Hvordan måle skjermstørrelse: 6 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan måle skjermstørrelse: 6 trinn (med bilder)
Hvordan måle skjermstørrelse: 6 trinn (med bilder)

Video: Hvordan måle skjermstørrelse: 6 trinn (med bilder)

Video: Hvordan måle skjermstørrelse: 6 trinn (med bilder)
Video: Узнав этот секрет ты НИКОГДА не выбросишь старый БУР от перфоратора! Такого ты еще не видел! 2024, Kan
Anonim

Det er noen måter å måle størrelsen på dataskjermen på, avhengig av om du vil kjenne bildeområdet, størrelsesforholdet eller diagonalen. Alle disse målingene er enkle å bestemme, ved hjelp av en linjal eller målebånd og litt enkel matematikk.

Trinn

Del 1 av 2: Bestemme bildeområdet

Mål skjermstørrelse Trinn 1
Mål skjermstørrelse Trinn 1

Trinn 1. Mål lengden på skjermen

Bruk en linjal til å måle den horisontale lengden på skjermen fra den ene enden til den andre. Ikke ta med rammen eller strukturen rundt skjermen, måle bare visningsskjermen.

Mål skjermstørrelse Trinn 2
Mål skjermstørrelse Trinn 2

Trinn 2. Mål høyden på skjermen

Mål bare bildeområdet i stedet for rammen eller rammen rundt skjermen. Bruk en linjal for å bestemme den vertikale høyden fra toppen av skjermen til bunnen.

Mål skjermstørrelse Trinn 3
Mål skjermstørrelse Trinn 3

Trinn 3. Multipliser lengden med høyden

For å finne bildeområdet multipliserer du høyden på skjermen med lengden på skjermen. Uttrykk bildeområdet i "horisontal lengde x vertikal høyde."

For eksempel, hvis lengden er 40,6 cm (16 tommer) og høyden er 25,4 cm (10 tommer), kan bildeområdet bli funnet ved å multiplisere 16 med 10, som tilsvarer 160 kvadratmeter

Del 2 av 2: Finne størrelsesforholdet og diagonal måling

Mål skjermstørrelse Trinn 4
Mål skjermstørrelse Trinn 4

Trinn 1. Bestem størrelsesforholdet ved å sammenligne lengde og høyde

Dataskjermer er vanligvis laget med et sideforhold på 4: 3, 5: 3, 16: 9 eller 16:10. For å finne størrelsesforholdet, sammenlign lengden med høyden og reduser tallene om nødvendig.

  • Hvis lengden er 40,6 cm og høyden er 25,4 cm, er størrelsesforholdet 16:10.
  • Hvis lengden er 63,5 cm og 38,1 cm høy, er størrelsesforholdet 25:15, som kan deles med 5 for å redusere det til 5: 3.
Mål skjermstørrelse Trinn 5
Mål skjermstørrelse Trinn 5

Trinn 2. Mål avstanden mellom motsatte hjørner for å finne diagonalen

Den diagonale målingen er det man vanligvis refererer til når man beskriver størrelsen på skjermen. Bruk et målebånd eller linjal for å finne avstanden mellom for eksempel øvre venstre hjørne av skjermen og nedre høyre hjørne av skjermen. Ikke ta med rammen eller rammen som grenser til skjermen.

Mål skjermstørrelse Trinn 6
Mål skjermstørrelse Trinn 6

Trinn 3. Bruk pytagorasetningen for å bestemme avstanden til diagonalen

Hvis skjermen er for stor til å måle diagonalt eller hvis du ikke vil flekke den, kan du bruke pytagorasetningen til å finne den diagonale avstanden. Kvadrater skjermens høyde og skjermens bredde, legg de to tallene sammen, og finn deretter kvadratroten til summen, som er den diagonale målingen.

For eksempel, hvis høyden er 10 tommer (25,4 cm), multipliserer du den med seg selv (10x10 = 100). Multipliser deretter lengden, 40,6 cm, med seg selv (16x16 = 256). Legg de to tallene sammen (100+256 = 356), og finn deretter kvadratroten til summen (√356 = 18,9)

Tips

  • Du kan også finne skjermstørrelsen ved å slå opp modellnummeret til skjermen på produsentens nettsted eller på en søkemotor.
  • Det er flere nettsteder som bestemmer størrelsen på en dataskjerm for deg basert på antall piksler de oppdager, for eksempel

Anbefalt: