Enkle måter å måle håndstørrelse på en mus: 9 trinn

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å måle håndstørrelse på en mus: 9 trinn
Enkle måter å måle håndstørrelse på en mus: 9 trinn

Video: Enkle måter å måle håndstørrelse på en mus: 9 trinn

Video: Enkle måter å måle håndstørrelse på en mus: 9 trinn
Video: Remove the "Learn About This Picture" Icon from the Windows Spotlight Desktop Background 2024, Kan
Anonim

Hvis du bruker mye tid på datamaskinen, kan høyre mus gjøre arbeids-, spill- eller skapelsesopplevelsen langt mer behagelig. Men for å finne ut om en bestemt mus passer godt for hånden din, må du først ha en ide om hvor stor hånden din er. Dette er ofte så enkelt som å måle lengden og bredden på hånden din, og deretter sammenligne dine unike målinger med dimensjonene til modellen du ser på.

Trinn

Metode 1 av 2: Måle hånden din

Mål håndstørrelse for en mus Trinn 1
Mål håndstørrelse for en mus Trinn 1

Trinn 1. Ta tak i en linjal eller målebånd, et stykke papir og noe å skrive med

En av disse måleenhetene vil hjelpe deg med å få en nøyaktig følelse av håndens proporsjoner. Siden begge verktøyene er enkle å manøvrere med én hånd og har trinn merket i tommer og centimeter, fungerer begge deler like godt.

  • Hvis du ikke tilfeldigvis har noen av disse redskapene tilgjengelig, er et annet alternativ å laste ned en måle -app til smarttelefonen eller nettbrettet. Disse bruker enhetens kamera for å måle størrelsen på forskjellige objekter i miljøet ditt.
  • Å måle en hånd er ikke en spesielt komplisert prosedyre, så papiret trenger bare å være stort nok til at du kan skrive ned et par tall.
  • Å kunne referere tilbake til målingene dine vil være nyttig senere når det er på tide å handle en ny mus.
Mål håndstørrelse for en mus Trinn 2
Mål håndstørrelse for en mus Trinn 2

Trinn 2. Legg hånden flat mot et bord, skrivebord eller benkeplate

Du kan skru den opp eller ned, uansett hvilken posisjon som er mer behagelig for deg. Hold fingrene sammen og strekk dem til full lengde. Du er nå klar til å begynne å måle med den andre hånden.

Unngå å spre fingrene bredt eller slappe av hånden og la den krølle innover. Tanken her er å tilnærme posisjonen hånden din vil være mens du bruker musen

Mål håndstørrelse for en mus Trinn 3
Mål håndstørrelse for en mus Trinn 3

Trinn 3. Finn lengden på hånden din fra håndleddet til spissen av langfingeren

Juster enden av linjalen eller målebåndet med brettet nederst på hånden. Se deretter opp til punktet der langfingeren din ender og noter nummeret ved siden av. Skriv ned dette nummeret på det nærliggende arket.

Hvis du jobber med et målebånd, kan du faktisk feste den krokede enden på "leppen" dannet av den nedre delen av håndflaten for å holde den på plass mens du strekker ut båndet

Tips:

For presisjonens skyld må du gjøre alle målingene dine til den nærmeste tiendedelen av en centimeter (0,0039 tommer).

Mål håndstørrelse for en mus Trinn 4
Mål håndstørrelse for en mus Trinn 4

Trinn 4. Bestem bredden på hånden din ved å måle rett over håndflaten

Denne gangen starter du med enden av enheten rett over tommelfugen og strekker den horisontalt til kanten på den rosa siden. Kopier ned tallet du ser ved siden av lengdemålingen, og husk å avrunde til nærmeste tiendedel av en tomme (0,25 cm).

  • Sørg for å merke hver måling tydelig, slik at du med et øyeblikk vet hvilken som er hvilken.
  • Håndens lengde og bredde må være alt du trenger for å spore en mus som føles som den er laget spesielt for deg!

Metode 2 av 2: Velge en passende størrelse mus

Mål håndstørrelse for en mus Trinn 5
Mål håndstørrelse for en mus Trinn 5

Trinn 1. Trekk opp størrelsestabellen fra musens produsent

Gå til nettstedet til selskapet som lager musen du har sett på. Når du er der, søker du etter en lenke som sier noe om «Størrelsestabell» eller «Størrelsesguide». Den medfølgende grafikken gir deg en bedre følelse av hvilken størrelse som er best for deg.

  • Forutsatt at du ikke har øye med noen bestemt modell, finner du et mangfold av størrelseskart å se over på nettet.
  • De fleste selskaper som spesialiserer seg på ergonomisk datatilbehør, tilbyr størrelsesguider som skal hjelpe førstegangskunder med å finne den perfekte passformen.

Advarsel:

Husk at forskjellige diagrammer kan gi litt forskjellige størrelsesanbefalinger, siden de ble laget med forskjellige design i tankene.

Mål håndstørrelse for en mus Trinn 6
Mål håndstørrelse for en mus Trinn 6

Trinn 2. Se hvilken størrelse som er best egnet for dine målinger

Mus kommer vanligvis i standardstørrelser som små, mellomstore og store. Med dette i bakhodet kan størrelsestabellen fra produsenten anbefale en liten mus for hender som er kortere enn omtrent 16,9 centimeter (6,7 tommer), et medium for de som er mellom 17–19,5 cm (6,7–7,7 tommer) og en stor for de som er lengre enn 19,6 centimeter (7,7 tommer).

  • Noen mus kan bli så små som 7,9 cm (3,1 tommer) og så store som 13,9 cm (5,5 tommer).
  • Hvis du har større hender enn gjennomsnittet, kan du være mer komfortabel med en stor mus, selv om de ikke overskrider lengdemålene som er angitt for mellomstørrelsen.
Mål håndstørrelse for en mus Trinn 7
Mål håndstørrelse for en mus Trinn 7

Trinn 3. Gå ned en størrelse hvis du har tykke hender og en størrelse opp hvis de er på den tynne siden

Hvis håndmålingene dine faller mellom to av størrelsene som er oppført på diagrammet, anbefaler de fleste produsenter å ta din beslutning basert på tykkelsen på håndflaten din. Dette er for å sikre at hånden din svever i naturlig høyde over skrivebordet.

Hvis musen er for kort, kan fingertuppene dra på skrivebordet, noe som kan være distraherende og potensielt irriterende. Hvis den er for høy, kan det få bevegelsene dine til å føles vanskelig og uhåndterlig

Mål håndstørrelse for en mus Trinn 8
Mål håndstørrelse for en mus Trinn 8

Trinn 4. Velg en mus som er designet for din foretrukne grepstil

Musgrep kan generelt klassifiseres i en av tre kategorier: håndflate, klo og fingertupp. Med et håndtak på håndflaten ligger håndflaten flat mot toppen av musen, og du bruker det meste av hånden til å skyve musen rundt. Med et kløgrep klemmer du fingrene ned over musens sider for større presisjon og kontroll. Et fingertuppgrep er akkurat det det høres ut som-du manipulerer musen med bare fingertuppene mens du holder resten av hånden buet over.

  • Produsenter vil ofte spesifisere hvilken grepstil en bestemt modell er best egnet for et sted i produktbeskrivelsen.
  • De fleste mennesker går inn for et grunnleggende håndtak for enkle arbeidsrelaterte oppgaver, mens kløe- og fingertuppgrepene kan være fordelaktige når du spiller spill som krever svært nøyaktige eller raske, rykende bevegelser.
Mål håndstørrelse for en mus Trinn 9
Mål håndstørrelse for en mus Trinn 9

Trinn 5. Prøv en annen størrelse hvis du ikke er fornøyd med den du bestilte

I sjeldne tilfeller er størrelsen som produsenten foreslår faktisk ikke den du trenger-tross alt er hver hånd litt annerledes. Hvis dette skjer, bytter du bare musen til en annen størrelse som du tror kan passe bedre.

Når du bytter ut en mus med en annen, bør du vurdere faktorer som konturering av håndflaten og hvileposisjonen til fingrene, samt lengden, bredden og høyden

Anbefalt: