3 måter å lydisolere en dør

Innholdsfortegnelse:

3 måter å lydisolere en dør
3 måter å lydisolere en dør

Video: 3 måter å lydisolere en dør

Video: 3 måter å lydisolere en dør
Video: Задачи обслуживания Windows 10 2024, Kan
Anonim

Hjemmet ditt skal være et sted hvor du kan slappe av og slappe av, så høye lyder som kommer fra døren din kan være veldig forstyrrende. Kutt ned på de utvendige distraksjonene ved å ta deg tid til å lydisolere alle dørene dine. Du kan til og med velge en grunnleggende løsning, for eksempel å plassere et teppe foran døren. Hvis du er bekymret for en ytterdør, er det et annet flott alternativ å bytte ut alle værstriper. Fortsett å prøve løsninger til du finner den som fungerer for deg.

Trinn

Metode 1 av 3: Endring av dørens overflate

Lydisolert en dør Trinn 1
Lydisolert en dør Trinn 1

Trinn 1. Legg akustiske gardiner over døren

Installer en kort gardinstang rett over baksiden av døren din. Ta en tynn stoffduk og heng den fra stangen. Du kan kjøpe gardiner som er laget av lyddempende stoff. Når du er inne i rommet, skyver du bare draperien på plass for mindre lyd utenfra.

  • Dette er et spesielt godt alternativ for leietakere, som kanskje ikke er i stand til å alvorlig endre overflaten på døren eller maskinvaren.
  • Test å åpne og lukke døren flere ganger etter at du har installert gardinene for å se om de påvirker hvordan døren fungerer. Prøv å åpne døren raskt for å se hvordan gardinene påvirker døren hvis det var en nødssituasjon og du måtte gå.
Lydisolert en dør Trinn 2
Lydisolert en dør Trinn 2

Trinn 2. Belegg den med lydabsorberende maling

Gå til din lokale jernvarehandel og spør om deres lydabsorberende interiørmaling. Velg en som matcher fargen på dine eksisterende dører. Følg instruksjonene på beholderen for å bruke den. Det vil bare bli veldig likt en vanlig maling, men kan virke litt tykkere.

  • Et belegg av lydabsorberende maling kan redusere ytre støy med nesten 30 prosent. Malingen vil også holde lyder fra rommet inne fra å reise utenfor også.
  • Fjern døren fra hengslene og mal den utvendig for å påføre flere strøk.
Lydisolert en dør Trinn 3
Lydisolert en dør Trinn 3

Trinn 3. Installer skumfliser

Kjøp akustiske fliser i din lokale maskinvare- eller musikkbutikk. Avhengig av flisene må du feste dem til døren din med skruer, stifter eller lim. Pass på at de er sikre, ellers kan de falle av med bevegelsen av døren. Akustiske fliser kommer i forskjellige støyreduserende nivåer, så velg den høyeste for mest lydbeskyttelse.

  • Et annet alternativ er å kjøpe og feste gummigulv på baksiden av døren. De kan være lettere å finne, men de vil ikke tilby effektiv støyreduksjon.
  • Hvis du bor i en utleieeiendom, bruker du selvklebende borrelåsunderlag på baksiden av skumflisene og på veggen.
Lydisolert en dør Trinn 4
Lydisolert en dør Trinn 4

Trinn 4. Heng en masselastet vinyl (MLV) barriere

Dette er en tykk vinylrulle som selges av musikk- eller akustikkbutikker. Mål døren din, og bruk deretter en kniv til å kutte vinylen i størrelse. Fest vinylen til døren ved hjelp av et konstruksjonslim, som du kan kjøpe i din lokale jernvarehandel. Vent til limet er tørt og døren din er lydisolert.

  • MLV er utmerket når det gjelder lydreduksjon, men det har en pris. Du vil sannsynligvis bruke minst $ 2 per kvadratmeter på MLV av lav kvalitet. Kostnaden øker for tykkere barrierer.
  • MLV kan kjøpes i tykkelser fra 1/16 til ¼ tommer (1,5 til 6,3 mm). De tykkere rullene er dyrere og tyngre å henge på dører. Imidlertid gir de den beste beskyttelsen.

Metode 2 av 3: Korrigere eventuelle delvise døråpninger

Lydisolert en dør Trinn 5
Lydisolert en dør Trinn 5

Trinn 1. Se etter hull med lommelykt

Slå av alle lysene i begge rommene rundt døren. Be en venn om å stå på den andre siden av døren mens du lukker den. La dem skinne en lommelykt rundt kantene på døren og over overflaten. Legg merke til hvor du merker mye lys som kommer gjennom, da dette også er hvor lyden kan bevege seg.

Ikke forvent at du vil kunne blokkere alt lyset eller fylle hvert hull på døren. I stedet må du målrette noen få steder og se hvordan det forbedrer lydisoleringen

Lydisolert en dør Trinn 6
Lydisolert en dør Trinn 6

Trinn 2. Tette opp eventuelle hull

Skaff deg en tetningspistol og fyll den med et nytt rør av trepakning. Gå rundt dørkarmen og se etter små sprekker eller hull. Når du ser en, plasser tuppen av tetningsrøret mot den og klem ut en perle i den. Tørk av overflødig mengde med en sparkel. Tetningen vil bidra til å absorbere lyden og forhindre at den passerer gjennom døren.

Bruk klar silikon rundt glasset på døren din. Dette vil bidra til å redusere støy og forhindre at kald luft kommer inn

Lydisolert en dør Trinn 7
Lydisolert en dør Trinn 7

Trinn 3. Installer en dørfeier

Sjekk om feien mellom døren og gulvet er solid og dekker hele plassen. Du vil ha en fei som ikke er sprukket. Det skal bare børste lett mot gulvet når døren åpnes og lukkes. For å erstatte en fei, fjern den gamle. Monter deretter en ny gummi ved å skru den inn i bunnen av dørkarmen.

Et annet alternativ er en automatisk dørbunn. Denne enheten faller ned når døren lukkes og løfter seg når den åpnes. Den bruker en fjær for disse bevegelsene, så mange ansetter en profesjonell for installasjon

Lydisolert en dør Trinn 8
Lydisolert en dør Trinn 8

Trinn 4. Legg et teppe i inngangspartiet

Hvis døren åpner ut mot et flis eller tregulv, er det sannsynlig at lyden hopper av dette rommet og beveger seg inn i rommet. Begrens dette ved å sette et teppe ned over inngangspartiet. Stoffet vil bidra til å dempe og absorbere lyden som kommer fra under døren.

Lydisolert en dør Trinn 9
Lydisolert en dør Trinn 9

Trinn 5. Bytt glass med trippelruter

Glass er beryktet for å overføre lyder fra ett rom til et annet. Hvis døren din har store glassinnsatser, er de sannsynligvis ikke vurdert for lydbeskyttelse. For å minimere støyen, ta kontakt med en glassprofessor og få den erstattet med tykt glass i tre ruter.

Vær oppmerksom på at glass i tre ruter kanskje ikke gir samme synlighet utenfor. Spør installatøren om hvordan glasset vil se ut innenfor døren din før du godtar noe

Lydisolert en dør Trinn 10
Lydisolert en dør Trinn 10

Trinn 6. Heng bare dører med solid kjerne

De fleste innerdører er laget av lyst tre eller sponplater. De er vanligvis delvis eller helt hule på innsiden. Dette betyr at de overfører lyd veldig enkelt. Hvis du er interessert i lydisolering, er det verdt å investere i dører med massiv kjerne eller heltre.

Å legge til masse er den enkleste måten å lydisolere et mellomrom. For eksempel er et materiale som betong langt mer lydisolert enn et tynt lag med kryssfiner eller veggpanel

Metode 3 av 3: Påføre Weatherstripping Around the Door

Lydisolert en dør Trinn 11
Lydisolert en dør Trinn 11

Trinn 1. Fjern eventuell gammel stripping

Du finner værstriper på de fleste ytterdører der døren møter rammen. Værstripen kan omgi hele rammen eller bare en del av den. Bruk en sparkel til å skrelle opp gammel selvklebende vinylværstripping. Metallstriping krever vanligvis at du skrur av brikkene før du trekker dem vekk fra døren.

Sørg for at du har planer om å bytte den før du kvitter deg med en gammel værstropp. Uten værstriper kan en ytterdør slippe ikke bare lyder, men også rusk inn i hjemmet ditt

Lydisolert en dør Trinn 12
Lydisolert en dør Trinn 12

Trinn 2. Velg en ny metall- eller vinylstripping

Som en generell regel er metallstriping dyrere, men det kan vare opptil 30 år på døren din. Det krever også mer innsats å installere. I kontrast er vinylstripping billigere og følger ofte med en klebebånd på baksiden for enkel installasjon.

  • Weatherstripping kommer vanligvis i en rekke farger, så du kan matche den med dørkarmen din.
  • Du kan også bruke kompresjonsstripping for en effektiv måte å lydisolere døren din.
Lydisolert en dør Trinn 13
Lydisolert en dør Trinn 13

Trinn 3. Installer den nye strippingen

Les instruksjonene som følger med weatherstrippen nøye. Mål dørkarmen på forhånd. Skjær værstripen i biter av passende lengde. Plasser den nye strippen mot treet og fest den med enten limet på baksiden eller små skruer eller spiker. Sørg for å holde stripen flat mot treet mens du installerer det.

  • Du kan kutte vinylstripping med en kniv. Du trenger tinnklips for å kutte metallstripping.
  • Metallstriping vil ofte ha forhåndsskårne hull som viser deg hvor du enten skal skru det eller spikre det inn i trerammen på døren.
Lydisolert en dør Trinn 14
Lydisolert en dør Trinn 14

Trinn 4. Test strippingen for passform

Når du har installert weatherstrippen, lukker du døren helt for å se om du føler motstand. Døren skal lukkes jevnt og helt. Hvis du merker noen problemer, må du åpne døren igjen. Inspiser strippingen for å se hvor det kan virke litt flekkete eller riper. Se nærmere på de skadede områdene for å sikre at de er i flukt mot rammen.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Når du har fullført noen få lydisoleringstrinn, kan du teste resultatene dine ved å bruke en desibelmåler eller en desibelmålerapp på telefonen. Denne enheten vil fortelle deg nøyaktig hvor mye støy som gjør det forbi døren din. Ideelt sett vil måleren bare vise en avlesning på 10 til 20 desibel.
  • Prøv å være så tålmodig som mulig når du er lydisolert. Du må kanskje prøve flere forskjellige alternativer før du finner løsningen for den bråkete døren.
  • Hvis du er lydisolert en ståldør, spray en gummibelagt bilunderlag på hver side. Deretter kan du male over den med oljebasert maling.

Anbefalt: