Hvordan skjule gulvhøyttalere: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skjule gulvhøyttalere: 10 trinn (med bilder)
Hvordan skjule gulvhøyttalere: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skjule gulvhøyttalere: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skjule gulvhøyttalere: 10 trinn (med bilder)
Video: Detailed DIY Speaker Driver Selection || Step 2.5 - "How To Design Your Own Speaker In 6 Steps" 2024, Kan
Anonim

Gulvhøyttalere er en flott måte å få lyd av høy kvalitet fra stereoanlegget ditt. De er mest effektive når de brukes foran på et rom, men de passer ikke alltid inn i interiøret ditt. Heldigvis er det noen få måter å skjule både høyttalerne og ledningene deres.

Trinn

Metode 1 av 2: forkledning av gulvhøyttalere

Skjul gulvhøyttalere Trinn 1
Skjul gulvhøyttalere Trinn 1

Trinn 1. Finn et sted for høyttalerne dine som er utenfor synsfeltet

Gulvhøyttalere er designet for å plasseres nær forsiden av et rom, men hvis du vil skjule dem, kan du prøve å flytte dem mot hjørnene av rommet i stedet. Du kan ofre litt akustisk kvalitet, men høyttalerne dine blir mindre synlige.

Skjul gulvhøyttalere Trinn 2
Skjul gulvhøyttalere Trinn 2

Trinn 2. Mal eller beis din høyttalerboks for å matche innredningen din

Å male høyttalerkassen din vil ikke skjule høyttalerfrontene, men det kan hjelpe høyttalerne til å se ut som om de hører hjemme som en del av rommet. Husk at tunge maling kan endre akustikken til høyttaleren, så hold deg til en lys flekk eller bruk spraymaling.

Hvis du kan, kan du demontere høyttaleren før du maler den. Fjern kjeglene, ledningene og andre komponenter forsiktig, og bytt dem deretter ut når malingen er helt tørr

Skjul gulvhøyttalere Trinn 3
Skjul gulvhøyttalere Trinn 3

Trinn 3. Skjul høyttalerne i skap for å få dem til å ligne møbler

Plassering av dine gulvhøyttalere i store skap kan gjemme dem helt fra syne, men sørg for at skapene har en mesh- eller gitterarbeidsfront, slik at lydbølgene fortsatt kan slippe unna.

Skjul gulvhøyttalere Trinn 4
Skjul gulvhøyttalere Trinn 4

Trinn 4. Bygg høyttalerne inn i veggene for et sømløst utseende

Hvis du er praktisk med snekring, kan du prøve å installere høyttalerne i veggen. Finn det beste akustiske stedet for høyttalerne, og kutt deretter et hull i veggen din der du vil at høyttaleren skal gå. Plasser høyttaleren i hullet slik at den er litt innfelt og dekk åpningen med maske eller gitterarbeid.

Skjul gulvhøyttalere Trinn 5
Skjul gulvhøyttalere Trinn 5

Trinn 5. Velg en høyttaler laget av et materiale som passer inn i innredningen din

Hvis du er på jakt etter nye høyttalere, kan du se etter en som naturlig vil samordne med hjemmet ditt. For eksempel, hvis du har tregulv, kan du se etter en høyttaler med etui laget av samme tre som gulvet ditt.

Skjul gulvhøyttalere Trinn 6
Skjul gulvhøyttalere Trinn 6

Trinn 6. Kjøp høyttalere som er laget for å ligne møbler

Hvis du plasserer en høyttaler inne i et skap, vil den dempe lyden, men hvis du er på jakt etter en ny høyttaler, kan du se etter alternativer som er bygget for å ligne møbler.

Metode 2 av 2: Skjule høyttalerkabler

Skjul gulvhøyttalere Trinn 7
Skjul gulvhøyttalere Trinn 7

Trinn 1. Skjul ledninger for godt synlig med en kanal

En kanal kan høres ut som noe en profesjonell elektriker må installere, men det er faktisk bare et deksel laget for å skjule elektriske ledninger.

Ledningskanaler, også kalt raceways, kan installeres langs gulvet eller nedover en vegg, og deretter males for å passe perfekt inn i fargeskjemaet ditt

Skjul gulvhøyttalere Trinn 8
Skjul gulvhøyttalere Trinn 8

Trinn 2. Skjul lange ledninger langs tavlene og rundt dørene

Hvis du har lange ledninger som kobler høyttalersystemet, må du holde dem fra gulvet ved å føre dem langs gulvlistene og over dørkarmene. Du kan feste dem ved å bruke spiker inn kabelklips, som du kan få i en jernvarehandel.

Skjul gulvhøyttalere Trinn 9
Skjul gulvhøyttalere Trinn 9

Trinn 3. Kjør ledningene under gulvet eller i veggen for et usynlig utseende

For å kamuflere ledninger helt, bor et hull i veggen eller gulvet i nærheten av høyttalerne, og bor deretter et nytt i nærheten av stikkontakten. Før ledningene inn i det første hullet, og fisk deretter ledningene gjennom det andre hullet.

Skjul gulvhøyttalere Trinn 10
Skjul gulvhøyttalere Trinn 10

Trinn 4. Gå trådløst for å unngå problemet helt

Hvis du kjøper nye gulvhøyttalere, trenger du ikke nødvendigvis å forholde deg til ledninger i det hele tatt. Det finnes en rekke trådløse høyttalere på markedet, og modellene spenner fra grunnleggende høyttalere til avansert akustikk.

Tips

  • Vær alltid forsiktig når du kjører ledninger. Pass på at ledningene ikke er bøyd i en sterk vinkel eller plassert under noe som kan få dem til å slite.
  • Eventuelle ledninger som kjøres inne i vegger i USA må være UL-listet for å oppfylle koden.
  • Hvis du planlegger å male kanalrøret ditt slik at det matcher veggen eller gulvlistene dine, er det lettere hvis du gjør det på forhånd.
  • Hvis du har vegg-til-vegg-tepper, kan du prøve å stikke ledningen mellom tepper og gulvlister for å skjule dem.

Anbefalt: