3 måter å sjekke om Sony -hodetelefoner er originale

Innholdsfortegnelse:

3 måter å sjekke om Sony -hodetelefoner er originale
3 måter å sjekke om Sony -hodetelefoner er originale

Video: 3 måter å sjekke om Sony -hodetelefoner er originale

Video: 3 måter å sjekke om Sony -hodetelefoner er originale
Video: The Perfect, Last-Minute Kids' Costumes! 2024, April
Anonim

I motsetning til selskaper som Beats og JBL, produserer Sony et stort utvalg hodetelefoner i en rekke forskjellige stiler og emballasjetyper. Dette gjør dem til ideelle mål for forfalskere, siden den gjennomsnittlige forbrukeren neppe vil legge merke til forskjeller når alle Sonys hodetelefoner ser, føles og høres så forskjellige ut. Nedre øretelefoner og de aller fleste øreproppene er ikke spesielt populære blant falske hodetelefonprodusenter, men det er noen få modeller som er spesielt sårbare for forfalskninger, som XB540 og WH-1000. Vær spesielt forsiktig når du handler på nett for MDR-V6 studiomonitorer, siden disse er ekstremt populære og ofte dyre.

Trinn

Metode 1 av 3: Kontroll av emballasjen

Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 1
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 1

Trinn 1. Sjekk Sonys nettsted for å se om du kjøper fra en autorisert forhandler

Hvis du ikke kjøper hodetelefonene fra en autorisert butikk eller et nettsted som handler direkte med Sony, er det større sannsynlighet for at hodetelefonene ikke er legitime. For å fjerne muligheten for at hodetelefonene er falske, kryssreferer du navnet på butikken eller nettstedet du kjøper fra med Sonys liste over autoriserte forhandlere på nettet.

Du finner en liste over autoriserte forhandlere i USA på

Sjekk om Sony hodetelefoner er originale Trinn 2
Sjekk om Sony hodetelefoner er originale Trinn 2

Trinn 2. Sammenlign prisen for hodetelefonene med Sonys anbefalte utsalgspris på nettet

Skriv "Sony" etterfulgt av navn og modellnummer på hodetelefonene i en søkemotor på telefonen eller datamaskinen. Åpne Sonys nettsted for hodetelefonene og sjekk veiledende pris. Hvis prisen på hodetelefonene er mer enn 10-15% lavere enn MSRP, er det sannsynlig at hodetelefonene er forfalsket.

Navnet og modellnummeret skrives alltid ut ved siden av hverandre på forsiden av Sonys emballasje. Det er vanligvis 2-3 bokstaver etterfulgt av tall, og det bør ikke være for vanskelig å finne på forsiden

Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 3
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 3

Trinn 3. Kjenn krympeformet for å se om det er godt festet

Loose shrink wrap er et tydelig tegn på ompakking, som er en indikator på at hodetelefonene har blitt tuklet med. Selv om ikke alle Sony -hodetelefoner kommer innpakket, bør modellene som gjør det ha en tett, tydelig innpakning. Hvis det er mange rynker eller krympeomslaget er revet eller løs, er det sannsynligvis falske hodetelefoner.

Noen av de mer avanserte Sony-merkene kommer ikke med krympeomslag

Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 4
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 4

Trinn 4. Kontroller strekkoden for å se om bokstavene stemmer overens med landet ditt

På slutten av strekkoden på baksiden legger Sony en landskode for å indikere hvor hodetelefonene skulle selges. Se etter 1-2 bokstaver inne i parenteser. Dessverre produseres mange falske hodetelefoner i Kina, så en kode på (CH) eller (CN) kan være et tegn på at de er falske hvis du ikke kjøper hodetelefonene i Kina.

  • Denne koden er forskjellig avhengig av hvor du bor. I USA er det (US), mens det i India er (IN). Hvis Sony ikke sender direkte til landet ditt, sender de sannsynligvis til en naboland. Det er greit hvis denne koden på to bokstaver samsvarer med et land som grenser til deg.
  • Forfalskere kjøper ofte gamle eller kastede pakker og pakker dem om med falske hodetelefoner for videresalg.
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 5
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 5

Trinn 5. Se etter Sony -hologrammet på klippet øverst på emballasjen

Kontroller plastfliken som festes til hyllestangen i butikken. Hvis det er en 2 x 1 tommer (5,1 x 2,5 cm) plastflik, bør den ha et lite holografisk klistremerke på den. Hvis hodetelefonene er verdt mer enn $ 40, skriver Sony vanligvis ut et holografisk klistremerke på denne fanen.

De billigere øreproppene og øretelefonene har kanskje ikke dette klistremerket

Tips:

Hvis klippet er innebygd i emballasjen på en stor fane øverst, vil det ikke være et klistremerke. De viktigste produktene som ikke vil ha et klistremerke, er Sonys MDR -studiomonitorer.

Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 6
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 6

Trinn 6. Se om det er et gult garantimerke på forsiden av esken

Hvis det er et gult klistremerke under krympeomslaget som sier "1 års garanti", er hodetelefonene sannsynligvis legitime. Sony inkluderer ikke disse klistremerkene på alle modeller, så det er ikke en sikker måte å avgjøre om hodetelefonene er falske, men det er mer sannsynlig at de er originale hvis dette klistremerket er tilstede.

Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 7
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 7

Trinn 7. Sjekk eventuell plast på emballasjen for å se om den er en del av esken

Hvis en del av esken er laget av plast, trykker du forsiktig på plasten for å se om den er festet til papp eller en separat plastinnsats. På ekte hodetelefoner skal plastdekslene være en del av esken. På falske modeller settes plasten inn mellom pappkassen og hodetelefonene.

Dette er en spesielt nyttig test for studiomonitorer. Sony pakker nesten alltid disse hodetelefonene med et stort plastark, slik at potensielle kjøpere kan se de finere hodetelefonene

Metode 2 av 3: Analyse av hodetelefoner og øretelefoner over øret

Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 8
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 8

Trinn 1. Inspiser kontakten på enden av ledningen for å se om den er L-formet

Kontakten refererer til stykket på enden av hodetelefonkabelen der du stikker det inn i en telefon eller høyttalere. På ørepropper og hodetelefoner som ikke er studiomonitorer, er plaststykket som holder kontakten på plass L-formet for å forhindre bøyning. Hvis du ser nedre øretelefoner eller øretelefoner med en rett kontakt, er hodetelefonene definitivt falske.

Avanserte studiomonitorer har en rett jack, så det motsatte gjelder for disse modellene

Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 9
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 9

Trinn 2. Føl etter pregede bokstaver på ledningssplitteren og skallene

Hvis det er en brakett som holder ledningene sammen der de skilles for høyre og venstre øre, bør det være preget skrift på den. Den vil enten si "Sony" eller ha navnet på landet der Sony produserte det (vanligvis Japan, Thailand eller India). På putene skal ordet "Sony" være parallelt med gulvet når du har dem på og hevet oppå plasten.

Putene på putene er plastdelene som holder den myke dempingen på plass

Tips:

Hvis hodetelefonene er svarte, skal ordene "Sony" skrives ut i hvitt. Hvis hodetelefonene er hvite, bør disse bokstavene være svarte. På noen avanserte hodetelefoner kan det være sølv.

Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 10
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 10

Trinn 3. Sjekk baksiden av hodetelefonskallene for å se om de er merket R og L

Sony merker alle hodetelefoner og ørepropper på baksiden for å la lytteren vite hvor hvert øre går. Disse etikettene er alltid R og L, ikke hele ordene "høyre" og "venstre". R skal skrives ut i rødt, mens L skal skrives ut i blått.

For de virkelig lave modellene kan R og L være svart eller hvitt. Modeller som koster mindre enn $ 20 er sjelden verdt forfalskning

Metode 3 av 3: Kontroll av Sony Studio -skjermer

Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 11
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 11

Trinn 1. Se på kontakten på enden av ledningen for å se om den er rett

I motsetning til sine slankere kolleger har studiomonitorer rette kontakter slik at de ikke kommer i veien for andre ledninger i en lydmikser eller forsterker. Inspiser enden av ledningen for å se om metallnålen og plasten som holder den på plass er helt rette. Hvis de er L-formede, er hodetelefonene falske.

  • Sony studiomonitorer kalles vanligvis "Studiomonitors" på emballasjen og har "MDR" foran på modellnavnene.
  • Studiomonitorer er spesialiserte hodetelefoner designet for å passe helt rundt øret. De er populære blant innspillingsartister og lydingeniører.
Sjekk om Sony hodetelefoner er originale Trinn 12
Sjekk om Sony hodetelefoner er originale Trinn 12

Trinn 2. Se om manualen kommer i en plastpose

Studiomonitorer kommer med manualer som er pakket i en liten plastpose. Hvis det ikke er en plastpose og håndboken bare flyter rundt i esken, er hodetelefonene nesten helt uautentiske.

  • Hvis håndboken ser ut som om den er fotokopiert eller skriften er flekkete, kan dette være et annet tegn på at hodetelefonene er falske.
  • For billigere ørepropper og hodetelefoner på øret, er det ingen plastpose til manualen.
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 13
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 13

Trinn 3. Løft ut hodetelefonforlengerne for å se om målingene stemmer overens

På studiomonitorer har hodetelefonforlengerne tall og hasjmerker trykt på utsiden. Forleng hodetelefonene så langt de går og inspiser disse målingene. Hvis hash -merkene ikke er sentrert mot tallene de korresponderer med, er hodetelefonene falske. Hvis det ikke er tall eller hash -merker, er hodetelefonene sannsynligvis også falske.

På autentiske hodetelefoner er hash -merkene på linje med midten av nummeret de korresponderer med

Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 14
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 14

Trinn 4. Føl skinnet under pannebåndet for å se om det er rynket

På hodetelefoner med polstrede forlengere, føler under rammen på hodetelefonene hvor de møter toppen av hodet ditt. Hvis skinnet eller stoffet er rynket, ble det sannsynligvis ikke produsert av Sony. På originale hodetelefoner skal dette skinnet være stramt og glatt.

Noen få små rynker er fine, siden stoffet eller læret naturlig bøyer seg når du håndterer hodetelefonene, men de aller fleste i denne delen skal være glatte å ta på

Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 15
Sjekk om Sony -hodetelefoner er originale Trinn 15

Trinn 5. Sjekk "for Digital" -klistremerket på MDR-V6-hodetelefonene for konsistens

Det er et rødt klistremerke trykt på MDR-V6-modeller som sier "for Digital." Disse klistremerkene er av høy kvalitet og bør aldri skrelle siden Sony bruker et utrolig sterkt lim. Ordet "Digital" bør være preget i en rekke prikker som utgjør hver bokstav. Hvis klistremerket flasser eller prikkene ikke er konsistente og jevne, er det ikke sikkert at disse hodetelefonene er legitime.

Dette er et tegn på at et par MDR-V6 er falske. Denne delen av hodetelefonen er ekstremt vanskelig å replikere, og de fleste forfalskere har ikke limet eller skriveren som kreves for å lage en god falsk versjon

Tips:

Siden deres første produksjonskjøring i 1985, har MDR-V6 vært Sonys mest populære sett med studiomonitorer. Avhengig av hvilket år de ble laget og om de er pusset opp eller nytt, kan de hente alt fra $ 100-300. Dette gjør dem til et populært valg for forfalskere.

Anbefalt: