Slik installerer du en bilalarm: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik installerer du en bilalarm: 15 trinn (med bilder)
Slik installerer du en bilalarm: 15 trinn (med bilder)

Video: Slik installerer du en bilalarm: 15 trinn (med bilder)

Video: Slik installerer du en bilalarm: 15 trinn (med bilder)
Video: Sådan gør du en person til Facebook administrator 2024, Kan
Anonim

Bilalarmer er en effektiv måte å forsikre investeringen på og gi deg trygghet. Selv om mange biler har standard alarmsystem, er det noen som ikke gjør det. Det er ingen overraskelse at mange ønsker å installere et alarmsystem ettermarkedet, enten fordi de ikke har et eller fordi de føler at de trenger å oppgradere. Det kan virke som en vanskelig oppgave å installere en bilalarm, men med litt forberedelse og informasjon blir det ikke annet enn en serie små oppgaver.

Trinn

Del 1 av 3: Planlegging av installasjonen

Installer en bilalarm Trinn 1
Installer en bilalarm Trinn 1

Trinn 1. Lag en installasjonsplan

Planlegging på forhånd kan barbere timer av installasjonstiden. Spesielt samle dokumenter og manualer som beskriver bilens ledningsfarger, plasseringer og polariteter.

Installer en bilalarm Trinn 2
Installer en bilalarm Trinn 2

Trinn 2. Kontroller hver av dørene dine

Du vil være sikker på at de utløser "dør på gløtt" -indikatoren på dashbordet. Hvis en dør ikke utløses, vil alarmen ikke gå når den døren blir manipulert. Hvis en dør ikke utløser alarmen, vil alarmen din ikke være effektiv.

De fleste alarmer leveres med valgfrie pinnebrytere som utløser alarmen når døren åpnes. Disse kan være et godt alternativ hvis dørene dine ikke utløser dør på gløtt/kuppellys når de åpnes

Installer en bilalarm Trinn 3
Installer en bilalarm Trinn 3

Trinn 3. Se en servicehåndbok for å finne koblingsskjemaer

Legg merke til hvilke paneler som må fjernes og hvilke verktøy du trenger for å fjerne dem. Lær ledningsoppsettet til bilen din og skiss en plan for hvor du vil koble til bilalarmen.

Del 2 av 3: Installering av bilalarmenheten

Installer en bilalarm Trinn 4
Installer en bilalarm Trinn 4

Trinn 1. Fjern de nødvendige panelene

Dette gir deg tilgang til ledningene som trengs for å koble til bilalarmen. Det vil også gi deg tilgang til steder under dashbordet som du kan montere alarmen på hvis du velger. Vanligvis vil dette inkludere paneler nær midten av bindestrek på førersiden. De er ofte plassert nær gulvet eller under rattet. Disse panelene vil være forskjellige for hver bil, men du kan se bilens servicehåndbok for å finne de riktige panelene.

Installer en bilalarm Trinn 5
Installer en bilalarm Trinn 5

Trinn 2. Monter bilalarmen

Prøv å installere bilalarmen på et skjult sted. Noen mennesker vil montere den inne i dashbordet hvis det er plass, eller under et sete. Bare husk at hvis alarmen er synlig, kan en tyv tukle med den. Jo vanskeligere det er å finne alarmen, jo mer effektiv blir den. Monter festet med skruer og tilbehør som følger med bilalarmen.

Sørg for å se på den andre siden av en hvilken som helst overflate før du kjører en skrue gjennom. Du vil ikke ved et uhell skru inn ledninger eller andre deler

Installer en bilalarm Trinn 6
Installer en bilalarm Trinn 6

Trinn 3. Bor gjennom brannmuren

Du kan unngå dette trinnet hvis du kjører en ledning fra bilalarmen til sirenen gjennom et allerede eksisterende hull i brannmuren. Det fungerer ofte godt å føre ledningen ved siden av varmeapparatets kjerneslanger, en forsterkerstrømledning, tenningskilde eller annen ledning som går til den andre siden av brannmuren. Hvis det ikke er noen beleilig plassert, må du lage en. Hvis du må lage et nytt hull, må du se på begge sider av brannmuren for å sikre at stedet du vil bore er trygt. Så lenge boret ikke treffer noen andre deler, bør det være greit å bore der.

Installer en bilalarm Trinn 7
Installer en bilalarm Trinn 7

Trinn 4. Før en ledning gjennom brannmuren

Denne ledningen vil koble bilalarmen til sirenen.

Det er viktig at du isolerer denne ledningen med en gummistøvel eller fyller hullet med silisium. Dette forhindrer at ledningen blir skadet av friksjon med brannmuren og kortslutning. Du bør også sikte på å sette ledningen et sted at den ikke vil bli sparket eller dratt av deg selv eller dine passasjerer av samme grunner

Installer en bilalarm Trinn 8
Installer en bilalarm Trinn 8

Trinn 5. Monter sirenen

Du kan velge et sted på brannmuren eller et annet sted i motorrommet som har nok plass. Det er viktig å montere sirenen med forsiden ned for å forhindre at vann samler seg i talespolen.

Del 3 av 3: Koble til tilkoblingene

Installer en bilalarm Trinn 9
Installer en bilalarm Trinn 9

Trinn 1. Kjør betjentbryteren

Dette vil være en ledning av bilalarmmodulen. Denne bryteren lar deg deaktivere alarmfunksjonene mens den er aktivert. Dette vil gjøre det lettere når noen andre har bilen din, som når du forlater den med mekaniker.

Installer en bilalarm Trinn 10
Installer en bilalarm Trinn 10

Trinn 2. Kjør LED -lyset

LED -lampen for bilalarm indikerer når alarmen er tilkoblet. Dette lyset er vanligvis montert på dashbordet ved å bore et lite hull i dashbordet og føre ledningen til bilalarmmodulen. Lyset monteres deretter på dashbordet med superlim for å holde det på plass. Sørg for å se på begge sider av instrumentpanelet, og vær sikker på at boret ditt ikke vil treffe andre deler. Det er ikke nødvendig å ta bindestrek for dette trinnet så lenge du finner et trygt sted å gjøre hullet ditt.

Installer en bilalarm Trinn 11
Installer en bilalarm Trinn 11

Trinn 3. Kjør den eksterne antennen

Hvis du har en ekstern antenne, utvider den rekkevidden til den trådløse fjernkontrollen eller tastaturet ved å motta signalet fra utsiden av bilen og overføre det til bilalarmmodulen. De fleste eksterne antenner er glassmonterte antenner. Dette betyr at du vil montere en mottaker på utsiden av glasset og en repeater på innsiden av det samme glasset. Signalet vil bli overført gjennom glasset uten å måtte bore hull og repeaterkablene direkte til antennekabelen til alarmmodulen din.

Installer en bilalarm Trinn 12
Installer en bilalarm Trinn 12

Trinn 4. Koble til sirenen

Sirenen skal ha to ledninger, en negativ og en positiv. De fleste bilalarmer sender ut en positiv sirene, så koble alarmen til den positive ledningen til sirenen og koble den andre sirenekabelen til en jord.

Installer en bilalarm Trinn 13
Installer en bilalarm Trinn 13

Trinn 5. Koble til alarmsensorene

Sensorene er ansvarlige for å signalisere at noe er galt og sirenen skal høres. Du kobler sensortrådene fra bilalarmen til ledningene som signaliserer døren på gløtt eller kuppellamper. Du kan også koble dem til bagasjeroms- og hetteposisjonssensorene og tenningsbryteren avhengig av funksjonene som er tilgjengelige med alarmsystemet.

Det anbefales at du krymper disse tilkoblingene og ikke bare vrir dem eller bruker en trådmutter

Installer en bilalarm Trinn 14
Installer en bilalarm Trinn 14

Trinn 6. Koble til strømledningen

Du bør koble strømledningen til alarmmodulen til batteren eller en annen konstant strømkilde. Dette vil sikre at alarmen blir slått på selv når bilen er slått av. Alarmen er nå slått på og aktiv.

Installer en bilalarm Trinn 15
Installer en bilalarm Trinn 15

Trinn 7. Bytt panelene på bilen din

Sørg for å bytte dem i riktig rekkefølge, slik at alle panelene passer riktig sammen. Det er også en god idé å konsultere servicehåndboken for dette trinnet.

Tips

  • Du vil teste alarmsystemet ditt etter installasjonen.
  • Sørg for at du bruker de riktige verktøyene for installasjon. Dette kan øke prosessen betydelig.

Anbefalt: