3 måter å velge bilmaling på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å velge bilmaling på
3 måter å velge bilmaling på

Video: 3 måter å velge bilmaling på

Video: 3 måter å velge bilmaling på
Video: Breivik ble avbrutt av dommer 2024, April
Anonim

Enten du velger fargen på din neste bil eller tenker på å male din nåværende bil, er det mange faktorer som kan og bør påvirke din beslutning. Ideelt sett bør fargen på bilen ikke bare gjenspeile personligheten din, men også øke synligheten på veien og til og med skjule støv og smuss. I stedet for å velge en farge i øyeblikket, eller basert på hva som er tilgjengelig på partiet, velg en farge som passer dine behov og smak.

Trinn

Metode 1 av 3: Velge riktig lakkfarge på din nye bil

Velg bilmaling trinn 1
Velg bilmaling trinn 1

Trinn 1. Lag en liste over dine favorittfarger

Pass på at du tenker på hvilke farger du liker på biler og ikke på andre ting, som vegger. La også de kreative juicene flyte for nå. Det vil være faktorer som begrenser valgene dine, men en vanlig forsikringsmyte skremmer mange bilkjøpere. Vær trygg, det er ikke sant at forsikringsrentene endres i det hele tatt basert på bilens farge.

Velg bilmaling trinn 2
Velg bilmaling trinn 2

Trinn 2. Velg bilmerke og modell

Bilens merke og modell kan i stor grad påvirke ditt valg av farge. Mange ville ikke velge samme farge for en minibuss som for en sportsbil. Merk alle farger fra listen din som du tror ikke ville passe til bilen du vil kjøpe.

Velg bilmaling Trinn 3
Velg bilmaling Trinn 3

Trinn 3. Spør forhandleren din om fargevalg for merket og modellen du ønsker

Hvert merke og modell er bare tilgjengelig i et bestemt utvalg av farger. Din forhandler kan fortelle deg hvilke fargevalg de har for en bestemt bil. Du kan også gjøre denne undersøkelsen på egen hånd på forhånd, men husk at forhandlere vanligvis holder nøytrale, trygge farger.

Det er mulig å bestille en bil spesielt. Hvis du har tålmodighet til å vente på bilen din, kan du bestille den i farger som forhandleren ikke har tilgjengelig

Velg bilmaling, trinn 4
Velg bilmaling, trinn 4

Trinn 4. Velg en farge som vil se bra ut for bilens levetid

Du vil være sikker på at bilen du kjøper i dag er noe du fortsatt vil kjøre noen få år fra nå. Noen farger kommer med stil i en kort periode, og deretter forsvinner de. Hvis du kjører en av disse kjeppfargene etter at den er gått av moten, kan det hende at bilen viser sin alder (og din). Velg en farge som vil tåle tidstesten.

Velg bilmaling Trinn 5
Velg bilmaling Trinn 5

Trinn 5. Velg hvit eller sølv for en trygg farge

Malingsfargen din påvirker ikke bare hvordan bilen din oppfattes av andre sjåfører, den påvirker også hvordan bilen din blir sett av andre sjåfører. Å ha en lett synlig bil kan muligens gi et ekstra lag av sikkerhet til kjøreopplevelsen. Førere av sølvbiler er så mye som 50% mindre sannsynlig å bli skadet i en ulykke. Noen farger skjuler også smuss bedre enn andre og har en høyere videresalgsverdi enn andre farger (spesielt sølv gjør begge deler).

Det er verdt å merke seg at hvite biler også er påført færre ulykker enn andre farger

Metode 2 av 3: Velg en farge for å male bilen din

Velg bilmaling, trinn 6
Velg bilmaling, trinn 6

Trinn 1. Match tilpassede lakkeringsjobber til bilen din

Det er ganske dyrt å male en hel bil, og vanligvis ikke verdt det for en daglig sjåfør. De fleste malingsjobber for hele kroppen er et resultat av en spesiell tilpasning eller restaurering. Med dette i bakhodet, vil du vite litt om bilen du har tenkt å male og sørge for at du velger et fargevalg som passer din bil. ofte betyr dette at du holder deg til en vintage farge - noe som kan ha vært på bilen da den var ny. Andre ganger betyr det et fargevalg som får frem de beste egenskapene til bilen, selv om fargeskjemaet aldri var en original fra produsenten.

Et eksempel på en malingsjobb som sannsynligvis ikke vil flyte, er å gjenopprette en Chevelle fra 69, med en superlader stikke opp av hetten og male den rosa med lilla prikker

Velg bilmaling, trinn 7
Velg bilmaling, trinn 7

Trinn 2. Bruk fantasien

Det flotte med å restaurere eller tilpasse en bil er muligheten til å virkelig ha det du vil. Sluttresultatet skal være noe du er stolt av, så det må naturligvis være noe du liker. Se for deg nøyaktig hvordan du vil at bilen skal se ut.

Velg bilmaling Trinn 8
Velg bilmaling Trinn 8

Trinn 3. Rådfør deg med en profesjonell maler om malingsjobben din

Enten du vet hva du vil eller ikke, er en åpen dialog med maleren aldri en dårlig idé. De kan hjelpe deg med å styre deg mot malingen som gir deg det utseendet hjertet ditt ønsker. En profesjonell kunstner/maler kan også bidra til å utvide ideene dine hvis du på et tidspunkt blir sittende fast.

Metode 3 av 3: Forstå alternativer for malingsfarge for deg selv

Velg bilmaling, trinn 9
Velg bilmaling, trinn 9

Trinn 1. Vet hvor du skal få fargen du vil ha

Maling faller i utgangspunktet i to veldig store kategorier. Fabrikkmaling er maling som er standard på en bestemt modell fra produsenten. Tilpasset maling er også akkurat det det høres ut som - maling skreddersydd spesielt for din smak som ikke er tilgjengelig fra produsenten.

Velg bilmaling Trinn 10
Velg bilmaling Trinn 10

Trinn 2. Vet hvilket utseende du vil ha

Tre vanlige malingsalternativer er solide farger, metalliske farger og perlefarger. Hver har sine fordeler og ulemper. For eksempel kan solide farger være billigere og enklere å påføre jevnt, men ser ofte mer vanlig ut. Metallfarger kan være litt mer spennende, ettersom de tilfredsstiller vår lyst til skinnende ting i et samfunn som er fiksert på teknologi, men lyse metallfarger kan være ganske vanskelige å bruke. Perler gir en fargedybde som faste stoffer eller metall kan matche, men skjuler ikke inkonsekvenser i fargen veldig godt.

Velg bilmaling Trinn 11
Velg bilmaling Trinn 11

Trinn 3. Vurder mindre vanlige malingsalternativer

To alternativer som er sett på tilpassede kjøretøyer, men sjelden på fabrikkbiler er godterifarge og kameleonmaling. Dette er delvis fordi godterifarger er mindre holdbare enn mer vanlige malinger, og kameleonmaling er ganske vanskelig å påføre jevnt. Når det er sagt, er godterifarger kjent for sin overlegne fargedybde (selv sammenlignet med peal), og kameleonmaling skiller seg ut i alle mengder siden fargen endres avhengig av betrakterens utsiktspunkt.

Velg bilmaling Trinn 12
Velg bilmaling Trinn 12

Trinn 4. Forstå fordeler og ulemper med forskjellige lagteknikker

Du har ikke bare valget av hvilken farge du skal male bilen på, du får også velge hva slags lakk du vil bruke. Enstegsmaling kan være billigere (du trenger færre lag og mindre påføringstid) og kan passe godt for solide farger. To-trinns, eller basecoat-clearcoat, maling påfører pigmentet (fargen) i den første basecoaten, og deretter påføres en blank klarlakk på toppen. Dette gir et flott utseende og forbedret holdbarhet. Basecoat-clearcoat er nesten alltid det beste valget for metallfarger eller perlefarger.

Noen perler og metall blir faktisk brukt som tretrinns maling. Baselakken påføres først, og deretter påføres perle- eller metallfinishen, og til slutt fortsetter klarlakken sist

Anbefalt: