Slik forhindrer du datamaskinfeil: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik forhindrer du datamaskinfeil: 11 trinn (med bilder)
Slik forhindrer du datamaskinfeil: 11 trinn (med bilder)

Video: Slik forhindrer du datamaskinfeil: 11 trinn (med bilder)

Video: Slik forhindrer du datamaskinfeil: 11 trinn (med bilder)
Video: СТРАШНАЯ УЧИТЕЛЬНИЦА 3D В РЕАЛЬНОЙ ЖИЗНИ! Scary teacher 3d ПРАНКИ над УЧИЛКОЙ! 2024, Kan
Anonim

Datamaskiner er generelt ganske stabile, og du kan vanligvis stole på at de ikke svikter deg. Men ikke stol på det - bare én ting er sikkert om dem: på et tidspunkt vil de mislykkes, og du vil få konsekvenser av at det mislykkes. Det er imidlertid tiltak for å forhindre at dette skjer. Hvis du utvikler noen grunnvaner, kan du utsette alvorlige dataproblemer, om ikke å unngå dem helt.

Trinn

Gjenopplive en gammel PC med Linux Trinn 1
Gjenopplive en gammel PC med Linux Trinn 1

Trinn 1. Vet at datamaskinen kommer til å mislykkes

Selv om dette kanskje ikke skjer med deg, spesielt hvis du følger trinnene i denne artikkelen, må du behandle datamaskinen din som om den var en dødsdømt feil. Hvis du ikke gjør det, kan det føre til at datamaskinen din svikter deg tidligere. Anta alltid at fiasko er overhengende.

Reparer datamaskinen Trinn 7
Reparer datamaskinen Trinn 7

Trinn 2. Lær å gjenkjenne tegn på overhengende fiasko

Denne artikkels definisjon av feil er ikke bare en feil - denne artikkelen definerer den som en dødelig feil som resulterer i datatap, skade på datamaskinen og/eller funksjonsevne, maskinvarefeil eller andre alvorlige problemer. Tegn på overhengende feil kan omfatte vanlig dårlig ytelse, hyppige feil og/eller popup -vinduer, ukjente programmer som blir installert, hyppig strømbrudd (datamaskinen slår seg av ofte), hyppige krasjer eller visse deler som ikke fungerer.

Forhindre datamaskinfeil Trinn 3
Forhindre datamaskinfeil Trinn 3

Trinn 3. Vedlikehold datamaskinen

Å forhindre feil betyr å sørge for at datamaskinen er ren, fysisk og i drift. Pass på at det ikke er for mye støv inni, spesielt på viftene. Støv kan redusere ytelsen og forårsake overoppheting. Sørg også for at det ikke er unødvendige programmer eller filer på datamaskinen din, og at registret er godt vedlikeholdt. Sørg for å kjøre hyppige virusskanninger.

Reparer en datamaskin Trinn 7
Reparer en datamaskin Trinn 7

Trinn 4. Ikke bruk datamaskinen din for mye

Kjenn datamaskinens spesifikasjoner og grensene for disse spesifikasjonene. Husk at datamaskinen kjører inaktiv, og tar opp minst en del av datamaskinens RAM, så vel som prosessorkraften, for operativsystemet som kjører, så vel som bakgrunnsprogrammer (f.eks.: antivirusprogramvare). Så det betyr at hvis et program krever minst 256 megabyte RAM, og du bare har 256 megabyte RAM på datamaskinen, vil du ikke lykkes med å kjøre programmet.

Forhindre datamaskinfeil Trinn 5
Forhindre datamaskinfeil Trinn 5

Trinn 5. Ikke gjør noe uvanlig

Hvis det dukker opp en popup som ber deg om å gjøre noe du ikke føler deg komfortabel med, ikke klikk på det. Bruk oppgavebehandling for å drepe den, eller start datamaskinen på nytt. Ikke installer programmer du ikke helt stoler på. Når du installerer freeware eller shareware, må du lese alt og fjerne merkingen for flere "nye produktvarsler" -programmer, verktøylinjer eller andre ting du ikke vil ha.

Reparer en datamaskin Trinn 5
Reparer en datamaskin Trinn 5

Trinn 6. Behandle maskinvareproblemer

Når noe ikke fungerer som det skal, kan du enten diagnostisere problemet selv og fikse det, eller kontakte en profesjonell og få dem til å se det for deg. Dra fordeler av garantier på deler hvis de mislykkes.

Forhindre datamaskinfeil Trinn 7
Forhindre datamaskinfeil Trinn 7

Trinn 7. Håndter andre problemer

Hvis den samme feilmeldingen vises hver gang du logger deg på, må du undersøke den. Selv om det er usannsynlig, kan disse feilene være viktige.

Bytt batteri i PC -en Trinn 1
Bytt batteri i PC -en Trinn 1

Trinn 8. Gi datamaskinen en pause

Tro det eller ei, datamaskinen liker hvile også. Å la den stå på hele tiden slites ut maskinvare og påfører maskinvaren unødvendig slitasje. Hvis du gir datamaskinen din en pause, sparer du også penger (elektriske regninger).

Forhindre datamaskinfeil Trinn 9
Forhindre datamaskinfeil Trinn 9

Trinn 9. Dra alltid fordel av garantier

Hvis du kan få en garanti, og du ikke har råd til at datamaskinen din svikter, må du få en garanti for å beskytte maskinvaren din, så den kan byttes ut i tilfelle feil.

Forhindre datamaskinfeil Trinn 10
Forhindre datamaskinfeil Trinn 10

Trinn 10. Sikkerhetskopier alt

Kjør vanlig sikkerhetskopi av viktige filer til andre disker, datamaskiner eller en online sikkerhetskopieringstjeneste.

Forhindre datamaskinfeil Trinn 11
Forhindre datamaskinfeil Trinn 11

Trinn 11. Diagnose feilen når den mislykkes

Skriv ned hva som er galt. Hvis det er feilmeldinger, skriv dem ned. Ting fungerer ikke som det skal, skriv dem ned. Hvis data mangler, skriv det ned. Hvis ingenting fungerer, skriv det ned. Hvis du kjenner problemet, kan du prøve å fikse det selv. Hvis ikke, kontakt en profesjonell for å få dem til å fikse det for deg.

Tips

  • Uansett, hvis du ikke gjør noe som datamaskinen din ikke var beregnet på, er det lite sannsynlig at du vil få alvorlige problemer.
  • Med de fleste tilpassede deler kan du også få garanti. Få en garanti med de viktigste delene (spesielt CPU, da dette er dyrt å bytte ut).
  • For å sikre at alle kablene er godt plassert og ikke i et område som kan være risikabelt for andre. For å unngå denne typen ulykker kan det være farlig og skade andre.
  • Med de fleste forbrukerdatamaskiner kan du få en garanti. Sørg for å få en garanti hvis du tror du trenger det.

Advarsler

  • Ikke få en garanti bare fordi du tror datamaskinen din vil mislykkes. Få en garanti for å beskytte noe du ikke enkelt kan erstatte eller ikke har råd til å bytte ut i fremtiden.
  • Når du endrer innstillinger, må du vite hva du endrer. Noen innstillinger kan føre til at en datamaskin mislykkes alene.

Anbefalt: