Slik reduserer du motorstøy: 7 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik reduserer du motorstøy: 7 trinn (med bilder)
Slik reduserer du motorstøy: 7 trinn (med bilder)

Video: Slik reduserer du motorstøy: 7 trinn (med bilder)

Video: Slik reduserer du motorstøy: 7 trinn (med bilder)
Video: How To Convert a Rich Text file(.rtf) file to a microsoft word file(.docx) 2024, April
Anonim

Å bo i et travelt område er morsomt til du ikke får ro og ro. Motorveistøy er aldri hyggelig, men det er heldigvis måter å blokkere det på! Enten du bruker eksterne kilder, som gjerder eller fontener, eller innendørs metoder, for eksempel tunge gardiner eller hvit støymaskiner, vil du kunne hvile rolig uten motorveien.

Trinn

Metode 1 av 2: Bruk av eksterne støydempere

Reduser motorveistøy Trinn 1
Reduser motorveistøy Trinn 1

Trinn 1. Bygg et gjerde

Å bygge et gjerde rundt hagen din kan bidra til å blokkere uønskede lyder. Finn en solid struktur, som stein, murstein, eller bare solid gjerde eller brettgjerder, og konstruer et høyt gjerde på eiendommen din. Fyll alle åpne områder langs bakken med trykkbehandlet tømmer.

  • Ta kontakt med din by for regler og forskrifter på forhånd - du vil ikke begynne å bygge et gjerde bare for å lære at nabolaget ditt ikke tillater det!
  • Sørg for at du bygger på din egen eiendomslinje. Det er ingen bedre måte å komme på naboens dårlige side enn å bygge noe på eiendommen deres!
Reduser motorveistøy Trinn 2
Reduser motorveistøy Trinn 2

Trinn 2. Plasser en fontene i nærheten av huset ditt

Rennende vann gjør to ting: overdøve annen støy og skape et fredelig miljø. Vannet vil skape en kontinuerlig gurgle, og selv om det er i samme frekvens som noe høyt som en gressklipper, er rennende vann en mye hyggeligere lyd. Ha det nært nok til hjemmet ditt, og det vil hjelpe til med å drukne uønskede lyder.

  • Du trenger ikke en fancy eller dyr fontene for å gjøre susen.
  • Fontener er sesongbaserte, så du vil sannsynligvis ikke ha en som løper året rundt med mindre du bor i et varmt område.
  • Fontener kan bare maskere så mange lyder. Du vil sannsynligvis fortsatt kunne høre brakende lyder som horn eller alarmer over rennende vann.
Reduser motorveistøy Trinn 3
Reduser motorveistøy Trinn 3

Trinn 3. Form hekker rundt hagen din

Hekker er en attraktiv måte å redusere trafikkstøy. Blad, kvister, grener og stammer gir et fysisk skjold mot støy. Som et gjerde holder høye hekker lyder utenfor utsynet, noe som bidrar til å redusere lydstyrken.

  • Hekker er estetisk tiltalende, og det er kjent at planter reduserer stress og angst.
  • Før de kan redusere støy, må planter modnes.

Metode 2 av 2: Blokkering av støy fra innsiden

Reduser motorveistøy Trinn 4
Reduser motorveistøy Trinn 4

Trinn 1. Lukk og dekk til vinduene

Hvis vinduene vender mot motorveien, må du holde dem stengt. Heng også tunge fløyelgardiner. Tykkelsen på stoffet kombinert med de lukkede vinduene vil tjene som en barriere, blokkere overdreven støy og holde hjemmet ditt fredelig.

Reduser motorveistøy Trinn 5
Reduser motorveistøy Trinn 5

Trinn 2. Kjøp en hvit støymaskin

Om sommeren vil du kanskje ikke at vinduene skal lukkes hele tiden. Eller kanskje du ikke har klimaanlegg. I begge tilfeller ville en støymaskin være nyttig. Maskiner for hvit støy kan blokkere bakgrunnslyder og rystende lyder, for eksempel et bilhorn eller dekk som skriker.

Som et alternativ kan du også bruke en bærbar AC -enhet

Reduser motorveistøy Trinn 6
Reduser motorveistøy Trinn 6

Trinn 3. Kontroller tetningen rundt vinduene

Se om tetningen rundt vinduene fortsatt er på plass, og hvis den ikke er det, må du reparere eller forsegle den på nytt. Hvis vinduene dine er gamle og tetningen ikke er helt forseglet, kan det hende at det lekker luft og lyd. I så fall betyr dette at mer trafikkstøy kommer inn i hjemmet ditt.

Hvis du bor i en leilighet, må du kontakte utleier for å sikre at de har det bra med deg ved hjelp av tetningsmasse på vinduene dine

Reduser motorveistøy Trinn 7
Reduser motorveistøy Trinn 7

Trinn 4. Sett inn noen ørepropper

Når alt annet feiler, bruk ørepropper for å dempe uønskede lyder. De fleste ørepropper har en NoReduction Rating (NRR) som indikerer hvor mye støy de kan blokkere. Hvis trafikkstøyen er nesten konstant, finn noen ørepropper som er både komfortable og holdbare - du kan ha dem i ørene en stund!

Anbefalt: