4 måter å junk a car

Innholdsfortegnelse:

4 måter å junk a car
4 måter å junk a car

Video: 4 måter å junk a car

Video: 4 måter å junk a car
Video: Hvordan kjøre mest mulig miljøvennlig? 2024, Kan
Anonim

Kjøretøyer er som alle andre store maskiner - de har en livssyklus. Til slutt fører sammenbruddet av mange forskjellige deler og systemer til en useriøs bil som ikke er verdt å beholde lenger. Kjøretøyer har imidlertid en spesifikk prosess knyttet til avhending. Dette er delvis på grunn av hvor store og kompliserte de er, men også på grunn av alle regler og forskrifter for eierskap til et kjøretøy. Disse reglene varierer litt i forskjellige amerikanske delstater, men hvis du ønsker å rote en bil, vil noen grunnleggende trinn bidra til å gjøre denne prosessen rask og enkel.

Trinn

Metode 1 av 4: Selge deler og tilbehør fra bilen din

Junk a Car Trinn 1
Junk a Car Trinn 1

Trinn 1. Vurder noen spesielt verdifulle deler

Eksperter som Kelly Blue Book og National Auto Dealers Association priser bilen som helhet. Hvis du har tid og lyst, kan bilen være mer verdt hvis du selger enkeltdeler. Noen deler er verdifulle for materialene, andre kan være verdifulle hvis de avbrytes av produsenten.

Junk a Car Trinn 2
Junk a Car Trinn 2

Trinn 2. Fjern eventuell elektronikk

Radioer, høyttalere, forsterkere, kondensatorer, batterier, etc. er mer verdt å bli solgt alene enn vekten som skrap. Ta disse delene fra bilen før du kasserer den.

Junk a Car Trinn 3
Junk a Car Trinn 3

Trinn 3. Fjern eventuelle tilpassede interiørdeler

Dette kan bety skinnseter, eller bare setetrekk. Disse elementene kan selges separat for å få litt mer penger. Hvis du lar dem stå på bilen, vil du bare legge vekten til skrapverdien (som vil være veldig liten).

Junk a Car Trinn 4
Junk a Car Trinn 4

Trinn 4. Fjern verdifulle eller ettertraktede deler

Hvis du tar deg tid til å ta av deler som noen andre kanskje vil ha, for eksempel felger eller dekk, kan du selge dem for mer penger. Ting som en katalysator kan også resirkuleres med en høyere hastighet alene enn det du får fra å la den stå i bilen (noen ganger til og med på samme skrapverksted).

Junk a Car Trinn 5
Junk a Car Trinn 5

Trinn 5. Selg delene dine

Dette kan gjøres lokalt hvis det er etterspørsel. Du kan også legge ut delene dine online for å selge til et større publikum. Nettsteder som Craigslist og eBay har seksjoner bare for motorvogner.

Metode 2 av 4: Junking Your Car

Junk a Car Trinn 6
Junk a Car Trinn 6

Trinn 1. Velg en bergingsgård

Sørg for å søke etter konkurransedyktige lokale priser. Husk også at du må transportere bilen til bergingsgården på en eller annen måte, så nærmere er vanligvis bedre.

Junk a Car Trinn 7
Junk a Car Trinn 7

Trinn 2. Kontroller at bergingsgården godtar biler

Noen verft handler bare om spesifikke materialer, eller har visse materialer som de ikke godtar. Sørg på forhånd for at bergingsgården du velger tar bilen din. Spør også om du trenger å fjerne spesifikke deler eller væsker fra bilen din.

Junk a Car Trinn 8
Junk a Car Trinn 8

Trinn 3. Ordne transport til bergingsgården

Vanligvis er den billigste måten å transportere et kjøretøy til skrapgården å kjøre det dit. Dette er ikke alltid mulig, så noen bergingsgårder vil hente bilen din mot en ekstra kostnad. Hvis det heller ikke er et alternativ, må du sørge for å få bilen slept til bergingsgården.

Skrap en bil Trinn 9
Skrap en bil Trinn 9

Trinn 4. Ta med nødvendig papirarbeid

Dette er vanligvis bare en tittel, men husk å ringe bergingsgården på forhånd og sørg for at de ikke trenger noe annet. Hvis du ikke har alle nødvendige papirer, godtar verftet ikke bilen din.

Metode 3 av 4: Donere bilen din til veldedighet

Junk a Car Trinn 10
Junk a Car Trinn 10

Trinn 1. Vurder alternativene dine

Det er sjelden at donering av bil til veldedighet gir en betydelig fordel for giveren. Selv når det gjelder skattefritak, vil du sjelden få virkelig markedsverdi for bilen din. Det er imidlertid en enkel måte å bli kvitt bilen din.

Skrap en bil Trinn 11
Skrap en bil Trinn 11

Trinn 2. Bekreft at din veldedige veldedighet kvalifiserer

Hvis du i det hele tatt ønsker å få avskrevet skatt, må organisasjonen kvalifisere deg. Dette betyr at de må være en 501 (c) (3) organisasjon med IRS. Hvis du er usikker, spør organisasjonen om de er 501 (c) (3).

Skrap en bil Trinn 12
Skrap en bil Trinn 12

Trinn 3. Snakk med regnskapsføreren

Du kan ikke kreve skattefradrag for donasjonen din, med mindre du legger inn fradrag på inntektsskatten. Dette kan bety at du gir opp standardfradraget, noe som kan være verdt mer penger for deg. En regnskapsfører kan fortelle deg om det vil skade din donasjon av bil eller skade deg i skatten.

Skrap en bil Trinn 13
Skrap en bil Trinn 13

Trinn 4. Ring din veldedige veldedighet for instruksjoner

Hvis du bestemmer deg for at det å donere bilen din er den rette veien for deg, ring din veldedige organisasjon. De vil gi deg instruksjoner om hvordan du slipper bilen til dem. De vil også hjelpe deg med å ordne transport av bilen (noen vil hente bilen).

Metode 4 av 4: Arkivering av papirer

Skrap en bil Trinn 14
Skrap en bil Trinn 14

Trinn 1. Finn kjøretøyets tittel

Det vil være vanskelig, om ikke umulig, å selge bilen din uten tittel. Dette inkluderer for de fleste bergingsverk. Sørg for at du har en klar tittel i navnet ditt før du prøver å fjerne bilen din.

Skrap en bil Trinn 15
Skrap en bil Trinn 15

Trinn 2. Kontroller kjørelengde på bilen din

Å vite kjørelengde kan bidra til å bestemme verdien av bilen og eventuelle deler på den. Hvis du kan, kan du få kjørelengde fra bilens kilometerteller. Det kan være lurt å skrive det ned slik at du kan lese det raskt.

Skrap en bil Trinn 16
Skrap en bil Trinn 16

Trinn 3. Finn forsikrings- og registreringsdokumenter

I de fleste stater er det nødvendig å ha forsikring på bilen din og registrere den hos statens DMV før du kjører den. Hvis planen din er å kjøre bilen til skrapgården, bør du ha disse dokumentene med deg i bilen.

Junk a Car Trinn 17
Junk a Car Trinn 17

Trinn 4. Få enveis tillatelse

Dette kan vanligvis gjøres på ditt lokale DMV -kontor. Denne tillatelsen vil tillate deg å kjøre bilen fra ett sted til et annet, unntatt normale registreringskrav. Dette er et flott alternativ hvis bilen din ikke er lovlig å kjøre, men ellers kan kjøres til skrotet.

Skrap en bil Trinn 18
Skrap en bil Trinn 18

Trinn 5. Ring ditt lokale DMV -kontor

Du må registrere at du har levert bilen din for skrot. Dette beskytter deg mot ansvar hvis bilen blir stjålet eller involvert i en slags ulykke.

Junk a Car Trinn 19
Junk a Car Trinn 19

Trinn 6. Oppgi alle nødvendige dokumenter

Ofte er det ikke nødvendig med papirer for at DMV skal merke at du har overgitt bilen din. Det kan være så enkelt som å ringe DMV, men det er en god idé å gjøre dette på forhånd hvis du trenger å samle inn dokumenter fra skrapgården.

Junk a Car Trinn 20
Junk a Car Trinn 20

Trinn 7. Send inn eventuelle forespurte skjemaer

Du må kanskje også sende inn et skjema med DMV. Hvis dette er tilfelle, er det bare å finne ut hvilke skjemaer de trenger og sørge for å fylle ut dem.

Skrap en bil Trinn 21
Skrap en bil Trinn 21

Trinn 8. Få en bekreftelse

Dette vil bare gi deg ro i sjelen om at DMV -en har transaksjonen din registrert. Du er ikke lenger knyttet til din søppelbil.

Tips

  • Vær grundig i papirene dine.
  • Hvis du vil maksimere inntjeningen, må du være tålmodig og selge så mange ting individuelt som mulig.
  • Ikke doner og forvent stor avkastning.

Advarsler

  • Forfalskning av kjørelengden er mot loven.
  • Ikke glem å kontakte DMV for å gi fra deg bilen. Hvis du gjør det, kan du være ansvarlig for enhver ulykke som skjer med bilen.

Anbefalt: