Hvordan stoppe bilen din i en nødssituasjon: 6 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan stoppe bilen din i en nødssituasjon: 6 trinn (med bilder)
Hvordan stoppe bilen din i en nødssituasjon: 6 trinn (med bilder)

Video: Hvordan stoppe bilen din i en nødssituasjon: 6 trinn (med bilder)

Video: Hvordan stoppe bilen din i en nødssituasjon: 6 trinn (med bilder)
Video: Как конвертировать MKV в MP4 в VLC Media Player | Свободный! 2024, Kan
Anonim

Stoppe! Vet du hvordan du bruker bremsene i en nødssituasjon? Mange ulykker skjer siden sjåfører nøler eller bremser på feil måte, noe som kan sees gjennom dekkmerkene som fører til ulykken.

Trinn

Stopp bilen din i en nødssituasjon Trinn 1
Stopp bilen din i en nødssituasjon Trinn 1

Trinn 1. Ta umiddelbart foten av gasspedalen

Stopp bilen din i en nødssituasjon Trinn 2
Stopp bilen din i en nødssituasjon Trinn 2

Trinn 2. Ha raskt foten svevende over bremsene

Trinn 3. Påfør clutchen, dette er for å forhindre at motoren stopper

Stopp bilen din i en nødssituasjon Trinn 3
Stopp bilen din i en nødssituasjon Trinn 3

Trinn 4. Sett på bremsen umiddelbart etter påføring av clutchen

Med foten svevende i luften, hælen ikke lener seg på gulvet i bilen, må du umiddelbart sette på fotbremsen så hardt som mulig så raskt som mulig. For de fleste sjåfører som ikke har omfattende opplæring i metoder som "terskel" -bremsing eller "regressiv" bremsing, vil dette være den mest effektive metoden for å stoppe bilen din raskt og kontrollerbart, uavhengig av veiforhold eller om bilen har ABS eller ikke.

  • I biler med ABS, spesielt i glatte forhold, kan du høre intervaller med hylende, skrikende eller klemme dekk, sammen med pulserende i pedalen, rykk til styringen og chassiset, samt høye lyder. Dette er normalt og indikerer at systemet gjør jobben sin, bremser deg effektivt, under kontroll, noe som gir bedre håndtering og mindre slitasje på dekkene.
  • I biler uten ABS vil det komme en sterk og konstant piping eller sprutlyd fra dekkene. Hjulet vil stramme seg, rykke og plutselig føles lettere. Det kan også være litt røyk. Slitasje på dekkene vil ikke være for hard, spesielt i vått. Bilen vil ikke svinge eller snurre, siden tregheten skyver den fremover. Under glatte eller glatte veiforhold (når to hjul befinner seg på et annet underlag, som en grus eller en gresskledd skulder), kan fronten på bilen trekke litt sidelengs, men bilen som helhet fortsetter å gli død fremover til et raskt stopp.
Stopp bilen din i et nødstilfelle trinn 4
Stopp bilen din i et nødstilfelle trinn 4

Trinn 5. Brems

Hvis det virkelig er behov for en unnvikende manøver, må du alltid begynne med å bremse. Dette vil bremse deg, slik at denne prosedyren kan utføres mer effektivt og kontrollerbart, eller for å absorbere påvirkningen hvis den skulle oppstå. Selv om styring rundt gjenstander er teknisk raskere enn å stoppe før dem, er det ikke alltid mulig å styre på grunn av veiforhold, hastighet og andre biler. I mellomtiden går bilen fremdeles. Det er imidlertid vanskelig å unngå en gjenstand når du bremser. Tendensen er å stirre på det og be om å stoppe før det. For å se bort, må du riste på hodet og tvinge øynene til å følge det, og ikke fokusere på et visuelt mål i en retning for mulig flukt. I en bil uten ABS vil det å se bort også bidra til å komme over trangen til å holde på bremsene, noe som deaktiverer styringen.

Trinn 6. Hvis det er behov for å bremse mens du svinger:

ta ut litt av styreinngangen mens du bremser.

  • Med ABS, brems så hardt som mulig, og sving som normalt mens du bremser.
  • Uten ABS må du bremse moderat hardt (ca. 70%) og slippe bremsen for å snu. Hvis du allerede er i sving, ikke bremse for hardt, ellers låser du hjulene og klarer ikke å styre.

    Stopp bilen din i en nødssituasjon Trinn 5
    Stopp bilen din i en nødssituasjon Trinn 5

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Full kraftbremsing er ikke sjåførens naturlige reaksjon. På grunn av vanen med å gå lett på bremsene under normal kjøring, og av frykt for måten bilen reagerer på hard bremsing, vil sjåførene begynne med moderat bremsing for å se om det hjelper. Når de ser at det ikke er bra, vil de gradvis øke trykket ved å trykke på pedalen, stoppe langt eller miste kontrollen. Dette gjøres mest på tomme bilplasser.
  • I en ikke-ABS-bil er det feil å prøve å trekke fronten rett bak når den begynner å peke litt sidelengs. Styring når hjulene er låst er ineffektivt, og vil bare øke bremselengden og redusere kontrollen. Som sagt vil bilen vanligvis ikke peke for mye til siden, og vil alltid holde den opprinnelige kjøreretningen, uavhengig av retningen fronten peker i.
  • Det er en feil å ikke bruke bremsene mens du sklir. Hvis bilen kvier seg for å svinge, sklir du over forhjulene og er "understyrt". I dette tilfellet er den beste løsningen å lette pedalene, og - om nødvendig - dra lett på bremsene. Hvis bilen ser ut til å snu for mye for fort, sklir du over bakdekkene og "overstyrer". Denne situasjonen er veldig vanskelig for en gjennomsnittlig sjåfør å komme seg etter. En god løsning er å umiddelbart bruke maksimalt bremsetrykk og ta av litt styring. Dette kan trekke bilen rett tilbake, eller i det minste bremse den raskt, for å muliggjøre en senere gjenoppretting eller for å stoppe den mens den fremdeles er i kjørefeltet.

Advarsler

  • Pumping, klemming eller slipp av pedalen øker bremselengden og gir ikke nødvendigvis bedre kontroll.
  • Hvis du sklir, må du ikke motstyre og bruke gassen.

Anbefalt: