Hvordan bli bakkemannskap på en flyplass

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli bakkemannskap på en flyplass
Hvordan bli bakkemannskap på en flyplass

Video: Hvordan bli bakkemannskap på en flyplass

Video: Hvordan bli bakkemannskap på en flyplass
Video: 10 tegn på at noen liker deg 2024, Kan
Anonim

Å jobbe på bakkemannskap på en flyplass er en veldig kul konsert! Det er mange stillinger å velge mellom, men de vanligste er bagasje-/lastebehandlere, rampeagenter, vedlikeholdspersonell, stasjonsvakter og hytteservice. Hvis du liker å jobbe utenfor og bak kulissene, kan lastehåndtering eller arbeid med ramper appellere til deg. Hvis du foretrekker en mindre fysisk krevende jobb og liker å samhandle med passasjerer, kan en kundeservicestilling, som portvakt eller hytteservice, være den riktige passformen.

Trinn

Metode 1 av 2: Valgbarhet

Bli Ground Crew på en flyplass trinn 1
Bli Ground Crew på en flyplass trinn 1

Trinn 1. Vær minst 18 år for å søke om en bakkemannskapsposisjon

Kravene til kvalifisering for bakkemannskap kan variere avhengig av landet ditt, flyselskapet du søker på, og stillingen du søker. Imidlertid er det å være minst 18 år et ganske standardkrav uansett.

Noen flyselskaper eller land kan ha en maksimal alder for noen av de mest arbeidskrevende stillingene. For eksempel, i India, må du være mellom 18 og 27 år for å være på bakkemannskapet

Bli Ground Crew på en flyplass trinn 2
Bli Ground Crew på en flyplass trinn 2

Trinn 2. Ta eksamen fra videregående skole eller få en generell utdanningsgrad (GED)

De fleste jobbene på bakkemannskap på inngangsnivå krever ingen form for høyskoleerfaring eller formell opplæring. Du må imidlertid ha et videregående diplom (eller en GED) for å søke på disse jobbene.

Hvis du er 18 år, men du ikke har uteksaminert ennå, vil du sannsynligvis ikke bli ansatt før du får vitnemålet ditt

Bli Ground Crew på en flyplass Trinn 3
Bli Ground Crew på en flyplass Trinn 3

Trinn 3. Bestå en legemiddelscreening og bakgrunnskontroll som skal ansettes

Når du søker på stillingen, vil flyselskapet utføre en narkotikascreening og ta kopier av fingeravtrykkene dine slik at de kan utføre en grundig bakgrunnskontroll. Hvis du ikke kan bestå en legemiddelscreening, er du ikke kvalifisert for bakkemannskap.

  • Hvis du ikke består denne bakgrunnskontrollen, kan du ikke få merket for sikkerhetsklarering fra flyplassen for å jobbe på bakkemannskap.
  • Du kan bli tilfeldig stofftestet etter at du er ansatt i en stilling, men det avhenger av hvor du jobber.

Metode 2 av 2: Plasseringskrav

Bli bakkemannskap på en flyplass trinn 4
Bli bakkemannskap på en flyplass trinn 4

Trinn 1. Vær villig til å underkaste seg tilfeldige fysiske inspeksjoner på jobben

De fleste flyselskaper, inkludert bakkemannskaper, blir utsatt for tilfeldige fysiske søk etter uautoriserte eller forbudte gjenstander. Du må være klar og villig til å bli søkt når som helst.

  • Hvis veilederen din finner noe på deg under en fysisk inspeksjon, kan du bli disiplinert, sparket og til og med siktet for en straffbar handling (avhengig av hva som ble funnet).
  • Dette høres sannsynligvis litt skummelt ut, men det er veldig viktig for flyplasser og flyreiser å være trygge for alle.
Bli bakkemannskap på en flyplass trinn 5
Bli bakkemannskap på en flyplass trinn 5

Trinn 2. Vær lett til å løfte minst 70 kilo og stå i lange perioder

Jobber i bakkemannskap kan være fysisk krevende, spesielt hvis du søker om å være bagasje-/lastehåndterer, rampeagent eller vedlikeholdsmann på bakken. Du må kunne løfte opptil 70 kilo gjentatte ganger, etter behov, under lange skift.

Bakkemannskapet beveger seg mye rundt, og det er en veldig aktiv jobb. Det vil ikke være mange muligheter til å sette seg ned

Bli bakkemannskap på en flyplass trinn 6
Bli bakkemannskap på en flyplass trinn 6

Trinn 3. Ha gode kommunikasjonsevner hvis du vil ha en kundeservicejobb

Noen bakkemannskapsposisjoner, som portagenter og stasjonsvakter, er ansvarlige for å hilse på passasjerer og ta seg av en rekke kundeserviceoppgaver. Det er viktig at du har gode kommunikasjonsevner for disse stillingene og er i stand til å forbli rolig i spente situasjoner.

  • For eksempel kan det hende du må svare på spørsmål om passasjerer eller hjelpe funksjonshemmede passasjerer på eller av flyet.
  • Hvis du er flytende i mer enn ett språk, kan det gi deg en fordel i forhold til andre søkere til denne stillingen.
Bli Ground Crew på en flyplass trinn 7
Bli Ground Crew på en flyplass trinn 7

Trinn 4. Forvent å jobbe lange timer, nattskift og i ferier

Flyplasser stenger aldri og fly flyr til alle døgnets tider, så timeplanen din kan være uforutsigbar. Det er ikke uvanlig at bakkemannskap blir bedt om å jobbe hele natten, i helgen eller i ferien.

En uvanlig timeplan trenger ikke å være en dårlig ting, spesielt hvis du er en nattugle eller du liker å jobbe. Hvis det ikke er tiltalende å jobbe med ulige timer, er kanskje ikke bakkemannskap en ideell jobb for deg

Bli Ground Crew på en flyplass trinn 8
Bli Ground Crew på en flyplass trinn 8

Trinn 5. Kunne jobbe utendørs i ekstreme værforhold

Utendørs besetningsmedlemmer, som lastførere og stasjonsvakter, må kanskje jobbe på varme sommerdager, kalde vinternetter og under regnskyll. Det er viktig at du er fysisk godt og sterk nok til å tåle uansett værforhold du ender med å jobbe i.

Bli Ground Crew på en flyplass trinn 9
Bli Ground Crew på en flyplass trinn 9

Trinn 6. Se etter bakkemannskapsposisjoner på flyselskapets nettsteder for spesifikke detaljer

Detaljer for spesifikke stillinger kan variere mye. De fleste bakkemannskapsposisjonene er gjennom flyselskaper, så gå til nettstedet til flyselskapet du er interessert i, og se etter "Karriere" -fanen. Søk etter en rekke bakkepersonelljobber, for eksempel bagasje-/lastebehandler, stasjonsvakt, rampeagent, hytteservice eller vedlikeholdspersonell på bakken.

Anbefalt: