3 enkle måter å installere båndkabel på

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å installere båndkabel på
3 enkle måter å installere båndkabel på

Video: 3 enkle måter å installere båndkabel på

Video: 3 enkle måter å installere båndkabel på
Video: TV Ribbon Cable Connector - How to Install and Remove 2024, Kan
Anonim

Båndkabler, også kjent som flertrådede plane kabler, er flate kabler med flere ledninger festet sammen. De regnes generelt som foreldede i disse dager, men du kan noen ganger finne dem inne i noen TV -er, bærbare datamaskiner, spillsystemer og skrivere. Det er villedende enkelt å bytte ut en båndkabel, men du må kanskje koble til en ny kontakt hvis kabelen ikke glir direkte inn i et klipp på den elektroniske enheten. Sørg også for å installere den nye båndkabelen i samme retning og måten den gamle kabelen ble installert på.

Trinn

Metode 1 av 3: Gjør deg klar til å installere en erstatning

Installer båndkabel Trinn 1
Installer båndkabel Trinn 1

Trinn 1. Få en ny båndkabel designet for din spesifikke elektroniske enhet

Båndkabler er ikke universelle, og du må kjøpe en erstatning fra produsenten av TV -en, skriveren eller datamaskinen. Mål bredden på kabelen for å finne størrelsen du trenger, og bruk fargen eller mønsteret på selve kabelen for å finne en matchende kabel.

  • Båndkabler er ikke spesielt vanlige i disse dager, selv om du finner dem i noe slankere elektronikk, som spillsystemer og flatskjerm -TVer, siden de sparer plass. Hvis du jobber med en skriver, eldre TV eller annen elektronisk, kan det imidlertid hende du ikke finner et nytt bånd.
  • En ny båndkabel bør ikke koste mer enn $ 15.
  • Båndkabler er alle installert på samme måte, men selve kablene kommer i hundrevis av forskjellige størrelser og former. Du kan ikke bruke en tredjepartskabel til å erstatte båndkabelen på din spesifikke enhet. Den må komme fra den opprinnelige produsenten.
Installer båndkabel Trinn 2
Installer båndkabel Trinn 2

Trinn 2. Kontroller at erstatningskabelen leveres med alle nødvendige kontakter

Se på enden av den gamle båndkabelen. Hvis kabelen låses direkte inn i en flat klips, trenger du ikke en kontakt. Hvis kabelen glir inn i et plast- eller metallstykke som kobles til klemmen, må du sørge for å få en båndledning med kontakten du trenger. Kjøp bare erstatningen fra produsenten.

  • Det er tusenvis av disse kontaktene, så det er viktig å få en nøyaktig erstatning fra produsenten. Disse kontaktene ser vanligvis ut som 2,5–7,6 cm lange, rektangulære stykker som kobler kabelen til en port.
  • De fleste erstatningskabler kommer med kontakten du trenger. Det kan også komme forhåndsinstallert på kabelen. I noen tilfeller må du installere det selv.
Installer båndkabel Trinn 3
Installer båndkabel Trinn 3

Trinn 3. Legg merke til retningen til den gamle kabelen for å holde installasjonen enkel

Båndkabler ser generelt annerledes ut, men det er vanligvis noe på kabelen som gir deg beskjed om hvordan du installerer den. Se etter en farget stripe eller et symbol nær toppen av kabelen for å vise deg hvilken side som er opp. Hvis det ikke er noe på kabelen, vær oppmerksom på rekkefølgen på de fargede ledningene for å sette den nye båndkabelen på nøyaktig samme måte.

Noen kabler vil ha "opp" eller og pil trykt på kabelen for å vise deg hvilken retning og retning kabelen skal installeres

Tips:

Hvis den gamle båndkabelen har en ensfarget farge, er det ingen retning. Disse eldre kablene kan installeres opp ned eller med høyre side opp. Du trenger ikke å bekymre deg for orienteringen.

Metode 2 av 3: Koble til en standard båndkabel

Installer båndkabel Trinn 4
Installer båndkabel Trinn 4

Trinn 1. Vipp kabelklipsen opp for hånd for å fjerne den gamle kabelen

På enden av båndkabelen der den kobles til elektronikken, er det en horisontal plaststrimmel med små nagler som stikker ut av den. Dette er kabelklippet. Sett spissen av pekefingeren midt på disse naglene og trekk den forsiktig oppover. Påfør lett trykk og trekk forsiktig for å låse opp klippet. Skyv den gamle kabelen ut av klemmen.

  • Denne prosessen gjelder bare båndkabler som ikke har en kontakt på enden. Hvis du ikke har et rektangulært stykke plast eller metall på enden av selve kabelen, har du ikke en kontakt.
  • Slå av strømkilden og la elementet sitte i minst 10 sekunder når du bytter båndkabler, slik at du ikke risikerer utilsiktet utladning.

Advarsel:

Ikke bruk en skrutrekker eller verktøy for å låse opp båndkabelen. Hvis du gjør det, kan du ende med å bryte klippet. Bare ta deg god tid og fjern den forsiktig for hånd.

Installer båndkabel Trinn 5
Installer båndkabel Trinn 5

Trinn 2. Skyv det nye båndet under kabelklipsen

Ta den nye båndkabelen og vri den slik at den vender i samme retning som den gamle kabelen, og fargene ligger på nøyaktig samme måte. Med klemmen ulåst, senk enden av kabelen under klemmen. Skyv kabelen gjennom bunnen av klemmen ved hjelp av det horisontale sporet nær bunnen av panelet som klippet er festet til.

Dette er vanligvis ganske enkelt. Du kan se åpningen der kabelen glir inn bare ved å se på bunnen av klippet

Installer båndkabel Trinn 6
Installer båndkabel Trinn 6

Trinn 3. Skyv båndkabelen i flukt med føringen på motsatt side

Skyv kabelen gjennom klemmen til spissen av kabelen spretter ut på den andre siden. Fortsett å skyve kabelen gjennom til den treffer den lille vertikale leppen. Dette er retningslinjen for kabelen, og enden av kabelen må hvile i flukt mot leppen. Juster kabelen etter behov til enden av båndkabelen samsvarer med føringslinjen.

Dette kan høres rart ut, men hvis det ikke er noen retningslinjer, skyv kabelen til den andre siden og la den sitte hvor som helst den passer. Når du installerer en båndkabel, er det pinner på klemmen som punkterer ledningene for å danne en elektrisk tilkobling. Du kan teoretisk installere klippet på hvilken som helst del av båndkabelen

Installer båndkabel Trinn 7
Installer båndkabel Trinn 7

Trinn 4. Lukk kabelklipsen for hånd for å feste båndkabelen

Sett fingeren på naglene du brukte til å lirke kabelklipset av. Senk naglene ned mot siden de opprinnelig hvilte. Trykk klippet forsiktig ned til det klikker på plass. Pinnene under klipsen vil punktere båndkabelen og skape en elektrisk forbindelse mellom kabelen og den elektroniske komponenten.

Installer båndkabel Trinn 8
Installer båndkabel Trinn 8

Trinn 5. Installer den andre enden av kabelen med et klips eller et nytt panel

Mesteparten av tiden trenger du bare å føre kabelen til en annen kabelklips på den elektroniske enheten. For å feste den andre enden av klippet, gjentar du disse trinnene ved å poppe det andre klippet opp og skyve den andre enden av kabelen inn i sporet før du lukker den. Hvis kabelen går til et annet panel eller en elektronisk enhet, må du feste klemmen før du skrur eller monterer den nye delen av enheten.

  • På en TV går denne kabelen vanligvis fra skjermen til hovedkortet. På en datamaskin kobler disse kablene skjermen og tastaturet til hovedkortet. Du trenger vanligvis ikke å installere nye komponenter for disse reparasjonene.
  • På en skriver eller et spillsystem kobler båndklippet ofte to paneler sammen for å slå på knappene. Fest begge ender av kabelen ved hjelp av klipsene dine før du skrur inn eller monterer enheten.

Metode 3 av 3: Fest en båndkabel med en kontakt

Installer båndkabel Trinn 9
Installer båndkabel Trinn 9

Trinn 1. Lirk den gamle kontakten ut av porten for å fjerne den gamle kabelen

Hvis det er et stykke tynn plast viklet over kontakten og klipset, skyv det av for hånd eller med en liten skrutrekker. Prøv deretter å trekke kontakten ut av klemmen som fester den til din elektroniske. Hvis det stikker litt, ikke lirke det ut. Trekk i stedet båndet ut av kontakten og la den faktiske kontakten være festet til klippet. Skyv den gamle kabelen ut av kontakten eller klemmen.

  • Ikke riv kontakten hvis den ikke kommer ut av porten. Noen kontakter er innebygd i maskinen, og du låser faktisk opp kabelen ved å trykke på en knapp eller lirke et deksel ut av selve kontakten.
  • Se bruksanvisningen for TV -en, skriveren, spillsystemet eller hovedkortet hvis du ikke kan finne ut hvordan du fjerner kontakten.
Installer båndkabel Trinn 10
Installer båndkabel Trinn 10

Trinn 2. Krymp kontakten på enden av kabelen hvis den ikke er forhåndsmontert

Hvis du trenger å legge til en ny kontakt i kabelen, tar du de to halvdelene av kontakten og skyver dem over enden av kabelen slik at kanten av båndkabelen stikker ut 1412 in (0,64–1,27 cm) forbi kontakten. Legg kantene på de to halvdelene opp slik at sidene er i flukt med hverandre. Skyv de to halvdelene sammen ved å klemme dem for å føre pinnene gjennom ledningene i kabelen og feste kontakten.

  • Pinnene som stikker ut enden av kontakten må peke vekk fra båndkablets hoveddel. Det er ofte en liten pil på de to halvdelene av kontakten som viser deg hvilken retning kontakten må vende.
  • Kontakten kommer i 2 halvdeler som passer sammen ved hjelp av pinner. Så lenge de to halvdelene er stilt opp over kabelen og pinnene stikker ut, kan du skyve de to delene sammen for å feste dem til båndkabelen.

Tips:

Du trenger ikke noe verktøy for å gjøre dette, men du kan klemme de to halvdelene av kontakten sammen med en tang eller kanallåser hvis du ikke kan få dem til å klikke sammen.

Installer båndkabel Trinn 11
Installer båndkabel Trinn 11

Trinn 3. Skyv den nye båndkabelen inn i kontakten eller fest selve kontakten

Hvis kontakten fortsatt er i klippet, må du orientere den nye båndkabelen slik at den glir inn i den gamle kontakten. Snu den slik at fargene og pinnene stemmer overens med den gamle kabelen. Skyv kabelen forsiktig inn i kontakten til den klikker. Hvis den gamle kontakten kom ut, skyver du kontakten inn i kabelklemmen slik at tappene på klemmen glir inn i kontakten.

  • Hvis du kobler til en kontakt, bør du høre kontakten klikke inn i klippet.
  • Hvis du skyver båndkabelen inn i kontakten, er det bare å legge enden av båndet opp med bunnen av kontakten og skyve den tilbake i klemmen.
Installer båndkabel Trinn 12
Installer båndkabel Trinn 12

Trinn 4. Fest den andre enden av kabelen til en klips eller den andre kontakten

Hvis det er en kontakt i den andre enden av båndkabeltilkoblingen, bare gjenta disse trinnene for å installere den andre enden av kabelen. Hvis det ikke er en annen kontakt, snu kabelklemmen opp for hånd og skyv den slanke båndkabelen under for å feste den. Du må kanskje installere et nytt panel eller en elektrisk komponent, avhengig av reparasjonens art.

  • På en datamaskin kobler du sannsynligvis båndkabelen fra hovedkortet til tastaturet eller skjermen. Hver ende vil ha en separat kontakt.
  • På en spillenhet eller skriver må du sannsynligvis skru to paneler sammen på enheten for å fullføre installasjonen av kabelen.

Anbefalt: