3 måter å vaske bilen på om vinteren

Innholdsfortegnelse:

3 måter å vaske bilen på om vinteren
3 måter å vaske bilen på om vinteren

Video: 3 måter å vaske bilen på om vinteren

Video: 3 måter å vaske bilen på om vinteren
Video: 🟡 POCO X5 PRO - MEST DETALJERT GJENNOMGANG og TESTER 2024, Kan
Anonim

Vasking av bilen om vinteren kan forhindre korrosjon. Salt og andre kjemikalier som brukes til å avisere veier kan forårsake ødeleggelse på bilen din og muligens forårsake irreversibel skade. Du kan forhindre mulig skade ved å vaske bilen i en profesjonell bilvask minst to ganger i måneden om vinteren.

Trinn

Metode 1 av 3: Rengjøring av bilen om vinteren

Vask bilen om vinteren Trinn 1
Vask bilen om vinteren Trinn 1

Trinn 1. Bruk en profesjonell bilvask med håndholdte trykkstaver

Selv om du kan vaske bilen hjemme, er det best å bruke en profesjonell bilvask. Sørg for at du velger en bilvask som har håndholdte trykkstaver. Dette vil hjelpe deg med å fjerne etsende midler fra bilens karosseri og undervogn.

Vask bilen om vinteren Trinn 2
Vask bilen om vinteren Trinn 2

Trinn 2. Start på toppen og arbeid deg ned

Begynn med å vaske taket på bilen din med den håndholdte trykkstaven. Deretter jobber du deg ned og rengjør bilens sider og hette. Vask deretter bilens undervogn. Og til slutt, vask bilens dekk og hjulbrønner.

Vask bilen om vinteren Trinn 3
Vask bilen om vinteren Trinn 3

Trinn 3. Rengjør undervognen forsiktig

Salt, skitt og kjemikalier fra veier kan samle seg i sprekker og hjørner av bilens undervogn. Når du vasker bilen, må du gå ned på kne og vaske understellet med den håndholdte trykkstaven. Dette vil bidra til å fjerne salt og andre etsende midler.

Vask bilen om vinteren Trinn 4
Vask bilen om vinteren Trinn 4

Trinn 4. Tørk bilen før du forlater vasken

Hvis du bruker en bilvask i tunnelstil, vil det sannsynligvis tørke bilen din med kraftige blåsere etter vask. Hvis bilvask du bruker ikke har blåsere, tørk håndkle av bilen etter at du har rengjort den.

Hvis du bruker en bilvask med full service, kan du be betjeningen om å tørke områdene rundt bagasjerommet, innsiden av dørene og strømantennen for å forhindre frysing

Metode 2 av 3: Vedlikeholde bilen om vinteren

Vask bilen om vinteren Trinn 5
Vask bilen om vinteren Trinn 5

Trinn 1. Vask bilen to ganger i måneden for å forhindre korrosjon

Det er viktig at du vasker bilen regelmessig, spesielt i vintermånedene. Salt og andre forbindelser som brukes til å smelte snø og is på veiene kan forårsake skade på bilen din. Spesielt salt kan forårsake rust og korrosjon hvis det ikke behandles. Prøv å vaske bilen annenhver uke eller minst to ganger hver måned.

Vask bilen om vinteren Trinn 6
Vask bilen om vinteren Trinn 6

Trinn 2. Vask bilen etter at den har kommet i kontakt med issmeltende forbindelser

Selv om det er viktig å holde tritt med vanlige vasker om vinteren, er det normalt å komme bak. Det er imidlertid ekstremt viktig at du vasker bilen så snart som mulig etter at den kommer i kontakt med salt eller andre issmeltende stoffer. Dette vil forhindre rust og korrosjon.

Vask bilen om vinteren Trinn 7
Vask bilen om vinteren Trinn 7

Trinn 3. Oppretthold bilens væsker om vinteren

Det er viktig at du er på toppen av væskevedlikehold om vinteren. Noen væsker, som vindusviskervæske, kan fryse i reservoaret eller på selve frontruten. Prøv å bytte den mot en viskervæske som inneholder avisemidler.

Trinn 4. Prøv å bruke gummimatter på vinteren

Snø, salt og fuktighet kan skape ødeleggelse på bilens innermatter. Fukt kan også sive inn under mattene og føre til at bilen ruster. For å beskytte bilens ramme og innermatter må du bytte bilens innermatter med gummi om vinteren.

Metode 3 av 3: Beskytt bilen mot elementene

Vask bilen om vinteren Trinn 9
Vask bilen om vinteren Trinn 9

Trinn 1. Voks bilen for et ekstra lag med beskyttelse

Etter å ha vasket bilen, bør du vurdere å legge en beskyttende voks på utsiden. Voks kan bidra til å beskytte bilens eksteriør mot saltet og andre issmeltende kjemikalier som påføres veier om vinteren.

Vask bilen om vinteren Trinn 10
Vask bilen om vinteren Trinn 10

Trinn 2. Smør låsene, bagasjerommet og gasslokket før du vasker bilen

Noen mennesker nøler med å vaske bilen i kuldegrader. Dette skyldes ofte en frykt for at vask kan føre til at dørlåser, gasslokker eller kofferter fryser. Forhindre mulig frysing ved å smøre disse delene av bilen din med WD-40.

Vask bilen om vinteren Trinn 11
Vask bilen om vinteren Trinn 11

Trinn 3. Unngå å vaske bilen i kuldegrader

Det er viktig at du ikke vasker bilens motor i ekstremt kalde temperaturer. Hvis det er noen mangler i bilens ledningssystem, kan det vise seg med overflødig fuktighet og føre til at bilen ikke starter. Vann vil også fryse når det treffer bilen din, noe som gjør det ekstremt utfordrende å tømme isvinduer.

  • Hvis du må vaske bilen i kuldegrader, kan du prøve å kjøre rundt blokken noen ganger for å varme opp bilens hette.
  • Du kan også la bilen stå i gang under vasken, noe som kan forhindre at vannet fryser umiddelbart.

Anbefalt: