4 måter å bli flyvertinne på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å bli flyvertinne på
4 måter å bli flyvertinne på

Video: 4 måter å bli flyvertinne på

Video: 4 måter å bli flyvertinne på
Video: Обзор рейса первого класса Эмирейтс A380 из Сеула в Дубай 2024, Kan
Anonim

Føler du deg tiltrukket av livet til en flyvertinne? Flyvertinner spiller en viktig rolle i flyreiser, og jobber for å hjelpe passasjerer til å føle seg komfortable og holde seg trygge. Med opphold i hundrevis av byer rundt om i verden har de muligheten til å oppleve severdigheter, lukter og smaker som de fleste av oss ikke kan forestille oss. Denne artikkelen beskriver detaljene i flyvertinnejobben, kvalifikasjonene du trenger for å være kandidat for en stilling, og tips om hvordan du får en jobb hos et flyselskap.

Trinn

Metode 1 av 3: Forberedelse til en karriere som flyvertinne

Bli flyvertinne Trinn 1
Bli flyvertinne Trinn 1

Trinn 1. Vet hva jobben innebærer

Flyvertinnene er omsorgspersoner, kundeservicepersonell og sikkerhetsleverandører. De sikrer at passasjerene har en trygg og rolig passasje mens de er på flyet. De jobber hardt for å sikre at alle er komfortable mens de alltid har på seg et vennlig smil. Ansvaret deres inkluderer:

  • Hilser passasjerer når de går ombord på flyet, og takker dem når de går ut.
  • Å hjelpe passasjerer med å få sitteplasser og stuve bagasjen i hyllene.
  • Å presentere flyselskapets sikkerhetsprosedyrer.
  • Tilrettelegge for drikke og mat.
  • Besvare passasjerers spørsmål og berolige passasjerer som er engstelige eller opprørte.
  • Veilede passasjerer til sikkerhet i nødstilfeller, og administrere førstehjelp om nødvendig.
Bli flyvertinne Trinn 2
Bli flyvertinne Trinn 2

Trinn 2. Bli kjent med fordelene og ulempene

I tillegg til å få muligheten til å reise over hele verden på jobben, får stewardesser sterkt rabatterte flybilletter for seg selv og for familien. For mange utgjør dette den ganske lave lønnen (fra april 2019 er gjennomsnittlig inngangslønn $ 35 000 årlig, med noen lønninger så lave som $ 19, 500 per år) og beskatningstimene en flyvertinne må tåle. En spesielt slitsom tur kan omfatte en ti timers flytur, en tjuefire timers opphold, en annen ti timers flyvning og så videre. I tillegg til grunnlønn, får stewardesser også en "dagpenning" fra under $ 2 til $ 3 per time, avhengig av innenlandske eller internasjonale oppdrag, for å dekke måltider og tilfeldige utgifter mens de er borte fra basen - selv når de er på pause og ikke jobber. Dermed mottar en stewardesse med en dagpenge på $ 3 per ekstra 72 dollar for hver dag du er borte fra basen.

Bli flyvertinne Trinn 3
Bli flyvertinne Trinn 3

Trinn 3. Forstå hierarkiet

Nye flyvertinne -ansatte går gjennom noen måneders opplæring før de blir "junior" flyvertinner. Junior stewardesser er under nøye granskning, og de får lavere lønn og færre fordeler enn "senior" stewardesser mens de lærer tauene. Etter omtrent et år med å gjøre en tilfredsstillende jobb, blir junior stewardesser forfremmet til seniorstatus, noe som gir dem større kontroll over timene.

Bli flyvertinne Trinn 4
Bli flyvertinne Trinn 4

Trinn 4. Sørg for at livsstilen er riktig for deg

Siden flyvertinner reiser så mye, må de ofte ofre personlig. Men flyvertinner fungerer som hverandres familie, og de gir hverandre mye støtte. Flyvertinner har vanligvis følgende kvaliteter:

  • De er sterkt uavhengige. Flyvertinne kan navigere nye steder alene, og de liker å være alene, selv om det betyr å være borte fra familiene sine under lange turer.
  • De lever i øyeblikket. Mange flyvertinner utforsker nattelivet i byene de besøker, eller dra fordel av attraksjonene hver by har å by på. De liker å ha nye opplevelser og finne noe flott om hver by.
  • De er sjenerøse med tid og rom. Flyvertinne får ikke mye personlig plass. De deler sitt rom med andre flyvertinner på lengre turer. Mens de flyr, må de sette kunden først, selv om de kan være like utslitte av å være i luften i ti eller flere timer. Flyvertinner har en munter holdning og løfter andre under ubehagelige omstendigheter.

Metode 2 av 3: Kvalifikasjoner for jobben

Bli flyvertinne Trinn 6
Bli flyvertinne Trinn 6

Trinn 1. Møt de fysiske kravene

Hvert flyselskap har forskjellige fysiske krav tilpasset dimensjonene til flyene. Flyselskapene vil sørge for at flyvertinnene er høye nok til å nå takene, men ikke så høye at hodet treffer taket på flyet. Flyselskaper krever også at flyvertinner kan sitte i et sete og spenne sikkerhetsbeltet komfortabelt.

  • Høydeområdet for de fleste flyselskaper er mellom 5'0 " - 5 '1" og 5'8 " - 6'3". Noen flyselskaper har ikke høydekrav, men krever i stedet at du kan nå en viss høyde.
  • Minimumskravet for alder er mellom 18-21 år, avhengig av flyselskapet. Det er ingen maksimal alder så lenge du består alle medisinske krav
  • Det er ingen krav til numerisk vekt, men mange flyselskaper gjør en visuell vurdering, og ser på vekten i forhold til høyden.
  • På 1960 -tallet måtte flyvertinner være kvinner med en viss vekt og pensjonere seg før de nådde en viss alder. Noen flyselskaper fortsatte denne diskriminerende praksisen gjennom 1980- og 1990 -årene. Nå kan menn være flyvertinner, det er ingen krav til numerisk vekt, og folk kan fortsette å jobbe som flyvertinner til de er klare til å pensjonere seg.
Bli flyvertinne Trinn 7
Bli flyvertinne Trinn 7

Trinn 2. Ha din GED

Flyselskaper vil ikke ansette folk som ikke har GED, men det kreves ingen høyere utdanning. Når det er sagt, ser flyselskaper positivt på folk som har en høyskoleutdanning eller noen år med høyskole under beltet. Det viser at du er ambisiøs og kan håndtere en utfordring.

Noen selskaper tilbyr "flyopplæringsprogrammer", men dette er ikke et krav før de søker flyselskaper. Du får opplæring hvis du blir ansatt som flyvertinne

Bli flyvertinne Trinn 8
Bli flyvertinne Trinn 8

Trinn 3. Ha litt kundeservicerfaring

Hovedrollen til en flyvertinne er å tilby utmerket kundeservice, så det hjelper virkelig hvis du har jobbet i en lignende rolle før. Det er mange typer jobber som teller som erfaring med kundeservice: å svare på telefoner for et selskap, jobbe i detaljhandel eller jobbe i resepsjonen til en liten bedrift, krever alt samspill med og hjelp til publikum. Dette er ikke et obligatorisk krav for alle flyselskaper, men det vil bidra til å gi deg et forsprang.

Metode 3 av 3: Bli flyvertinne

Bli flyvertinne Trinn 9
Bli flyvertinne Trinn 9

Trinn 1. Undersøk flyselskaper for å finne stillinger

Gå til nettstedene til flyselskapene som appellerer til deg og finn deres "karriere" -side. Lag en liste over alle jobbene som appellerer til deg, og finn ut om du oppfyller kravene deres før du fortsetter.

Noen byer er vertskap for "stewardessen" for å gi potensielle stewardesser sjansen til å lære mer om karrieren og møte arbeidsgivere. Søk på nettet for å finne ut om det er et åpent hus i nærheten av deg

Bli flyvertinne Trinn 10
Bli flyvertinne Trinn 10

Trinn 2. Søk på åpne jobber

De fleste flyselskaper krever at du sender inn en søknad med grunnleggende informasjon, et CV og noen ganger et følgebrev. Sørg for at søknadsmaterialet ditt er klart og velskrevet, og legg vekt på kundeserviceopplevelsen.

  • Det kan være et spørsmål om dager eller så lenge som flere uker før du mottar en telefon eller e -post fra flyselskapene du har sendt inn en søknad til.
  • De fleste store flyselskaper har bare en by i USA hvor de gjennomfører intervjuer, så du må kanskje reise til intervjuene dine. Vet hva som gjør hvert flyselskap unikt, og vær forberedt på å diskutere egenskapene som gjør deg riktig for akkurat dette flyselskapet under intervjuet.
Bli flyvertinne Trinn 11
Bli flyvertinne Trinn 11

Trinn 3. Ess dine intervjuer

Flyselskaper er ganske selektive når det gjelder å ansette flyvertinner; de riktige kandidatene må ha en spesiell blanding av kjølighet, utholdenhet og evnen til å yte utmerket kundeservice. Vis at du er personlig, ansvarlig og at du bryr deg om folks sikkerhet og komfort. Vær vennlig og ikke glem å smile. Vet at mange flyselskaper gjennomfører det første intervjuet via videoinnlevering. Mange intervjuer består av to deler:

  • I den første delen vil dine kundeserviceferdigheter bli testet med en skriftlig eksamen.
  • Hvis du består, vil den andre delen av intervjuet teste om du har gode lederegenskaper. Du vil bli spurt om hvordan du vil håndtere forskjellige scenarier som kan oppstå mens du arbeider med et skift i luften. Hva ville du for eksempel gjort i en nødssituasjon hvis flyet begynte å synke? Eller hvordan ville du håndtere en beruset passasjer?
  • Bruk anekdoter for å illustrere tider da du håndterte en situasjon som krevde å fungere som leder mens andre var engstelige og stressede.
Bli flyvertinne Trinn 12
Bli flyvertinne Trinn 12

Trinn 4. Bestå medisinsk eksamen

Hvis du blir ansatt for en stilling, må du gjennomgå en medisinsk undersøkelse før flyselskapet gjør det offisielt. Finn ut hva eksamen vil innebære, og sørg for at du kan bestå den.

Bli flyvertinne Trinn 13
Bli flyvertinne Trinn 13

Trinn 5. Excel i løpet av opplæringsperioden

Hvert flyselskap har et litt annet system for opplæring av flyvertinner. Du kan bli pålagt å ta et online kurs i tillegg til å gjøre feltopplæring på et fly. Du får opplæring i hvordan du skal håndtere en nødlanding og evakuere et fly, samt hvordan du svarer på kundenes spørsmål og betjener drikkevognen. Avhengig av flyselskapet kan du også motta instruksjoner om hvordan du gjør kunngjøringer til passasjerer. Du kan ta skritt for å forberede deg på dette ved å lære flyplasskodene og forstå døgnet.

  • Treningsperioden på fire til seks uker beskrives av mange som vanskelig, men givende. Lær av dine feil og vær alltid positiv. Husk at hver flyvertinne begynte som en nybegynner. Du har mye å lære, og mye å se frem til.
  • Det er viktig at du består opplæringsperioden for å gå over på heltid som flyvertinne. Hvis du ikke består, blir kontrakten din opphevet. Du kan søke på nytt etter seks måneder til et år, avhengig av flyselskapets retningslinjer.

Flyvertinne CV

Image
Image

Eksempel på CV for flyvertinne

Tips

  • Å kunne et fremmed språk kan hjelpe deg med å gi deg et forsprang på de andre kandidatene. Flyselskaper ser etter folk som kan spansk, fransk, italiensk, arabisk, kantonesisk eller mandarin, japansk, tysk og swahili, blant andre språk. Hvis du hevder å kunne et annet språk, vil du bli testet for flytende.
  • Vær forberedt på å flytte til en ny by, siden flyvertinner ofte må bo i nærheten av flyselskapets knutepunkt.
  • Vet at disse instruksjonene hovedsakelig gjelder amerikanske transportører; internasjonale transportører kan ha litt forskjellige krav eller ansettelsespraksis.
  • Kle deg konservativt når du deltar på intervjuet for stillingen som flyvertinne. Bruk tradisjonelle forretningsklær som ser profesjonelle ut.
  • Erfaring eller grad i sykepleie, sykepleiere, politiarbeid eller som sikkerhetsoffiser appellerer til mange flyselskaper.
  • Hvis du ikke allerede har pass, sier det seg selv at du bør søke om det så snart som mulig, spesielt hvis du er interessert i å jobbe internasjonale flyvninger (dette vil sannsynligvis være et krav uansett).

Anbefalt: