Hvordan designe kjøretøyomslag (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan designe kjøretøyomslag (med bilder)
Hvordan designe kjøretøyomslag (med bilder)

Video: Hvordan designe kjøretøyomslag (med bilder)

Video: Hvordan designe kjøretøyomslag (med bilder)
Video: How To Design a Custom Dash Layout for Your Project Car with Photoshop 2024, Kan
Anonim

Wraps er ekstremt store vinyldekaler som går rundt et helt kjøretøy. Selv om en malingsjobb kan få en bil til å se bra ut, kan wraps få den til å se enda bedre ut ved å gi bilen en fargerik, kompleks og helt unik følelse. Enten du lager en omslag for din egen bil eller designer dekaler for en klient, vil forståelsen av prosessen hjelpe deg med å gjøre det beste produktet mulig.

Trinn

Del 1 av 3: Utarbeide en designfil

Design Vehicle Wraps Trinn 1
Design Vehicle Wraps Trinn 1

Trinn 1. Få en digital kjøretøymal for den spesifikke modellen du jobber med

Biler kommer i tusenvis av forskjellige stiler, noe som betyr at hvis du vil designe en nøyaktig kjøretøypakke, må du skaffe deg en mal for den spesifikke modellen du jobber med. Selv om noen produsenter tilbyr maler av god kvalitet på nettstedet sitt, må du mest sannsynlig søke etter en gratis mal på nettsteder som https://mr-clipart.com eller kjøpe profesjonelle maler fra bedrifter som https:// kjøretøy-maler -unleashed.com/.

  • For å kontrollere at malen er korrekt, fotografer siden av bilen du jobber med. Deretter åpner du et bildemanipuleringsprogram, importerer bildet og bilmalen og stiller dem opp.
  • Hvis det ikke finnes noen mal for kjøretøyet du jobber med, kan du lage dine egne ved å ta bilder av bilens venstre, høyre, for-, bak- og overside, plassere dem i et program som Adobe Illustrator og spore dem ved hjelp av en digitalt pennverktøy.

    Når du tar bildene, må du gjøre ditt beste for å sikre at hver side ser helt flat ut. Enhver forvrengning kan føre til en unøyaktig mal og i forlengelse av dette en unøyaktig utskrift

Design Vehicle Wraps Trinn 2
Design Vehicle Wraps Trinn 2

Trinn 2. Velg et dataprogram du vil bruke

For å lage din wrap -design må du bruke programvare for bildemanipulering. Dekalindustrien er Adobe Photoshop, tilgjengelig på både Windows og Mac. Hvis du ikke har råd til Photoshop, kan du søke på nettet etter gratis alternativer som GIMP og Paint.net. Hvis du vil lage en vektortung design, kan du prøve å bruke Adobe Illustrator i stedet.

Design Vehicle Wraps Trinn 3
Design Vehicle Wraps Trinn 3

Trinn 3. Lær hvordan du bruker programvaren

Programmer som Adobe Photoshop og Illustrator er kraftige, komplekse programvaresuiter som tar tid og praksis å lære. Imidlertid finnes det tonnevis med ressurser for å gjøre prosessen så enkel som mulig. Adobe tilbyr ikke bare omfattende opplæringsprogrammer på sitt offisielle nettsted, men YouTube, Dummies.com og lignende nettsteder er også vertskap for mange guider for hvert program. Noen ferdigheter du trenger å vite når du designer bilindpakninger inkluderer:

  • Hvordan lage, manipulere og låse lag.
  • Hvordan importere og justere bilder.
  • Slik installerer og bruker du børster.
  • Hvordan legge til og manipulere tekst.
Design Vehicle Wraps Trinn 4
Design Vehicle Wraps Trinn 4

Trinn 4. Importer kjøretøymalfilen

Åpne bildemanipuleringsprogrammet ditt og se etter et alternativ merket import. Velg den, og finn deretter kjøretøymalfilen på datamaskinen din. Klikk på filen, og velg deretter 'Importer' eller 'Åpne' for å bringe den inn i programmet. Hvis malen din ikke åpnes, sjekk alle Les meg eller instruksjonsfiler som følger med malen for å se om det er filspesifikke instruksjoner du må følge.

Design Vehicle Wraps Trinn 5
Design Vehicle Wraps Trinn 5

Trinn 5. Lag filer som representerer hver side av bilen

Etter at du har åpnet malen, bør du kunne se enten 1 side av kjøretøyet eller alle kjøretøysidene lagdelt oppå hverandre. Hvis du ser 1 side, lagrer du den som en ny arbeidsfil, åpner deretter de andre sidene og gjentar prosessen. Hvis du ser hver side, sletter du alle unntatt 1 av dem og lagrer den som en ny arbeidsfil. Lukk deretter filen, åpne kjøretøymalen på nytt og lagre en annen side. Gjenta denne prosessen for hver side.

Arbeidsfiler er ukomprimerte bilder designet spesielt for bruk med et bildebehandlingsprogram. I Photoshop er disse kjent som.psd -filer

Del 2 av 3: Lag ditt design

Design Vehicle Wraps Trinn 6
Design Vehicle Wraps Trinn 6

Trinn 1. Tegn ut designet for hånd før du lager det på datamaskinen

Skriv ut bilmalen din eller lag en grov skisse av den på papir. Tegn deretter designet ditt. Hvis du jobber med en klient, kan du spørre dem hva de vil, og bruke ideene deres som en guide for skissen din. Før du går til datamaskinen, må du vise dem designet for å være sikker på at de godkjenner det.

Design Vehicle Wraps Trinn 7
Design Vehicle Wraps Trinn 7

Trinn 2. Lag et design som er stort og lett å se

På samme måte som med reklametavler og skilt, er det viktig at designet ditt er klart og lesbart, selv på avstand. For å oppnå dette må du sørge for at de viktigste elementene i omslaget også er de største. Stor grafikk, som former, bilder og logoer, vil være iøynefallende og lett å forstå. Store ord, som et firmanavn eller telefonnummer, vil ta lengre tid å forstå, men kan gi mer detaljert informasjon.

Design Vehicle Wraps Trinn 8
Design Vehicle Wraps Trinn 8

Trinn 3. Bruk sterke farger som dukker godt opp ute

Fordi folk vil støte på designet ditt i ikke-optimale situasjoner, alt fra blendende sollys til høyhastighetstrafikk, er det viktig å bruke farger som dukker opp. Hvis mulig, hold deg til dristige farger som dukker godt opp utenfor, for eksempel rød og grønn.

  • Unngå å bruke lyse eller pastellfarger siden de vil være vanskelige å se i sterkt sollys.
  • Hold deg unna farger som smelter sammen, som rosa og lilla eller gul og oransje, siden det vil være vanskelig å skille mellom dem raskt.
Design Vehicle Wraps Trinn 9
Design Vehicle Wraps Trinn 9

Trinn 4. Begrens mengden skriving du bruker

Hvis du planlegger å innlemme skriving i designet ditt, kan du prøve å bruke det så sparsomt som mulig. Å bruke mange ord vil gjøre designet ditt vanskelig å forstå raskt, og når kjøretøyet er i bevegelse, vil det være nesten umulig å lese. Sørg for at de viktigste ordene er minst 20 cm høye, slik at de blir lesbare selv om segmenter blir kuttet av ting som dørhåndtak.

  • Hold deg til enkle, fet skrift når det er mulig siden de er lettere å lese.
  • Slik at de forblir lesbare, må du kontrollere at alle bokstavene dine er minst 6,4 cm høye.
  • Viktige ord er ting som telefonnumre og nettadresser. Ikke-viktige ord er ting som slagord og lignende typer smakstekst.
Design Vehicle Wraps Trinn 10
Design Vehicle Wraps Trinn 10

Trinn 5. Gi viktig grafikk minst 5,1 cm plass

For å få de viktigste delene av omslaget til å skille seg ut, er det viktig å gi dem god plass. For å gjøre det, må du sørge for at andre designelementer, inkludert tekst, er minst 5,1 cm fra viktige grafikk. Hvis du bruker flere hovedelementer, må du sørge for at de er minst 15 cm fra hverandre.

Viktig grafikk er ting som logoer og produktbilder. Ikke-viktig grafikk er ting som generiske bilder og bakgrunnselementer

Design Vehicle Wraps Trinn 11
Design Vehicle Wraps Trinn 11

Trinn 6. Husk kjøretøyets karosseri

Når du lager designet ditt, er det viktig å huske at det kan se annerledes ut når det plasseres på selve kjøretøyet. Unngå å legge viktige elementer over områder av bilen som beveger seg, som vinduer og flekker delt på linjer eller hull. Lagre designens viktigste elementer for flate, ubrutte områder av kjøretøyet.

Design Vehicle Wraps Trinn 12
Design Vehicle Wraps Trinn 12

Trinn 7. Unngå å lage komplekse design som vikles rundt på flere sider

Kompliserte design, som mønstre og kontinuerlige bilder, kan få en bil til å se helt fantastisk ut. Imidlertid kan de også være vanskelige å få til rette, spesielt når de pakkes fra den ene siden av bilen til en annen. Med mindre du eller din klient er absolutt solgt på designet, kan du prøve å lage omslag som henviser elementer til en enkelt del av bilen, noe som gjør dem enklere å sette på, lettere å forstå og mindre utsatt for justeringsfeil.

I stedet for å lage et omsluttende design, isoler du grafiktunge elementer til venstre og høyre side av bilen og enklere, tekstbasert informasjon bak

Del 3 av 3: Skrive ut omslaget

Design Vehicle Wraps Trinn 13
Design Vehicle Wraps Trinn 13

Trinn 1. Kontroller designet ditt for feil

Å skrive ut en bilomslag er dyrt, så sørg for at du er helt fornøyd med designet før du gjør det. Se nøye gjennom designet og søk etter små flekker du kan fikse. Hvis du jobber med en klient, må du sende dem en kopi av det ferdige designet og sørge for at de godkjenner det skriftlig.

Design Vehicle Wraps Trinn 14
Design Vehicle Wraps Trinn 14

Trinn 2. Lagre designet som separate, utskrivbare filer

For å skrive ut på riktig måte må du lagre hver del av klistremerket, inkludert forsiden, baksiden, venstre side, høyre side og topp, som en egen fil. For å gjøre dette, deaktiver mallaget på et bilde og lagre arbeidsfilen. Klikk deretter Lagre som, velg alternativet TIFF (eller hvilket filformat skriveren ber om), og lag et flatt bilde med LZW -komprimering. Gjenta dette med hver side.

  • Hvis du jobbet med en skalert mal, kan du endre størrelsen på filene dine slik at de er bilens faktiske lengde og høyde.
  • Sørg for at oppløsningen til hvert bilde er mellom 150 og 300 ppi; Ellers skrives den ut pixelert.
Design Vehicle Wraps Trinn 15
Design Vehicle Wraps Trinn 15

Trinn 3. Lag en mappe med utskrivbare filer og eventuelle ressurser du brukte

Så skriveren kan lage de beste wrap -dekalene som er mulig, forberede en mappe for dem som inneholder arbeidsfilene, TIFF -filene og kildefilene for eventuelle eksterne bilder som er inkludert i designet. Hvis du brukte en spesialskrifttype, må du inkludere en kopi av den. Hvis du har brukt originale vektorfiler, må du inkludere de ukomprimerte versjonene.

Hver skriver er forskjellig. Noen kan bare ta TIFF -filene dine, andre vil kanskje ha alt, og noen kan kreve forskjellige filer helt. Å ha dem alle på ett sted vil imidlertid gjøre innsendingsprosessen langt enklere

Design Vehicle Wraps Trinn 16
Design Vehicle Wraps Trinn 16

Trinn 4. Send filene dine til et trykkeri

Fordi bilinnpakninger er utrolig store og krever spesielle materialer for å skrive ut riktig, må du mest sannsynlig sende designene dine til et spesialutskriftsfirma. Søk på nettet etter skrivere i ditt område som spesialiserer seg på store dekaler og bilinnpakninger. Deretter kan du kontakte dem for prisinformasjon og informasjon om hvilke filer du trenger og hvordan du sender dem inn.

Anbefalt: