Slik fjerner du gammel bilvoks: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik fjerner du gammel bilvoks: 15 trinn (med bilder)
Slik fjerner du gammel bilvoks: 15 trinn (med bilder)

Video: Slik fjerner du gammel bilvoks: 15 trinn (med bilder)

Video: Slik fjerner du gammel bilvoks: 15 trinn (med bilder)
Video: AI Animation Generator: Opret DIN EGEN 3D-film med AI 2024, Kan
Anonim

Du bør med jevne mellomrom fjerne gammel bilvoks og bruke ny voks på nytt for å få bilen til å se best mulig ut. Bilvoksen er kanskje ikke striper, men hvis malingen begynner å se kjedelig ut eller ikke lenger føles glatt, kan dette være tegn på at du må søke på nytt. Gammel bilvoks bør vanligvis fjernes hver tredje måned eller oftere hvis den utsettes for harde værforhold.

Trinn

Metode 1 av 2: Bruke Spray-On Pre-Wax Cleaner

Fjern Old Car Wax Trinn 1
Fjern Old Car Wax Trinn 1

Trinn 1. Start med en nyvasket og tørket bil

Fjern overflatesmuss fra bilens eksteriør ved å vaske den med såpe og vann som ikke tørker. Tørk det rent med myke bomullshåndklær eller la det lufttørke. Ved å fjerne så mye smuss fra overflaten som mulig, lar du kjemikaliene i forvoksrenseren komme direkte til vokslaget i stedet for å måtte slite med lag med skitt og gunk først.

Fjern Old Car Wax Trinn 2
Fjern Old Car Wax Trinn 2

Trinn 2. Velg riktig forvoksrens

Flytende forvoksrensere kan deles inn i to kategorier: spray på voksfjernere og ikke-slipende polermidler. Strengt tatt er en spray på voksfjerner et mer legitimt rengjøringsmiddel for voks.

  • Spray på voksfjerner fjerner voksen fra en bil, men gjør ikke så mye annet. De rengjør ikke dypt og fjerner ikke forurensninger som lurer under overflaten. Men fordi de ikke renser dypt, gjør de et godt valg for noen som liker å ofte fjerne gammel voks og bruke ny voks.
  • Ikke-slipende lakker renser litt dypere. De brukes til mindre hyppige strippinger og rent smuss som legger seg under overflaten av malingen. Hovedformålet deres er ikke å fjerne voks, men det er en sekundær effekt.
Fjern Old Car Wax Trinn 3
Fjern Old Car Wax Trinn 3

Trinn 3. Spray voksfjerneren direkte på overflaten av bilen

Påfør rengjøringsmidlet rikelig, men sørg for at du bare får det på lakken på bilen og ikke på plast- eller gummikantene. Voksfjernere har en tendens til å misfarges hvis de får trekke seg inn i plast eller gummi.

Fjern Old Car Wax Trinn 4
Fjern Old Car Wax Trinn 4

Trinn 4. Tørk av overflaten

Tørk av voksfjerneren langs malingen med en myk frottéklut med side til side og topp til bunn bevegelser. Spred voksfjerneren med lange, jevne slag.

Fjern Old Car Wax Trinn 5
Fjern Old Car Wax Trinn 5

Trinn 5. Påfør etter behov

Hvis din første påføring av voksfjerner ikke fjernet all voksen, kan du påføre et annet belegg. Unngå imidlertid å gjenta dette for ofte, siden for mange applikasjoner på ubeskyttet maling gradvis kan begynne å skade punktet.

Fjern Old Car Wax Trinn 6
Fjern Old Car Wax Trinn 6

Trinn 6. Påfør universalrengjøringsmiddel på fille for å rengjøre trimmen

Siden plast og gummi kan bli misfarget når du bruker voksfjernere, er et mildere universalrengjøringsmiddel til bilen et bedre alternativ. Påfør rengjøringsmidlet direkte på en ren frottéklut.

Fjern Old Car Wax Trinn 7
Fjern Old Car Wax Trinn 7

Trinn 7. Gni forsiktig overflaten på trimmen

Påfør lett, jevnt trykk langs trimmen for å fjerne så mye av den gamle voksen som mulig.

Metode 2 av 2: Bruke Detailing Clay

Fjern Old Car Wax Trinn 8
Fjern Old Car Wax Trinn 8

Trinn 1. Vask og tørk bilen før du bruker leirestangen

Det er best å fjerne overflatesmuss fra malingen før du bruker leirestangen. Mengden smusspartikler som blir tatt opp av stangen vil bli redusert, og dermed tillate stangen å ta opp mer av voksen.

Fjern Old Car Wax Trinn 9
Fjern Old Car Wax Trinn 9

Trinn 2. Arbeid med et lite område om gangen

Du bør bruke leirestangen på et område som ikke er større enn 2x2 fot (61x61 centimeter). På denne måten kan du fokusere på hvert område mer grundig, noe som fører til en jevnere fjerning.

Fjern Old Car Wax Trinn 10
Fjern Old Car Wax Trinn 10

Trinn 3. Spray leiresmøremiddel direkte på overflaten

Noen leirestenger kommer med leiresmøremiddel, men noen ganger må du kanskje kjøpe det separat. Et leiresmøremiddel skaper en glatt overflate for leirestangen å passere, noe som gjør det lettere for leiren å gli langs bilens overflate uten å etterlate biter. Smøremiddelet bør tåkes jevnt på malingen.

Fjern Old Car Wax Trinn 11
Fjern Old Car Wax Trinn 11

Trinn 4. Skyv leirestangen langs det fuktede området

Tørk fra side til side eller topp til bunn, men påfør et forsiktig trykk uansett, slik at leiren kan utføre mesteparten av arbeidet. Du kan faktisk høre leire ta opp voks og forskjellige forurensninger. Leirestangen vil først motstå, men dette er normalt og akseptabelt så lenge ingen leire blir etterlatt.

Fortsett å feie området til leirestangen ikke lenger fester seg. Voksen fjernes helt når leirestangen kan gli over overflaten uten motstand

Fjern Old Car Wax Trinn 12
Fjern Old Car Wax Trinn 12

Trinn 5. Bruk ekstra leiresmøremiddel for å fjerne leirerester

Hvis noen leirstykker brøt av og holdt seg til malingen, bør det være lettere å tørke dem med å spraye dem med leiremørme.

Fjern Old Car Wax Trinn 13
Fjern Old Car Wax Trinn 13

Trinn 6. Rydd området med et mikrofiberhåndkle

Fjern overflødig smøremiddel og leirepartikler med en ren frottéklut.

Fjern Old Car Wax Trinn 14
Fjern Old Car Wax Trinn 14

Trinn 7. Gjenta prosessen bare om nødvendig

Gni malingen lett med fingrene. Hvis det føles glatt, gjorde leirestangen jobben sin. Hvis ikke, må du kanskje gjenta prosessen en gang til og fokusere på alle områder som fremdeles føles tøffe.

Fjern Old Car Wax Trinn 15
Fjern Old Car Wax Trinn 15

Trinn 8. Rengjør hele bilen på samme måte

Fortsett å arbeide i seksjoner på 2 x 2 fot (61 x 61 centimeter) til all voksen er fjernet.

Anbefalt: