Enkle måter å justere en Mini Cooper håndbrems: 14 trinn

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å justere en Mini Cooper håndbrems: 14 trinn
Enkle måter å justere en Mini Cooper håndbrems: 14 trinn

Video: Enkle måter å justere en Mini Cooper håndbrems: 14 trinn

Video: Enkle måter å justere en Mini Cooper håndbrems: 14 trinn
Video: Как устроена IT-столица мира / Russian Silicon Valley (English subs) 2024, Kan
Anonim

Når du cruiser rundt i Mini Cooper og trenger å parkere i en skråning, er håndbremsen der for å holde deg trygg. Etter mange års kjøring rundt bilen, kunne håndbremsen slutte å fungere etter hensikten. Kablene i bremsesystemet strekker seg ut slik at du må trekke hardere i spaken bare for å få bilen til å stoppe. Heldigvis er håndbremsen lett å fikse selv om du ikke har mye mekanisk erfaring. Når bremsen fungerer etter hensikten, låser den bakhjulene slik at Mini Cooper ikke kan rulle når du er borte fra den.

Trinn

Del 1 av 3: Få tilgang til håndbremseregulatoren

Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 01
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 01

Trinn 1. Parker bilen på en hard, flat overflate før du arbeider med den

Sett den på et sted hvor du vil kunne betjene en jack uten store problemer. Prøv å finne et sted som gir deg god plass til å bevege deg rundt i bilen. Hold bilen unna trafikken også. Arbeid i garasjen din, for eksempel, eller på en tom parkeringsplass.

  • Bakken må være plan for å sikre at bilen ikke ruller fremover mens du jobber med den.
  • For sikkerhets skyld, bruk bare en jekk på faste overflater som betonggulv. På gress og skitt kan en knekt ikke støtte en Mini Coopers vekt trygt.
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 02
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 02

Trinn 2. Bruk et verktøy for fjerning av trim for å lirke av plastbunnen under bremsehåndtaket

Klatre inne i bilen for å se godt på parkeringsbremsen. Selve bremsehåndtaket, plassert mellom fører- og passasjersetene, vil sannsynligvis ha en oval formet plastbase under seg. Skyv et kileformet lirkeverktøy under kanten på basen, og arbeid hele veien rundt for å løsne det fra midtkonsollen.

  • Basen kan ikke fjernes før den er fullstendig atskilt fra konsollen rundt. Etter å ha løsnet det med det nysgjerrige verktøyet, vil du kunne trekke det opp og av bremsen.
  • Vær oppmerksom på at Mini Coopers har endret seg mye gjennom årene, så din kan ha en litt annen design. På noen modeller har ikke bremsen en underliggende base. Prøv å trekke opp teppet for å nå bremsen.
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 03
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 03

Trinn 3. Trekk dekselet av håndtaket til parkeringsbremsen

Når basen er fjernet, vil dekselet ikke bli festet til noe. Ta tak i den nederste kanten og dra den opp mot taket på bilen din. Sørg for at du kan se justeringsskruen på håndtakets bakside. Det kan fortsatt være vanskelig å nå på dette tidspunktet.

Du trenger vanligvis ikke å trekke dekselet helt av. Så lenge du beveger det mot enden av bremsehåndtaket, vil det ikke lenger være i veien

Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 04
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 04

Trinn 4. Skru av midtkonsollens deksel hvis du ikke kan nå justereren

For å fjerne dekselet, lir du opp sokkelen rundt girstangen rett foran håndbremsen. Bruk deretter en T25 TORX skrutrekker til å løsne eventuelle skruer på konsollen. De er vanligvis plassert i koppholderne. Drei dem mot klokken for å fjerne dem, og løft deretter dekselet av midtkonsollen.

  • Håndbremsen er ofte lettere å jobbe med når setene er ute av veien. Bruk en skrunøkkel for å fjerne boltene som fester setene og selene til bilens gulv.
  • På noen Mini Cooper -modeller kan du nå bremsen ved å fjerne teppene. Etter å ha løsnet setene og annet i veien, trekker du opp kantene på teppet.

Del 2 av 3: Jacking up the Car

Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 05
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 05

Trinn 1. Plasser hjulklossene rundt forhjulene for å hindre at de beveger seg

For å teste håndbremsen nøyaktig må bilen være fra bakken, slik at du kan snurre bakhjulene. Blokker forhjulene før du jekker opp bilen. Stokker er kiler du kan skyve under hjulene for å holde dem låst på plass. Sørg for at kilene sitter godt fast mot hjulet. Hvis du lener deg på bilens for- eller bakside, skal den ikke bevege seg i det hele tatt.

  • Hvis du ikke har kjøpt kubber i butikken, kan du prøve å bruke noe annet, for eksempel en trekloss, murstein eller steiner.
  • Chocks er tilgjengelig online og i de fleste bildeler.
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 06
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 06

Trinn 2. Bruk en gulvjekk for å løfte bakhjulene fra bakken

Skyv jekken under Mini Cooper sin bakside. Bilen din vil ha en knektpunkt ved siden av hvert hjul. Kontroller at kontakten er under metallrammen. Pump deretter håndtakets håndtak for å heve hjulene.

  • Hvis du ser under bilen, kan du se de flate, bare jack -punktene. Se i brukerhåndboken hvis du har problemer med å finne dem.
  • En annen måte å gjøre dette på er å bruke jekkpunktene foran bakhjulene. Se etter en søm i rammen. Du må løfte opp venstre og høyre hjul separat for å få dem begge fra bakken.
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 07
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 07

Trinn 3. Skyvkontakten står foran bakhjulene for å holde dem holdt oppe

Løft jekken opp til samme høyde som jekken. Plasser en foran hvert bakhjul, nær jekkpunktet der. Sørg for at stativene sitter godt fast mot bilen. De vil hjelpe til med å støtte vekten og sikre at den ikke faller av jekken når som helst.

  • Bruk minst 1 jackstativ per side. Du kan bruke mer for å stabilisere bilen, men det er vanligvis ikke nødvendig.
  • Hvis du løfter hvert bakhjul separat, fjerner du jekken etter at du har plassert det første jekkstativet. Gjenta deretter prosessen på motsatt side.

Del 3 av 3: Tuning av håndbremsen

Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 08
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 08

Trinn 1. Bruk en skiftenøkkel til å flytte mutteren til enden av justeringsbolten

Justereren er inne i bilen din, rett under håndbremsens håndtak. I bunnen av håndtaket, se etter en metallbolt som leder gjennom gulvet til bilens bakhjul. Bolten vil ha en låsemutter i den ene enden. Bruk en liten skiftenøkkel for å holde bolten stille, og vri deretter mutteren mot klokken med en annen skiftenøkkel. Når mutteren er løsnet, snur du den for hånd for å flytte den så langt tilbake langs bolten som mulig.

Når mutteren er på plass, kan ikke bolten bevege seg. Du kan ikke justere håndbremsen før bolten er så langt fra den fremre enden av bolten som mulig

Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 09
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 09

Trinn 2. Stram justeringsbolten ved å rotere den mot klokken med en skiftenøkkel

Monter skiftenøkkelen over den fremre enden av bolten der den kommer inn i håndbremsen. Gi den 2 til 3 sterke svinger for å stramme den. Det kan kreve litt mer justering, men ta det med ro nå. Gjør ytterligere justeringer etter at du har fått sjansen til å teste bremsen.

Når du arbeider på en håndbremse, juster bolten gradvis. Bruk små justeringer med hyppige tester for å sikre at den har den perfekte spenningsinnstillingen

Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 10
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 10

Trinn 3. Trekk håndbremsen tilbake og lytt til hvor mange ganger den klikker

Trekk det forsiktig fra gulvet, som om du bruker det mens du kjører. Den klikker når du bruker den. Ideelt sett bør den klikke to ganger før den ikke kan trekkes tilbake lenger, men det vil sannsynligvis ikke skje med en gang.

  • Lytt etter hørbare, solide klikk. Håndbremsen skal minst klikke to ganger. Hvis du trekker en godt justert håndbremse hardt nok, kan du høre et tredje klikk, og det er greit.
  • Vær også oppmerksom på hvor lett du er i stand til å flytte håndbremsen. Hvis det føles for løst, vil ikke hjulene låse seg ordentlig uansett hvor mange klikk du hører.
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 11
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 11

Trinn 4. Gjør ytterligere justeringer til spaken klikker to ganger når du trekker den

Bytt mellom å stramme bolten og trekke håndbremsen tilbake. Lytt til hvor mange ganger det klikker. Når håndbremsen er i riktig innstilling, vil du kunne trekke den tilbake uten noen form for motstand, og den klikker to ganger før den låses på plass. Juster den gradvis til den føles behagelig å bruke.

Hvis bremsen føles for løs, roter du bolten mot klokken for å avlaste noe av spenningen. Håndbremsen skal være enkel å betjene, men den vil ikke gjøre mye hvis den ikke låser hjulene når du trekker den tilbake

Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 12
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 12

Trinn 5. Spinn hjulene for å se om de låses mens håndbremsen er oppe

Trekk håndbremsen opp så langt den kan gå. Etter å ha lyttet etter klikkene den gjør, går du til baksiden på Mini Cooper. Ta tak i ett av hjulene og prøv å rotere det frem og tilbake. Når håndbremsen fungerer, vil hjulene ikke bevege seg i det hele tatt.

  • Hvis hjulene roterer, senk håndbremsen for å stramme justeringsbolten noe mer. Fortsett å stramme og teste den til hjulene står stille.
  • Ingen av bakhjulene kan bevege seg når håndbremsen er aktivert. Hvis du merker at ett av hjulene beveger seg, kan det hende at bakbremsene trenger service.
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 13
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 13

Trinn 6. Stram låsemutteren med en skiftenøkkel for å feste håndbremsen

Ta tak i justeringsbolten med en skiftenøkkel for å holde den i ro. Bruk deretter en annen skiftenøkkel til å rotere mutteren med klokken. Vri den til den sitter på justeringsbolten. Sørg for at bolten ikke kan bevege seg, ellers kommer håndbremsen ut av justeringen igjen.

  • Sørg for at mutteren er i den fremre enden av bolten, rett ved siden av håndbremsen. Stram den så mye som mulig, men stopp når du er sikker på at du ikke lenger kan snu den uten å bruke masse kraft.
  • Prøv å vri mutteren og bolten for hånd. Hvis du er i stand til å flytte dem, er ikke mutteren stram nok.
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 14
Juster en Mini Cooper håndbrems Trinn 14

Trinn 7. Senk bilen med jekken og sett den sammen igjen

Fjern jekkstativene, og vri deretter jekken for å sette hjulene tilbake på bakken. Installer teppene, setene, midtkonsolldekselet, girstangen og andre deler du fjernet for å få tilgang til justeringsbolten. Slipp håndbremsens plastbase tilbake på plass, etterfulgt av klutdekselet. Når du er ferdig, trekker du blokkene ut under forhjulene for å ta Mini Cooper ut for en velfortjent prøvekjøring!

  • Før du tar bilen av jekken, bør du vurdere å gjøre noe rutinemessig vedlikehold på bakbremsene. Prøv å bytte ut bremseklossene, for eksempel, og fyll på bremsevæsken.
  • Ta alltid en prøvekjøring etterpå for å se om håndbremsen føles lydhør. Hvis det ikke fungerer som det skal, kan det trenge noen ekstra justeringer. Betjen også bremsene bak, eller ta bilen til en mekaniker.

Tips

  • Parkeringsbremser kommer ikke ofte ut av justering, så de krever ikke masse vedlikehold. For sikkerhets skyld, sjekk håndbremsen minst en gang i året, spesielt hvis du bruker den ofte, eller når du betjener bakbremsene.
  • Hvis du har et annet kjøretøy, vil justering av håndbremsen være omtrent som du gjør det for en Mini Cooper. Oppsettet kan variere litt, men teknikken skiller seg ikke så mye.
  • Hvis du ikke klarer å fikse en håndbrems eller merker problemer med bilens bremsesystem, må du ta den med til en mekaniker for en mer grundig inspeksjon.

Advarsler

  • Det kan være veldig farlig å bruke biljack, så arbeid bare på et hardt, flatt underlag. Stopp hjulene for å forhindre at bilen beveger seg.
  • For å unngå å skade Mini Cooper, må du bare bruke bilstikkontakter på tilgjengelige kontaktpunkter. Hvis du ikke vet hvor de er, sjekk brukerhåndboken.

Anbefalt: