Hvordan kode: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kode: 15 trinn (med bilder)
Hvordan kode: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kode: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kode: 15 trinn (med bilder)
Video: Lag et gratis online datasamlingssystem i Excel! 2024, Kan
Anonim

Etter hvert som teknologien blir mer og mer tilgjengelig, øker behovet for programmerere alltid. Koding er en ferdighet som er lært og perfeksjonert over tid, men alle må begynne et sted. Det finnes en rekke språk som er perfekte for nybegynnere uavhengig av feltet du er interessert i (f.eks. JavaScript, etc. JavaScript er ganske avansert, så begynn med HTML eller CSS). Se trinn 1 nedenfor for å lære hvordan.

Trinn

Metode 1 av 2: Lære et språk

Kode Trinn 1
Kode Trinn 1

Trinn 1. Ikke bekymre deg for mye om hvilket språk du velger

Mange begynnende kodere sliter med hvilket språk de skal velge når de først begynner å lære. (Fordi de ikke vet hvor de skal begynne med sin første kode). Selve språket du begynner å lære på, spiller ingen stor rolle når det gjelder å lære om datastrukturer og logikk. Dette er ferdighetene som betyr mest, og de kan finpusses med alle språk.

  • Når du velger et språk, er det bare å fokusere på hva slags utvikling du vil starte med og velge et introduksjonsspråk derfra. For eksempel, hvis du vil lære webutvikling, start med HTML5, supplert med CSS, JavaScript og PHP. Hvis du vil gjøre skrivebordsprogrammer, starter du med C++ eller et annet grunnleggende programmeringsspråk.
  • Hvis du gjør koding til en karriere, vil du oppdage at du aldri kommer til å bruke språket du først lærte å kode. I stedet lærer du språk når du går gjennom dokumentasjon og eksperimentering.
Kode Trinn 2
Kode Trinn 2

Trinn 2. Finn gratis ressurser på nettet for språket du velger

Internett er en skattekiste av gratis opplæringsprogrammer, klasser og videoer, alt tilpasset språket du ønsker. Du kan begynne å få et grunnleggende grep om omtrent hvilket som helst introduksjonsspråk på en dag.

  • Populære nettsteder inkluderer Bento, CodeAcademy, Code.org, html.net, Khan Academy, Udacity, W3Schools, Code School og mange flere.
  • Det finnes en rekke språkspesifikke startguider tilgjengelig her på wikiHow.
  • Du kan finne veiledninger for nesten alle programmeringsscenarier på YouTube.
  • Stack Exchange er et av de mer populære spørsmål og svar -nettstedene for programmeringsspørsmål du måtte ha.

EKSPERT -TIPS

Archana Ramamoorthy, MS
Archana Ramamoorthy, MS

Archana Ramamoorthy, MS

Chief Technology Officer, Workday Archana Ramamoorthy is the Chief Technology Officer, North America at Workday She is a product ninja, security advocate, and on a quest to enable more inclusion in the tech industry. Archana received her BS from SRM University and MS from Duke University and has been working in product management for over 8 years.

Archana Ramamoorthy, MS
Archana Ramamoorthy, MS

Archana Ramamoorthy, MS

Chief Technology Officer, Workday

Vår eksperts historie :"

Kode Trinn 3
Kode Trinn 3

Trinn 3. Last ned en god tekstredigerer

Mange programmeringsspråk lar deg bruke eksterne tekstredigerere når du skriver koden. Finn et tekstredigeringsprogram som lar deg se fordypninger og kodemerker.

Populære programmer inkluderer Notisblokk ++ (Windows), TextWrangler (OS X), JEdit eller Visual Studio Code

Kode Trinn 4
Kode Trinn 4

Trinn 4. Last ned nødvendige kompilatorer

Noen programmeringsspråk krever en kompilator for å kjøre koden du oppretter. Kompilatorer oversetter koden du skriver til et språk på lavere nivå som maskinen kan behandle. Mange kompilatorer er åpen kildekode og gratis å bruke. Språk som krever kompilatorer inkluderer:

  • C
  • C ++
  • C#
  • Java
  • GRUNNLEGGENDE
  • Fortran
Kode Trinn 5
Kode Trinn 5

Trinn 5. Start ditt første prosjekt

Velg et godt introduksjonsprosjekt som hjelper deg å bli våt på føttene. Det finnes en rekke forslag og opplæringsprogrammer på nettet, men noen steder å starte er grunnleggende nettsteder for HTML, grunnleggende database og skjemafunksjoner med PHP, eller enkle programmer med et hvilket som helst av kompilatorspråkene.

Kode Trinn 6
Kode Trinn 6

Trinn 6. Kommenter hele koden din

Alle programmeringsspråk har en kommentarfunksjon som lar deg skrive inn tekst som ignoreres av kompilatoren. Dette lar deg legge til kommentarer i koden din. Disse kommentarene er avgjørende, både for å la andre få vite hvordan koden din fungerer og for å minne deg selv på hva koden din gjør.

Du kan også bruke kommentarfunksjonen til raskt å fjerne kode fra programmet ditt for testformål. Sett kommentarkoder rundt koden du vil ekskludere, og fjern deretter kommentarkodene for å returnere koden

Kode Trinn 7
Kode Trinn 7

Trinn 7. Velg andre programmer eller webprosjekter

Når du lærer mens du går, ikke skam deg for å slå opp ting og se hvordan andre har taklet de samme oppgavene. Ta deg tid til å forstå hvorfor koden gjør det den gjør.

Se denne veiledningen for detaljer om hvordan du ser kildekoden til nettsteder

Metode 2 av 2: Utvide din kunnskap

Kode Trinn 8
Kode Trinn 8

Trinn 1. Ta klasser

Fellesskapets høyskoler, teknologiske skoler og online programmer tilbyr sertifiseringer og klasser som vil hjelpe deg med å få en jobb, i tillegg til å lære deg programmering. En avansert grad som informatikk er ikke alltid nødvendig, men kan bidra til å få en heltids programmeringsjobb.

  • (Mye kan sies for å ha en-til-en-tid med en lærer eller programmeringsekspert, noe som ikke alltid er tilgjengelig med nettkilder.)
  • Klassene kan bli dyre, så veie fordelene. Hvis programmering bare er en hobby, er klasser kanskje ikke verdt tid og penger. Hvis du vil gjøre programmering til en karriere, kan timene gi deg et stort løft (men igjen, det er langt fra nødvendig hvis du har talentet).
Kode Trinn 9
Kode Trinn 9

Trinn 2. Utvid din kunnskap

Utover å bare lære programmeringsspråk, vil du ha mye utbytte av logikk og matematikk, da disse ofte kreves for avansert programmering. Du trenger ikke nødvendigvis å lære dette på skolen, men klasseromsinnstillinger kan hjelpe.

  • Programmering som involverer fysikkberegninger og andre simuleringer krever en sterk forståelse av algoritmer og modeller.
  • Logikk er det grunnleggende grunnlaget for programmering, så å forstå logikk og prosesser vil hjelpe deg med å løse problemer når du koder.
  • Å kjenne til avansert matematikk er ikke nødvendig for de fleste programmeringer, men kunnskapen kan føre til fordeler og optimaliseringer.
Kode Trinn 10
Kode Trinn 10

Trinn 3. Lær flere språk

Når du har fått et godt grep om morsmålet ditt, kan du begynne å forgrene deg. Finn et annet språk som utfyller det du kjenner, eller velg et språk for en bestemt jobb som interesserer deg. Komplementære språk, som HTML og CSS, er ofte det enkleste å lære.

  • Java er et av de mest populære språkene, og det er ofte mange muligheter for Java -utviklere. Java kan kjøre på et stort utvalg av systemer og har utallige applikasjoner. Java brukes til Android -applikasjoner, et av de raskest voksende markedene.
  • C ++ anbefales på det sterkeste for utvikling av videospill. Å lære å kode i Unity (en mye brukt, billig spillmotor) og UDK (koden for den populære Unreal-motoren) kan hjelpe til med å åpne noen dører, selv om de ikke er like nyttige utenfor videospillindustrien.
  • Hvis du vil lage iPhone-apper, vil Xcode og Objective-C være dine primære verktøy. Du trenger også en Mac, siden Xcode bare kan kompilere på en Mac.
  • Python er et serverskriptspråk som er et av de enklere språkene å lære. Python brukes til webtjenester som Pinterest og Instagram, og er enkelt nok til å lære det grunnleggende på bare noen få dager.
Kode Trinn 11
Kode Trinn 11

Trinn 4. Vær tålmodig

Du vil ofte bli møtt med utfordringer mens du programmerer, spesielt når det gjelder jakt på insekter eller implementering av en ny idé. Du må lære å være fornøyd med å oppnå små resultater i stedet for å løse et helt puslespill på en gang. Tålmodighet fører til mer effektiv kode, noe som vil føre til bedre resultater og lykkeligere kolleger.

Kode Trinn 12
Kode Trinn 12

Trinn 5. Lær å jobbe med andre

Hvis du har flere som jobber med et prosjekt, får du flere synspunkter på hvordan du skal gå frem. Å jobbe i team er praktisk talt uunngåelig i næringslivet, så med mindre du planlegger å utvikle alt selvstendig, vær forberedt på å jobbe med andre.

Kode Trinn 13
Kode Trinn 13

Trinn 6. Få en jobb der du kan øve på kodingskunnskapene dine

Arbeid som frivillig med å designe nettsteder eller skrive skrivebordsprogrammer. En deltidsjobb med et lite selskap kan føre til muligheter for å skrive kode for nettsteder eller enkle applikasjoner.

Kode Trinn 14
Kode Trinn 14

Trinn 7. Koble til andre programmerere

Det er utallige lokalsamfunn og samlinger av utviklere som kan hjelpe deg med å støtte og inspirere deg. Slå opp lokale programmeringskonvensjoner, delta i en hack-a-thon eller game jam (tidsbestemte hendelser med et felles tema), og registrer deg på noen programmeringsfora for å begynne å utvide eksponeringen og nettverket.

Kode Trinn 15
Kode Trinn 15

Trinn 8. Øv, øv, øv

Det er anslått at det tar omtrent 15 000 timer før du kan betraktes som en ekspert på dataprogrammering. Dette er år med anvendt praksis. Ekte mestring av programmering kommer først etter at du har brukt tid på å trene og bli dyktig.

Prøv å bruke tid på å programmere hver dag, selv når du ikke jobber. Programmering på fritiden kan føre til gjennombrudd og nye ideer

Anbefalt: