Slik forhindrer du tørr råte på dekk: 7 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik forhindrer du tørr råte på dekk: 7 trinn (med bilder)
Slik forhindrer du tørr råte på dekk: 7 trinn (med bilder)

Video: Slik forhindrer du tørr råte på dekk: 7 trinn (med bilder)

Video: Slik forhindrer du tørr råte på dekk: 7 trinn (med bilder)
Video: 🌹Красивая! Удобная! Практичная! Летняя женская кофточка спицами. Часть 2. 🌺 Размер 48-50 2024, Kan
Anonim

Tørr råte er en forringelse av gummien i et dekk. Ser først ut som små sprekker i dekkets slitebaner eller på sideveggene, hvis det ikke er merket av, vil det forverres til dekket begynner å lekke, eller i noen tilfeller blåser det ut. Noen av hovedårsakene til tørr råte er lavt dekktrykk, ikke å flytte kjøretøyet nok, ozon og høye temperaturer. Uansett årsak kan du sørge for at tørr råte ikke skjer deg ved å holde bilen ren, flytte den ut av sollyset og bytte dekk ofte.

Trinn

Metode 1 av 2: Forhindre tørråte med vedlikehold

Forhindre tørr råte på dekk Trinn 1
Forhindre tørr råte på dekk Trinn 1

Trinn 1. Hvis du rengjør dekkene, må du ikke bruke sterke kjemikalier

Bruk en vaskeklut med litt såpe (oppvaskmiddel er fint) og vask overflaten på dekket, og spray det deretter av med en hageslange. Såpe og vann vil rense dekkene dine uten å fjerne verdifulle antioksidanter som beskytter dekkene dine.

Forhindre tørr råte på dekk Trinn 2
Forhindre tørr råte på dekk Trinn 2

Trinn 2. Påfør en dekkforband en gang i måneden

Etter rengjøring av dekkene, påfør noen dråper vannbasert dekkforbinding på en klut eller svamp, og dekk deretter overflaten av dekkene med bandasjen. Vent 5-10 minutter før du kjører, siden dressingen trenger tid for å holde seg til hjulene.

  • Du kan få dekkforbinding for $ 5-25 (£ 3,57-17,86) fra de fleste bilbutikker. Det er noen ganger merket som "dekkglans" eller "dekkpleie."
  • Dekkforbinding beskytter dekkene mot UV -stråler, en av hovedårsakene til tørr råte.
Forhindre tørr råte på dekk Trinn 3
Forhindre tørr råte på dekk Trinn 3

Trinn 3. Sørg for at dekkene er fullt oppblåste.

Kontroller lufttrykket i dekkene hver gang du gasser. Hvis dekkene dine ikke har nok trykk, vil tørr råte være desto farligere og kan føre til utblåsning.

Forhindre tørr råte på dekk Trinn 4
Forhindre tørr råte på dekk Trinn 4

Trinn 4. Bytt dekk når de er for bare for å gripe veien

Bytt gamle dekk når slitebanen er tynn. Eldre dekk er ikke bare farlige (fordi slitebanen er bar), men de har også en høyere risiko for tørr råte.

  • Hvis du kjører bil, lastebil eller SUV, kan du måle dette ved å stikke en fjerdedel inn i et av sporene på dekket. Hvis toppen av hodet til George Washington er i flukt med toppen av dekket, er det på tide å begynne å handle dekk.
  • For en større bil som en semitruck, bruk en krone. Hvis ansiktet til Abraham Lincoln er helt synlig, er det på tide å bytte dekk.
  • Dekselet på dekk er vanligvis bare bra i 5-6 år. Deretter må dekkene skiftes ut.

Metode 2 av 2: Omsorg for en parkert bil

Forhindre tørr råte på dekk Trinn 5
Forhindre tørr råte på dekk Trinn 5

Trinn 1. Flytt bilen minst en gang i måneden

Sørg for at du ikke lar bilen sitte i flere måneder om gangen; hold bilen i bevegelse for å redusere risikoen for tørr råte. Dekk må bøye gummien for å la de beskyttende antioksidantene komme seg til overflaten på dekkene dine.

Selv om du har en veteranbil som du aldri kjører, kan du prøve å få den ut av garasjen og kjøre den noen kilometer en gang i måneden. Dette vil hjelpe antioksidanter til å fungere mest effektivt og holde dekkene trygge

Forhindre tørr råte på dekk Trinn 6
Forhindre tørr råte på dekk Trinn 6

Trinn 2. Hold bilen unna direkte sollys

Siden UV -stråler er en hovedårsak til tørråte, kan du beskytte bilen din ved å lagre den i en garasje eller under en bilport når du ikke bruker den.

  • Hvis du ikke har en garasje eller bilport, selger de fleste bilbutikker rimelige dekkdeksler, som beskytter dekkene dine mot UV -stråler.
  • Vurder også å parkere bilen inne i et parkeringshus, i stedet for å parkere den på en kantstein. Ikke bare vil du holde bilen din ute av solen, men du vil gjøre dekkene dine en tjeneste ved å holde dem borte fra fortauskanten.
  • De selger også deksler som du kan dekke dekkene dine med for å beskytte dem.
Forhindre tørr råte på dekk Trinn 7
Forhindre tørr råte på dekk Trinn 7

Trinn 3. Unngå å parkere bilen din i nærheten av petroleumssøl

Petrokjemikalier kan oppløse antioksidanter på dekkene, noe som gir deg større risiko for tørr råte.

Sørg for å lagre eventuelle ekstra dekk innendørs og utenfor solen, da dette vil forlenge levetiden i stor grad. Ikke lagre dem i rom der elektriske motorer kjøres, da ozon produsert av gnistbørster også kan forårsake tørr råte

Tips

  • Unngå å skumme fortauskanten med dekkene dine når du parkerer. Sidevegger av dekk er ikke ment å tåle mye press, og å treffe kanten på en kantstein kan sette deg i fare for å utvikle sprekker eller blåse ut dekket.
  • Mange av disse tipsene kan også brukes for å bevare levetiden til dekk på sykler, plen traktorer, trillebår, ATV, etc. også.
  • Hvis et dekk på hageutstyr utvikler mild tørråte og begynner å lekke, kan det ofte gis nytt liv ved å installere et indre rør. Ikke gjør dette på dekk som brukes på motorveien.

    Hvis sprekkene i dekket er store nok til å avsløre ledningene, er det ikke verdt å installere et indre rør, og dekket bør skiftes ut

Anbefalt: