3 måter å åpne togdører på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å åpne togdører på
3 måter å åpne togdører på

Video: 3 måter å åpne togdører på

Video: 3 måter å åpne togdører på
Video: Top 20 Google Maps Tips & Tricks: All the best features you should know! 2024, Kan
Anonim

Vanligvis trenger du ikke bekymre deg for å åpne togdører fordi togoperatøren åpner dem automatisk. Noen tog krever imidlertid at du bruker en knapp eller håndtak for å åpne døren. Du må kanskje også åpne dører for å krysse biler eller for å gå ut av toget i en nødssituasjon. Bare finn håndtaket eller knappen og følg alle instruksjonene som er lagt ut.

Trinn

Metode 1 av 3: Åpne inngangs- og utgangsdører

Åpne togdører Trinn 1
Åpne togdører Trinn 1

Trinn 1. Se etter knapper eller håndtak på eller i nærheten av dørene

Noen tog vil ha knapper eller håndtak som lar deg åpne og lukke dørene. På andre tog kan operatøren være den som kontrollerer når dørene åpnes og lukkes. Sjekk om det er håndtak eller åpne og lukke knapper på eller ved siden av togdørene.

  • Disse knappene indikerer vanligvis deres funksjon med tekst på eller i nærheten av knappen, for eksempel "trykk for å åpne" eller "åpne" og "lukke".
  • Togdørhåndtak er ofte enten stenger som vil svinge til venstre og høyre eller fordypninger innebygd direkte i døren som lar deg skyve den åpen og lukket.
Åpne togdører Trinn 2
Åpne togdører Trinn 2

Trinn 2. Se etter lys eller skilt som indikerer at du kan åpne døren

Mange ganger vil et tog ha en indikatorlampe eller et skilt som gir deg beskjed om at det er på tide å åpne døren. Disse er vanligvis over eller ved siden av døren. De kan også komme i form av en kunngjøring om togets lydsystem.

Hvis toget har en indikator, må du ikke prøve å åpne døren før lyset er tent eller kunngjøringen er utført

Åpne togdører Trinn 3
Åpne togdører Trinn 3

Trinn 3. Åpne døren når toget stopper helt

Hvis toget bruker knapper eller håndtak til å åpne og lukke dørene, vent til toget stopper helt. Trykk deretter på knappen eller flytt håndtaket for å åpne den.

Togdører har ofte sensorer som ikke lar døren åpne før toget har stoppet helt

Åpne togdører Trinn 4
Åpne togdører Trinn 4

Trinn 4. Vent til operatøren åpner dørene hvis toget ikke har håndtak eller knapper

Hvis toget ditt ikke har håndtak, knapper eller andre åpningsmekanismer, vil togoperatøren eller ledsageren sannsynligvis åpne døren. Vent til de gjør det. Å prøve å lirke opp en togdør kan føre til skade for deg og mekaniske feil på døren.

Åpne togdører Trinn 5
Åpne togdører Trinn 5

Trinn 5. Gå inn eller ut av toget raskt

Når døren er åpen, kan du prøve å gå av eller på toget så effektivt som mulig, og husk at andre også må gjøre det samme. Gå til siden av døråpningen når du er ferdig for å sikre at andre passasjerer også kan gå av eller på toget etter behov.

Hvis du går inn i toget, må du gå ut av passasjerene. Dette sikrer en jevn, rask transittprosess for alle

Metode 2 av 3: Bruk av dører mellom biler

Åpne togdører Trinn 6
Åpne togdører Trinn 6

Trinn 1. Gjennomgå togets retningslinjer for kryssende biler

Ulike toglinjer har forskjellige regler for kryssing mellom biler. Vanligvis vil toget ha skilt eller plakater vist hvis krysning mellom biler er forbudt eller begrenset. Sørg for å lese skiltet fullstendig for å forstå om og når du får lov til å gå mellom bilene.

  • Noen tog lar deg krysse mellom biler, men bare når toget er stoppet. Kryssing når toget er i bevegelse kan føre til at du blir tvunget til å forlate neste stopp og/eller bot.
  • Den samme toglinjen kan ha forskjellige regler for kryssende biler for forskjellige togmodeller. Ikke anta at det bare er tillatt på hvert tog fordi du har krysset biler på den toglinjen før.
Åpne togdører Trinn 7
Åpne togdører Trinn 7

Trinn 2. Kontroller om døren kan åpnes

Ikke alle tog har dører mellom bilene. Selv om de gjør det, kan noen dører være permanent låst. Sjekk om togbilen din har en dør som kobler den til neste bil. Hvis det gjør det, se etter en knapp, håndtak eller spak som lar deg åpne døren. Husk også at mange tog nå har ordentlige landganger mellom biler, noe som betyr at en kryssing er trygg hele tiden. Dette pleier bare å være tilfelle for hovedlinjetog, men noen undergrunnsbaner kan også ha det.

Åpne togdører Trinn 8
Åpne togdører Trinn 8

Trinn 3. Åpne døren mens toget er stoppet

Prøv om mulig å vente til toget har stoppet for å krysse biler. Å vente til toget stopper betyr at det er da toget er mest stabilt. Dette minimerer sjansene for å snuble eller skade.

Åpne togdører Trinn 9
Åpne togdører Trinn 9

Trinn 4. Vent til toget er på flate spor hvis du trenger å krysse mens du beveger deg

Hvis du ikke kan vente til toget er stoppet, vent til toget er på en rett, flat strekning. Dette vil gjøre det lettere å flytte mellom biler, ettersom svinger og stigninger er mer sannsynlig å forstyrre balansen.

Åpne togdører Trinn 10
Åpne togdører Trinn 10

Trinn 5. Bruk knappen eller håndtaket til å åpne togdøren og krysse

Når toget er helt stoppet eller er på en sikker strekning, bruker du knappen eller håndtaket for å åpne døren for å gå ut av bilen. En tilsvarende knapp eller håndtak vil være på døren til neste bil, slik at du kan komme inn.

Metode 3 av 3: Åpne dører i nødstilfeller

Åpne togdører Trinn 11
Åpne togdører Trinn 11

Trinn 1. Se om det er noen fare utenfor toget før du åpner dørene. Aldri forlate et tog uten at togmannskapet eller nødetatene har fortalt deg det

Det tryggeste stedet å bo er vanligvis på toget. Med mindre det er umiddelbar fare i togbilen din f.eks. en brann eller røyk, så bør du bli stående. Før du prøver å åpne dørene i en nødssituasjon, må du kontrollere at det er trygt å gjøre det. Lytt etter instruksjoner fra togoperatøren din for å se om det er farer som luftledninger, elektriske 3. og/eller 4. skinner, rusk, fyllinger og tilstøtende løpelinjer.

Åpne togdører Trinn 12
Åpne togdører Trinn 12

Trinn 2. Finn nødknappen, knappen eller dra

Nesten hvert tog har en måte å åpne dørene i nødstilfeller. På de fleste rullende materiell er det et nødhåndtak (eller utgang) som stopper toget etter at de er trukket. Husk at sjåføren er i stand til å kjøre for mye for dette i en kort periode for å unngå å stoppe på et usikkert eller uegnet sted. Noen togs utgangshåndtak vil ikke bruke togbremsene. Se i så fall etter en nødstoppknapp, knott eller trekkjede som ligger ved siden av eller like over døren (det kan også være noen i sittegruppen over vinduene og på badet). Se etter skilting som indikerer nødåpningsmekanismen. Disse kan lese "trekk for å åpne" eller "trykk for å åpne".

Ofte vil disse også være innfelt slik at folk ikke ved et uhell trekker, skyver eller treffer dem

Åpne togdører Trinn 13
Åpne togdører Trinn 13

Trinn 3. Trykk på knappen eller dra i spaken

Når du har funnet ut at situasjonen er trygg, trykker du på nødåpningsknappen, trekker i knappen eller spaken som skiltingen i toget ditt indikerer. I noen tilfeller kan dette bare åpne dørene delvis. Du må kanskje skyve eller trekke dørene helt manuelt hvis det er tilfelle. Gå bare ut av toget på cess -siden (siden uten spor). Hvis dette ikke er mulig, vær ekstrem forsiktig når du kommer ned.

Unngå å snuble på sporene ved å marsjere over dem, og vær alltid oppmerksom på tog, ettersom tog kan være helt stille når de er i høye områder.

Anbefalt: