Enkle måter å måle hjulbase på: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å måle hjulbase på: 9 trinn (med bilder)
Enkle måter å måle hjulbase på: 9 trinn (med bilder)

Video: Enkle måter å måle hjulbase på: 9 trinn (med bilder)

Video: Enkle måter å måle hjulbase på: 9 trinn (med bilder)
Video: Lag en Wordpress nettside (Ny) – Nybegynner Veiledning i 20 ENKLE Trinn 2024, April
Anonim

Akselavstanden er avstanden mellom sentrene på de fremre og bakre dekk på vei- og jernbanekjøretøyer. Det er viktig å kjenne kjøretøyets akselavstand for å få de riktige delene installert, for eksempel drivstoffpumper. Heldigvis er alt du trenger for å måle akselavstanden til bilen din et stålfelt, litt kritt og et målebånd.

Trinn

Del 1 av 2: Sikre en nøyaktig måling

Mål en hjulbase Trinn 1
Mål en hjulbase Trinn 1

Trinn 1. Parker bilen på et plant underlag der det er mindre sannsynlig at den ruller

Ideelle steder inkluderer asfalterte innkjørsler og garasjer på flat, jevn grunn. Sett på parkeringsbremsen før du forlater bilen for å hindre at den ruller.

  • Parkering på en innkjørsel vil også gjøre det lettere for deg å gjøre merker på bakken senere.
  • Hvis du måler akselavstanden til et jernbanekjøretøy, må du la bilen stå på skinnene og bruke bremsene for å hindre at den beveger seg utilsiktet.
Mål en hjulbase Trinn 2
Mål en hjulbase Trinn 2

Trinn 2. Sørg for at hjulene er rettet ut

Rett opp svinghjulene slik at de peker rett frem. Dekkene foran og bak skal alle være parallelle med hverandre, så vel som resten av bilens karosseri.

Mest sannsynlig vil svinghjulene bare være de to fremre dekkene dine. Bruk rattet til å snu disse dekkene til de er pent på linje med resten av hjulene

Mål en hjulbase Trinn 3
Mål en hjulbase Trinn 3

Trinn 3. Se først på dørklistremerket for fabrikkens akselavstand

Klistremerket på innsiden av førerdøren vil inneholde fabrikkspesifikasjonene for kjøretøyet, inkludert akselavstanden. Når du kjenner denne figuren, kan du sammenligne din egen måling med fabrikkens og måle om du har tatt målingen riktig.

  • Akselavstanden vil bli angitt på klistremerket med bokstavene “WB” etterfulgt av et tall. Dette tallet vil være måling av akselavstanden i tommer.
  • Hvis du trenger å vite kjøretøyets akselavstand for å kjøpe reservedeler, er dette den beste måten å få en nøyaktig måling.
Mål en hjulbase Trinn 4
Mål en hjulbase Trinn 4

Trinn 4. Identifiser midten av dekkene for å vite hvor du skal måle fra

Dette er vanligvis stedet i midten av mutterne eller skruene som holder dekket på plass. Akselavstanden er avstanden mellom sentrene på de forreste og bakre dekk på både vei- og jernbanekjøretøyer, så du må måle fra det ene senteret til det andre for å finne akselavstanden.

  • Hvis bilen din har mer enn 2 aksler (f.eks. En 18-hjuling), anses akselavstanden å være avstanden mellom styreakselen og midten av drivakselen.
  • Hvis du måler akselavstanden til et jernbanekjøretøy, finn punktene der hjulene kommer i kontakt med skinnen i stedet for midten av hvert hjul. Akselavstanden til jernbanekjøretøyer måles mellom disse stedene i stedet for hjulsentrene.

Del 2 av 2: Tar målingen

Mål en hjulbase Trinn 5
Mål en hjulbase Trinn 5

Trinn 1. Plasser en stålfirkant på bakken og juster den med midten av dekket

Plasser den korte enden av stålplassen eller rammen på bakken. Skyv den langs bakken til den lange enden er på linje med midten av forhjulet.

For best resultat, juster den motsatte kanten av den lange enden (dvs. kanten lenger unna den korte enden) med midten av dekket

Mål en hjulbase Trinn 6
Mål en hjulbase Trinn 6

Trinn 2. Merk på bakken der firkanten er på linje med dekkets senter

Bruk tykt kritt for å markere hvor bunnen av den lange enden møter bakken. Trekk stålplassen bort og gjør merket litt tykkere, slik at det er lettere å se.

Ikke gjør merket for tykt eller trekk det ut som en linje. Dette kan faktisk gjøre det vanskeligere for deg å måle akselavstanden nøyaktig. Hold deg til en tykk sirkel som ikke er større enn 12 1,3 cm i diameter.

Mål en hjulbase Trinn 7
Mål en hjulbase Trinn 7

Trinn 3. Gjenta denne prosessen med bakhjulet for å merke et nytt merke

Bruk stålfeltet og kritt for å markere på bakken hvor midten av bakakselen er. Sørg for at merkene begge er på samme side av bilen.

Du bør nå ha 2 merker på bakken: 1 for styreakselen og 1 for bakakselen

Mål en hjulbase Trinn 8
Mål en hjulbase Trinn 8

Trinn 4. Bruk et målebånd for å bestemme avstanden mellom disse merkene

Plasser 1 ende av målebåndet på merket ved rattakselen og strekk båndet ned til merket ved bakakselen. Denne lengden er akselavstanden til bilen din.

Vær oppmerksom på at denne målingen vanligvis registreres i tommer

Mål en hjulbase Trinn 9
Mål en hjulbase Trinn 9

Trinn 5. Gjenta denne prosessen på motsatt side av bilen

Det er viktig å avgjøre om akselavstanden er den samme på begge sider av bilen din. Hvis akselavstanden er lengre på den ene siden enn på den andre, vil dette føre til at bilen trekker til siden og til og med kan trekke gummien av dekkene.

Anbefalt: