Hvordan organisere skrivebordet: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan organisere skrivebordet: 8 trinn (med bilder)
Hvordan organisere skrivebordet: 8 trinn (med bilder)

Video: Hvordan organisere skrivebordet: 8 trinn (med bilder)

Video: Hvordan organisere skrivebordet: 8 trinn (med bilder)
Video: STRÅLING FRA NETTBRETT (OG MOBILER) NÅR SLÅR PÅ SKJERMEN! Samsung Galaxy Tab A7 Lite og Lenovo M10 2024, April
Anonim

Et elektronisk skrivebord på datamaskinen din er akkurat som et fysisk; Hvis du ikke holder det organisert, kan det bli ganske rotete. Her er noen trinn for å holde skrivebordet i toppform.

Trinn

Organiser skrivebordet Trinn 1
Organiser skrivebordet Trinn 1

Trinn 1. Sorter filene i mapper

Merk disse etter år og mappehierarki. Lag undermapper for hvert sett med programmer. Sørg for at navnekonvensjonene dine (navnene du bruker) er klare og konsise.

Organiser skrivebordet Trinn 2
Organiser skrivebordet Trinn 2

Trinn 2. Fargekode filene dine

Bruk farger i henhold til relativ betydning. Bruk en fet farge for "presserende" elementer, en mindre lys farge for mindre presserende oppgaver.

Organiser skrivebordet Trinn 3
Organiser skrivebordet Trinn 3

Trinn 3. Flytt mappene til andre kataloger

Hvis du plasserer mappene dine på harddisken (for eksempel "Mine dokumenter"), blir det mer plass på skrivebordet og det vil virke langt mindre rotete. Hvis du vil, kan du deretter lage snarveier på skrivebordet som viser til dine favorittprogrammer eller mest brukte programmer, hvis dataprogrammet ditt har denne funksjonen.

Organiser skrivebordet Trinn 4
Organiser skrivebordet Trinn 4

Trinn 4. Velg et attraktivt tapet

Hvis du har en bakgrunn verdt å se på, er det mer sannsynlig at du holder skrivebordet fri for fil- og mappestopp. Velg et favorittfoto eller bilde, eller velg roterende bilder.

Organiser skrivebordet Trinn 5
Organiser skrivebordet Trinn 5

Trinn 5. Rengjør skrivebordet med jevne mellomrom

Ta en titt på filene du har samlet på skrivebordet. Dette kan være noe å gjøre når du er lei eller sliten, og trenger en pause fra hardere arbeid. Det kan også være noe du gjør regelmessig, i henhold til en tidsplan, for eksempel en gang i måneden eller uken.

Organiser skrivebordet Trinn 6
Organiser skrivebordet Trinn 6

Trinn 6. Bruk veiviseren for opprydding av skrivebord

Hvis din versjon av Windows har den, kan du bruke dette automatiske verktøyet for opprydding av skrivebord. Gå til "Start", "Kontrollpanel". Klikk på "Tilpass skrivebord" i kategorien "Skrivebord". Velg deretter "Clean Desktop Now". Du kan også velge å kjøre dette verktøyet med jevne mellomrom. Veiviseren flytter ubrukte elementer fra skrivebordet til en arkivmappe. Det er den digitale ekvivalenten for å hente alt papiret i en eske.

Organiser skrivebordet trinn 7
Organiser skrivebordet trinn 7

Trinn 7. Sett snarveier et annet sted

Bruk menyene, startfeltene eller et tillegg for å starte programmer som brukes ofte, i stedet for å rulle opp skrivebordet med snarveier.

Organiser skrivebordet Trinn 8
Organiser skrivebordet Trinn 8

Trinn 8. Hold vinduene justert og organisert

Du kan til og med installere programvare for å automatisk justere alle vinduene dine og gjøre det mye lettere å finne dem i tillegg til å øke størrelsen på skrivebordet.

Tips

  • Organiser filer på den måten som er mest fornuftig for deg. Hvis du jobber etter år, organiser etter år. Hvis du jobber med prosjekter, organiser etter prosjekter. Hvis du jobber etter kategorier, organiser etter kategorier.
  • En enkel måte å holde alle snarveiene på skrivebordet organisert på er å sette bestemte ikoner i hvert hjørne. For eksempel kan du plassere viktige programmer nederst til høyre på skjermen og spill øverst til høyre.
  • Få programvare som kan automatisere rengjøring og organisering av skrivebordet ditt. Det er Hazel for Mac, Clutter killer eller DAC Desktop for Windows.
  • Hvis du ofte legger feil på filer på datamaskinen din, eller hvis du enkelt vil søke i teksten i filer, kan du få et skrivebordssøkverktøy. Google, Yahoo og Copernic tilbyr alle gode. Sjekk internett med din favoritt søkemotor.

Anbefalt: