3 måter å bli en profesjonell webdesigner og programmerer

Innholdsfortegnelse:

3 måter å bli en profesjonell webdesigner og programmerer
3 måter å bli en profesjonell webdesigner og programmerer

Video: 3 måter å bli en profesjonell webdesigner og programmerer

Video: 3 måter å bli en profesjonell webdesigner og programmerer
Video: Основные ошибки при возведении перегородок из газобетона #5 2024, April
Anonim

Webutviklere og programmerere er etterspurt. Og selv om det kan virke komplisert, kan du tjene til livets beste ved å bygge førsteklasses nettsteder hvis du har en lidenskap for å lære språk, fritid å øve og litt kunnskap om hvordan du finner og jobber med klienter.

Trinn

Metode 1 av 3: Lære språk

Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 1
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 1

Trinn 1. Velg enten front-end eller back-end webutvikling (eller begge deler)

Gjør et valg om å studere enten front-end eller back-end programmering. Front-end (eller klientsiden) utviklere trenger å kunne en rekke språk fra HTML til CSS og JavaScript for å bygge nettsteder med attraktive design og nyttige funksjoner. Back-end programmerere bruker språk som Python og Ruby for å få nettstedet til å fungere sømløst.

  • Å studere både front-end og back-end utvikling vil hjelpe deg med å påta deg flere typer jobber.
  • Du kan også fokusere på brukeropplevelse (UX), brukergrensesnitt (UI) eller programvareutvikling. Deler av disse fagområdene er innlemmet i enhver nettutviklingsutdanning.
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 2
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 2

Trinn 2. Få en tilknyttet grad eller bachelor i webprogrammering

Se til lokale handelsskoler og høyskoler for å finne et studium i informatikk eller programmering. Hvis du har sterke ferdigheter i matematikk, naturfag og teknologi, har du lettere ved å bli tatt opp til bachelorprogrammer.

Du trenger ikke å ta en formell grad, men den tradisjonelle ruten er et godt valg hvis du trenger en mer strukturert læringsopplevelse

Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 3
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 3

Trinn 3. Ta et online kurs i programmering

Online læringsplattformer som Udemy og Coursera tilbyr mange programmeringskurs. Dette er et flott alternativ hvis du ikke bor i nærheten av handelsskoler, ikke vil betale penger på en grad eller foretrekker å lære hjemmefra i ditt eget tempo.

  • Udemy -kurs koster vanligvis rundt $ 10 til $ 20 dollar.
  • Noen Coursera -kurs er gratis eller tilbyr en gratis prøveperiode. For å motta et offisielt fullføringsbevis angående spesialiseringer (som bestemte kodingsspråk), må du imidlertid betale et gebyr fra $ 39 til $ 79.
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 4
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 4

Trinn 4. Studer ferdighetene du trenger på fritiden

Enten du bestemmer deg for å slutte med skolegang eller bare vil lære noen språk som studiet ditt ikke tilbyr, vil det hjelpe å finpusse ferdighetene dine i forskjellige webutviklingsprogrammer. Ulike språk du trenger å lære inkluderer:

  • HTML: Innhold på hovedsiden
  • CSS: Sidestyling
  • JavaScript: Dynamisk innhold (som videoer og interaktiv grafikk)
  • jQuery: Gjør scripting i JavaScript enklere
  • PHP: Skripting på serversiden
  • SQL: Databaseadministrasjon
  • Bootstrap: Utvikle mobil-first-nettsteder
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 5
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 5

Trinn 5. Lær HTML og CSS for å lage unike webdesign

HTML og CSS er ryggradsspråk som hjelper deg med å bygge kreative nettsteder som skiller seg ut. Å forstå disse to språkene vil også hjelpe deg med å forstå andre typer på sikt.

For å begynne å praktisere HTML og CSS gratis, gå til

Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 6
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 6

Trinn 6. Lær Javascript for å bygge front-end og back-end innhold

Etter at du har lært det grunnleggende om HTML og CSS, kan du studere Javascript for å jazz opp programmeringskunnskapene dine. Javascript er et flott språk for å lage morsomme nettstedfunksjoner som animert grafikk, rullende video og interaktive kart.

JavaScript-programmerere er etterspurt, og som et resultat har de en tendens til å tjene mer penger på å jobbe frilans eller arbeide med et internt team

Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 7
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 7

Trinn 7. Øv deg på å lage vektorgrafikk ved å bruke et grafikkredigeringsprogram

Betal for å laste ned Adobe Illustrator eller Muse for å begynne å øve på å designe vektorgrafikk. Grafikk gjør et nettsted unikt og interessant, så det er viktig å vite hvordan man gjør det for å bli en god webutvikler.

  • Affinity Designer er et billigere program som ligner på Adobe Illustrator.
  • https://inkscape.org er et godt gratis (og åpen kildekode) alternativ hvis du ikke vil betale penger til et program.
  • Vektorgrafikk er i utgangspunktet datagrafiske bilder laget av 2D -punkter. De er ofte høyere kvalitet enn å male med piksler (som kalles rastergrafikk).
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 8
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 8

Trinn 8. Gjør deg kjent med Wordpress

Lær hvordan du tilpasser temaer, plugins og standardinnstillinger på Wordpress for å lage unikt utseende innhold. Nettstedet bruker hovedsakelig PHP, du må kjenne HTML, CSS og litt JavaScript for å jobbe med det. Begynn å øve på å bygge nettsteder og blogger ved å gå til

Det er en viktig applikasjon å bruke fordi mange selskaper og små bedrifter foretrekker allsidigheten og brukervennligheten

Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 9
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 9

Trinn 9. Lær av andre flotte webdesignere og programmerere

Ta en titt på andre godt utformede nettsteder, og legg merke til hvordan en meny eller innholdsområde er lagt ut, og bruk deretter den kunnskapen på designene dine.

For eksempel, hvis du liker hvordan en menyfunksjon ser ut og oppfører seg på et bestemt nettsted, kan du prøve å etterligne det når du øver deg på å bygge dine egne nettsteder

Metode 2 av 3: Få arbeid

Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 10
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 10

Trinn 1. Annonser deg selv som freelance webutvikler og programmerer

Tilbyr en rekke tjenester fra logodesign til webdesign eller grunnleggende koding når du nettopp har startet. Ofte vet ikke kundene hva de trenger, så vær forberedt på å tilby dem en rekke tjenester.

  • Ta kontakt med folk du kjenner og små lokale bedrifter som kan trenge tjenestene dine.
  • Tenk på en "pitch" for å selge tjenestene dine til kunder. For eksempel kan tonehøyden din være så enkel som: "Jeg er en webutvikler som er ivrig etter å lage rent, brukervennlig og kreativt innhold for bedrifter og gründere."
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 11
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 11

Trinn 2. Ta på deg pro-bono-jobber for å bygge porteføljen din

Kontakt ideelle organisasjoner eller andre lavbudsjettbedrifter for å se om du kan melde deg frivillig til å bygge nettstedet deres for dem. Legg like mye arbeid i pro-bono-arbeid som du ville ha lønnet arbeid.

Tilbyr gratis tjenester på nettsteder som Craigslist for å hjelpe deg med å få kontakt med klienter og bygge porteføljen din

Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 12
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 12

Trinn 3. Lag et nettsted for å vise frem porteføljen din av arbeid

Bygg ditt eget personlige nettsted med din portefølje av arbeid. Sørg for å inkludere et "kontakt" -skjema, slik at kundene kan ansette deg. Nettstedet ditt kommer til å gi potensielle kunder en ide om hva du kan gjøre, så få det til å se bra ut!

  • Inkluder et kort CV på nettstedet ditt som inkluderer din utdanningsbakgrunn (hvis aktuelt) og alle språkene du kan jobbe med. Når det gjelder arbeidserfaring, fokuser du bare på webprogrammering og design (dvs. fjern eventuelle ikke-relevante jobber).
  • Nettstedet ditt kommer til å fungere som ditt eget merke, så gjør det minneverdig og vis frem de mest kreative, vakre designene dine!
  • Lag separate faner i porteføljen din for å vise allsidigheten din. Organiser for eksempel arbeidet ditt etter kommersielle eller mer nisjeorienterte design. Eller du kan ha en fane for logoer og en fane for nettstedsmaler.
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 13
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 13

Trinn 4. Gå til webutviklingskonferanser for å bygge nettverk og finpusse ferdighetene dine

Delta på konferanser for å møte andre utviklere, lære nye triks og følge med på de siste designtrendene. Disse typer konferanser holdes rundt om i verden og er vanligvis rettet mot enten front-end eller back-end utvikling. Imidlertid kan du finne konferanser som fokuserer på både så vel som et mylder av kodingsspråk.

  • Ta med deg visittkort for å få kontakt med andre utviklere og programmerere som kan dele noen tips og hjelpe deg med å finne klienter.
  • Arrangementene varer ofte noen få dager, og arrangerer workshops og foredragsholdere som deler den nyeste teknologien for å ta dine ferdigheter til neste nivå.

Metode 3 av 3: Arbeide med klienter

Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 14
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 14

Trinn 1. Lag en kontrakt mellom deg selv og potensielle kunder

Skriv en kontrakt som inneholder noen regler og retningslinjer for deg selv og klienten. Kontrakten bør inneholde en oversikt over tjenestene du skal gjøre, faktura- og betalingsinformasjon, og noen vilkår og betingelser knyttet til opphavsrett og konfidensialitet.

For eksempel kan en enkel kontrakt lyde: “Joanna Tillery (entreprenør) vil gi Kline LLC (klient) et fungerende nettsted som diktert av spesifikasjonene beskrevet i vilkårene nedenfor. Fakturaer genereres 1. i måneden, og betalinger på $ 70 per time godtas via kredittkort eller bankoverføring. Joanna Tillery kan bruke de ferdige verkene som en del av porteføljen for fremtidige forretningsmuligheter, med samtykke fra Kline LLC. Alle dokumenter og interaksjoner mellom Kline LLC og Joanna Tillery forblir konfidensielle.”

Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 15
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 15

Trinn 2. Angi en timepris for korte prosjekter eller hvis du nettopp har startet

Velg å sette pris på deg selv i henhold til hvor lang tid du vil legge ned i arbeidet. De fleste begynnende programmerere starter med å belaste $ 45 til $ 50 per time, og rimelig dyktige frilansere starter med en timelønn på rundt $ 70 til $ 75 per time. Designere tar vanligvis mellom $ 30 og $ 80 i timen.

Skift prisen basert på vanskeligheten ved arbeidet eller forholdet ditt til klienten. For eksempel kan du øke timeprisen hvis nettstedet har flere sider eller senke prisen hvis du prøver å oppsøke en ny klient

Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 16
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 16

Trinn 3. Ta en fastpris for langsiktige prosjekter som krever oppdateringer

Sett en flat rate for arbeidet ditt hvis klienten ønsker å holde deg ombord for oppdateringer og vedlikehold. Sørg for å spørre klienten om budsjettet og kravene til prosjektet, slik at du vet nøyaktig hva jobben innebærer. Dette er viktig, slik at du vet når prosjektet er ferdig på slutten. Her er noen vanlige faste priser for forskjellige tjenester:

  • Oppsett: $ 160
  • Bygg og design: $ 5.000
  • Innhold: $ 500
  • Vedlikehold og oppdateringer: $ 500
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 17
Bli en profesjonell webdesigner og programmerer Trinn 17

Trinn 4. Gjør ditt beste arbeid og kommuniser regelmessig med klienten din

Be klienten om klare mål, så du vet hvordan du skal forholde deg til arbeidet. Ta kontakt med dem for å sikre at de er fornøyd med prosjektet du gjør. Vær også ærlig med klienten din om eventuelle urealistiske forventninger de kan ha til timing eller priser.

For eksempel, hvis de forventer at du skal ha nettstedet deres i gang på mindre enn en uke, vennligst forklar grunnleggende om å bygge et nettsted og hvor lang tid hver del vil ta

Tips

  • Del designene og malene dine på nettfora og be om tilbakemeldinger fra dine jevnaldrende.
  • Bli med i et online fellesskap av frilansere for å opprette forbindelser og lære mer.
  • Vurder å selge designene eller malene dine på plattformer som Templamatic eller Theme Forest.

Anbefalt: