Hvordan identifisere biler: 6 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan identifisere biler: 6 trinn (med bilder)
Hvordan identifisere biler: 6 trinn (med bilder)

Video: Hvordan identifisere biler: 6 trinn (med bilder)

Video: Hvordan identifisere biler: 6 trinn (med bilder)
Video: Вздулся аккумулятор 2024, Kan
Anonim

Har du noen gang kjørt med en av de som synes å være i stand til å fortelle deg bilens merke, modell og til og med år fra klar nedover gaten? Vil du kunne gjøre det samme? Det er ikke så tøft, men det krever litt øvelse.

Trinn

Identifiser biler trinn 1
Identifiser biler trinn 1

Trinn 1. Velg et sted å starte og begynne å se og observere

  • Du kan sannsynligvis allerede identifisere merke og modell av biler du har kjørt. Øv på å oppdage andre som dine på veien.
  • Velg en bestemt type biler som interesserer deg, og prøv de neste. Hvis du tilfeldigvis er en Mustang -fan, kan du begynne med dem.
  • Velg en nasjonalitet eller region å spesialisere deg på. Beundre tysk ingeniørarbeid en stund, hvis du vil.
  • Fokuser på en bestemt klasse eller kategori av biler. Hvis du har det morsommere å oppdage sportsbiler enn minibusser, kan du begynne der.
  • Når du har mestret en kategori til din tilfredshet, grener du ut til en annen.
Identifiser biler trinn 2
Identifiser biler trinn 2

Trinn 2. Legg merke til identifiserende funksjoner for hver bil du ønsker å identifisere

Har den en uvanlig form på grillen eller baklysene? For klassiske biler, still inn ting som halefinner, løpebrett og buldrende seter også.

Identifiser biler Trinn 3
Identifiser biler Trinn 3

Trinn 3. Ta en god titt

Bruk stopplys og parkeringsplasser for å få et bedre blikk på biler av interesse. Kjør i en venns bil. Titt gjennom et vindu på kontrollene. Spør folk hvordan de liker bilene sine.

Identifiser biler Trinn 4
Identifiser biler Trinn 4

Trinn 4. Pusse opp historien din

Mens de fleste bilene på veien er mindre enn 15 år gamle, bruker mange hobbyister og entusiaster tiden sin på å restaurere og vedlikeholde eldre biler. Besøk en klassisk bilutstilling, museum eller møt. Snakk med eierne, hvis de er i nærheten også. Mange av dem elsker å snakke om bilene sine og arbeidet sitt, og de er eksperter på emnet.

Identifiser biler Trinn 5
Identifiser biler Trinn 5

Trinn 5. Hold deg oppdatert

Les bilblader eller nettsteder for å se hva som er nytt og hvilke konseptbiler produsentene drømmer om. Se deg om etter nye utviklinger, for eksempel brenselceller, hybrid- og elbiler.

Identifiser biler trinn 6
Identifiser biler trinn 6

Trinn 6. Øv

Du bruker sannsynligvis god tid i trafikken. Gjett hva en bil er fra gaten, og les deretter merkene når du trekker opp ved siden av den ved et stopplys eller går forbi på en parkeringsplass.

Tips

  • Er det en bestemt bil som interesserer deg? Se om du kan kjøre en. Lei en for en helg, eller ta den for en prøvekjøring hos et forhandler.
  • Benytt deg av bil-spotter-guider, både bøker og nettsteder, hvis du ser noe du ikke kjenner igjen eller ønsker å finne ut mer detaljert. De viser en rekke biler og noterer identifiserende detaljer slik at du kan se forskjellen mellom forskjellige modellår. Du kan finne slike bøker i referansedelen i biblioteket ditt.
  • Hvis du vil, kan du lese om biler som interesserer deg. I hvilke år gikk det gjennom en stor designendring? Har den en roterende motor eller en annen uvanlig funksjon? Var den laget av et uvanlig materiale, for eksempel karbonfiber, glassfiber eller rustfritt stål? Hvor mye hestekrefter har de forskjellige utstyrene? Var designet veldig populært eller en kortvarig flopp? Det vil ikke hjelpe deg å fortelle hvilken som er hvilken, men det vil hjelpe deg å sette pris på det du ser.

Anbefalt: