjer når en persons ansikt er lagt over et ansikt som har en merkbart annerledes ansiktsform. Når du ser disse uregelmessighetene, er det sannsynlig at du ser på en dypfals.

For eksempel kan du legge merke til en merkelig kontur rundt personens øyne eller munn. På samme måte kan du legge merke til at øyenbrynene deres har to forskjellige farger

Tips:

Du kan også merke at hår og tenner mangler. Når de smiler, må du se om tennene ser ekte ut eller ikke.

Spot Deepfake -videoer Trinn 3
Spot Deepfake -videoer Trinn 3

Trinn 3. Vurder om personen i videoen sjelden blinker

Folk blinker vanligvis hvert 2. til 10. sekund, og hvert blink tar 1/10 til 4/10 sekund. Imidlertid kan deepfake -programmer ikke nøyaktig skildre blinking, så du vil merke mindre blinking. Se på personens øyne for å se om de blinker normalt.

Tell mellom blinkene for å finne ut om det er normalt

Spot Deepfake -videoer Trinn 4
Spot Deepfake -videoer Trinn 4

Trinn 4. Legg merke til om personens øyne ser rare ut når de blinker eller lukker seg

Deepfake -programmer bruker eksisterende bilder av en person for å lage en simulering av dem. De fleste blir imidlertid ikke fotografert med lukkede øyne, så det er vanskelig for programmet å simulere lukkede øyne. Vær nøye med personens øyne for å se om de ser merkelige ut mens de er lukket.

Øynene kan se uskarpe, misfargede eller datastyrt ut hvis videoen er en dypfals

Spot Deepfake -videoer Trinn 5
Spot Deepfake -videoer Trinn 5

Trinn 5. Se etter skygger og refleksjoner som ikke stemmer overens

Noen deepfake -videoer er laget ved å kombinere 2 videoer. Heldigvis kan du oppdage disse forfalskningene ved å sjekke plasseringen av skygger og refleksjoner. Vanligvis bør hver skygge gå i samme retning, inkludert skygger fra mennesker, bygninger og store gjenstander. På samme måte vil reflekterende overflater som speil, vinduer og vannoverflater vise jevne refleksjoner.

  • Dette fungerer bra for videoer som ikke fokuserer på en høyttalers ansikt. For eksempel, hvis du ser på en mengde på gaten, må du kontrollere at skyggene fra bygningene og folkemengdene går i samme retning.
  • La oss på samme måte si at du ser på en video av en protest som angivelig kom ut av kontroll. Hvis du la merke til at butikkvinduene i videoen viste refleksjonene til bare 2 personer mens videoen hadde en mengde mennesker, kan det være en deepfake.
Spot Deepfake -videoer Trinn 6
Spot Deepfake -videoer Trinn 6

Trinn 6. Sørg for at alt i videoen ser ut som det skaleres

Siden disse videoene er endret, er det ikke sikkert at personene, objektene og bakgrunnen stemmer overens. Se etter inkonsekvenser, som for store bygninger, kroppsdeler som ser ujevne ut, og objekter som ser større ut enn vanlig. Dette kan være et tegn på at videoen er falsk.

  • Som et eksempel kan du legge merke til at menneskene i en protest virker veldig høye sammenlignet med bygningene rundt dem.
  • På samme måte kan du legge merke til at en persons hode ser altfor stort ut for kroppen.

Metode 2 av 3: Kontroll av lyden

Spot Deepfake -videoer Trinn 7
Spot Deepfake -videoer Trinn 7

Trinn 1. Les personens lepper for å se om det stemmer med lyden

Fokuser på personens lepper mens de snakker, og se for å se om leppene danner ordene de sier. Legg også merke til om leppene bare ser ut til å bevege seg opp og ned uten å faktisk danne ord. Dette kan være et tegn på at videoen er falsk.

Si for eksempel ordet "oh" og legg merke til hvordan leppene dine har en "o" -form. Si deretter ordet "hei" og legg merke til at munnen din åpner seg mer og ikke lager et "o". Personen som snakker i videoen bør lage de samme figurene med munnen

Spot Deepfake -videoer Trinn 8
Spot Deepfake -videoer Trinn 8

Trinn 2. Legg merke til om personens reaksjoner ikke stemmer overens med det de sier

Vanligvis, når en person snakker, stemmer ansiktsuttrykket, tonen og bevegelsene overens med det de sier. Siden dype forfalskninger ikke er ekte, kan det være at personens reaksjoner og uttrykk ikke stemmer overens med det de sier. Vær nøye med hvordan de ser ut til å føle det de sier for å se hvordan det kan sammenlignes med det som blir sagt.

  • La oss si at du ser på en video av en presidentkandidat som sier at de hater landet sitt. Hvis du merker at personen ser ut til å håndhilse og le mens de snakker, kan du mistenke at det er en falsk video.
  • La oss på samme måte si at personen i videoen er en politiker som erklærer at de ikke kommer til å gjøre jobben sin lenger, og i stedet skal de bare kaste paier på kongressen. Hvis tonen og ansiktsuttrykkene deres ser veldig alvorlige ut, er det sannsynlig at videoen er falsk.
Spot Deepfake -videoer Trinn 9
Spot Deepfake -videoer Trinn 9

Trinn 3. Lytt etter lydproblemer, for eksempel volumproblemer, stemmeendringer eller feil

Vær oppmerksom på lyden, så vil du legge merke til om noen ord og uttrykk er høyere enn andre, eller hvis stemmen virker dubbet. Vurder i tillegg om talen høres robotisk ut eller om stavelsene ble tvunget sammen. Dette kan være tegn på en falsk video.

For eksempel kan du legge merke til at talen høres ut automatisk og mekanisk

Spot Deepfake -videoer Trinn 10
Spot Deepfake -videoer Trinn 10

Trinn 4. Legg merke til om personens stemme ikke høres riktig ut

En leppesynkronisert deepfake -video tar en eksisterende video og legger til annen lyd. Hvis den nye talen er veldig lik den gamle talen, kan det være vanskelig å oppdage visuelle forskjeller. Vurder imidlertid om personens stemme høres annerledes ut enn vanlig. Dette kan være et tegn på en falsk.

La oss for eksempel si at du ser på en video av en skuespiller som innrømmer å ha angrepet noen. Hvis stemmen deres høres annerledes ut, kan den være falsk

Spot Deepfake -videoer Trinn 11
Spot Deepfake -videoer Trinn 11

Trinn 5. Vurder om høyttaleren bruker en monoton stemme

Når talerens stemme ikke kan kopieres nøyaktig, er det vanlig at en videoens skaper legger til en monoton stemme i stedet. Legg merke til om talen ser ut til å mangle all følelse og bøyning. Hvis det gjør det, kan du se på en falsk.

La oss for eksempel si at du ser på en video av en politiker som krever krig. Hvis personen virker uinteressert og stemmetonen er flat, er det sannsynlig at videoen er en dypfals

Metode 3 av 3: Evaluering av troverdigheten

Spot Deepfake -videoer Trinn 12
Spot Deepfake -videoer Trinn 12

Trinn 1. Spor videoen tilbake til kilden

Se om et troverdig nettsted eller en konto deler videoen. På samme måte kan du sjekke nettadressen til videoen for å se om den er fra et legitimt nettsted. Hvis det ikke er det, er videoen sannsynligvis en falsk.

  • La oss for eksempel si at videoen stammer fra en side som heter "Bob hater politikk." Dette kan få deg til å stille spørsmål ved legitimiteten.
  • Imidlertid, hvis Washington Post delte videoen, kan den være ekte.
Spot Deepfake -videoer Trinn 13
Spot Deepfake -videoer Trinn 13

Trinn 2. Søk i videoens innhold for å se etter bekreftende kilder

Åpne din favoritt nettleser og skriv inn emnene du ser tatt opp i videoen. Gå deretter gjennom resultatene for å se etter troverdige kilder som sikkerhetskopierer eller diskrediterer innholdet i videoen. Les artiklene du finner for å finne ut om videoen kan være falsk.

La oss for eksempel si at du ser en video av en senator som sier at hun vil forby alle religioner. Du kan skrive "senator ønsker å forby alle religioner" i søkefeltet. Les deretter hva som kommer opp, men sjekk også troverdigheten til kildene dine

Spot Deepfake -videoer Trinn 14
Spot Deepfake -videoer Trinn 14

Trinn 3. Vurder hvor videoen deles

De fleste deepfakes deles direkte til sosiale medier, som Facebook og Twitter. Derfra er det vanlig at de blir virale. Når du ser disse videoene, kan du se på den opprinnelige profilen som delte den. Sjekk i tillegg om du finner det delt på andre nettsteder.

La oss for eksempel si at du er på Facebook, og du ser en video av en politiker du hater å si noe veldig dumt. Før du antar at den er ekte, må du sjekke flere troverdige nyhetsnettsteder for å se om de også deler videoen. Hvis det er ekte, er det sannsynlig at alle nyhetssteder vil dele det

Spot Deepfake -videoer Trinn 15
Spot Deepfake -videoer Trinn 15

Trinn 4. Spørsmål videoer som virker for galne til å være sanne

Deepfake -videoer inneholder vanligvis inflammatorisk, pinlig eller satirisk materiale. Det betyr at de sannsynligvis vil utløse en sterk reaksjon hos deg. Når du ser materiale som virker spesielt opprivende eller over-the-top, bør du tenke på at det kanskje ikke er sant. Gjør deretter din egen forskning for å finne ut om du kan tro det du så i videoen.

  • Det er spesielt vanskelig å gjøre dette hvis du ser noe som bekrefter at du ikke liker en fryktelig person. Det er imidlertid viktig at du bekrefter det du ser før du tror det.
  • Prøv å ikke dele videoer som du ikke er sikker på er sanne, fordi den sprer falsk informasjon.

Tips

  • Etter hvert som programvaren utvikler seg, kan det bli vanskeligere og vanskeligere å oppdage en deepfake.
  • Ditt beste forsvar mot deepfake -videoer er å holde et åpent sinn. Ikke tro alt du ser automatisk, og undersøk for å lære mer om problemer som angår deg.

Anbefalt: