Hvordan skyte med et 50 mm objektiv: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skyte med et 50 mm objektiv: 14 trinn (med bilder)
Hvordan skyte med et 50 mm objektiv: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skyte med et 50 mm objektiv: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skyte med et 50 mm objektiv: 14 trinn (med bilder)
Video: 3 ways to focus your Cinema Camera in 2018 2024, Kan
Anonim

Et 50 mm objektiv er et allsidig valg for alle DSLR -kameraer. For å ta de beste bildene med et 50 mm objektiv, er det avgjørende at du justerer kamerainnstillingene riktig. Avhengig av sensorstørrelsen på kameraet ditt, kan 50 mm brukes på to måter. På et fullformatskamera skaper 50 mm et synsfelt som ligner på synet ditt. På en APS-C eller beskjæringssensor er 50 mm mer som et teleportrettobjektiv. Når du har mestret det grunnleggende om et 50 mm objektiv, kan du begynne å gjøre mer kreative og tekniske skudd, for eksempel bokeh, svakt lys og bilder utenfor sentrum.

Trinn

Del 1 av 4: Velge riktige innstillinger

Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 1
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 1

Trinn 1. Fest objektivet til kameraet

Fjern det gamle objektivet fra kameraet, enten ved å trykke på en objektivutløserknapp eller vri av objektivet. På den ene enden av 50 mm -objektivet bør du se 2 merker. Juster disse med de tilsvarende merkene på kameraet og trykk objektivet ned. Vri linsen med klokken til du hører et klikk.

Objektiver kan variere avhengig av produsent. For flere instruksjoner om hvordan du fester et objektiv til ditt spesifikke kamera, kan du lese håndboken som fulgte med kameraet

Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 2
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 2

Trinn 2. Slå kameraet til manuell modus

I de fleste kameraer vil du gjøre dette ved å dreie skiven til “M” eller ved å trykke på “Mode” -knappen. Manuell modus lar deg velge dine egne lukker- og blenderinnstillinger.

Når du er i manuell modus, bør kameraets skjerm tillate deg å velge både lukker- og blenderinnstillinger. Se kamerahåndboken for flere instruksjoner

Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 3
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 3

Trinn 3. Endre lukkerhastigheten til 1/50 eller raskere

Lukkerhastighet er hvor lang tid lukkeren er åpen. Det måles i brøkdeler av sekunder. Den generelle regelen for lukkerhastighet er å dele 1 med objektivets brennvidde. Dette er den tregeste lukkerhastigheten du bør bruke.

  • Bruk en raskere lukkerhastighet, for eksempel 1/125 eller 1/250, for å fange objekter i rask bevegelse som biler eller fugler. Hvis du vil ha mer uskarpe bevegelser i fotografiet, velger du en lavere hastighet, som 1/60.
  • Hvis du er i et mørkt eller lite lysområde, velger du en lukkerhastighet på 1/250 eller raskere.
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 4
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 4

Trinn 4. Juster blenderinnstillingene

Blenderåpning påvirker eksponeringen (eller lysstyrken) og fokuset på fotografiet. En større blenderåpning vil ha mer uskarphet i bakgrunnen og en lysere eksponering. En mindre blenderåpning vil ha mindre uskarphet og en mørkere eksponering.

  • Blenderåpninger måles som "f -stopp". Jo mindre tallet er, desto større er blenderåpningen.
  • For objekter som er langt borte under normale lysforhold (for eksempel landskap, arkitektoniske bilder eller gruppebilder), velg en blenderåpning på f4 eller f5.6.
  • Hvis du jobber i dårlige lysforhold eller på nært hold (for eksempel portretter eller stilleben), bruker du en innstilling f1.4, f1.8 eller f2.8.

Del 2 av 4: Framing Your Shot

Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 5
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 5

Trinn 1. Bruk linsen i et åpent rom eller utenfor for APS-C eller beskjæringssensorkameraer

For APS-C- eller beskjæringssensorkameraer fungerer disse linsene ikke for å ta store bilder av små, lukkede rom. Bruk heller objektivet til portretter eller nærbilder hvis du har et av disse kameraene.

For fullformatkameraer skaper normale linser som 50 mm et synsfelt som ligner på ditt naturlige syn. Du kan bruke dette objektivets allsidighet til din fordel til å lage en rekke komposisjoner

Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 6
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 6

Trinn 2. Velg et enkelt motiv for fotografiet

Vidvinkelobjektiver, som 50 mm -objektivet, fokuserer vakkert på det objektet som er nærmest dem. Av den grunn er det bedre å ramme motivet slik at det er det nærmeste objektet til linsen.

  • Landskapsbilder hvor alt er like langt unna objektivet fungerer kanskje ikke like godt med et 50 mm objektiv.
  • Ikke rot bildet med for mange gjenstander. Et 50 mm objektiv fungerer godt med noen få fremtredende objekter, ikke massevis av detaljer.
  • Hvis du tar et portrett, må du kontrollere at motivet vender rett mot kameraet og ikke er slått av til siden. Hvis du ikke gjør det, kan kameraet fokusere på hvilken kroppsdel som er nærmest kameraet og sløre ut resten.
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 7
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 7

Trinn 3. Stå omtrent 45 centimeter (18 tommer) unna motivet

For å fokusere riktig må du stå borte fra motivet. Motivet skal fortsatt være det nærmeste objektet for kameraet. Hvis du er for nær den, vil den imidlertid ikke fokusere skikkelig.

Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 8
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 8

Trinn 4. Sørg for at du har god belysning

Selv under dårlige lysforhold bør det være en direkte lyskilde fokusert på motivet i fotografiet. Hvis du bruker riktig blenderåpning, trenger ikke bakgrunnen og andre detaljer fokusert belysning.

Del 3 av 4: Ta fotografiet

Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 9
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 9

Trinn 1. Hold linsen med hånden som ikke skyter

Den ene hånden bør støtte linsen nedenfra, mens den andre vil trykke på knappen for å ta bildet. Dette forhindrer linsen i å riste, noe som gir deg et klart og skarpt skudd.

Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 10
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 10

Trinn 2. Fokuser på motivet

I de fleste tilfeller vil bruk av kameraets autofokus fungere best. Sørg for at motivet er det objektet som er nærmest kameraet, og kameraet vil automatisk fokusere på det når du tar bildet.

Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 11
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 11

Trinn 3. Ta bildet

Når du har konfigurert bildet, trykker du ned knappen for å ta bildet. Ta alltid noen få bilder for å sikre at du får det perfekte bildet.

Del 4 av 4: Ta forskjellige bilder

Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 12
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 12

Trinn 1. Ta et bokeh -skudd ved å senke blenderinnstillingene

Et bokeh -skudd har 1 skarpt, fokusert objekt i forgrunnen og en uskarp bakgrunn. Et 50 mm objektiv er ideelt for disse. Still blenderåpningen til enten f1.8 eller f.2.8. Fokuser på motivet i forgrunnen. Når du tar bildet, blir bakgrunnen uskarp.

Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 13
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 13

Trinn 2. Bruk en diffusor når du trenger blits under dårlige lysforhold

50 mm -objektivet er ideelt for mørke innstillinger, men du kan fortsatt trenge en blits noen ganger. En blitsdiffusor vil redusere blitsens hardhet og skape mykere lys. En blitsdiffuser festes over blitsen eller til en ekstern blits.

Du kan kjøpe diffusorer fra alle de store kameraprodusentene og i elektronikkbutikker

Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 14
Skyt med et 50 mm objektiv Trinn 14

Trinn 3. Fokuser på et emne som er utenfor sentrum

Det kan være fristende å alltid sentrere motivet på fotografiet, men motiver utenfor sentrum fungerer vakkert med et 50 mm objektiv. Objektivet fokuserer på motivet til siden, og skaper en interessant effekt.

Anbefalt: